Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Велес Є: Скакуни (хто такі єси і відкіль пішли) - ВІРШ

logo
Велес Є: Скакуни (хто такі єси і відкіль пішли) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Скакуни (хто такі єси і відкіль пішли)

іноді нам траплалося чути слово дивне і незрозуміле, таке як скакуни... поговорюють що це чи то секта, чи община чи зграя типу старообрядців. епітетів ще багато можна підібрати. а все тому, що скакунів, або ще веселунів помилково приписують до християн що служать за старим обрядом, який був вперше принесений на наші землі жидами (послами левітів з юдаїзму). тому їх усі щиро називають - відступниками... за те що ніби дотримуються первісних обрядів перших християн що схоже були ще до 2ст. тобто початку офіціалізації християнства у досередньовічній Європі.
як ми знаєм - язичників, або ще Рідновірів взагалі називали єретиками, за те що не сприймали і гнали з своїх земель чужовірців - толерастів.
за те отримали чи немалу догану від тодішніх князьків що правили землями слов'ян по сезону. 
а вже коли і Русь.. (не та що Московія і червоною звалась а домосковська, тобто до 13ст.) почали омивати новорелігією яку не сприймали спочатку язичники. скільки крові тоді пролилося нам розповідають небагаті літописи не лише Чорної Русі але і Білої, тобто Новгородські. але це до уточнення.
коли я спробував особисто знайти чітке означення терміну скакуни, звісно у богословських книжках та релівгієзнавстві, то мав багато плутанини, у чому при бажання та вільному часі можете впевнитися самі. Є - старообрядці, богомили чи моли, і навіть хлисти... але ж...де скакуни?.. 
як потім я дізнався від знайомого що вивчає рідну Віру слов'ян, скакуни було сленгом до тодішнього вжитку, яке означало таки не християн а точно язичників. саме слово вже дає нам підказку "скакать", "веселитися" та "біситися". І дійсно, коли я врешті замислився над самим значенням того слова, то все стало одразу на свої місця.
християни грецького обряду, що нині окупують ненш земель ніж скажімо римські християни, але ще менше ніж вірус-протестантів усіх мастей, не знали як змусити підкорити собі та своєму канонові скакунів, бо ті здебільшого збираличя на природі і славили своїх богів та предків біля річок та вогнищ. Скакуни або веселину просто не розуміли що від них хочуть ці зачухані невігласи, які ще й мовили до наших предків незрозумілою мовою і торочили про якихось ... Іссу та Ноїв. Адамів та Єв... 
про чортів, та бісів. тому їх минали стороною як ненормальних людей. 
до того ж вдосталь було у нас і знахарів і віщунів, які до речі попереджали не раз про настання "темних часів", які мусимо витримати. 
звісно більше за все жидів-християн бісило те, що вони не могли підлаштуватися під... бо канон новорелігії забороняв категорисно сприймати і "розбавляти" їхню істинну релігію з іншими. але щось треба було вигадати для як альтернативи народним віруванням та прикметам, гулянням. слов'яни мали слухняно ходити до катакомбів та віддавати десятину не якимось богам, а саме їхнім  - жидівським. 
в той час як христи збиралися общиною своєю на проповіді та вели "мирні" служіння, "нехристи" збиралися коло водоймищ, та струмків, одягнуті дуже легко, розводили великі та малі вогнища, та більш того у спідній білизні або взагалі голяка водили коловоди, або жах!, -  стрибали через вогнища.....
для толерантних жидків-христів, це було як дивитися зараз фільм жахів на базі фентезі, або взагалі хорор.
їхній Ісса був мертвим та одночасно воскреслим і ніби теж можна радіти, помер-переродився, але канон того не передбачував. бо Ягве ще був... той як Перун усе бачив, навіть мастурбантів та мінєтчиків, а тому заповідав жінок до обряду  - не допускати, щоб своїми піхвами, цицьками, та о-жах...волоссям не відволікали левітів від скорботних роздумів про вічні пекельні муки. а хоч за один погляд на жінку, мали великі проблеми з керівниками... загалом, було дуже важко їм множитися і радіти у таких умовах. тому не дивно що за заздрістю і нерозумінням породилася і підлість. як кажуть - коли тобі добре а мені погано - то треба щось з тим конч робити.

ось тому звернулися христи до володарів сезонних наших країв, та розповідали їх через перекладачів про дива заморські ну і звісно не без подарунків... звісно одразу справа не пішла, бо князі не мали влади над громадою, бо самі служили обранцями на сезонну посаду (сезон мав не більше 6 місяців на рік, хоча і рік тоді вираховувався інакше)... князі розуміли, але розводили руками - не могли навіть поміркувати іти проти волі общин, а тим паче протирічити волі страростів роду... тож трабл був у волхвах, які були розумніщі за христів-левітів, але і не піарилися так, як перші. бо не мали вигоди зі свого статусу, як і нинішні наші ветерани упівці у незалежній Україні. 
тож треба було щось діяти саме із старійшинами, бо вони були першою і кінцевою ланкою у плані загарбання мозку словьян.  треба було вигадати таку підступну "правду" яка могла як вірус 20ст. через мережу івнтернет ширитися і множитися одним кліком, а налякані юзери тоннами купували ПО та АнтиФа, прошу, антивірус для "липового" забезпечення нормальної діяльності свого ПК. але як каже досвід підступних христів - ніщо не вічно під Місяцем.. а особливо коли халяви надто багато!.

отже, покумекали трохи варвари і зрозуміли що уся проблема у волхвах, у старійшинах роду того. Скакуни то пів біди було... поскачуть і заспокояться, а ж ті до кого прислухаються та керуються їх завітами та рішеннями, як тими самими Левітами, то велика проблема, яку треба було вирішувати. для того була потрібна файна піар-акція, бажано з розпродажем по усіх садибах. 
та щоб усе було формально виглядало легально, треба було то узгодити з місцевими і якщо змога з центральними органами влади. Тож понесли гінці у покої царські і барські різні подарунки із грамотами та указами на підпис. 
отак на Русі почалися перші вчинки підкупу державних осіб, за корисливої мети.

звісно християнам байдуже було чи прийме Ісса нас до свого роду на небесах, мета була і лишається у ресурсах земельних і не лише. Словьяни ьули витривалі і сильні, і неабиякі розумні, що свідчать їхні народні суди, які відбувалися як за присутності князя, а при незмозі місцевих князьків, але остаточне рішення приймалося за присутності та думки старійшин роду. Котрих не змога було підкупити, бо мали знання вищі за блага Яві. Тож слідкували за дотримання законів Праві, що було понад усе.
Ясна річ що місцеві князьки були більш схильні до підкупу, бо давно мріяли про необмежену владу та ресурси. Спокуса була у проваджені собі вдалих законів, які б гарантували не лише довічність але і приємність посади за родом.
Тобто спокон віків посада службовця лише обиралася за голосами більшості, або за поданням старійшин, тобто за ділами обранця вже довіряли йому і ні про яку приємність а тим паче вічність ресчі не було. Хлча службовцю гарантувалася народна недоторканість, якщо наклеп на нього було не затверджено. Тому не було у них можливості бути одразу покараним за наявний злочин, а з тим що тоді не було журналісті та айфонів, звикли довіряти словам хоч трьох свідків принаймні. І факт наенгажованості їх треба теж було засвідчити, хіба що наклеп був зроблений у корисливих цілях. Отак

ID:  641221
Рубрика: Інше
дата надходження: 04.02.2016 17:20:51
© дата внесення змiн: 17.06.2016 15:30:20
автор: Велес Є

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (316)
В тому числі авторами сайту (2) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: