Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Аліна Ємельяненко: КАЗКА. Легенда про Квіти Життя - ВІРШ

logo
Аліна Ємельяненко: КАЗКА. Легенда про Квіти Життя - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 10
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

КАЗКА. Легенда про Квіти Життя

Дзвенять дзвіночки лісові,
Гудуть над ними бджілки
І чуються пісні мені
Чарівної сопілки.
Злітає бджілка з пелюсток,
На квітку знов сідає,
Заверне з квітки  у лісок
І там нектар збирає.
Цвітуть дерева, квіточки
І сонце ясно сяє,
Приємно, радісно мені
І серце в душі грає…

	Колись давно, коли ще дерева вміли ходити по землі, а усі  живі істоти уміли розмовляти, існувала легенда, що маленька бджілка стане рятівницею чарівної країни, де усі живі істоти жили в мирі та любові один з одним. Це був зачарований світ магії, невідомий для ока людей, який називався Квітоландією.
	Та минав час і жителі Квітоландії вирішили відчинити двері своєї  чарівної країни земним людям, які  стали жити в мирі та злагоді  з її жителями.
	Жителі Квітоландії жили в гармонії з природою і тому дуже багато чому навчили людей. Наприклад, від комах вони дізналися, що кожна рослина має цілющі властивості, з яких можна виготовляти ліки. Від дерев – про річки та озера, які дають життя усьому живому своєю цілющою водою. Від тварин – про землю, яка годує їх своїми плодами. Від птахів -  про небо, яке оберігає усе живе від зоряного простору Нескінченності. Та головний секрет, про який дізналися люди – це були Квіти Життя, за якими доглядали маленькі бджілки.  Саме завдяки цим рослинам Квітоландія зачаровує своєю  фантастичною красою та неземним життям. Але,  якщо знищити їх – зникнуть чари та все навколо загине. Все в цій країні було чудовим та гарним – ліси, річки, звірі, птахи та природа. 
	Правителькою диво - країни була мудра, ніжна та неймовірно красива  королева Срібна Зірка. А ось королем серед земних людей був могутній та суворий правитель Горисвіт. Зачарований неймовірною могутністю сили чарів диво-країни, він вирішив одружитися з Срібною Зіркою аби стати володарем двох світів. Заздрість та жага влади отруїли його серце. Та, відчуваючи не добрі наміри, королева відмовила йому. Обурений відмовою, Горисвіт вирішив піти на хитрощі та викрав Срібну Зірку, намагаючись, під загрозою неволі, примусити її стати його дружиною. Та вона не злякалася своєї долі, залишившись незламною своєму слову.
	І тоді, нещадний король вирішив помститися Срібній Зірці та усім жителям Квітоландії. Його жорстокість не мала меж. Він наказав знищити Квіти  Життя, які росли  в Королівському парку чарівної країни, а разом з ними і всіх бджілок, що за ними доглядали. Йому було добре  відомо, що ці квіти несуть життя та силу навкруги і, якщо їх знищити- загине уся Квітоландія. 
	Вночі, величезне військо на чолі з  королем прийшло до казкової країни.  Вони нищили все на своєму шляху і ніщо їх не могло зупинити. Володіючи чарівними знаннями, вони не зупиняючись йшли вперед до Королівського парку. Усвідомлюючи велику загрозу, жителі Квітоландії  зрозуміли, що поки Срібна Зірка у полоні, а Квіти Життя у небезпеці, їм ніщо не допоможе. Казковий народ почав  рятувати Квіти Життя, але вже було запізно. Жителі  з сумом дивилися, як гинуть їхні надії на  порятунок.  
	Та ось,  одна маленька бджілка на ім’я Рута, не злякалась смертельної загрози. Вона схопила маленьке зернятко Квітки Життя та понесла його до Квіткового Лісу, де хотіла уберегти його.
	Тим часом, задоволений скоєним, Горисвіт повернувся до свого замку та розповівши Срібній Зірці про свою помсту, відпустив її на волю.
	 А  Квітоландію вже було не впізнати,  чарівна країна гинула. Що ж робити? Хто їм тепер зможе допомогти? 
	Та ніхто не знав, що маленька бджілка Рута, яка полетіла до Квіткового Лісу, не сховала зернятко Квітки Життя. Вона, як і її брати та сестри бджілки, була хранителькою чарівних квітів. Розуміючи, що  рятує останнє зернятко, вона посадила його у землю та почала за ним доглядати. Це  була остання надія на спасіння всієї диво-країни. 
	І ось,  зернятко почало проростати та Квітоландія стала відроджуватись, а разом з нею -  всі чари, які захищали країну.  Неймовірної краси простори знову зазеленіли яскравим зіллям чудових рослин. Зашелестів веселий вітерець, граючись з зеленим листячком дерев. Заблищала сріблом кришталевої води невгомонна річка. Заспівали у блакитному чистому небі дзвінкі пташки. Відродилось життя та чари в казковому світі. І чим більше виростало зернятко, тим міцнішою  ставала могутність чарівної сили, що оберігала всіх диво-істот країни. Квітоландія  відродилась з попелу та надія повернулась у серця її жителів. І дякувати за все треба маленькій бджілці Руті, яка не злякалась врятувати останню надію на спасіння своєї країни.  
В подяку за  хоробрість та сміливість могутня королева Срібна Зірка нагородила бджілку Руту чарівним дарунком. Віднині, маленька бджілка Рута стане Золотою Феєю. Вона  буде хранителькою в лісі, де виросло врятоване зернятко. Цей ліс стане для неї домівкою і буде називатись Лісом Золотої Феї. 
	Так  здійснилася легенда про маленьку бджілку, яка врятувала  чарівну країну Квітоландію, а разом з нею всіх її жителів. 
	Що стосується лихого та жорстокого короля Горисвіта, який разом зі своїм військом обдурив та мало не знищив світ чарівництва, його було покарано. І  в знак  кари  за жорстокість та підступність людей, Срібна Зірка разом з іншими феями зачарувала Квітоландію. Віднині чарівні та незламні сили  приховували та оберігали  казкову країну від світу людей. Жодна  людина тепер не могла знайти шлях до дивовижного світу. Єдине, що залишилося від Квітоландії  в знак нагадування та настороги про минулі часи – це був великий ліс, який люди згодом за його неприступність та безмежні  лісові хащі стали називати Самотнім Лісом.
	Звісно, це була лише тільки легенда, про яку всім розповідали бабусі і, яка за довгі роки перетворилася на казку. Бо той час, коли люди вірили в дива вже давно минув, а історії про чарівну країну діти тепер слухали тільки в казках. Та хоча роки справжніх чудес давно лишилися позаду, для людей справжньою загадкою, яка і сьогодні наводила на всіх острах, був безкрайній Самотній ліс, який тепер в бабусиних розповідях описується, як Ліс Золотої Феї.
                                                               15.10.2022

ID:  979367
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 06.04.2023 09:56:50
© дата внесення змiн: 06.04.2023 10:10:23
автор: Аліна Ємельяненко

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: oreol
Прочитаний усіма відвідувачами (219)
В тому числі авторами сайту (4) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

oreol, 06.04.2023 - 12:34
Так мило, чарівно
 
Аліна Ємельяненко відповів на коментар oreol, 16.04.2023 - 13:54
Дякую за Ваш коментар. 16 give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: