Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Юрій SH(Шторм): Знаю… - ВІРШ

logo
Юрій  SH(Шторм): Знаю… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 12
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Знаю…

Юрій  SH(Шторм) :: Знаю…
Я знаю, що віршовані думки́
Мої вже з часом втратять сенс,
Коли не буде і війни,
Зійдуть старі емоції зі сцен.

Та, згоден і на забуття,
Аби війна скінчилася скоріше,
Щоб залунало вже життя,
І його барви сяяли світліше.        

А зараз, знову у дорогу,
Де тільки попіл і вогонь,
Не відчуваєш де вже і тривогу,
Змиваючи і смерть з долонь…

Та прорвемо́ся. Буде Перемога!
А двічі нам не помирати.
Як навчені літати ще з порогу – 
Ніколи і не будуть плазувати.

ID:  980234
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Воєнна лірика
дата надходження: 15.04.2023 02:01:51
© дата внесення змiн: 08.05.2023 07:47:40
автор: Юрій SH(Шторм)

Мені подобається 31 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Ніна Незламна, Світлая (Світлана Пирогова), Катерина Собова
Прочитаний усіма відвідувачами (542)
В тому числі авторами сайту (14) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Ох, як нескоро ці думки і емоції вийдуть із нашого розуму. Відгуки війни ще довго штормитимуть в душах. Після нашої перемоги.
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за підтримку. 12 friends
 
Lesya Lesya, 24.04.2023 - 22:28
Це буде нашою історією. І Ваші вірші теж. Тільки ж не пропадайте надовго! Тільки через десять днів ось появились. Де дисципліна? wink
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар Lesya Lesya, 24.04.2023 - 22:39
Щиро вдячний Вам за сприйняття. Саме через цю дисципліну і не маю зараз можливість частіше виходити до Клубу, навіть і відповідати вчасно, та заходити у відповідь. Бо дороги до Перемоги не чекають, аби не зайняли їх вороги. От і знову, з однієї дороги в іншу. Завжди Вам радий. З повагою і теплом.
 
Віктор Варварич, 22.04.2023 - 02:59
12 Дай Боже нам перемоги і миру! 16 22 friends hi
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар Віктор Варварич, 24.04.2023 - 22:35
Дякую за сприйняття та побажання. Наша Перемога буде неодмінно, бо окрім надій, у нас ще є і незламний дух. З повагою, завжди радий.
 
Галина Лябук, 20.04.2023 - 19:54
Ваші вірші - невмирущі, бо лише художнє слово здатне передати стан душі поета. А думки - такі правдиві, мудрі, обпалені війною вони потрібні молодому поколінню. Низький уклін, Вам і всім захисникам, що наближають Перемогу. 12 12 16
Повертайтеся, Юрію, із синіми волошками тою дорогою, що прорвалася через пекло на картині і приведе тепер вона Вас обов'язково до рідної домівки. hi give_rose
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар Галина Лябук, 24.04.2023 - 22:33
Щиро Вам вдячний за таку підтримку, і побажання. Особливо, за таке влучне розуміння всієї композиції з вірша і малюнка. Обов’язково прорвемося і переможемо цю орду зла, аби вже мирним квітом волошково буяло всім щастя на нашій землі. А відносно того, яке слово і кому буде потрібно вже після війни, то і зараз чути лише тих, хто безпосередньо дотичний до тих ЗМІ, і має на це змогу. Та і де ці вірші побачать, якщо і зараз тих видавців здебільшого цікавлять «зітхання про кохання», ніж про реалії подій. То після війни, і тим більше, ця тема відійде на інший план. Але я пишу про сьогодення нашого часу, тому і не розраховую на сприйняття своїх віршів у майбутньому. Та хай вже тільки ця війна закінчиться по скоріше. Що саме ми всі зараз і прагнемо, та наближаємо, де хто є. Завжди Вам радий. З повагою і теплом.
 
Букво-їжка))), 17.04.2023 - 23:59
Ваші вірші не тільки не втратять сенс, а й стануть класикою сучасної української поезії. Наші діти та онуки повинні знати якими неймовірними зусиллями виборювалася наша свобода і незалежність від російської орди вбивць-загарбників, щоб цінували те, за що їхні батьки та діди віддавали найдорожче – своє життя! Вам, Юрію, і всім нашим незламним захисникам низький уклін і велика подяка. Повертайтеся з Перемогою живими та неушкодженими! 12 16 22 22 hi hi hi
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар Букво-їжка))), 24.04.2023 - 22:32
Дуже радий можливості Вас знову бачити. Щиро Вам вдячний за сприйняття, і таку зараз дуже потрібну Вашу постійну підтримку. Та нажаль, від кого залежить можливість бути більш почутим, ніж серед десятка таких же авторів на сайті, то всі ті видавництва, творчі спілки, та інші ЗМІ, більше цікавить просування власних авторів серед їх оточення. А те, що пережито кожним з нас, реально в безпосередніх місцях подій – в нас самих і залишиться. Та і де ці вірші побачать, бо, як і раніше, більше чують тих, у кого є безпосередній доступ до тих ЗМІ, бо у них вистачає на це і часу, і грошей, і потрібних для цього зв’язків. З повагою і вдячністю за все. Завжди Вам радий, і з теплом.
 
Ukrainian girl, 16.04.2023 - 10:51
Такі вірші ніколи не втратять сенс!
Прекрасний вірш 16 17
Віримо у нашу перемогу! Слава Україні!💙💛
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар Ukrainian girl, 24.04.2023 - 22:31
Дуже радий Вас знову бачити. Щиро вдячний за підтримку і сприйняття. Вибачаюсь тільки за несвоєчасність відповідей, бо багато що зараз відволікає від нормального спілкування, через що не маю можливості зайти у відповідь і до Вас. З повагою і теплом. Завжди Вам радий.
 
Ніна Незламна, 15.04.2023 - 18:35
12 17 16 Зворушливо... 17 Хай буде рівна й безпечна дорога! Дякуємо за наші спокійні ночі! І віримо- буде перемога! Бо український дух незламний! friends Дякую за вірш! give_rose
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар Ніна Незламна, 24.04.2023 - 22:29
Щиро вдячний за Вашу підтримку і побажання. За це саме і йде зараз боротьба з лютим ворогом, аби після нашої над ним Перемоги вже були інші вірші інших мирних почуттів. З повагою і теплом. Завжди Вам радий.
 
NikitTa, 15.04.2023 - 14:29
12 17 16 Цікава Ваша композиція.Віримо і молимось за наше світле "Завтра".Бережи Вас,Боже,і всіх,хто знає ціну Свободи від тої нечисті,що суне і суне на нашу землю.Низький уклін!
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар NikitTa, 24.04.2023 - 22:28
Щиро вдячний Вам за сприйняття і підтримку. Дуже радий бачити у себе нову творчу особистість. Вибачаюсь тільки за несвоєчасні відповіді, і відсутність можливості зайти у відловіть, бо зараз багато чого відволікає від спілкування. Та настане час і на інші вірші і малюнки. Бо дійсно – хто пізнав справжню ціну Свободи, її вже не віддасть ні яким ворогам. З повагою і теплом. Завжди Вам радий.
 
liza Bird, 15.04.2023 - 10:15
Емоції, які ми втілюємо у вірші, мабуть в них закарбуються навічно.Хай щастить вам!Дуже гарний вірш. 16 hi
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар liza Bird, 24.04.2023 - 22:27
Ви цілком праві, нічого вже не зітреться з пам’яті саме те, через що пройшов кожен з нас. Та і цікавити кожного буде саме своє власне, особливо вже після війни. Щиро вдячний Вам за підтримку і розуміння. Вибачаюсь, що не маю зараз можливості зайти у відповідь і до Вас. Завжди Вам радий. З повагою і теплом.
 
Катерина Собова, 15.04.2023 - 09:05
12 12 12 Художня композиція - яскраве відображення вірша! Це неймовірно майстерно і талановито! Сюжет - супер!
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар Катерина Собова, 24.04.2023 - 22:24
Щиро вдячний Вам за сприйняття віршів і картин. Малюючи картини, я завжди намагався передати сюжет з фотографічною точністю, бо не сприймаю недбалість абстракціонізму. Та це вимагає багато часу і копіткої роботи. А на це зараз часу немає. Тому інколи використовую композиції зі своїх вже колишніх робіт. Дуже радий, що Вам подобається. З повагою і теплом. Завжди Вам радий.
 
12 Ваші вірші ніколи не втратять актуальності, навіть не сумнівайтеся. Звичайно, всі ми хочемо, щоб швидше закінчилася війна і щоб всі, хто зараз воює проти навали орків повернулися у рідні домівки із Перемогою. І Вам , і Вашим побратимам бажаю вдалого походу, щасливої дороги і повернення без втрат. З повагою і теплом, Світлана.
 
Юрій SH(Шторм) відповів на коментар Світлая (Світлана Пирогова), 24.04.2023 - 22:23
Щиро вдячний Вам за сприйняття, і особливо, за побажання. На їх здійснення зараз чекають усі. А відносно віршів, то і зараз, в час війни, здебільшого інших цікавлять «зітхання про кохання». Подекуди, навіть ще і досі мовою окупанта. У нас одна така місцева «письменниця» вже третю книжку видає тільки саме про це, як раніше казали – «солодкі мелодрами», ще і «майстер-клас» відкрила, як писати книжки, маючи особисті зв’язки у видавництві, і особливо не переймається тим, що відбувається у країні. Не кажучи вже про тих, хто взагалі давно вже за кордоном пише лише на власний розсуд про те, що особисто сам і не знає з безпосередніх місць подій. Тому і після війни вірші саме про війну відійдуть вже на другий план, бо життя буде тривати і далі, і кожного хвилювати буде власне. Та і де ці вірші побачать, якщо і зараз офіційні видавництва задля їх бізнесу цікавлять лише свої «розкручені» імена. З повагою і теплом. Дякую за підтримку. Завжди радий.
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
x
Нові твори
Обрати твори за період: