Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: поезія-не-для-тебе: Важлива ваша думка! - ВІРШ

logo
поезія-не-для-тебе: Важлива ваша думка! - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 10
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Важлива ваша думка!

поезія-не-для-тебе :: Важлива ваша думка!
Оцініть твір.Тема твору "Країна моєї мрії".
Думаю, ви класні критики)
Дякую!

***

Отримавши завдання написати твір «Моя власна утопія. Країна моєї мрії» я довго вагалася над вибором теми, та провідної думки твору,  думала над тим, яку б написати казку, щоб людям дійсно захотілося жити в моїй утопії                                                    Але у зв’язку з подіями, що відбуваються у нас в країні протягом останніх місяців, тема утопії є досить актуальною, і, не маючи власної країни, писати про вигадану, буде безглуздо. Навіщо мріяти про краину-утопію, якщо ми і так, в буквальному сенсі  живемо в ній? В утопії – країні, котра не існує, як така.
Ми лише територія,на якій проживають люди,в паспорті у яких зазначається,що вони «українці». Але держава,це не тільки територія та населення. Пригадуючи курс філософії,згадався вислів: «Будь-яку державу можна назвати країною, але не кожну країну можна назвати державою». Це як раз та ситуація, в якій перебуваємо ми. Країна- це ще влада, культура, історія та багато інших аспектів. Та чи можемо ми сказати, що наша країна має це? Навряд чи.
Так, в нас є земля, безкраї степи,лани,поля. Ми пишаємось її родючістю,але чи замислювався хтось над тим, що земля ця наскрізь просочена кров’ю нашого народу, який споконвіків боровся за свою незалежність, та суверенність своєї держави.
В нас є люди,але мені завжди здавалось,що ми мертва нація. Кожен живе сам для себе, поняття про духовні цінності моральні принципи зустрічаються досить рідко. Але,знову ж таки,останні події показали інакше. В критичних ситуаціях у кожного українця починає кипіти справжня українська дідівська козацька кров. Кожен ладен показати, що ми нездоланний народ і ми готові боротися до останнього. 
Та чи права я,кажучи про нашу «єдність», коли брат іде проти брата? Коли одні і ті ж люди ділять один одного на «наших» і «їхніх». 
Чи буде хтось правий,називаючи нашу країну країною,коли культура народу майже втрачена,бо відмінність між західними та східними традиціями,культурою помітна досить чітко.
Чи буде хтось правий, розмірковуючи про нашу історію,яка давно стала вигадкою,бо в залежності від подій та влади,вона активно переписується чи не кожного року?
Чи буде хтось правий, виправдовуючи нашу верхівку, в той час,коли є Конституція, є певні правила,які потрібно дотримуватись та діяти згідно законів, вона дотримується принципу «Правила існують для того,щоб іх порушувати». Кожен діє заради власних інтересів та вигоди. 
Озираючись навкруги сьогодні, здається, що найелементарніше, що існує в інших,для нас недосяжне, і що скоріше у людей виростуть крила,та вони стануть безсмертні,ніж ми почнемо діяти. Я хочу сказати лише те, що кожен повинен задуматись над цим. Ми народ – ми самі вибираємо владу, самі вибираємо якими бути, які рішення приймати.
Не потрібно вигадувати щось казкове та неможливе. Треба поставити ціль та впевнено іти до неї. Бо ми,народ, і є творцями  нашої держави, і якій їй бути, вирішувати лише нам. 

ID:  481925
Рубрика: Проза
дата надходження: 25.02.2014 22:52:00
© дата внесення змiн: 25.02.2014 22:54:13
автор: поезія-не-для-тебе

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (578)
В тому числі авторами сайту (21) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Айрин 2010, 25.02.2014 - 23:55
Напрасно Вы боитесь вытеснения, при правильном, подчеркиваю мудром соприкосновении и сосуществовании, ничего плохого не случится. Как я понимаю, имеется ввиду русская культура, так ведь, но почему же никто не боится засилья англоязычных песен, композиций, даже сейчас в моих наушниках такая звучит, но это ведь не означает, что я не знаю, что я - украинка, и с меньшим удовольствием буду слушать наши родные песни, отнюдь. Настоящее себе дорогу пробьет, а в души людей войдет без труда, только вот настоящего мало, это уже другое дело. Настоящего мало во всем, если вы заметили: продукты - сплошь химия, промышленные товары - подделки, отношения - обман, политика - сплошная ложь. Может в этом проблема, что заврались мы уже все. Пора бы начать говорить правду, действовать по справедливости, вернуть культ добра и совести... Тогда ничего не будет страшно.... give_rose
 
поезія-не-для-тебе відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Как бы не хотелось этого признавать,но вы правы.. Досадно просто за нас и обидней всего,что мы сами дошли/докатились до этого.На нас слишком влияет внешнее давление со стороны запада.С одной стороны это и здорово,ведь если бы нам не нравилось,мы бы не шли за этим всем.
Значит так удобно.
Спасибо,мне интересна Ваша мысль!!)) flo35 23
 
Сабріна, 25.02.2014 - 23:47
smile 12 Наша реальність далека від утопії, і утопія ніколи не стане реальністю. Не існує абсолютного добра, як і абсолютного зла, все відносно. Ось в цій відносності і живем, левітуєм між двома сторонами. Життя - прекрасне, як казка. Одна лише не значна, але суттєва, відмінність у казці- завжди щасливий кінець, а от в житті… 16
 
Айрин 2010, 25.02.2014 - 23:30
Вы правы, когда говорите, что между восточными и западными областями очень существенная разница в культуре и мировозрении даже, но это ведь исторически обусловленная реальность, и что в этом страшного и плохого, даже семьи, их уклад, отличаются, вкусы людей разные - в этом и прелесть человечества, что мы - люди разные. И навязывание кому-то своей культуры насильно - преступление. Другое дело заинтересовать и заинтересоваться самим другими проявлениями культуры, тогда не будет отрицания и идентичности. Взять самое лучшее, чтобы развиваться самим - разве это плохо? Но не все разделяют такую точку зрения. Утверждения своей значимости через уничижение других - черта человеческой натуры. И так много будет зависеть от правящей власти. Мудрость и ещё раз мудрость. А что касается национальной идеи, её нет со времен независимости. Сейчас всех объединяет скорбь о погибших, но всякая боль притупляется, и боль не может быть фундаментом для строительства надежного общества. Нужна идея, без неё вновь каждый будет тянуть на себя одеяло. С уважением.
 
поезія-не-для-тебе відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я согласна,что если людям будет навязываться единая мысль,если мы все будем одинаковы,с трафаретным мышлением,ничего хорошего не выйдет. Мы вернемся к временам диктаторов,которые диктовали людям все: как нужно жить,работать,ходить,дышать и думать.Нет,конечно нет. Но,говоря об отличиях культурных, я имею ввиду национальное единство. Даже это отличие,которое есть одним из ведущих, в отличии между национальностями, ведет к делению на два.
И,это зорошо,если только на два. Давайте каждый человек определившись со своими предпочтениями, будет внедрять в семью(а с семьи все и начинается.как говорят: "звенышко за звенышком")культуру и традиции других народов.
Куда денется наше родное,украинское? Правильно - вытеснится.
Страна,государство без самобытной культуры,это уже не страна.
 
Шон Маклех, 25.02.2014 - 23:02
Своєчасні думки... Про це треба і думати і писати... Багато... friends friends friends
 
поезія-не-для-тебе відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Так,про це потрібно писати. Всюди. Хоч якимсь способом привертати увагу людей на теми,які,повторюсь,є найактуальнішими в наш час і в нашому положенні.
Але не нав'язувати думку. Кожен має сам прийти до розуміння, ми лище можемо тріішечки посприяти цьому!)
 
Раїса Гришина, 25.02.2014 - 22:58
"Кожен діє заради власних інтересів та вигоди."

Може щось зміниться?!
 
поезія-не-для-тебе відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Будемо дуже на це сподіватись!)
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: