Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Гетьман: Нові пригоди трансформерів, Частина 2, Розділ 1 (продовження) - ВІРШ

logo
Гетьман: Нові пригоди трансформерів, Частина 2, Розділ 1 (продовження) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Нові пригоди трансформерів, Частина 2, Розділ 1 (продовження)

Частина 2
Розділ 2
Продовження
           
Розділившись на дві групи, автоботи рушили. Першу групу східного вторгнення очолював Оптимус Прайм зі своїми друзями на кораблі «Спарк». Другу групу очолював Ейрокарт на кораблі «Омега». Пустивши групи бомбардувальників зачистити плацдарм для наступу, автоботи на крейсерах просто чекали сигналу від кожної групи. Коли він пролунав, всі зайняли свої позиції і, ввімкнувши гіпершвидкість, за декілька хвилин уже були біля самої поверхні планети. Посадивши кораблі, автоботи розбили укріплений табір навколо крейсерів і, зв’язавшись з Ейрокартом, довідались про стан ситуації. Було вирішено відправити два загони бомбардувальників та винищувачів для попереднього нападу на столицю Іакон. Їх завданням була розвідка про місцезнаходження протиповітряних гармат і спричинення хаосу серед десептиконів у місті. Потім командування автоботів поділило усіх воїнів на групи, які почали швидко просуватися до міста. Проте, як показували розвіддані від перших груп бомбардувальників, Іакон оберігався трьома магнітними випромінювачами. Вони не давали крейсерам вести вогонь зі своїх гармат для прикриття наступаючої піхоти та заважали зачищенню неба від ворожих винищувачів. Тому Оптимус віддав наказ Ейрокартові про десантування трьох загонів для відімкнення магнітних випромінювачів. Сам же Оптимус зі своїми друзями мав відімкнути центральну систему протиповітряної оборони, транспортуючись туди на вертольотах. Решті солдатів було наказано задіяти окупаційні танки і, після знищення захисного поля, штурмувати мури міста.
           	Коли накази були віддані, а групи вторгнення відібрано, наші друзі сіли у військові вертольоти та почали злітати. Під час польоту над Іаконом кожна група скидала десант як можна ближче до цілі. 
           Центр автоматичного керування повітряною обороною знаходився у центрі міста. Це була висока будівля, оточена муром. Згідно зі сканерами на шостому поверсі і знаходилася ціль групи Оптимуса.
            -- Ну що, як у старі добрі часи? Вистрибуємо і з боєм прориваємось до будівлі? – запитав Бамблбі.
           	-- Схоже, що іншого варіанту в нас немає! – відповів Рейчет.
           	-- Тоді  – в атаку! – наказав Оптимус і стрибнув вниз.
           	За ним вистрибнули всі інші: Бамблбі, Шершень, Арсі, Рейчет, Балкет та Праул. Опустилися вони прямісінько перед ворітьми башти. Відразу на них напало чотири охоронці, а інші шість відкрили вогонь. Бамблібі та Шершень з легкістю перемогли авангард охоронців, а інших вбили вистрілами з бластерів їх друзі. Оскільки до них з будівлі бігли два взводи десептиконів, Праул швидко заклав вибухівку під ворота і всі відбігли якомога далі від башти. Незабаром біля воріт здійнявся стовп диму та куряви, а коли він осів, то автоботи побачили вщент розбиті ворота та  рештки тікаючих десептиконів.
           -- Робота ще не закінчена, ходімо, -- наказав Оптимус.
           Всередині на них посипався град куль із автоматичних захисних установок. Сховавшись за колонами, наші друзі почали стріляти в ці турелі.  Зруйнувавши їх, загін рушив до сходів, бо підйомником користуватись було небезпечно. На кожному поверсі біля дверей, що ведуть далі на сходи, стояло по декілька десептиконів. Вони не складали загрози для наших друзів. Діставшись потрібного поверху, загін ввійшов у двері і, знешкодивши охорону, обережно, тримаючи напоготові зброю, просувався до терміналу повітряної безпеки. Біля входу в кімнату  на автоботів напало ще декілька охоронців. А десептикони, що сиділи за комп’ютерами, почали тікати. Знищівши охорону, загін розділився. Оптимус, Арсі та Балкет почали ламати систему безпеки. Бамблбі, Шершень та Рейчет наздоганяли техніків, яким була відома уся інформація з комп’ютерів Іакону.
           	Зустрілися автоботи у підніжжя будівлі, куди друга група привела полонених техніків. Як було домовлено раніше,  друзі мали йти до площі Вонберто, щоб їх забрав вертоліт. До цієї площі найкоротшим шляхом була кілометрова вулиця Дейрон. Оскільки по всьому місту була оголошена тривога, автоботам треба було йти дуже обережно, бо вони мали заручників і тому трансформуватись не могли. Давши сигнал вертольотам, друзі побігли до пункту призначення. На площі їх чекав загін десептиконів. Після короткого бою, автоботи стали чекати на вертоліт. Перші хвилини все було спокійно, але раптом Бамблбі крикнув, що на них насуваються п’ять ворожих загонів. Зайнявши оборонні кулемети, що до них встановили десептикони, автоботи відкрили вогонь по загону, який щойно показався із-за будівель.
           -- Ми так довго не протримаємося, -- сказав Шершень.
           	-- Скоро прийде підмога! Тримайтеся! – наказав Оптимус і влучним пострілом розтрощив голову одному з десептиконів. 
           	Довго чекати не довелося. Через три хвилини за верхівкою хмарочоса з’явилося п’ять вертольотів. Влучними пострілами з кулеметів вони покінчили з десептиконами, які були на площі, і забрали весь загін разом з полоненими. Вже на борту вони дізналися, що Ейрокарт зайняв половину баз Мегатрона і почав штурм основної. А автоботи першої групи вже прорвали зовнішню лінію оборони і почали будівництво укріплених таборів.
           Прибувши в табір, Оптимус зв’язався з Ейрокартом. Виявилося, що окупаційні танки «Каратель» пробили велику дірку в оборонному мурі бази, але сильний вогонь ворожої піхоти не дає змоги пройти всередину. Тому Ейрокарт наказав піхоті разом з  окупаційними танками вести вогонь далі, а ударні танки, що вже прибули із сусідньої захопленої Еєрейдом бази, мають, використовуючи своє захисне поле, зайти всередину і перебити якомога більше солдат, що знаходяться на стінах.
           -- Продовжуй так і далі! Я зараз відправлю два батальйони для захоплення арсеналу та космодрому, -- піддержав Ейрокарта Оптимус.
           -- Оптимусе, може краще здійснити десант війська над цілями? – запитав, почувший розмову, Аеронхайд.
           -- Не треба. Відправ два взводи бомбардувальників вперед війська. Нехай розчистять шлях солдатам. Вертольотів у нас мало, а усі крейсери зайняті у космосі. Але за солдатами нехай слідують три загони бомбардувальників і винищувачів, -- наказав Оптимус.
           -- Буде зроблено. Але, Оптимусе, скажи, ти дійсно віриш , що ми можемо відвоювати у десептиконів Кібертрон? – запитав Аеронхайд.
           -- Якби я не вірив, то не почав би цю війну. А тепер – посилай війська. Командиром першого батальйону назнач Шершня, а другого – Рейчета, -- відповів Оптимус.
           -- Вважай, що вже зроблено! – з запалом відповів Аеронхайд.
           Кожний батальйон налічував триста солдат і мав двадцять п’ять окупаційних танків і тридцять ударних. Перший батальйон мав завоювати Арсенал, в якому знаходилась вся зброя десептиконів, що захищали Іакон. Другий батальйон мав захопити космодром. Місія другого батальйону була складнішою, але бомбардувальники проклали шлях війську і гарно попрацювали над знешкодженням протипіхотних ракет та закопаних мін. 
           Підходячи до арсеналу, перший батальйон розмістився за будівлями. Пославши розвідувальних ботів-невидимок, автоботи дізналися, що арсенал охороняє приблизно двісті солдатів, п'ятнадцять протиповітряних ракетниць та шістдесят протипіхотних танків. Шершень миттєво склав план. Снайперам він наказав лізти на дахи будівель і чекати сигналу, за яким вони мають вбивати десептиконів з протитанковими ракетницями, а ударні танки -- знищувати протипіхотні машини. Потім автоботам необхідно розмістити по периметру окупаційні танки, а завданням піхоти буде не дати десептиконам наблизитись до танків.
Коли всі зайняли свої місця, Шершень дав сигнал і відразу зі стін повалилося майже шістдесят знешкоджених ракетоносців. Відразу після цього поїхали танки. Танковий бій був запеклий, але протипіхотні кулемети десептиконів, майже нічого не могли вдіяти проти смертельних ракет автоботів. Коли машини десептиконів відступили у середину, піхота Шершня рушила на стіни. Окупаційні танки проробили великі дірки у будівлі Арсеналу, і піхоті було легко потрапити за стіни. Там і був найжорстокіший бій. Піхота під прикриттям ударних танків рушила до центральної будівлі, де мало розміщуватися командування  захисних військ Арсеналу. Втрати обох сторін були великими, але ні автоботи, ні десептикони не хотіли здаватися. 
Підійшовши до головної будівлі, війська Шершня встановили окупаційні танки і почали штурм. Коли ворота було пробито, з них вибігло п’ятдесят десептиконів під прикриттям п’яти танків. Почалась перестрілка. Після гучної стрілянини автоботи оволоділи ворітьми і поставили всі свої танки на захист, тому що для бою в будівлі вони не потрібні. Зайшовши всередину, автоботи просканували споруду і виявили залишки десептиконів. Вони були на четвертому поверсі -- будували невеликі укріплення для захисту. Піднявшись на четвертий поверх, автоботи вибили двері і кинули декілька енергонних гранат. Осліплені десептикони стріляли навмання і не влучили у жодного автобота. Тому, впоравшись з цією охороною, батальйон рушив у кінець коридору і натрапив на завали важкого приладдя, з-за якого стріляли залишки охоронців. Тяжка піхота зруйнувала барикаду і прорвала лінію їх оборони. Командира захисту Арсеналу, Саундвейва, було взято в полон!
Другий батальйон діяв не менш рішуче. Прибувши на  космодром, вони побачили, що стіни та ворота дуже пошкодженні, але не мають розломів, достатніх для проникнення на внутрішню територію космодрома. Тому Рейчет наказав розмістити автоботів з ракетницями на дахах будівель, а унизу, між будівлями, поставити окупаційні танки так, щоб їх не було видно. Він планував, що після того, як ворота зруйнуються, бомбардувальники  налетять і знищать якомога більше протипіхотних та танкових машин десептиконів. Після цього ударні танки заїдуть всередину і вишикуються п’ятьома дугами. Під прикриттям цих дуг автоботська піхота попрямує до головної будівлі, біля якої вони розділяться. Одна група разом з п’ятьма окупаційними танками будуть штурмувати головну будівлю, а інші групи зачищатимуть ангари. 
Коли стіни було зруйновано, автоботи встали дугами і попрямували до головної будівлі та ангарів. Військами, що мали захопити головну будівлю, командував Рейчет. Він направив дві свої дуги до фасадної частини будівлі, розраховуючи прорвати оборону «Карателями». Проте тільки-но автоботи підійшли до командного посту, як ззаду на них посипався град куль. Такого Рейчет не очікував. Швидко розвернувши другу дугу солдатів, він утворив коло, адже натхненні підтримкою десептикони почали стріляти з вікон. До Рейчетового загону прибула іще одна дуга і відкрила по десептиконах вогонь з тилу. Коли несподівану атаку було придушено, Рейчет на чолі з двома загонами рушив до будівлі. Сканери  показали, що на шостому поверсі розмістилися укріплені загони решток десептиконських захисників. Рушивши нагору, автоботи забирали на кожному поверсі усі документи, що могли допомогти війську Оптимуса Прайма. Дійшовши до шостого поверху, вони вибили двері і відразу натрапили на барикаду. Підірвавши її, загін пройшов коридором до великої кімнати, де на них з усіх сторін посипалися кулі. Втративши десять бійців, автоботи відступили за двері. Новий штурм почався із кидання енергонних гранат. Осліплені десептикони не становили загрози. Знешкодивши всіх ворогів, автоботи знайшли славнозвісного техніка десептиконів Броула недалеко від комп’ютера.
           	-- Вчасно ми прийшли, -- вигукнув сержант.
           	-- Це точно. Він хотів стерти всі файли з нього, -- повідомив один із солдатів.
           	-- Гаразд, техногрупа, даю вам п'ятнадцять хвилин на перекачування інформації. Ви, двоє, в’яжіть Броула. Доставимо його Оптимусу! – наказав Рейчет.
           	Завданням обох батальйонів було захопити та утримати Арсенал і космодром. А тому  Шершень і Рейчет, захопивши будівлі, залишили там оборонні війська і послали зв’язківців з рапортом до головного табору.
           	Оптимус, вислухавши доповіді, направив до батальйонів підкріплення з піхоти та захисних танків «Омега». Він вирішив, не гаючи часу, напасти на центральну браму Іакону, що була останнім рубежем захисту десептиконів.                                                                                                                                                                                                                   Зв’язавшись із Ейрокартом, він наказав залишити на захоплених базах війська і, взявши два батальйони, відволікати десептиконів біля площі Рандовар. А Оптимус зі своїми батальйонами в цей час нападе на ослаблені мури центральної брами Іакону. 
          	В таборі залишився лише один батальйон, а Оптимус, на чолі двох інших, попрямував до муру. Поперед них полетіли бомбардувальники Аеронхайда для зачищення шляху. Дійшовши до брами, автоботи розташували по периметру окупаційні танки і почали штурм. Оскільки Мегатрон сконцентрував тут майже всі залишки усього свого війська, Оптимусу було важко їх здолати і навіть битва Ейрокарта біля площі Рандовар принесла мало користі. Тому головнокомандувач автоботів вирішив використати бомбардувальники. Та коли вони пролітали над брамою, на них посипалися ракети із численних протиповітряних гармат десептиконів, які збили маленьку групу автоботської авіації. Щоб знову викликати підтримку з повітря, Оптимус мав знищити повітряні оборонні споруди Мегатрона. Але для цього потрібно таки пройти браму, тому автоботам прийшлося хитрувати.  
           Вони відступили, побудувавши невеликі табори так, щоб їх не дістали кулі. Оптимус викликав п’ять винищувачів Аеронхайда і посадовив на них невидимок. Вони полетіли до стіни на автопілоті. Пролітаючи над нею, розвідники вистрибнули, адже ракетниці десептиконів вже почали стріляти і мало не влучили у  літак лідера групи. Активувавши свої пристрої невидимості, автоботи пройшли поміж десептиконів до люку, що вів у підземну рубку керування ракетами в центральній частині муру. Вони відключили солдатів,  заклали детоновану вибухівку і, почекавши поки акумулятори перезарядять використані вісім хвилин, вилізли на поверхню. Не гаючи часу, автоботи попрямували до другої і останньої рубки керування. Вона була така ж сама, як і перша -- маленька квадратна кімната із великою кількістю різних комп’ютерів та терміналів. Різниця була лише в кількості охоронців. Тут їх було трохи менше. Заклавши вибухівку, автоботи піднялися на поверхню і побігли до брами, де їх мав чекати вертоліт.
Коли усі ракетниці деактивувалися, Аеронхайд відразу вилетів із бомбардувальниками і розбомбив стіну, а невидимок забрав вертоліт. Пройшовши стіну, автоботи вишикувалися дугами і пішли до палацу Мегатрона, де мали з’єднатися із батальйонами Ейрокарта. Об’єднавшись, Оптимус поздоровив Ейрокарта із успішно виконаною місією і наказав зачистити місто від решток десептиконів. 
Оптимус зі своїми загонами рушив до будівлі. Підірвавши броньовані  двері, чотири загони рушили у різні напрямки, для пошуку головного десептикона. Оптимус зі своїми друзями пішов туди, де був його старий кабінет. Він сподівався, що Мегатрон не змінив планування будівлі. І справді, коли Балкет вибив двері, автоботи побачили Мегатрона в оточенні великої кількості солдатів. Почалась жахлива стрілянина. Автоботи скликали сюди усі чотири загони. Протримавшись до прибуття підкріплення, Оптимус зі своїми друзями увірвався всередину кабінету і напав на Мегатрона. Інші автоботи вели бій із залишками елітних військ десептиконів.
           Оптимус вибив у Мегатрона зброю і сильним ударом збив його з ніг. Замахнувшись своєю сокирою, Прайм наніс удар супротивнику, проте Мегатрон встиг відкотитися вбік і збив Оптимуса ударом ноги. Така битва тривала б довго, якби Мегатрон не побачив, що усіх його охоронців вбито. Він трансформувався у літак і, вибивши вікно,  полетів у напрямку космодрому.
           	-- Аеронхайде, до вас летить Мегатрон. Не дайте йому сісти на корабель, -- наказав по рації Оптимус.
           	-- Оптимусе, ми вбили багато десептиконів, проте вцілілі залишки почали наступати на космодром, не знаю скільки Аеронхайд протримається, –  доповів Ейрокарт.
           	-- Висилай їм підмогу. Ми не можемо втратити космодром. Я вже їду туди, -- повідомив Оптимус.
           	Проте коли друзі приїхали з підкріпленням, було вже запізно. Космодром було взято, а усіх автоботів знищено. Йдучи по руїнам будівель, Шершень зненацька спіткнувся. Придивившись, він майже не відключився. Це був понівечений, але живий Аеронхайд.
           	-- Усім крейсерам! Не дайте Мегатрону пройти в космос, зупиніть його! – зв’язавшись з крейсерами, наказав Оптимус, -- Ейрокарт, ходімо. У нас багато роботи на планеті. І нехай медики займуться Аеронхайдом.
           	-- Будемо відбудовувати місто? – запитав Бамблбі.
           	-- Нам потрібно і місто відбудувати, і зробити нові оборонні лінії, тому що Мегатрон обов’язково повернеться, -- відповів Оптимус.
           	-- Оптимусе, але він не зможе вийти із кільця крейсерів! – нагадала Арсі.
           	-- Командире, тільки що передали, що Мегатрон прорвався і полетів у космос, адже він зміг відвоювати свій власний фрегат, -- доповів сержант Зевердон.
           	-- Ми знов його упустили. Прикро. Але ходімо, в нас багато роботи, -- сказав Оптимус і поїхав встановлювати прапор автоботів на головній будівлі Іакону!

ID:  411461
Рубрика: Проза
дата надходження: 22.03.2013 20:03:53
© дата внесення змiн: 22.03.2013 20:03:53
автор: Гетьман

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (1053)
В тому числі авторами сайту (7) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Г. Король, 23.03.2013 - 23:47
Добре тримаєш інтригу, вдало використовуєш пряму мову. Не покидай писати, якщо отримуєш з цього задоволення, просто удосконалюй свою майстерність writer writer writer ok
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
moden - We
Обрати твори за період: