Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Мирослав Вересюк: Коронавірус – бактеріологічна зброя? (публіцистика) - ВІРШ

logo
Мирослав Вересюк: Коронавірус – бактеріологічна зброя? (публіцистика) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 6
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Коронавірус – бактеріологічна зброя? (публіцистика)

             



           У Раді національної безпеки і оборони України вважають, що джерелом вірусу COVID-19 могла стати секретна лабораторія в китайському місті Ухань.Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю «Українському радіо». За його словами, саме в Ухані знаходиться одна з секретних лабораторій F-4. «І ми вважаємо, що саме з цієї лабораторії стався витік. І не треба тут на тварин ... Що це - тварини, змії і т.д. Там є потужна лабораторія, яка була запущена в 2015 році. Ми вважаємо, що саме звідти стався витік», – заявив Данилов. Голова РНБО додав, що «це проблема китайської сторони, і вони це розуміють». 
         Це означає, що продуктом діяльності цієї лабораторії є не вакцина, а саме новий різновид вірусу. На жаль ця заява пройшла повз увагу як широкого кола громадськості, так і спеціалістів. А дарма. Якщо посадова особа такого рангу робить таку не дипломатичну заяву проти другої економіки світу, то можна припустити що є певна інформація, яка поки що не доступна простим смертним.  Тож їм продовжують  втирати, що джерелом цього вірусу є тварини, різні види яких китайцями сприймаються за їжу. У це легко повірити, адже вони дійсно їдять все, що повзає, скаче, літає чи бігає. Та з огляду на те, як розвиваються події, це нагадує нашвидкуруч придуману легенду, щоб приховати справжнє джерело інфекції.
               Згідно озвученої заяви – вірус є лабораторним продуктом і така секретна лабораторія справді існує. Визнати, що цей вірус є  лабораторним продуктом Китай не може, адже це означає визнати, що в країні розробляється бактеріологічна зброя. І це високотехнологічна розробка спрямована проти певної категорії людей. Можу припустити, що це ще не закінчений продукт, можна сказати сирий варіант. Тому-то Китаєм вживались такі безпрецендентні заходи безпеки, адже було невідомо, як цей вірус проявить себе в людському середовищі, так як лабораторні дослідження ще не були завершені. Звідси всі ці захисні комбінезони, рекордне будівництво лікарень, блокування місця появи інфекції і т.д.
                 Та потроху ажіотаж в Китаї спадає. Виявилось, що дія вірусу  близька до параметрів  які закладалися його розробниками. Тобто він практично безпечний для дітей та людей працездатного віку і дуже небезпечний для людей похилого віку. Таким чином він має вибіркову дію. Тому можна з високою вірогідністю стверджувати, що він спрямований проти тих, хто вже не бере участі у створенні валового продукту і є на утриманні суспільства. А така категорія населення є тягарем для економіки та бюджету в кожній країні, незалежно від того чи це країна Великої сімки, чи третього світу. 
                  До цього часу зменшення числа людей пенсійного віку і відповідно скорочення соціальних видатків проводилося дуже непопулярним чином – підняттям пенсійного віку.
Так, наприклад,  в Японії розглядається можливість запровадження виходу на пенсію в 70 років, проти сьогоднішніх 65.  Частка японців, чий вік перевищив 65 років, вже перевалила за чверть від загальної кількості населення. Це занадто велика цифра навіть для розвиненої японської економіки. А що тоді говорити про Україну, де 11,3 млн. пенсіонерів  і вони теж перевалили за  четверть від загальної кількості населення, хоч про загальну кількість приходиться говорити приблизно. Тому-то і в нас від депутатів правлячої більшості лунають заяви про те, що пенсіонери довго живуть і про необхідність підняття пенсійного віку.  
                   Саме тому в мене і виникає підозра, що цей коронавірус розроблений якраз з метою скорочення соціальних видатків на утримання пенсіонерів шляхом скорочення їхньої чисельності. Звучить дико! Але діє він саме так!Тільки він передчасно вирвався з лабораторії і Китай засвітився як розробник. А розпилили б його десь в Європі, чи іншому місці і його б довго сприймали за різновид грипу. А розробка і справді ефективна. Моментально розійшлася світом  і виконує поставлену мету.   Так тільки в Італії кількість померлих від хвороб, які викликав китайський коронавірус, за 10 березня зросла на 168 осіб. Загалом в країні зафіксували уже 631 летальний випадок і це при їхньому рівні медицини! Померлі  в переважній більшості люди похилого віку.
                   А що в Україні? А в Україні лише один хворий! Вірите? Я ні! Як жартують самі  лікарі, – Немає здорових людей! Є погано обстежені! 
                 Через те в нас і немає хворих на коронавірус, бо його немає чим діагностувати. Просто немає тестів. А що вже тоді казати про апарати штучної вентиляції легень. Мені страшно навіть уявити як і в якому порядку буде вирішуватись питання підключення до цих апаратів, коли появляться, сотні, тисячі хворих.  Враховуючи стан нашої медицини пандемія коронавірусу в Україні неминуча і наслідки можуть бути жахливі. Я хотів би щоб це сприймалося не як залякування, а як застереження і розуміння того, що питання профілактики стоїть на першому місці. На жаль, треба зрозуміти, що на допомогу від влади та держави сподіватися не варто. Ресурси для цього відсутні. І як не страшно про це говорити, та держава і справді може значно скоротити видатки на утримання пенсіонерів і яким чином ви здогадуєтесь… Бездіяльність влади в цьому питанні може спричинити соціальний вибух, тож єдине на що спроможна влада, це заборонити зібрання та проведення мітингів, прикриваючись боротьбою з коронавірусом. Які кроки зробить влада - побачимо, та замовчування та применшення цієї проблеми і приховування реальної небезпеки, вже наяву. 
                  Тож як кажуть, – Спасіння потопаючих це справа самих потопаючих. І в нашому випадку це гірка правда. Та в ній є і доля істини. Тож дотримуючись певних правил та рекомендацій можна убезпечити  себе і рідних від цієї зарази. А там і літо вже недалеко і ця інфекція відступить. Як надовго? Це вже інше питання, адже вона швидко мутує.
                  Я не претендую на істину в останній інстанції. Та саме до таких висновків я прийшов, аналізуючи та порівнюючи факти. Погодитись з ними чи ні – справа кожного, як і справа кожного уберегти себе від цього коронавірусу. Здоров’я Вам! Бережіть себе і своїх рідних.

                        11. 03. 2020 р.                                               м. Вінниця            

ID:  867590
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 11.03.2020 01:04:03
© дата внесення змiн: 11.03.2020 13:58:24
автор: Мирослав Вересюк

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (407)
В тому числі авторами сайту (4) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Олекса Удайко, 11.03.2020 - 07:28
Добре, що не претендуєте, Мирославе! Бо у кожного є свої "бебихи" в голові, як і у того Даниліва! Метою ЗЕко* є відволікання від своіх помилок, обдурити та залякати народ! Не піддвайтеся на провокацію, шановний. Мені як вірусологу відомо, що метою тих експериментів було отримання універсальної вацини проти коронавірусу, який циркулює в довкіллі давно. Цим займались американці та китайці, і перші попереджали других не займатися тим вірусмм у місцях з великою густотою населення.Та ті не послухались... От і маємо, що маємо, як казав класик більшовицької брехні! Та остерігатися треба. В наших колах кажуть, що до кінця літа в продажу буде вакцина, і можна надіятися, що пандемії не буде. Здров'я Вам і Вашим рідним! 16 friends hi
 
Мирослав Вересюк відповів на коментар Олекса Удайко, 11.03.2020 - 08:57
Написав про це, бо сам відношуся до тих осіб, проти яких дія вірусу найбільш "ефективна" і добре знаю на свїй шкурі стан нашої медицини. На жаль, все на що вона здатна, це видати якусь довідку і то ще треба мати терпіння. В мене немає довіри до цієї влади і як і те, що в нас лише один хворий. Влада мовчить , бо розуміє своє безсилля і буде приховувати від нас правду. Та на жаль і ми занадто заспокоїлися. Вірус в Україні і заражених вже навіть не десятки. В моєму розумінні універсальної вакцини бути не може, адже сьогодні того грипу більше десятка різновидів і він мутує надалі, а що вже говорити про цей вірус. Та, що я Вас - спеціаліста буду переконувати. Нам нема на кого надіятися крім самих на себе. Я просто уявляю, яким чином в разі пандемії і кому буде надаватися перевага в доступі до апарата штучної вентиляції легень і робиться від цього не по собі. Та життя триває! Чекаємо літа і вакцину. Дякую за ваідгук! 12 hi friends
 
Ольга Калина відповів на коментар Олекса Удайко, 11.03.2020 - 11:22
Будемо надіятись, що винайдуть якусь вакцину, бо іншого нам нічого не залишається.. Ми тут нічого не можемо вдіяти, на жаль.. 17
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: