Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: посполитий: ЩЕ ОДНЕ ДЄДУШКОВЕ ПИСЬМО - ВІРШ

logo
посполитий: ЩЕ ОДНЕ ДЄДУШКОВЕ ПИСЬМО - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЩЕ ОДНЕ ДЄДУШКОВЕ ПИСЬМО

Всім прівєт!
І тим, хто вже знакомий з Дєдушком, і тим, хто тільки хоче приобщитися, так сказать, до міра нєпознанного і нєосязаємого. Хотя… хто його зна, кому зараз нужни мої прівєти? Шото в послєднє врємя Дєдушка стала часто посєщать меланхолія. «Меланхоліє, дольче мелодіє» … - співала колись, у врємєна столь незапамятниє, шо тіко отдєльно взяті дінозаври помнят це всьо, ізвєстна на весь Совєтский Союз і ближні околіци пєвіца Софія Ротару. Нє, ну от ніфіга сєбє, яке довге речення забамбурив Дєдушко? Канєшно, ту цитату з пісні, я міг би написати і латініцей, та боюсь, шо не всі поймут. Грьобана меланхолія… Відки вона береться? Іниє кажуть, шо від дождя. А іниє, всєд за тою ж Софієй Ротару (урождьонной Ротарь) повторяют – «Меланхоліє, містеріус амор» … Може, всьо-таки латініцей написати? Хотя сомніваюсь, шов оно комусь треба. А перевод простий дуже – тіпа, меланхолія – це, коли в голові звучит музика, а музика звучит, бо любов творит чудєса. От одного не пойму – які нафіг чудєса, коли меланхолія. Ходиш з кутка в куток і думаєш – кому б то носа зламати? Ну, на крайняк вже шоб тобі пачку начистили. Носа Дєдушкові ломати не слєдуєт, бо реакція буде нєпрєдвідєнной, і нєзамєдлітєльной. Ну, спочатку Дєдушко канєшно взрєвьот акі дикий тур, а потом… Ех… Скука смертна… 
О, да! Забув предупредити – кому стало скучно і неінтірєсно вже з перших строчок, то не читайте дальше. Нащо воно вам? Гм… Шось послєднє слово ріже мені зрєніє… Не нравиться – не коментіруйте. Коменти Дєдушко не удаляє, но отвічає дуже рєзко. 
Хто хоче читати «про клубнічку» - це не для вас. Хто про політіку – тоже не для вас. Ну в самом дєлє, з якого красівого хєрувіма я маю про політіку писати? Всі і так всьо знают. З тєлєвізора і інтернет-сєтєй. Про що там писати? Про то, шо прєдсєдатєлів сільських і районних рад возили пєрєнімати опит по об'єдінєнію громад? Так про це вже писало ізданіє «Жизнь замєчатєльних людєй». Це я так районну газету називаю. Почитаєш і думаєш – у всіх інтерв'юерів і інтерв'юіруємих всьо замєчатєльно. І всіх всьо устраює. На фотках щаслівиє ліца. І в голови райадміністрації, який свою харьою весь об'єктів заступив і в якогось мужика, який світить в камеру бєздной отсутствующих зубов. В Швейцарії стільки бабла на колайдер угрохали, чорну диру создать хочуть. Нафіга гроші тратить? Он мужик і без всяких колайдерів чорні дири воссоздає. І щасливо улибається, бо нема зубов – нема проблєм, не болит ніфіга. Да, єслі я вже вспомнив про той сльот по обмєну опитом, ну, насчот об'єдінєнія громад, то одного не поняв – а шо, в нас в «Буковелі» громади якісь об'єдінились? Бо опит туда їздили перенімати. Навєрно об'єдінились, наскребли бабла по сусєкам і відгрохали «Буковель». Та, вобще, нафіг мені то об'єдінєніє? Я про дєвушок собирався писати. Про багінь. Кажуть, шо дєвушкам врємя от врємєні нужно напоминать, шо вони Багіні і тоді всьо буде харашо. Так то воно так, але нужно учітивать, шо Багіням можуть молитися і другіє богомольці. Так шо, шоб усьо точно було харашо, то нєобходімо мати при собі бейсбольну біту із харошого пластіка(як у Дєдушка). Ілі, на крайняк, просто крепку палку (не нада тільки мені тут асоціацій проводити, це не якесь нємєцке кіно), шоб розганяти тих паломніков куда подальше. Вобше, дєвушки существа, сколь прекрасні, столь і загадочні. Як там кажут? Я тєбя люблю, но куріть нє брошу? Мені цю фразу, кстаті, одна дєвушка підказала… Красіва… Дєвушка, а не фраза. Вона, правда, каже, шо нє, ну де там, тіпа та краса? Любит, навєрно, коли я починаю з нею спорити. Я всьо отвлікаюсь. Мені ця фраза напомнила один фільм, там тоже похоже казали – Ах, Сєрьоженька, ето последний русский… Так шо мені, спасєнієм вимірающего віда занятись, в «Грінпіс» вступити? («Грінпіс» - це така організація по охрані природи, і нічо похабного в назві нема, «Зєльоний мір» по-нашому. Піс – це МІР, поняли?). Раз він послєдній, то нафіг він вобще нада? Розмножитись не може всьо равно. І жеманнічати тут особо не нада. Бо ше дивись, чєго харошого, почнут не своїм богам молитись, тіпа – Ахах! Я послєдній рускій, спасітє мой від від виміранія! Навішают лапші Багіням (которі так само наївні, як і вперті). Ви тоді кажете – ти – Багіня! А в отвєт чуєте – Я куріть нє брошу! (Ах, як красіво я ізбєгаю неудобних мені слов) Та воно б і нічо, хай курит, травить організм, так і ви ж теж стаєте пасівним курільщиком. І получаєте ше більшу дозу отрави. Нє! Курєніє – зло. А дєвушки – добро. 
Мораль – нада оберігати своє добро от зла!
І напослєдок – анєкдот від Дєдушка. Предупреждаю – не похабний, но і не дуже милозвучний. Хто не хоче красніти, возмущатись і мєрзіть мене – лучше не читайте.
Маленька справка. Як кажут на маленького коника? Лошатко. А в нєкоторих мєстностях – умєньшительно – кіньчик. Тіпа, кінь – кіньчик.
Їде дядько возом, а за возом біжить лошатко. Дядькові притисло до вітру – терпіти несила. Подивився – нема нікого, зліз із воза і стоїть, жизнью наслаждається. Вдруг із-за куща виходить хлопчик і питає:
 – Дядь, а дядь! А як важ кіньчик зветься?
Дядько подивився на хлопчика, опустив очі на свої руки і каже розтєряно:
- Як-як… За….
Послєднє слово вгадаєте самі. А не вгадаєте – відать не судьба. Я його не напишу. Інтєлігент всьо-таки, два діплома про вищу освіту.

ID:  698073
Рубрика: Проза
дата надходження: 01.11.2016 23:57:30
© дата внесення змiн: 02.11.2016 00:39:18
автор: посполитий

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (596)
В тому числі авторами сайту (14) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Валентина Мала, 02.11.2016 - 07:46
biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin 12 12 12 12 12 12 12 дякую за смішний ранок! cry
 
посполитий відповів на коментар Валентина Мала, 02.11.2016 - 09:08
Та прошу)))
 
Алексей Мелешев, 02.11.2016 - 02:36
12 friends
 
посполитий відповів на коментар Алексей Мелешев, 02.11.2016 - 09:08
hi
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: