Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Анно Доміні: Коли відшумлять усі літні дощі - ВІРШ

logo
Анно Доміні: Коли відшумлять усі літні дощі - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 25
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Коли відшумлять усі літні дощі

Коли відшумлять усі літні дощі й буревії,
Цикади помруть, доспівавши останні пісні –
Тоді Твоє небо одслонить блакитні замрії
І серце порине в країни Твої осяйні.

2023-07-06/10

ID:  991667
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 19.08.2023 17:17:05
© дата внесення змiн: 19.08.2023 17:17:05
автор: Анно Доміні

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (139)
В тому числі авторами сайту (8) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Щєпкін Сергій, 23.08.2023 - 21:41
ЛГ хоче змін...
знаєте, а мене з дитинства цікавило одне питання: в отих країнах осяйних будуть цикади? Пташки? Взагалі - звірі якісь... мої любі песики... бо якщо ні - то мій ЛГ туди не хоче... smile
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 24.08.2023 - 11:36
"У Отця Мого обителей багато". Сумніваюся, що всі вони створені виключно для нас (недовінців і недоцарів...). Принаймні, я твердо упевнена, що у Бога ніщо добре не пропадає.
16 23
 
Щєпкін Сергій відповів на коментар Анно Доміні, 25.08.2023 - 10:17
Ваша впевненість, Анно, наполовину непевна: у Нього взагалі ніщо не пропадає - не тільки добре, а й погане теж.
І "обитель" у наведеній Вами цитаті означає "дім" у значенні "тіло" чи "душа", а я ж мав на увазі трохи не те - я мав на увазі не чиюсь конкретну душу, а той дім, чи світ, в якому ми живемо всі.
Це приблизно як про славу якоїсь окремо взятої країни - сперечатися про неї можна довго і безрезультатно, а от про славу героїв, незалежно від їх національності і приналежності до якихось країн, вже так довго не посперечаєшся, бо аргумент буде один і беззаперечний: а де ж в той час були інші, "не герої"? Отож - героям слава!
Отакаво моя (я її не плекав, вона до мене, як і вірші, приходить сама) нездатність промовчати)
16 ros
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 25.08.2023 - 15:12
Здається, ви, пане Сергію, не зрозуміли, про що я...
У наведеній мною цитаті "обитель" геть не означає "тіло" чи "душа", а в першу чергу (як можна зрозуміти зі слів самого ж Спасителя) те, що в ортодоксальному християнстві називається словом "рай". (У другу ж чергу -- розумійте самі. Та було б непростимим примітивізмом обмежувати творчу здатність Творця сотворенням лише видимого нами світу, "раю" і "пекла".)
Що ж до поганого... гм, думаю, що погане -- не у Нього.
(Втім, хто ми такі, щоб судити, що там у Бога і який Він є. Можемо Його пізнати лише настільки, наскільки Він нам відкривається.)
smile 16 23
 
Щєпкін Сергій відповів на коментар Анно Доміні, 25.08.2023 - 21:06
Ні в якому разі не хочу нікого переконувати - але просто ставлю запитання як той, хто вважає, що Бог йому відкрився повністю ("наскільки Він нам відкривається"), бо і в мене перед Ним немає що ховати, і піти до Нього я готовий у будь-яку хвилину, і зовсім цього не боюся. Тож запитання:
1. Раз обитель = рай, то "У Отця Мого раїв багато"?? Це як - один рай у православних, другий у католиків, третій у протестантів? А ще мусульмани, індуїсти, буддисти, адвентисти якогось дня і т.д.і т.п. - тисячі вірувань - і це стільки у Нього раїв? Чи боги у кожного різні? Мені смішно, чесслово))
2. "погане -- не у Нього". Тобто Ви вважаєте, що є хтось, хто завідує поганим і на кого Він не може чи не хоче впливати? Той хтось сильніший від Нього, чи слабший? Якщо слабший, то чого це Він не може чи не хоче на нього вплинути, якщо той хтось робить не по-Його? А якщо той хтось сильніший, то виходить зовсім дурня... то виходить що не Бог Він зовсім... Я переконаний, що із добрими Він самий найдобріший, а із злими - самий найзліший, тобто це як два боки однієї й тої самої монети.
3. "хто ми такі, щоб судити, що там у Бога...". Ми - по Його подобі Ним створені, чи не так? А раз ми Його подоба, то чи маємо ми право говорити "хто ми такі" і принижувати себе в Його очах? Ми - Його подоба! Інша справа - добрі чи злі, тоді див. п.2.
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 29.08.2023 - 15:36
1.
1. Раз обитель = рай, то "У Отця Мого раїв багато"?? Це як - один рай у православних, другий у католиків, третій у протестантів? А ще мусульмани, індуїсти, буддисти, адвентисти якогось дня і т.д.і т.п. - тисячі вірувань - і це стільки у Нього раїв?

Не хочу вас образити, але думати так -- це надто примітивне поняття. Спаситель сказав: "У Отця Мого -- обителей багато", і все, і не пояснював нічого ні про які окремі раї для протестантів чи буддистів. Думаєте, Він дарма так сказав? Думаєте, Він дарма говорив притчами? Коли учні запитали у Будди про те і про се, Будда, набравши листя у жменю, сказав: "Як ви думаєте, де більше листя -- у мене у руках чи у лісі?" "Звісно, у лісі," -- відказали учні. "Оце листя у жмені -- це стільки я вам розказав, -- мовив Будда, -- а листя у лісі -- те, чого я вам не розказав." Вловлюєте натяк? Але якщо вам, пане Сергію, такої відповіді не досить і ви зайняті наполегливими пошуками -- раджу ознайомитися із книгою "Роза Мира" Даниїла Андрєєва. Можливо, вона стане вам у пригоді.
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 29.08.2023 - 15:51
2.
"погане -- не у Нього". Тобто Ви вважаєте, що є хтось, хто завідує поганим і на кого Він не може чи не хоче впливати? Той хтось сильніший від Нього, чи слабший?
...
Я так не вважаю. Я мала на увазі, що Він є джерелом і основою усього доброго, Добра, а не Зла. А можливість існування Зла випливає із невід"ємної властивості творіння, властивості, даної нам самим Творцем: свободи вибору. Свобода вибору передбачає наявність вибору, відповідно, можливість зробити не лише добрий, але і злий вибір. І та сама ж таки свобода творіння обмежує свободу Творця. Нам дивно це слухати і розуміти -- але на разі так нам відкрилося. Якби ми не мали свободи -- ми були би простими роботами, які навіть не замислювалися би про такі речі. Так, тоді, цілком можливо, не було би Зла, всі би були щасливі, ситі і задоволені. Хіба не про це мріють і волають безліч несвідомих людей? "Нащо нам та свобода, якщо від неї стільки страждань!" Але страждання -- не від свободи; це наслідки злого вибору. Без свободи вибору ми не мали би змоги розвиватися і стати кращими (робот не може сам розвиватися, його удосконалює той, хто його створив), не могли б стати Людьми, справжньою Подобою Творця.
 
Щєпкін Сергій відповів на коментар Анно Доміні, 25.08.2023 - 21:18
4. "в ортодоксальному християнстві" - Ви Біблію своїми очима читали, чи слухали когось, як Вам її переповідали? Я прочитав дуже уважно увесь Старий Заповіт крім книги "Числа", ну і Євангелії теж. І знаєте що скажу? Попи розповідають ЗОВСІМ НЕ ТЕ, ЩО ТАМ НАПИСАНО: "не назиай Отцем нікого крім Бога" - Папа Римський і різноманітні батюшки. "Не сотвори собі ідола і не молися йому" - всі моляться на намальовані ікони. "Не молися і не хрестися на перехрестях" - всі моляться і хрестяться на людях, щоб було видно. І це тільки те, що плаває на поверхні. А якщо заглибитися - то там ого-го! Звичайно, якщо так легше жити і не хочеться зайвим голову морочити - то прапора усім в руки, якір під пахви, сім футів під килем і попутного вітру.
Але для мене поняття Бог - це не можливість жити легше, а це можливість пізнати більше за те коротке життя, що нам відведене. І для цього, Він мене вже в цьому переконав, Він нас і створив.
5. Це те, що ніде не написано, що я знайшов сам: Чим частіше Його хтось згадує вголос, тим більше Він від нього відвертається. А хто більше замовчує про те, про що варто говорити - тим більше воно того турбує і відриває від справжніх, важливіших справ.

Отаківо діла... Але для когось, і для Вас теж, пардон, - я ні на чому не наполягаю. ros
 
Анно Доміні відповів на коментар Щєпкін Сергій, 29.08.2023 - 16:08
3.
Ви Біблію своїми очима читали, чи слухали когось, як Вам її переповідали?
Не скажу за інших, але я би не взяла на себе сміливості розводитися про Біблію, якби сама її не читала (і неодноразово. Сказати краще, читаю постійно).
Крім того, "ортодоксальне християнство" і Біблія -- це далеко не одне й те саме. Між ними не можна поставити знаку рівності. Почати хоча б із того, що корпус Біблії (книги, що у неї включені) дещо відрізняється у православних, католиків і протестантів (я вже мовчу про усілякі там дохалкідонські Церкви), це крім того, що Старий Заповіт є основою не лише для християнства, але для юдаїзму і мусульманства. По-друге, для православних і католиків дуже важливими є перекази Отців Церкви (російською "святоотеческие предания"), протестанти ж їх відкидають. Тому сперечатися про те, що у Біблії, скажімо, нічого не сказано про поклоніння іконам чи святим, а віряни повсюдно їм поклоняються -- це повторювати суперечку між Лютером і католиками. Я не буду тут про це розводитися.

Дякую за таку пильну увагу, пане Сергію. Щаслива, що трапляються люди вдумливі і допитливі. Якщо раптом виникнуть ще якісь зауваження щодо сказаного вище -- пишіть у приват, бо тут у коментарях уже тіснувато.
З Богом!
16 23
 
Рунельо Вахейко, 22.08.2023 - 08:46
give_rose hi
Слава Україні!
 
Анно Доміні відповів на коментар Рунельо Вахейко, 24.08.2023 - 11:07
smile 16 23
 
Катерина Собова, 20.08.2023 - 14:08
12 12 12 Гарно!
 
Анно Доміні відповів на коментар Катерина Собова, 21.08.2023 - 15:21
Дякую, пані Катерино! 16 23
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: