Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: О.В.Рожко: «РЕВІЗОР» - ВІРШ

logo
О.В.Рожко: «РЕВІЗОР» - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

«РЕВІЗОР»

Одного разу, чи то під кінець дня, чи то на початку вечора, лежу я собі та й читаю книжку. Цікава така книжка - «Філософія античності у працях Зенона, Софокла і Геродота». По філософії саме задали прочитати. Прямо от лежу і згораю від цікавості, що ж далі буде, і з таким інтересом перегортаю кожну сторінку, що не відірватись. Вже аж до третьої сторінки дійшла. Аж тут згадала - у нас же сьогодні ревізія, до нас їде «Ревізор». Так я тоді скоренько одягнулася та й поїхала на роботу, у ресторан «Заморити черв’ячка», де я працюю директором.
На вулиці було так холодно, що поки я добігла до гаража, щоб сісти за кермо свого «Ламборджині», у мене зуб на зуб не потрапляв.. Але задкувати не входило в мої плани, і я, впевнено  натиснувши на педаль газу, помчала у напрямку закладу громадського харчування. Знаючи вздовж і впоперек всі ями , люки, світлофори, дорожні знаки і , навіть, пости ДАІ, що зустрічаються мені  вже купу часу по дорозі на і з, я , спробувавши щастя, одного разу проскочити, навіть, на червоний сигнал триокого, домчала на місце очікуваних подій за лічені хвилини. 
Маленький відступ. Мені завжди по приколу, заходячи у наш ресторан, читати вивіску «Ласкаво запрошуємо у наш ресторан «Заморити черв’ячка». Тут вам подвійне тлумачення. Начебто і просто власна назва ресторану, бо в лапках,  а начебто і метафора, мовляв, запрошуємо поїсти. Це наш власник ресторану така творча людина, отаку назву придумав для свого дітища. Одним словом, точніше двома, ні все ж таки  декількома – багато відвідувачів клюють саме на оригінальність назви. Ну а завітавши до нас одного разу, вже нічого кращого ніхто шукати не буде. Інформація прозвучала на правах реклами. Пардон, це  я  щось відволіклась.
Так от, хоч як я не спішила, щойно зайшовши , я попала під гарячу руку Никодима Амбарова. Ревізія вже йшла повним ходом, мене вже очікували, бо персонал явно не справлявся з докорами Никодима. Вислухавши від нього про всі недоліки, які, на його думку, були в нашому ресторані, я дійшла до висновку, що ревізор або знаходиться «під мухою» або помутнів розумом. Вияснивши у своїх підлеглих, що крім кави еспрессо чайного кольору Амбаров нічого не пив, я утвердилась у думці, що «зелений змій», в даному випадку може бути звільнений  з лави підсудних, і виною всьому, все ж таки, моя друга гіпотеза. Іншими словами, ревізор «злетів з котушок», так якось більш акцентовано можна описати поведінку Никодима. Так ось, щоб не бути голослівною, наведу ряд претензій до нашого персоналу. Щодо товарного сусідства. Як виявилося у холодильнику для овочів, неймовірно, помідори лежали на одній поличці поруч з молодою кукурудзою, а на іншій поличці, ви можете собі таке уявити, патисони мирно співіснували з кабачками. А в холодильнику для молочних продуктів, це взагалі тихий жах, сметана в стаканчику стояла поруч з пачкою вершкового масла, а поличкою вище розміщалися майонез і брусочок сиру. Думаю лишнім буде говорити про те, що звичайно ж усе було зі стікерами, адже в нашому ресторані по-інакшому й бути не може. Інформація прозвучала на правах реклами. Тьху ти, ще раз пардон. Так от, як пояснив ревізор, якщо масло і майонез починаються на одну літеру, то і стояти вони мають на одній поличці і ніяк інакше. Те ж саме як ви зрозуміли стосується і сира зі сметаною, і кабачків і кукурудзи і тим паче, як ми самі не могли здогадатись, з нашим то досвідом, помідорів і патисонів. Лінгвіст, блін. Я, почувши це, почала розуміти, що дах у нього з’їжджає конкретно, причому кут нахилу доволі гострий. А почувши ще й претензії щодо сервіровки  столу, я вже не витримала і  злетіла з мови, причому скоріше обдумано, ніж спонтанно. Виявляється,що офіціант не подав йому до салату паличок для суші, до супу потрібно було подати трубочку для соку, а еспрессо в кращих будинках Антананаріву і Тегусігальпи подають у пивних бокалах. І от що я вам скажу, навіть Сюзанна Хижа, все це вислуховуючи від Никодима, почала плакатися мені в жилетку, мовляв вона сьогодні зранку не встежила, що там Амбаров покурив  у готелі з туристами з Амстердаму. Сюзанна, респект їй, все ж постаралася розрядити обстановку і вибачилася за Никодима перед усіма нами. Никодим все ж таки залишив на чай офіціанту, але чомусь не в книжечку з рахунком, а приліпив банкноту жуйкою знизу до столу. Після цього вся група «Ревізору» , залишивши все ж таки нам табличку  «Ревізор не кУрить», тьху ти, «Ревізор рекомендує» покотилася у пошуках древнього англійського тютюну, тьху ти, напевно просто покотилася, можливо не знаючи і куди, а можливо відразу на прямий ефір «Страстей по «Ревізору», щоб чудніше було.
Ми ж всім колективом сіли відсвяткувати таку знаменну подію за бокалом еспрессо і, вирішували, куди нам причепити отриману табличку. Думаю ви і самі здогадалися вже, що одноголосно було прийняте рішення, що кращим місцем для таблички буде місце, де були залишені Никодимом Амбаровим чайові. От в такій ейфорії, можливо, після бокалу еспрессо, можливо після виплеску такої кількості емоцій, скоріше за все і те, й інше, я так за столом і задрімала…
А коли прокинулася, то поруч біля мене на тій же третій сторінці тихенько відпочивали і Зенон, і Софокл, і, вибачте мені мою грецьку, Геродот.

13.10.2016р.

ID:  696023
Рубрика: Проза
дата надходження: 22.10.2016 14:26:37
© дата внесення змiн: 22.10.2016 16:15:13
автор: О.В.Рожко

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (536)
В тому числі авторами сайту (2) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

marina aniram, 22.10.2016 - 14:38
якийсь бред frown
 
О.В.Рожко відповів на коментар marina aniram, 22.10.2016 - 15:14
А я так старався, ночами не спав,виношував цю ідею, а ви...Ех..."Какой удар со стороны классика" cry
 
marina aniram відповів на коментар О.В.Рожко, 22.10.2016 - 15:28
Ревізор класна програма, а ви з них так ... ех...
 
О.В.Рожко відповів на коментар marina aniram, 22.10.2016 - 16:06
Ну, інколи ведучого все-таки заносить, як в позаминулій передачі з нехрусткими крильцями приготовленими в соусі, навіть Плотников пішов геть після того бреду. Це було написано якраз після тої передачі.Так що деколи сатира потрібна,думаю вона їм не завадить, щоб не заносило.
 
marina aniram відповів на коментар О.В.Рожко, 22.10.2016 - 16:35
ну ок) хай буде так wink
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: