Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Лёсик: СПЕКА. ДОЩІ. ЛЮДИ. - ВІРШ

logo
Лёсик: СПЕКА. ДОЩІ. ЛЮДИ. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 5
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

СПЕКА. ДОЩІ. ЛЮДИ.

1.
Літо
Літо. Усі так довго на нього чекали. Всі готувались зустріти його, готувались ще з початку весни. І я чекала літа, дуже чекала і прагнула щось відчути, коли воно прийде. Я прагнула зайти у це літо так, як заходиш у нове для тебе приміщення і відчуваєш нове повітря, зовсім інший  незнайомий запах.
   Літо настало, а я нічого не відчула. Інші люди може зраділи чомусь, можливо хтось десь щось відчув... А я не відчула. Навіть сумно якось стало. Я чекала цього літа, як чекають дорогу людину, а воно прийшло і навіть не привіталось зі мною!
   Весняна спека скінчилась, чи надовго? Літо немов би робить мені послугу, заливаючи місто моїми улюбленими дощами. Я заздрю йому через те, що воно має і тепло, і дощі, і може ось так просто увійти до мого життя, при цьому не звернувши на мене уваги. Я хочу мати хоча б дощі, і проливати їх лише тоді, коли я сама цього захочу.
   Але я не серджусь на це літо. Я його розумію. Уявляєте, якби мільйони таких як я людей чогось від вас прагнули?! Хтось – тепла, хтось – дощів, хтось – спокою, а хтось – надії... Але ж літо одне і воно не може розірватись на мільйони дрібних частинок і задовольнити примхи кожного. І все ж таки я б хотіла мати хоча б дощі...
   А ще літо, скоріше один його день, подарував мені саме те, що я бажала упродовж усієї весни – це тепло людини, яка мені не байдужа і якій, напевно, не байдужа я. (надалі я цю людину буду позначати просто англійською літерою Х). У той день мені здалось, наче я дуже не байдужа цій людині Х. Знаєте, я всю весну ходила, чогось шукала на вулицях сірого міста і, зустрічаючи парочку закоханих чи просто людей, дуже їм заздрила. А тут я йшла із людиною, ми тримались за руки, і всі, хто йшли заздрили нам. А мені було добре і, здавалось, більше нічого не було потрібно!
   Але наступні два дні подарували мені жахливий час... час очікування дзвінка від тієї самої людини Х. У ті дні я зрозуміла, що очікування – це одне з найгіршого, що може зі мною трапитись. Я чекала так, як дихаю. Тобто, я прокидалась і чекала, їла і чекала одночасно, читала, гуляла і чекала, лягала спати і чекала, чекала, інколи навіть не думаючи про це... Я навіть уві сні чекала! Звичайно я могла сама подзвонити тій людині, але я хотіла щоб вона (а скоріше він) мені подзвонила. Це б підтвердило її небайдужість до мене. І ось я вийшла на вулицю і пішла під дощем... просто йшла, не задумуючись над тим, куди саме я хочу потрапити. Головне було перестати чекати і відчути дощ на тілі. І лише відчувши дощ на оголених плечах і обличчі я наважилась сама подзвонити Х. Саме тоді, коли я почула голос тієї людини, я перестала чекати і все їй (йому) пробачила. Мені було достатньо одного слова, щоб забути жахливість часу в очікуванні. А ще той дощ... він допоміг мені пробачити, він завжди заспокоює мене.
   Але ж літо нікуди не ділось і треба щось робити, якось рухатись, щоб не збожеволіти у цьому місті, у цьому просторі, у цьому житті. Однією з проблем є те, що літо рухається. Його дні ідуть, години – біжать, а хвилини взагалі летять, наздоганяючи літаки і навіть світло. Іншою проблемою є бажання кудись поїхати, зустріти нових, зовсім незнайомих людей, використати це літо для себе. Лише для себе. Я відчуваю, що мені просто необхідно поїхати з цього міста, а краще з цієї країни. Це ж останнє моє літо! Останнє, яке я можу використати для себе. 
Мені казали, що я егоїстка і я не сперечаюсь із цим. Адже цим літом я не хочу ні з ким ділитись. Ні з батьками, ні з бабусею, ні з друзями... хіба що з Х людиною.
   Так, треба щось робити, якось рухатись, аби не зникнути з очей цього світу.

2.
Місто
Моє місто – це не те місто в якому я народилась чи прагну жити. Це місто, у якому я живу зараз. Я не можу сказати, що люблю це місто, але і без нього буде якось не так (у кожної людини є своє місто). Воно зберігає мої страхи, таємниці, почуття до різних людей. І якщо я зраджу це місто (тобто переїду жити до іншого міста), то воно відкриє всім мої страхи, таємниці і почуття. Але поки що я цього не хочу. Можливо, настане день, коли мені зовсім усе набридне і я переїду до іншого міста, але тоді мені вже буде байдуже на усі мої страхи, таємниці і почуття. Вони будуть десь у минулому. А зараз я хочу щоб усе збереглось у цьому місті.
   Ще у моєму місті стоїть будинок, а в ньому квартира, в якій я живу. Але половина життя минає не в квартирі, а саме у місті. І якби не було міста, мій будинок був би безглуздим каменем у просторі, а так це частина мого міста. 
   Звичайно є речі, які я ненавиджу в цьому місті – це машини, їхній дим, пилюка, високоповерхові будинки, натовпи і шум. Але ж є і те, що я люблю (те, що допомагає мені вижити) – парки у яких багато дерев і квітів, тому і свіже повітря, люди, яких я люблю і які люблять мене, небо, що дає мені надії на те, що колись я зможу літати, і звичайно дощі (без дощів не можна ні дихати, ні жити, ні літати). І саме у цьому місті живе людина Х. І моє місто для неї є її містом. І ще для мільйонів людей це місто є їхнім.
   Але літо у цьому місті просто жахливе. Не можна літом залишатись у своєму місті. Треба їхати, зраджувати своє місто хоча б на декілька тижнів. Але потім повернутись, вибачитись перед містом і довірити йому ще безліч своїх таємниць, страхів і почуттів.

ID:  59078
Рубрика: Проза
дата надходження: 14.02.2008 23:55:50
© дата внесення змiн: 14.02.2008 23:55:50
автор: Лёсик

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (534)
В тому числі авторами сайту (7) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
x
Нові твори
Обрати твори за період: