Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Кшися: Історія однієї валентинки:) - ВІРШ

logo
Кшися: Історія однієї валентинки:) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 13
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Історія однієї валентинки:)

Задзвенів будильник і з під ковдри вилізла Іра. Невдоволено щось пробурмотіла й виключила « ту набридливу пищалку».
-	Ще п*ять хвилин і встаю… - промовила дівчина й знову зникла під пледом. Здавалося б, тільки лягла, як на її плече лягла мамина рука:
-	Доню, вставай! Уже половина!
-	Як ?! Так скоро?!- Іра зірвалася з ліжка , мов обпечена й поспіхом стала збиратися в школу. Як же ж вона не любила запізнюватись! Ну ось за що, за які гріхи вона змушена так рано вставати щодня?? «Ну де ж ця маршрутка? Чому її ніколи не має, коли вона потрібна?» Ось і підїхала… Та ще й майже пуста! Іра швидко заскочила у транспорт зі словами: «Посвідчення!». Ну хоч якась користь від тих малих- можна безкоштовно їздити в маршрутці!
Ви не подумайте! Зазвичай Іра не така! Просто зараз вона спізнюється і настрій такий гнітючий… Дивиться навпроти себе – сидить бабуся й скептично оглядає її одяг. Вона у відповідь скептично оглядає літню жінку. Врешті, бабуся не витримує її важкого погляду і відводить очі. Іра витягає з кишені мобільний , заходить на свою сторінку вконтакте і переглядає фотографії однокласниць. Але щось не дає їй зосередитись… Ніби хтось свердлить її поглядом. Нервово оглядається, там… «Знову цей хлопець!» - думає Іра. Вони вже не раз отак їхали разом, і щоразу він не відводив від неї погляду! І це Іру неабияк дратувало! 
Дівчина вийшла на зупинці і рушила в напрямку школи. Аж раптом побачила дівчинку з червоними  відкритками у вигляді сердечок  у руках і згадала: « Сьогодні ж день Святого Валентина!». Розвернулася, зайшла в магазин канцтоварів , купила з десяток валентинок… «Блін… Їх же ж тепер ще й підписати потрібно!» - хвилину роздумавши дівчина вирішила: «На перший урок не піду, буду в їдальні підписувати… Адже друзі  важливіші за навчання!». Закінчивши із цією  важкою роботою, Іра дочекалася перерви , а тоді приєдналася до однокласників і привітала усіх подруг зі святом, вручивши їм валентинки. А дівчата в свою чергу привітали її, та й навіть деякі хлопці! А ще вона отримала кілька анонімних валентинок. Дівчині була притаманна надмірна цікавість, а тому вона змогла знову здихнути спокійно лише тоді, коли дізналася від кого ці листівки та чому на них не вказані імена. Це так захопливо! Перша непідписана валентинка була , як виявилося, від Ілони- подруга просто забула підписати її. Інша була маленька , така як і у всіх інших дівчат із її класу. «А хто в нас щороку дарує валентинки усім без винятку? Ну , звісно, Назар! І ніколи не підписує, бо йому бачте ліньки!»- розмірковувала Іра. І останню, третю анонімну валентинку їй подарував… « Напевне Максим- ми ж сидимо разом на уроках!»- дівчина запитала «підозрюваного», але той ображено заявив, що підписав свою. «Ех… Не гарно якось вийшло… Сподіваюсь Максим не вирішив, що я загубила його листівку… або ще щось… Але одне мене радує: я досі не розгадала цієї загадки! А отже, відповідь попереду і як приємно буде знайти її самій…». Інтуїція підказала Ірі запитатися в Андрія, адже, здається, що вона йому не байдужа. І так! Ось вона розгадка:
-	Так, це я тобі подарував валентинку…- неохоче відповів юнак і зашарівся. Іра відчула, що зобов*язана зараз відповісти люб*язно, а тому лагідно промовила:
-	Дякую, Андрію… Мені дуже приємно! – дівчина не знала що ще сказати, а тому почувалася ніяково. Та дзвінок на урок врятував її і вона миттю і сіла за свою парту.
 Після уроків  Іра разом із подругами пішла в кафе. Вони замовили піццу і обговорювали « тих сором*язливих хлопців, що подарували їм валентинки».  Надя отримала найбільше листівок, та не змогла розказати нічого цікавого! А Іра, яка була дуже  комунікабельною, розповідала більше за всіх інших дівчат, а ті аж роти повідкривали , слухаючи  її «детективи». Вже вечоріло, а тому наш юнний Шерлок  зібрав свої речі в сумочку, провірив чи нічого бува не забув і попрощався із своєю вдячною аудиторією. Ліза також йшла до зупинки , тому дівчині ще довелося зачекати на подругу , вдруге зі всіма попрощатись і, нарешті, вирушити в дорогу. Подруги не змовкали ні на мить, аж доки…
-	Ну ось і моя маршрутка… Завтра зустрінемося! Ти мені ще ввечері подзвони, гаразд?
-	Обов*язково! - Відгукнулася Ліза і стала походжати туди-сюди, чекаючи свого автобусу.
Іра їхала й дивилася у вікно, думаючи про свою найкращу подругу, що досі, напевне , стоїть на зупинці. І знову відчула на собі ТОЙ погляд! Вона глянула поперед себе і… Так! Знову цей хлопчисько! Сидить навпроти, дивиться і усміхається! « О, Боже! Він мене починає лякати… Він же ж мене не переслідує мене , правда?- дівчина  почала нервово оглядати юнака – Він якось дивно усміхається… Аж мороз поза шкірою! Але варто признатися,  що він доволі симпатичний… навіть дуже симпатичний… брюнет, високого росту… Він десь на рік чи два старший за мене.  А які в нього гарні блакитні очі! І погляд дружелюбний… Іро! Про що ти думаєш?!» - раптом бабуся , що сиділа поруч встала і попрямувала до виходу. Нічого дивного, еге ж? Той дивний юнак теж підвівся, та на відмінну від старенької попрямував не до виходу, а зайняв місце , яке щойно звільнилося. Він сів біля Іри! Дівчину аж сіпнуло: « Ну чому йому там не сиділося?!». Нещасна нервово вертіла в руках телефон, а серце так гупало! І чому цікаво? Їй здавалося, що вже всі пасажири почули  те гупання!
-	Привіт…- пробурмотів  невпевнено  хлопчина. 
-	Привіт . - холодно відповіла Іра, хоч насправді в її душі було аж надто спекотно ! А в голові лиш одна думка: «Що сказати ? Що сказати?!». Обоє розгублено мовчали, запала не зручна тиша… Юнак вирішив зняти з себе шарф. « Напевне йому теж зараз дуже не зручно… Я теж вдам , ніби щось роблю .»  - дівчина нахилилася , щоб поправити ремішок на чоботі. Іра зовсім забула про час та простір і з цього трансу її вивів  м*ягкий голос хлопця :
-	А ось і моя зупинка… 
Хлопець вийшов з маршрутки, а дівчина провела його поглядом . Задумалася над цією короткою розмовою( якщо це взагалі можна назвати розмовою) й ледве не пропустила свою зупинку! Врешті Іра схаменулася і проштовхалася до виходу. Йшла додому й думала: « Яка ж я дурна! Навіть не запиталась як його звати!- обурено змахнула головою – Чому я думаю лиш про нього? Яке мені взагалі до нього діло? Навіть якби поцікавилася як його звуть , то що з того? Нічого! Краще подумай про завтрашню контрольну з мови!». Прийшовши додому,  дівчина відволіклася розмовами з матір*ю.  Вже було пізно, а їй ще домашнє робити… Іра пішла в свою кімнату, розпакувала сумку і… Вона знайшла в сумці валентинку! «Цікаво від кого вона… - дівчина розгорнула листівку - Як мило! Написано від руки своє привітання, а не як завжди: готовий надрукований віршик у відкритці і лише підпис «живий»! Та… Саме підпису тут і нема… Анонімна валентинка!»
 Майже цілу ніч Іра провела в роздумах: « Хто б це міг бути? Ах, як гарно там написано! Але лише про мене , побажання для мене… Й жодного слова про самого відправника! Може це хтось з дівчат? Котрась з них могла підкинути , коли ми були в кафе… Але ні! На жодну це не схоже… Я їх добре знаю! До того ж я перевіряла сумку перед тим як йти додому і тоді валентинки там ще точно не було! Після цього я разом з Лізою пішла на зупинку… Ліза! Це напевне вона! Ліза б ніколи не привітала мене анонімно, та й така красномовність не в її стилі… Але дуже вона любить  розіграші!  Ось це вже в її стилі! Ну завтра я її запитаю і буду знати точно.» - дівчина була щаслива, що розгадала ще одну загадку й хотіла по скоріш в цьому переконатися, подивитись як чинитиме подруга далі. Й водночас їй було дещо прикро, що Ліза вирішила її розіграти! Врешті, зморена роздумами Іра поринула в сон…
 Прокинулась вона щасливою та повною енергії.  Зранку ,їдучи до школи, вона почала оглядатись й шукати ті очі… Ті блакитні очі… «Його немає… А я так сподівалась його сьогодні побачити. - засмутилась дівчина, яка мала намір нарешті познайомитись – Ну й добре! Навіщо він мені? Підозрілий тип, з такими краще не знатись. Але… Може ми ще зустрінемося сьогодні?»
 Маршрутка зупинилася й люди почали заходити й виходити… А серед тих людей ВІН! Іра відвернулася й зібралася з думками. Вона глянула на нього: він знову свердлив її поглядом, але в його очах було щось нове… Очікування. А на обличчі ніби було написано: « Або пан, або пропав!». Іра вирішила, що він хоче підійти , але не наважується й цим пояснила цей погляд, цей вираз. « Я підійду першою , привітаюсь, познайомлюсь…»- дівчина невпевнено наближалась до юнака. 
-	Привіт!
-	Привіт! – якась надія зблиснула в очах хлопця, в його голосі…
-	Ми вчора так і не познайомились! Я- Іра, а тебе як звати?
-	Мене?- розчаровано промимрив юнак.
-	Тебе, а кого ж іще?
-	Остап…- його погляд розгублено блукав її обличчям, виглядав він нещасним й розчавленим.
-	Дуже приємно! А ти в якому класі навчаєшся? В якій школі?- привітно запитала Іра.
-	В десятому…. В тій біля інтернату … того що недалеко від зупинки , на якій я зайшов… Вибач, спізнююсь … Мушу йти…- і Остап розвернувся й вийшов із маршрутки, яка саме зупинилася. 
«Дивний він якийсь… Така … гм… Оригінальна поведінка! Спочатку кожного ранку свердлить мене поглядом, а тепер – втікає… А він же ж завжди виходив на зупинку пізніше! В тій , шо біля інтернату… Він сирота??» - цілу подальшу дорогу до школи Іра думала про Остапа. Але скоро переключилася на Лізу. Дівчина вирішила вдати, що нічого не знає про розіграш, а лише спостерігати.
Іра була неабияк здивована: Ліза нічого не розпитувала, не кидала на неї погляди з бісиками (а саме так вона чинить  зазвичай в подібних випадках) і навіть тишком не усміхається , не радіє з вдалого розіграшу! На останньому уроці юний Шерлок не витримав:
-	Лізо! Мені це набридло!
-	Що?
-	Я знаю, що це ти вирішила мене розіграти!
-	Іро, ти взагалі про що говориш?! – подруга була зовсім спантеличена.
-	І не вдавай , що нічого не знаєш! Я про валентинку!
-	Яку валентинку? Іро, ти можеш нормально пояснити?!
-	Ти підкинула мені анонімну валентинку!
-	Ти ж знаєш, що я б тебе не вітала анонімно!
-	Знаю, а отже, ти хотіла мене розіграти!!
-	Я ? Тебе? Ти ж моя найкраща подруга! Я люблю розіграші, але ніколи, чуєш ніколи, Не розігрую близьких мені людей!
-	Але хто ж тоді?
-	Може хтось з дівчат , коли ми сиділи в кафе?
-	Ні… Цього не може бути. Я перед виходом перевіряла сумку, щоб чогось бува незабути… Але це справді не ти…  Ти не вмієш так красномовно висловлюватись…
-	Саме так! Гарно писати й говорити – це не моє!
-	Але хто ж тоді?
-	Ну а може ти після того ще з кимось зустрілась? Оля живе недалеко від тебе… Ви не йшли разом?
-	Ні! В тому то й справа! Я дійшла з тобою до стоянки , сіла в маршрутку, вийшла й сама пішла додому! Ну не мама ж це!
-	Звісно, що ні! Може хтось  в маршрутці підкинув тобі її…
-	Остап…- прошепотіла Іра й поринула в роздуми: « Ось чому він так дивно поводився сьогодні й чого очікував… Чекав на відповідь, сподівався… Він , напевне, подумав, що я вирішила познущатись над його почуттями… Після ТАКОЇ листівки! І як я одразу не здогадалась?!».
 Ліза почала розпитувати подругу, але та вперто мовчала. Іра розмірковувала над тим, що вона відчуває до Остапа. Врешті, дівчина прийшла до висновку , що їхні почуття взаємні. Після уроків вона , мов на крилах, летіла до зупинки. Їхала й шукала очима ЙОГО. « Я , напевне, його добряче образила… Але ж я не хотіла! Не знала!»- розпач охопив Іру. Але вона згадала, що знає де його можна знайти! Дівчина вийшла на тій зупинці, на якій зранку зайшов Остап. Якась бабця проявила люб*язність й показала , де знаходиться інтернат.
-	А школа де?
-	Через дорогу від інтернату…
-	Дякую!- Іра помчала за вказаною дорогою. Шукати довго не довелось: Остап сидів на лавці під старим дубом на шкільному подвір*ї і про щось розмірковував. Дівчина підійшла й поклала руку на плече юнака. Він підвів погляд і був вражений.
-	Вибач, я не знала , що це ти подарував ту валентинку! Мені так жаль! Вона ж була анонімна! Як я могла здогадатися? – на одному духу протарабанила Іра.
-	Ти й так не знала мого імені, то навіщо було підписувати? Я думав, що ти зрозумієш…
-	Я подумала, що це моя подруга так пожартувала… Ти певне подумав , що я вирішила познущатись над твоїми почуттями, коли я зранку почала розпитувати…
-	Я сприйняв це як відмову, а якою ж буде відповідь? – усміхнувся хлопець.
-	Так! Я теж тебе люблю! – палко промовила дівчина. Остап підвівся і міцно обійняв свою Ірусю

ID:  594374
Рубрика: Проза
дата надходження: 18.07.2015 00:24:56
© дата внесення змiн: 18.07.2015 00:24:56
автор: Кшися

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (465)
В тому числі авторами сайту (3) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Совочка, 18.07.2015 - 13:51
Дуже гарний твір smile
 
Кшися відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Пасіб* smile
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: