Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ірина Калина: Музична експедиція - ВІРШ

logo
Ірина Калина: Музична експедиція - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 9
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Музична експедиція

Чи співали мені колискові? Не пам’ятаю, проте точно знаю, що навіть прості  слова моєї мами злітали з її вуст як найсолодша мелодія, що радувала моє дитяче серце і душу. Не пам’ятаю також, щоб нас з братом вчили якимось народним пісням. Не те, щоб батьки негативно чи взагалі нейтрально ставилися до музики –  просто відводили для неї другорядне місце у нашому житті, оскільки це не був головний спосіб формування у нас естетичних вподобань. Можливо, через те я ніколи не бачила себе в музиці, хоча були спроби відвідувати музичну школу, але після кількох уроків,  зрозуміла, що, по-перше, я не маю «витонченого» музичного слуху, а по-друге, це не приносить мені задоволення. Натомість  знайшла себе в малюванні, чим і зараз радо займаюся. 
Однак на цьому моя музична експедиція не завершилася. Після прослуховування у школі, виявилося, що у мене є все ж таки голос і я почала співати в хорі на другому голосі, а у разі потреби могла й третім. Дивно, але час від часу мені це справді подобалося і я обожнювала музику, та була рада з того, що можу приносити користь своїм співом, адже наш хор займав призові місця в області. Звичайно, мої співочі здібності не тривали вічність, а народна музика, яку я до того часу навчилась  любити, затихла на невизначений період. І після цього початкового музичного етапу в моєму житті, я нарешті  в лоб зіткнулася з музикою сучасності. Безперечно, не можна сказати, що до цього моменту я не мала уявлення, яка ситуація відбувається на естраді, які хіти є популярними, але це настільки було все нейтрально, що ніякого впливу не робило на моє світосприйняття. Аж поки не настав підлітковий вік, і всі жанри музики немовби переплелися в моїй голові. Нарешті для мене відкрився багатий і дещо незрозумілий СВІТ МУЗИКИ, в той час як однолітки досить непогано могли розрізнити не тільки жанри, а й добре знали вітчизняних і  зарубіжних виконавців та назви композицій.
Музична революція. Ось як я можу описати тодішню ситуацію; у мене починають формуватися справжні музичні смаки, музика починає бути вже вагомою частиною мого життя, а  музорієнтація стала моїм же приводом для гордості. Широко розповсюджена думка про її використання як чудовий засіб для релаксації, та чомусь музика мене не заспокоювала, а навпаки – закладала підґрунтя для нових роздумів або узагальнення зробленого чи неприйняття буденності. І навіть зараз, коли я слухаю музику, байдуже, який напрям собою являє, у мені вируюють емоції, я починаю мріяти, вона ОКРИЛЯЄ і підносить до нового рівня. 
Вже неодноразово я переконувалася про її  цілющу властивість об’єднувати людей різної статі, віку, професій, далеких за політичними чи соціальними переконаннями, бо  як тільки пролунає якась мелодія, ми починаємо ритмічно постукувати ногами, руками, підспівувати (хоча зазвичай це мугикання під ніс). І який незрозуміло гарний настрій дарує нам ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ – МУЗИКА! Та як відомо, людина дуже швидко звикає до приємного, у мене, наприклад, вже виробилася певна залежність: я не уявляю свого існування без мелодій, звуків, що наповнюють  життя сенсом, і не знаю, як це дивитися фільми без музики, танцювати без пісні….
Постійно відкриваю для себе чари музики, її неймовірну здатність до швидкої адаптації в будь-яких умовах. До прикладу, наскільки потрібно було любити і бажати почути звук по-новому, аби видумати весь грандіозний спектр  музичних інструментів, а яка наполегливість, терпіння змушували композиторів писати свої твори, після прослуховування яких розумієш, що Бог дарує тобі вдосталь корисного задоволення, тільки треба навчитися його побачити й почути. Може звучить  занадто по-філософськи, але звуки творять дива, просто потрібно в це повірити і захотіти прийняти всім серцем. 
У своїх музичних відкриттях, я щоразу пізнаю людину з іншої сторони, намагаюся її зрозуміти, підтримати, адже всяка «форма існування» потребує міцного укорінення, якщо тільки це не приносить шкоду іншим. Орієнтуватися в музичному океані  мені допомагає класична музика, що є відправною точкою у формуванні правильних вподобань, адже не всяка «сучасна мелодія» здатна похвалитися такою стійкістю та впливовістю. 
Таким чином, я ще раз пересвідчуюся, що музика невід’ємний атрибут  нас як особистостей, тому це потрібно цінувати, а свої музичні вміння і навички удосконалювати, бо вони нам даються з певною метою. Оскільки не всі народжуються талановитими від Бога, багато що досягається саме наполегливою працею.
́

ID:  399225
Рубрика: Інше
дата надходження: 08.02.2013 08:17:25
© дата внесення змiн: 09.08.2014 22:54:20
автор: Ірина Калина

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (649)
В тому числі авторами сайту (2) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
x
Нові твори
Ти - 008
Обрати твори за період: