Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: ПВО: Прапор в руки консерваторам. - ВІРШ

logo
ПВО: Прапор в руки консерваторам. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Прапор в руки консерваторам.

Важливість мессиджу, закладених у суть моїх віршів, безвідповідально розчиняється у лавині інформації, яку читач намагається пропустити через свою розумово-почуттєву базу, рухомий індивідуалістичним прагненням досягти особистого успіху в обмеженій часовій ділянці. Фактично, керований мотивом отримати позитивний баланс власної долі на моментальному рівні – себто, для даної конкретної миті. Але час плине, миттєвості швидко чергуються, і настає абсолютно новий період епохальних процесів – і тут особа виявляється абсолютно невідповідною для них. Тому новий світ викидає цю персону, як повністю чужорідний предмет. Причина таких трагедій полягає в тому, що люди геть відмовляються від факту, що вони мають вічну душу, котра бажає жити завжди, і зупинятись в життєвому плині часів зовсім не бажає. Та і не повинна! Але змушена, по причині обмеженості свого власника, котра призводить до ігнорування запобіжними заходами на даний миттєвий відрізок часу: «От мені зараз гарно, а далі – хоч трава не рости» - і цим мисленням консервує себе в цьому часі, позбавляючись майбутнього. Зробити крок, вийти з цього замкнутого кола вона боїться, бо ця обмеженість її постійно тримає в страху опинитись залежною від іншої особи або потрапити в небезпечне середовище. Ця негативна тенденція з роками зміцнюється і блокує всяку надію особи на виживання в наступному відрізку часового відліку.
Ось чому я вирішив змінити формат подачі інформації, щоб незвичністю обстановки загострити увагу на космічно важливі речі, про які піде мова: здатність особистості до критичного підходу на свої власні погляди, переконання, звички. Адже, наголошую, зміна середовища’ розчавить кожну затверділу субстанцію своїми невпинними котками.
Я не раз чув із вуст досить прогресивних людей такі вислови: «Я(чи хто інший) вже немолодий, і ніхто мене уже не змінить. Але повірте мені, шановні, я не раз був свідком, коли 80-ти, і, навіть, 90-річні люди відмовлялись від своїх консервативних поглядів і змінювали власні переконання. В той же час, неодноразово ставав очевидцем глибокого жалю людей, котрі своєю негнучкістю мислення доводили себе до погибелі, і на краю свого життя розуміли свою помилку і готові були щось змінити, але вже не мали часу. 

Цей уривок із Старого Заповіту наглядно показує, що Бог, котрий знає природу людини краще самої людини, велить народу відмовлятися від своїх ги’дот. Помітили революційний конфлікт? Бог вимагає мінятись, а розумні «творці» своєї долі стверджують, що це неможливо. Виникає преференція «автобусного зайця» - твоя зупинка вже давно позаду, ти незаконно займаєш пасажирське місце. Тому порада моя Вам така: викиньте з голови ваші доісторичні упередження, визнавайте в собі описані в Біблії нечистоти, і прапор вам у руки на звільнення від їх присутності у вашому житті.

Але буквально в уривку йде мова саме про Ізраїля – народ єврейський. Він недвозначно вказує деяким зарозумілим прошаркам цього народу на те, щоб усю мерзоту, яку вони вчиняють проти інших народів, вони зупинили. Бо інакше за це Він карав і каратиме надалі, аж доки не досягне від нього повної святості для відповідності назві «Божого народу». Ось у чім причина всіляких гонінь, переслідувань та геноциду єврейського народу. Підсумований посил Божий виглядає так: "Покайтеся, викиньте із характеру вашого всяке лукавство, здирництво і хитрощі – і тоді матимете від Бога та народів серед яких живете, благовоління і добросусідську повагу". Це стосується і тих людей, з якими я останніми днями мав конфліктні суперечки.

ID:  693572
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 10.10.2016 13:39:21
© дата внесення змiн: 11.10.2016 09:32:06
автор: ПВО

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Олекса Удайко, Сарон, Дідо Микола
Прочитаний усіма відвідувачами (1043)
В тому числі авторами сайту (73) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

ПВО відповів на коментар Serhiy Pіkarps, 10.10.2016 - 17:52
Не виходить така формула, бо в тексті мова йдеться про народ. До того ж, саме єврейський. Тому в даній ситуації варто не пінк-понгом займатися, а визнати свої витівки негідними, презирливими, нікчемними і зрадницькими і напружений для країни момент, коли окупант топче українську землю, ллючи рікою невинну кров як мирних, так і військових людей. А замість того ти підло виставляєш на посміховисько інститут добровольчества, "очеловечиваєш" портрет сепаратизма, які відрізують по-живому органи полоненим, по-звірячому катують полонених, домоглися вводу окупаційних військ на територію України. І весь цей цирк ти виставляєш на широкий загал зомбованої путіним російської публіки, котра, в унісон тобі і твоїм поплічникам, на весь світ принижує гідність українців і всього, що є зараз для нас священним. Ось один із твоїх співучасників викинув фразу:
 
Serhiy Pіkarps відповів на коментар ПВО, 10.10.2016 - 17:58
У Вас колосальна здібність: притягати за вуха те, чого не було і нема.
P. S. Я не Дантес, скоріше, я - Пушкін, підстрелений Є. Ю.
 
ПВО відповів на коментар Serhiy Pіkarps, 10.10.2016 - 19:34
Перекручуєш саме ти, бо, подібно кровожерному шакалу, ти, а не я, вдерся, і продовжуєш непрохано вдиратися на мою сторінку з образами, наклепами, приниженнями. Крім того, нахабно втручаєшся в мої діалоги з сторонніми людьми, з метою напружити обстановку, настроїти співбесідника проти мене, дискредитувати мої висловлювання і запитання. Приклад:


Тут ясно видно, що шакала було два: ти і Ригайло - подібний тобі проросійський троль. Ви обоє, мов брати-близнюки, викупуєте все святе, що має Україна у своїй ненависницькій жовчі і цинічному обсміюванні. Ти, мов хитра лисиця, понаписував "патріотичні" віршики, щоб замилювати очі нерозбірливим українцям, аби, користаючись їхньою близорукістю, в нападах на справжніх патротів, зловживати їхньою підтримко.
Щоб побачити твою зближеність до Дантеса, варто полистати його лицемірну мішуру і наштовхнутися на твої блюзнірні коментарі.
І годі вже спотворювати реальність і блюзнірно малювати себе жертвою. Бо ти не жертва, а нахабний агресор, котрий зацьковує гідність своєї жертви. Я саммбув жертвою морального третирування тобою моєї честі і релігйних почуттів. Крім мене, є ще немало авторів, що потерпіли від твого нахабства і психологічного затравлювання. І Євген Юхниця, як я був свідком, особисто теж був жертвою твого нахабства. Не спотворюй факти.
 
Serhiy Pіkarps відповів на коментар ПВО, 11.10.2016 - 08:39
Де ви тут побачили образи? Я розмовлявю тут з вами досить толерантно, хоч Ви цього й не заслужили. Ні, Вас таки не перепреш! Ви як втовкмачили собі щось у голову, так воно там і сидить? Що всі, хто насмілився не погоджуватись з Вами - вороги українського народу? Ви що - істина в останній інстанції?
 
ПВО відповів на коментар Serhiy Pіkarps, 11.10.2016 - 09:28
Ти ще й по робочому графіку працюєш? О 19:34 вже не міг відповісти, а о 8:39, після планерки, продовжуєш свою політичну маструбацію.
Істину останньої інстанції проявив ти, коли вдерся до мене зі своїм нахабним "сарказмом" на вірш з дуже глибокою духовною тематИкою, і почав там просто збиткуватися наді мною, наче над хлопчиськом. Причому ніякі ТОЛЕРАНТНІ умовляння на тебе не діяли. Коли у мене увірвався терпець, і я почав гнівно гнати тебе з МОЄЇ сторінки, твоя жовч іще більше сконцентрувалася. Я тебе не чіпав ЖОДНОГО РАЗУ! - Ти до мене внадився, наче вовк у кошару. Тепер питання: ЧОМУ? Твоє марення - абсолютно неадекватне на кшталт "у тебе галстук не того кольору, чи посмішка недостатньо щира" - п'яна риторика неадекватного люмпена. Значить, твоя агресія була генерована моєю поезією. Але кожна незалежна і скромна особа, отримавши кілька гнівних відповідей, піде з чужої сторінки, похнюпивши носа. Не піде тільки нахабне створіння, у котрого нічого святого не існує, по причині відсутності совісті. І продовжить своє глумління, незважаючи на погрози про чорний список та скаргу в адміністрацію сайту. Чому істота може себе так вести? Бо не має страху. Причини може бути дві:
а). істота повністю неадекватна і психічно хвора;
б). така ж неадекватна істота обрана кимсь, хто запевнив, що йому боятися нічого, і наказав тролити мене. Ефект? Бажаний, бо основна маса нерозбірливих людей, відчуваючи більшу силу(нахабство - це сила) мовчки віддасть перевагу цій грубій силі.
А мій досвід підказує мені, що такими брудними нейролінгвістичними методами користуються тільки луб'янські шістки. Тому твої ПСЕВДОПАТРІОТИЧНІ ВІРШИКИ - ЛИШЕ ШИРМА ДЛЯ НЕРОЗБІРЛИВОЇ ЛЕГКОВІРНОЇ ПУБЛІКИ. А насправді ти - замаскований Сепар, і вся шайка твоїх адвокатів також.

Я ОБУРЕНО НАГАДУЮ: ГЕТЬ ІЗ МОЄЇ СТОРІНКИ. Я НА ВСІ ТВОЇ ДУРНІ ПИТАННЯ ВІДПОВІВ І МЕНІ НЕМА ПРО ЩО З ТОБОЮ РОЗПАТЯКУВАТИ. ПРОСТО ЗНИКНИ.
 
Serhiy Pіkarps відповів на коментар ПВО, 13.10.2016 - 16:11
Ви реагуєте на короткі коментарі істерикою на півсторінки, вибачте, як баба! Та будьте ж мужиком в решті решт, Шановний!
 
Юрий Стайер відповів на коментар ПВО, 10.10.2016 - 17:45
Пробачте, але тут все дуже просто: на протязі всієї історії біда України була в слабкості єднання. Ще з часів Київської Русі, коли князі ворогували між собою тому й не змогли дати відсіч Орді. Далі чому вільна Україна пішла в рабство до росії? Тому що багато гетьманів і кожен хоче володарювати...
Чомусь та ж польша змогла вибороти собі волю бо була згуртована, чому литва(яка ще менша за розміром) добилась волі? Бо Згуртована!
Тому Бог стільки років і наказує Україну.
 
ПВО відповів на коментар Юрий Стайер, 10.10.2016 - 18:09
Звичайно, Ви праві, друже, і заперечень не може бути ніяких. Але в даному тексті мова йдеться дещо про інше. Кут зору акцентований в іншому векторальному напрямку. Я пишу не про сам факт єдності, а саме про сутність стержня, навколо якого сформатована ця згуртованість егрегора.
Недавній приклад тріумфальної перемоги Януковича на виборах 2010-го був фактом єднання 45-мільйонного електорату навколо певних цінностей. Чому так сталося? А громихаючий з усіх вікон по всій країні шансон, фєня, котра ввійшла в лексикон не тільки в державних установах, а й загальноосвітніх школах, і навіть на богослужіннях в церквах.А подвійні стандарти освітян, які спокійно підробляли результати виборів у виборчих комісіях? А перефарбовування чиновників з помаранчевого на біло-голубий? А тотальна корупція? А методи ведення бізнесу? Повсюди злодійство і "воровськіє панятія", кумовство, крутизна, погоня за легкою наживою - Все це, і багато чого більшого сприяло і спричинило прихід Єнаківського ОПГ до влади. Наслідки? Весь бедлам, який зараз маємо.

Але головний мессидж, закладений в суть приведеного мною уривка, було звернення Бога до єврейського народу, щоб він показав тим народам, серед яких він живе, приклад святості, непорочної духовної цноти і праведності. Щоб деякі прошарки цього народа зупинили свою гендлярську діяльність мільярдними масштабами, а стали взірцем Божої істини і людяності.
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: