Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ольга Струтинська: Навіщо Бог дарував мені інше життя . - ВІРШ

logo
Ольга Струтинська: Навіщо  Бог дарував мені  інше життя  . - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Навіщо Бог дарував мені інше життя .

          Того пізньо-осіннього дня розгулялася справжня зимова холоднеча,що для погоди в Італії-дивина.Пасажири,очікуючи поїзда на маленькому приміському полустанку,куталися в теплі вовняні шарфи,ходили вперед-назад,щоб хоч трішки зігрітися .І тільки зовсім іще молодий хлопчина сидів на обледенілій бетонній лавці і ,здавалося,зовсім не відчував холоду .Підійшовши ближче я побачила біля нього новеньку пару костилів . А він весь час нахилявся,ніби хотів дотягнутися до них .Я поспішила на допомогу,та в подиві зупинилася:хлопець хотів дотягнутися до...маленького червоного сонечка.Воно завмерло на місці,напевне,від холоду і не рухалося більше.Хлопець з панічним жахом дивився на нерухоме сонечко і шепотів:"Живи,будь-ласка ,живи,не помирай !"
           Молода симпатична дівчина,яка тільки-що підійшла,заспокійливо обізвалася: "Не переживай .Досить взяти його в долоні і ,зігріте теплом ,сонечко оживе ."

          -Але я не можу цього зробити , моя рука,холодна ,мов лід .
Ми разом глянули на його руки .Блискавична догадка промайнула у моїй голові :у цьому містечку знаходиться єдиний в Італії Центр протезних технологій ,чи може один з найкращих... то може ?Але чому костилі ?
Дівчина ,однак,зрозуміла все швидше за мене .Підійшовши,взяла маленьке сонечко в долоні,подмухала ,і зігріте теплом людської долоні,сонечко ожило.Радості хлопця не було меж,коли сонечко ,нарешті,поклали йому на долоню лівої руки .
          -Ви не уявляєте,і сльози виступили йому на очах,що для мене означає отаке створіннячко! Це - поцілунок Бога ! Поцілунок Бога ? Погодьтеся,чути з уст молодого хлопця такі порівняння ми розучилися .На жаль , так.От грубе слово,нецензурщину , ніби і звично .А поцілунок Бога ...
            Уже потім ,в поїзді, ми розговорилися . І  Едуардо розказав свою незвичайну історію .Що народився він в досить заможній сім"і.І навіть ім"я йому - єдиному сину ,дали те,котре в Італії дають в більшості тільки титулованим особам .Та ні високий соціальний статус, ні фінансова незалежність не сприяли шляхетному вихованню хлопця . Його приваблювала вулиця . Невздовзі появилися і горе-друзі ,які тільки й чекали появи Едуардо з повним портмоне .Достаток грошей робив свою "чорну" справу .Пробували все : алкоголь,наркотики і навіть розбійний напад .Так просто, для гостроти вражень.
               Відбувши двохрічне ув"язнення ,20-ти річний Едуардо не застав матері ,вона померла від сердечного приступу ,а батько просто вигнав його з дому ,позбавивши права на будь-яку спадщину. І знову вулиця .З тією тільки різницею,що тепер додалися ще й економічні проблеми.І так до того рокового дня ,коли повертаючись з друзями з дискотеки ,їхній автомобіль на шаленій швидкості врізався в зустрічний .Від удару машину занесло під гігантський рекламний щит.І коли напівпритомний Едуардо спробував вибратися назовні,щит зірвався з петель і придавив його собою.
                За життя  хлопець боровся довго і ,здавалося,безрезультатно.Перед кожною операцією лікарі вводили його в штучну кому ,бо так була більша,хоч і ризикована, ймовірність вижити .Та після операції по пересадці печінки він пережив уже п"ятихвилинну клінічну смерть.А опісля коматозний вегетативний стан .Довгих три місяці був прикований до ліжка .Така собі вегетативна рослинка:ні рухатися,ні відчувати ,ні говорити.Батько спочатку оплачував медсестру-студентку,яка доглядала його ,та потім махнув на це рукою ,ніби й забув про його існування .
	Та пам"ятав про мене тільки Господь ,- продовжував хлопець .
-Прокинувся я від того,що хтось торкається губами моєї щоки ,і якась постать ,вся в білому ,ніби пропливла перед очима і віддаляючись шепотіла :"Живи,живи!"А на обличчя мені падав якийсь гарячий промінь чи то чийсь теплий подих .Це мене турбувало ,я спробував підняти  руку, щоб торкнутися тієї постаті в білому ,та рука чомусь не піднімалася .Тоді я ще не знав що її немає...Відкрив очі .Поруч було відчинене вікно,а за вікном  буяла молода зелень дерев і сонячне світло застилало все навколо.Світло різало очі і вони самі по собі закрилися ,та враз знову щось торкнулося моєї щоки.Я зібрав всі сили щоб торкнутися незнайомця і...побачив маленьке червоне сонечко ,що лоскотало мою щоку .Сльози котилися з очей ,а сонечко перебралося на руку . Я хотів взяти його в долоні і ...зрозумів що в мене тільки одна рука .
           Зараз я живу по-іншому .Це ж треба через терни перейти, щоб зрозуміти просту істину :ми приходимо у цей світ не для власного задоволення ,а для служіння іншому .Я щоденно дякую Богу ,що відкрив мені очі ,не дав загинути у безодні моїх беззмістовних днів .І світ такий прекрасний !Тільки чому треба майже втратити,щоб оцінити?Я стараюся бути корисним . Звичайно,з однією ногою і однією рукою багато не зробиш ,але у мене є хороші протези,що теж з волі Божої мені допомогли придбати прекрасні люди . Від матері мені залишився невеличкий особняк з садочком і там я відкрив  лікарню для покалічених  і бездомних тварин .Закінчую курси ветеринарної медицини ,а от їздив в Центр протезних технологій ( де придбав протези руки і ноги собі ),може вдасться мені з їхньою допомогою сконструювати візочок для собачки ,у якої перебиті задні ноги і вона зовсім не може ходити .Я знаю,що Бог подарував мені іще одне життя для служіння ближньому .То хіба я можу не виправдати Його довіру ?

ID:  644441
Рубрика: Проза
дата надходження: 16.02.2016 21:18:27
© дата внесення змiн: 16.02.2016 21:18:27
автор: Ольга Струтинська

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (644)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Леся Утриско, 16.01.2017 - 22:55
Чудова розповідь. 16 16 16 give_rose give_rose give_rose
 
Вкрай зворушлива і повчальна Ваша оповідь.Торкається самої душі, нагадує про найголовніше у цьому житті. "...ми приходимо у цей світ не для власного задоволення,а для служіння іншому" give_rose give_rose give_rose
 
Ольга Струтинська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
щиро дякую ,Людонько .Справді ,важливо зрозуміти ,хоч ніби такі здавалось би ,прописні істини.дякую. flo23
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: