Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Дід Миколай: Ще зареве Ревучий - ВІРШ

logo
Дід Миколай: Ще зареве Ревучий - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Ще зареве Ревучий

Мовчить Дніпро, 
чайки ячать…
Не чуємо Ревуча.
Чи то зневірились,
чи сплять…
Боги словян на кручах.

Тарасе, де ти?
озовись…
Проснинися наш Пророче.
Нам древніх богів
наверни…
Бо в грудях вже клекоче.

Юдейський бог
в нас віру вкрав…
І душі покалічив.
В нещасних розум 
 відібрав…
Не рідний бо ж, а відчим.

Щоб як колись  згуде 
Дніпро…
хай зареве Ревучий.
Підніме хвилю
на крило…
Й розбудить нас Сивучий!

ID:  649479
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 06.03.2016 22:11:30
© дата внесення змiн: 07.03.2016 14:52:39
автор: Дід Миколай

Мені подобається 5 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Олекса Удайко, Ніна-Марія, Ганна Верес (Демиденко)
Прочитаний усіма відвідувачами (495)
В тому числі авторами сайту (19) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Ольга Калина, 08.03.2016 - 20:30
Гарний вірш ! flo16
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
flo20 friends 39
 
ПВО, 07.03.2016 - 21:53
Хотів було не відповідати, але не маю права, оскільки деякі озвучені Вами факти явно суперечать реальному стану речей.
По-перше, саме Біблія являється найтиражованішою книгою в світі. Шевченків Кобзар явно поступається їй. В Радянські часи Біблія була забороненою книгою і Ви тут з атеїстами солідарні. МП, як і католицизм, не дуже намагалися популяризувати її, бо їм вигідніше було насаджати власні канони від Слова Божого. В дев'яності роки вона масовими тиражами потрапила сюди з західних країн: США, Канада, Германія, Англія. Печататись в країнах СНГ вона стала під кінець 90-х.
І головна помилка в вашій лексиці: термін ідол вживається стосовно всіх об'єктів поклоніння, відмінних від Бога. Як Ви слушно висловились: нема Бога окрім Бога. А Ісус Христос і є Бог, бо народжений від Бога.

А якщо Ви суперечите цьому, то Ви - ніякий не грекокатолик, а атеїст або язичник. Запорізькі козаки ще називали таких поганами або бусурманами.
Вибачте.
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ви неуважні, я де про це заперечив? Напроти, пояснив чому так. ...жидівські гроші. Вся юдейо-хрмстиянсько-сектанська братва під жидвою. ...раби. я ту всю х.... вибачте читав ще в шістьдесятих бо рідний брат мого дідуся був цим отруєний під час війни, коли попав в полон і сидів з ідіотами сектантами.А таких, я вважаю худобою жидви пане. Вибачте за політкоректність: Не пішли би ви разом з ідолом, яким є для вас христос. Я маю свого Бога в серці, дорога до якого лежить через Пророка Тараса. Вам цього не зрозуміти, пізно видно. Мій предок, до речі, був сотником Волинського полку у війську Богдана Хмеля. І не вам про те говорити, кого вони називали поганами. Спецназ - характерники, не мали ніякого відношення до вашого йси. Хоча на той час юдохристиянство було вже головною релігією на нашому терені але кожен мав свій вибів в обранні релігії. Тому там було так багато віросповідань. Може заперечите мені? Досить дискусій. Слава Ураїні! Ми в різних просторах на жаль.
 
ПВО, 07.03.2016 - 15:58
Смішно Ви виражаєтесь, друже. Якось сплутано все. Я дуже поважаю таких людей, як Ви. Зрештою, всі мої друзі схожі чимось саме на Вас: сердиті, колючі, чесні й порядні. Іноді бувають дуже злі, але за те я їх ще більше люблю. Ці люди ніколи не зраджують, а навпаки - в тяжку хвилину завжди стають поруч і мовчки тягнуть. Сопуть, стогнуть, але тягнуть. Таким є і Син Божий (це набагато більше, ніж пророк): Він все Своє життя віддав, вмер, але не здався. Своєму товаришу останній шмат хліба віддав, а той пішов і видав його за бабці.
Власний народ від Нього відмовився. Євреї не визнають Його Своїм Месією - я не знаю, чиї шаблони Ви автоматично передаєте, але він не є пророком іудаїзму. Він - Син Бога Живого.

Якась каламуть у Ваших словах: то кажете про язичницьких богів, а тепер зветеся греко-католиком. Путаниця(спільнокореневе слово прізвищу Путіна). Вам варто вийти з цього становища і розібратися у всьому. Якщо Ви греко-католик, то Ви - християнин, і маєте визнати Христа своїм Богом, а якщо ні - то Ні.

Якщо Ви приходите в церкву і там знаходите якогось іншого бога відмінного від Христа, то вже
- не Бог, а диявол, бо він - антихрист. А якщо Ви Божа людина, то мусите визнати Христа своїм Богом.

Слово лукавий прийшло в слов'янські мови саме з Біблії, бо в молитві Отче наш сказаноале визволи нас від лукавого. Тому Біблія ніяк не може бути від лукавого, бо саме вона перша назвала лукавого лукавим.

Я не знаю, як Ви читали Шевченка, але майже в кожнім своїм вірші він передає біблійні істини.
Візьміть, наприклад, Давидові псалми - це ж звичайна Псалми Давидові з Біблії, тільки викладені віршовано. Візьміть і порівняйте: Тарас навіть нумерацію зберіг біблійну, щоб невігласи могли зрозуміти, звідки що взялось.
Хто добре знає біблійні тексти, розуміє, що вся поезія Шевченка - білійна. Якщо Ви щирі і бажаєте доказів, я можу довести.
Дякую. 17 31 frown
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Попорядку друже:
Я виріс в греко- католицькій сімї серед членів, якої були віддані католики, і сектанти, і прихожани масковських попів, тому виніс багатючий досвід релігійного знання, читаючи і перечитуючи не тільки біблію. Тож у праві зробити свій власний висновок: Нема Бога окрім Бога! Тому глибоко плював я на іудейського пророка. І це переконання, я знайшов
в тому числі у Великого Пророка моєї України Тараса Шевченка( не дочитали ви його).У книзі, яка прославила мою Батьківщину Жодна книга не має більшого розповсюдження у всьому світі і не знана більше від неї. Ви це знаєте пане? Біблію ж розповсюджувала за гроші наші з вами Церква та її філії Секти. Це про щось говорить вам? А поважати мене не варто, якщо вам смішно. Я досить самодостатній. Чи знаєте, що недавно знайдене євангеліє від Варави розвінчало ващого ідола ісуса?...отожбо. А вгагалі достатньо прочитати уважно Старий Завіт... Маю честь. будьте здорові!
 
ПВО, 07.03.2016 - 12:28
Можливо, й не до кінця, але достатньо, щоб упевнитися, що Шевченко - не був язичником, а вірував у єдиного Бога Ісуса Христа.Ради збереження дружніх стосунків між нами, готовий вислухати Ваші докази в протилежному. А юдеї й самі в Нього не вірують, бо не визнають. Тому не зовсім розумно змішувати ці несумісні речі.

Про хрещення Володимиром Русі читав і давно і багато, але Володимир - це ще не християнство. І далеко не християнство. Так само зараз Путін з Гундяєвим намагаються силою всіх росіян визнати Гундяєвську корпорацію Божою Церквою. Бо їм треба повна влада над мільйонами рабів, над їх душами. Але за тим ніякого Бога нема. До речі, тут на Україні, існує мережа російських сект, що під виглядом поклоніння всяким там Перунам несуть імперську ідеологію. У Херсоні така одна секта готувала здачу міста проекту Новоросії. Але їх наміри були вчасно знешкоджені ще напочатку кримсько-лугандонських подій.

Мені також не нав'язували віру в Сина Божого Ісуса Христа Володимир чи то-пак будь-який інший земний дурман. Моя віра в Господа отримана осмисленно, добровільно і обдумано. Навряд чи Володимир зміг би зробити те, що зробив Сам Бог - переконав мене в Своїй неповторності, непідробності та всеосяжності.

Бог дає своєму народові силу, і антихристові слуги бачать її і намагаються здолати її, та коли пупик заслабий, вони підміняють Бога своєю брехнею.

Бо антихрист - це не тільки той, хто проти Христа, а і той, хто ніби Христос. Підробка, фальшивка, кукла.

Ось Ви, шановний Миколо, проти Христа висказуєтесь. То Ви згодні на титул його противника?
Дякую.
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Мене в своїй вірі переконав не юдейський пророк ісус, а наш Пророк Тарас. Я виріс на ньому. І той хто дочитав біблію до кінця, після Тарасового Лікбезу її не відкриє. ...бо то є книга від лукавого. Герої борються, а не лише моляться пане. Он як у вас: Наче й проти, наче й ні... чи в АТО ми чи в війні... Юдейський пророк мені не Бог. Я греко - католик. Ходжу у церкву по великих святах. Але я там знаходжу свого Бога, якого я давно знайшов у своїй душі, ...Єдиного, великого, справедливого, який мене створив таким, яким я є насправді у його подобі, а не в худобі.
 
Віталій Назарук, 07.03.2016 - 12:25
Бог один - віри різні, Миколо! 16 give_rose friends
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
..так. і сектанські егеж? Ні, мій Бог мене любить.
 
Ніна-Марія, 07.03.2016 - 12:10
12 12 12 friends friends friends
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
friends friends friends
 
12 12 12 Сильно! friends 39 hi
Коля, глянь-послухай "Про сучасних козаків"...
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
flo13 friends
 
Віталій Назарук, 07.03.2016 - 08:22
Я християнин, Миколо і мого Бога не паплюж...
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я непокірна людина друже, а не раба - худоба. Не сприймаю юдейських Богів, які дозволяють "обраним" зневажати нас! hi
 
ПВО, 07.03.2016 - 00:51
Ні, тут я не згоден з Вами. Шевченко ніде не писав про древніх богів. А в Ісуса Христа вірував усім серцем. На Біблійну тему у нього написано більшість віршів. Зовсім недавно перечитував.

Він не вітчим, а Отець небесний. Той, Хто сотворив усе суще. Він є початок і кінець, Альфа і Омега. Бог над богами, рівних нема Йому, і не належить Він жодному народові, бо всі народи - справа рук Його.
Дякую. smile
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ви не до кінця читали Шевченка друже.А древні Боги то Боги предків наших. Людина створена по подобі Божій. Я не худоба, тому не сприймаю юдохристиянського бога, якого навязав нам хазарський байстрюк Ладімер, коли з 12 мл.- 7 мл. втопив в крові. Читайте: Як Володимир Русь хрестив. Гідність Маю!
 
Олекса Удайко, 06.03.2016 - 23:54
12 А таки зареве! a9 a9
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
biggrin friends 39
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
friends friends friends
 
Левчишин Віктор, 06.03.2016 - 22:41
12 Гарно!!! 12
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
friends smile friends
 
Зоя Журавка, 06.03.2016 - 22:25
12 12 12 Супер!!!
 
Дід Миколай відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
friends friends friends
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: