Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: БайдужийСаша: Місяць чи Сонце - ВІРШ

logo
БайдужийСаша: Місяць чи Сонце - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Місяць чи Сонце

БайдужийСаша :: Місяць чи Сонце
	Світанок, химерне сонце поступово виходили з-за хмар, немов злодій що сховався за кутом від поліції. Я прокинувся, потягнувся, вдихнув на повні легені і з напівзаплющеними очима вирушив у ванну кімнату. Кроки мої були слабкими, ватними, здавалось, що замість ніг у мене тонкі гілки дерев, які зірвали з дерева і залишили гинути на холодній траві. Відкривши ліниві очі, на яких застигли образи моїх дивних сновидінь, я поглянув в дзеркало і вмить губи, що були не моїми заволали. Важко передати свої відчуття в цей момент, я немов побачив примару. З одного боку тобі страшно, а з іншого ти сповнений інтересом перед невідомим. У дзеркалі була доволі красива дівчина, з довгим темним волоссям та очима кольором ранкової кави. Риси обличчя чимось нагадували мене, навіть родинки були на тих же місцях. Я провів поглядом по всьому тілі: побачив груди, яким позаздрять багато дівчат. Та от опустившись нижче, я з жахом зрозумів що втратив дещо дуже важливе для мене. Я би міг дивитись в дзеркало хоч вічність, однак потреби організму нагадали про себе. Прийшлось робити свої справи в туалеті сидячи. Часу було обмаль, та як я поспішав в університет я швидко одягнувся в суто свої речі: джинси, кофту на замок, кросівки та синю куртку. Чесно кажучи, якоїсь сильної уваги такий прикид не привертав.
	На семінарі мій силует з’явився із запізненням.
	-Добрий день, вибачте за запізнення! -  сказав я до групи.
	-Ви часом не помилились аудиторією, промовила з подивом Інна Ігорівна
	-Я Олег, не впізнали, не знаю що зі мною трапилось, але тепер я дівчина. Але і це, не причина, щоб прогулювати семінар. - Всі засміялись. Звісно ніхто мені не повірив. Ще півгодини я, спорив і доказував що я це я. Кульмінацією цього стало попередження про виклик санітарів. Який же бовдур, нащо мені це було робити, краще б залишився вдома. Розчарований я вийшов з університету. Що ж робити? Ніхто мені не вірить, моє життя немов вилетіло з велосипеду. Просидівши з такими невеселими думками кілька хвилин, я вмить сказав собі: "Якщо в тебе трапилась ситуація, яку ти не можеш змінити, зміни своє ставлення до неї". В перш чергу я подзвонив до Каті, своєї подруги з минулого життя, на моє велике здивування вона повірила мені і навіть запропонувала допомогу. Вона з тих, знаєте, хто щодня читає гороскопи та медитує під мантри. Я погодився, так як кожному капітану необхідний орієнтир, а би не заблукати в надрах океану.
	Катя попрацювала над моїм зовнішнім виглядом: зробила мені макіяж, позичила пару своїх речей, відвела мене у перукарню та салон краси. Тепер я був схожий на типову представницю інстаграму, одним словом копію копій, яких більше ніж думок перед сном. Цей день був дивним. Йшовши по вулиці нам посвистіли хлопці, я відповів їм: "Ще раз свиснеш і не будеш мати чим свистіти». Це ледь не призвело до бійки, однак Катя сказала: "Та забий на них в наш ще є справи". Ну і я, забив, хоч не маю чим. Ми прийшли на роботу до Каті. Її начальник дивно провів мене очима зверху в низ, облизав губи і сказав: "Катя, а твоя подруга не хоче в нас працювати? Мені якраз треба  секретар". Я сказав що подумаю, хоча точно після такого не погодився би. У вечері ми пішли в клуб: Я, Катя і її хлопець. Мої емоції потребували розрядки, тому я не відказував собі ні в чому. Скільки було в цей день випито? Ну, навіть не знаю. Мабуть, коли Титанік тонув він випив менше рідини. Сприйняття було фрагментованим, думки немов лунали в голос. Раптом бойфренд Каті поліз до мене цілуватись я звісно його намагався відпихнути, але сил в руках не було. Катя коли це побачила, не розібравшись в ситуації, вдарила мене з лівої руки. Як ви зрозуміли в цю мить я пізнав всю красу жіночої дружби. Благо свідомості мені хватило викликати таксі додому.
	Я не виходив з квартири декілька днів і, мабуть, злився би з власною тінню, зникнувши в сутінках, однак якось подруга сама вийшла на зв'язок і ми помирились.  Деякий час я жив з Катею, так як квартиру прийшлось залишити. З батьками я не наважився зв'язатись, вони довго шукали мене і згодом моє ім’я поповнило списки безслідно зниклих. Минали дні, минали й роки і згодом від колишнього Олега залишились лише спогади.  Я досконало володіла макіяжем, ходила на каблуках і навіть говорити і поводитись почала як жінка. Я заплутався в собі немов муха в рутині. Ночами часто задумуюсь що б робила інша людина якби була на моєї місці, як би стала жінкою. До чоловіків від тепер відчуваю з однієї сторони відразу, а з іншої заздрість. Зірки дивилась на мене холодним поглядом презирства, нічну самотність вкривала теплом чашка кави, немов сонце безликий погляд небосхилу.

ID:  850431
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Мініатюра
ТЕМАТИКА: Містико-езотерична лірика
дата надходження: 05.10.2019 10:22:43
© дата внесення змiн: 17.01.2021 12:29:04
автор: БайдужийСаша

Мені подобається 5 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (328)
В тому числі авторами сайту (4) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: