Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: cergey7mat: Через мільйон років. 1 - ВІРШ

logo
cergey7mat: Через мільйон років. 1 - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Через мільйон років. 1

                                           Місія. 1
  Рожевий Вухощуп вийшов з спальної кріокамери, точніше вилевітував. Вібруючи одночасно всіма вісьмома вухощупами. Він це називав короткою гімнастикою.
  Роже Вухощуп був одним з десяти мільйонів сенаторів Об'єднаних Цивілізацій Розуму, яка сплітала всесвіт навколо ідеї розумності та доброти. Рожевий колір, еволюційно ріднив його з міцелієм плісняви, через надмірний радіаційний вплив блакитної зірки планети походження.
 Він перебував в зорельоті міжзоряного слідування з важливою місією. Відвідати маленьку цивілізацію на планеті змученій  радіоактивними викидами та нейтронними війнами.
   Він вважав місію дещо безглуздою, але як чиновник високого рангу мав надати цивілізації шанс на розумність. Зараз нейронімб загружав в його мозок всю необхідну документацію. Ця маленька але горда цивілізація зробила безліч спроб вступити до когорти розумних видів. Примудряючись кожного разу провалити цивілізаційний іспит.
   Зробивши гімнастику та завантаження до мозку, він полевітував до харчового відсіку, щоб вжити смачну нейропідтримуючу емульсію. Йому сподобалась коротка прогулянка, бо він обожнював фізичні навантаження.
   Настав час офіційного візиту. Космофлаєр прибув до призначеної точки. Планета приємно здивувала, замість радіоактивної пустелі Роже побачив землю білих напівпрозорих хмар, синіх океанів, зелених материків та сліпуче-білих полюсів. "Космофлаєр — легке літаюче міжзоряне судно, космічний літаючий метелик"
   У відсіку з’явився сріблястий диск левітатор прислужник запропонував офіційний синьо-жовтий костюм та допоміг обрати доречну барвисту краватку. Одягнувшись Роже Вухощуп почав виглядати як сенатор розумності. Представник добра у всесвіті.
   Космофлаєр ковзнув з орбіти у атмосферу планети і зависнув на відстані тисячі метрів над столицею землі. Телепортуючий промінь переніс Вухощупа на поверхню. Офіційний візит розпочався.
   Промінь телепортував Роже до величезної зали. Оздобленої урочистими прикрасами та художніми барельєфами. Вона була виконана у вигляді амфітеатру з аудиторією. Він потрапив в самий центр уваги.
   Його оточували розумні істоти в людській подобі. Вони розташовувалися на рядах сидінь знизу до самої гори. Усі затамували подих зосередивши зацікавлені погляди на ньому. Роже відчув, як хімічний склад крові змінюється, а два серця починають бити в різнобій. Він панікував. Вухощупи були непридатні до такої шаленої популярності та скаженої слави.
   Людські істоти навколо були вбрані в одяг різних епох та часів. Ці дані оперативно йому в мозок завантажив левітатор прислужник. Тут були люди в ремісничому, народному, модерновому або сучасному одязі; у вишиванках та комбінезонах. 
   Навпроти Роже прямо в кількох метрах стояли троє людей з максимально привітними виразами обличчями. Вони поступово наближалися простягаючи до нього відкриті долоні для вербального контакту. Приваблені його мирною поведінкою.
   Вухощупу перехопило подих йому здалося, що на нього кинувся натовп варварів. Левітатор прислужник миттєво спрацював на небезпеку та відсунув приязних істот на нонвербальну відстань.
   На обличчях делегатів перемовників вираз приязні змінився на вираз розчарування. Вони вважали рукостискання важливим елементом дипломатичної ввічливості.
   Але Роже відносився до малочисельного виду на власній планеті. Який мешкав на значній відстані один від одного без значних фізичних взаємодій один з одним. Тому мав відверто інтровертний склад характеру. Природу якої не міг подолати.
   Першою свою помилку зрозуміла жінка перемовник. Стало зрозуміло, що вона головна в цій делегації. Вона зробила ледь помітний жест мізинцем, після якого аудиторію почали впорядковано залишати присутні люди. 
   Жінка мала спортивні та привабливі форми, світле волосся, приємні риси обличчя та доглянуту шкіру. Офіційна біла сукня натякала на мирність намірів представленої цивілізації.
   Все це Роже Вухощуп зрозумів під нашіптування диска прислужника прямо у мозок. Штучний інтелект вбудований у нього постійно моніторив дані про навколишнє та завантажував важливі деталі йому.
   Після того, як він залишився з білявкою наодинці. Його настрій значно поліпшився. І Роже перейшов до офіційної частини місії. Хоча деякі дані навколишнього середовища викликали легке стурбування.
  А саме зависокий радіаційний фон не властивий більшості планет з активним вуглеводневим життям. Але за час своїх місій він зустрічав безліч дивних життєвих форм.
  — Привіт, представник розумного виду, що прагне до приязні та доброти у Всесвіті. Я Роже Вухощуп сенатор Об’єднаних Цивілізацій Всесвіту, що сполучає мільйони видів в єдину культуру розумності та доброти. Уповноважений розглянути заявку твоєї планети на вступ до когорти розумних видів. Як мені звертатися до тебе? — телепатично звернувся восьмивухий до жінки.
   Запанувала незручна пауза, яку схаменувшись перервала людина, інтуїтивно зрозумівши запитання:
  — Я Лія президент планети. Будь ласка звертайтеся до мене традиційно. За допомогою звуку. — сказала голосом жінка.
   	Зрозуміло. Зараз, я розблокую твою здатніст до телепатія. Всі розумні істоти мають здатність до телепатії. За деяким виключенням. -продовжив телепатувати Роже.
 
  Після чого він зосередився на уявному перемикачу, щоб увімкнути можливість телепатії незнайомій істоті. З боку це виглядало досить дивно. Усі вісім Вухощупи почали одночасно рухатися хвилеподібно. А сам Роже піднісся шляхом лавітації вище двох метрів.
   Але як рожевий не напружувався шукаючи у підсвідомості жінки здатність до телепатії. Він зіткнувся з темною порожнечою, що було дуже дивно для розумної істоти. Білявка перервала мовчання:
— Не намагайся проникнути в мою голову. Мій вид не здатний до телепатії.

— Гаразд. — зробив надзусилля вухощуп. І фізично відкрив свій трисегментний дзьоб для голосового інформування.

— Я гадаю я зможу спілкуватися голосом. — підцвірінкуючи продовжив Вухощуп.
   Після нетривалих перемовин вони обмінялися короткими промовами ввічливості. Роже зробив декілька дипломатичних зауважень та запитав кілька дражливих питань. Всі його розмови оберталися навколо миролюбності, приязності та чесності істот претендентів.
  Він намагався з’ясувати прозорість та чесність людей. Все було ідеально. за виключенням кількох деталей, які він не міг для себе розтлумачити. Деталі були пов’язані з високим радіаційним фоном для більшості форм життя, з неймовірною нездатністю розумних істот до телепатії, та дивними  мікро реакціями в поведінці жінки. Хоча останнє можливо можна віднести до особливостей поведінки виду людей.
   Він отримав величезні стоси офіційних паперів, щодо миролюбного устрою цивілізації та історичні факти мирності та доброзичливості земної культури у внутрішніх і зовнішніх стосунках. Вони були відразу скановані та оброблені прислужником лавітатором і відправлені в інформаційні архіви місії.  
   Жінка дипломат люб'язно запропонувала зробити прогулянку планетою. Рожевий набрався сміливості та в супроводі білявки та запопадливого лавітатора попрямував на вихід. Його чекав чудовий новий світ з безліччю маловідомих істот.
 Сергій Мат
продовження буде..

ID:  1004390
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 29.01.2024 19:56:21
© дата внесення змiн: 12.02.2024 17:20:50
автор: cergey7mat

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (59)
В тому числі авторами сайту (3) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
moden - We
Обрати твори за період: