Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Шевчук Ігор Степанович: Про Надпарадигму. Чому не скажуть — хто Ліна Костенко? Спершу — це сказати: хто — Ісус Христос? Дух - ВІРШ

logo
Шевчук Ігор Степанович: Про Надпарадигму. Чому не скажуть — хто Ліна Костенко?  Спершу — це сказати: хто — Ісус Христос? Дух - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Про Надпарадигму. Чому не скажуть — хто Ліна Костенко? Спершу — це сказати: хто — Ісус Христос? Дух

Про Надпарадигму. 
          Чому не скажуть — хто Ліна Костенко? 
          Спершу — це сказати: хто — Ісус Христос? Духом Святим...
          Що є температура? Ніхто не знає... Закорінено в теплоті: теж 
          в Духові Святому...
          Нічого не знають про речі спочаткові. Хто Ліна Костенко? Не знають! 
          Явище спочаткове.
          Земний ментал знає загибель, смерть, а дух  — відає Христа, 
          вічне життя з Богом. Це ж як просто!
          Cлід послухатись лише кількох людей. Тих, хто 
          не зраджував Бога і творчість.
               *
               Живородящий носій генія ламає кригу заскорузлості світу — натхненням 
               від Бога, щоразу з невідомого. Бог — творить, а диявол — лише 
               заморожуюча мавпа, він повторює… - І.Ш.



               Надпарадигма

                           Потрібно було поетесі Ользі Седаковій 
                           приїхати з Росії, аби роз’яснити Флоренції 
                           її Данте і Петрарку... 
                                                       Мер м. Флоренція

Збоку видніше. Потрібно було художнику приїхати до Англії, щоб побачити і намалювати рожевий лондонський туман, — інші, проживаючи тут, видно, дивлячись — не бачили. Живучи вільно, не на конвейєрі заобумовленої науки і наукового заангажованого богослів’я, я бачу синтезом слова поетичного й духу (унікальний синтез одиниць у тисячоліттях) — як працювати ученим в Надпарадигмі. Працювати — над своїм смислом, пошуком (себе) щодо справжнього поклику і вибрання в Богові. 
Так, щоб совість знайшла місце щодо можливостей того, що відкриваєш; схоже — як це в віруючих поетів: справжніх митців. 

Справжнє богоcлів’я — теж не в методі діалектичного мислення чи діалектичного матеріалізму: не в теперішній зовнішній науці. Нинішня наука — цілком річ описова: це мова про мову (язык о языке о языке… і т.д.), тому наука не є мовою, яка передає данності світового цілого.

Просто подумайте, після-Беконні науковці не так були налаштовані щодо первістя Бога й світу, як віруючі Ньютон, Паскаль і ін., і такі ж вони у подачі своїх відкриттів; подумайте і ви, жалюгідні принаучені богослови…
Як, мабуть, всі зрозуміли, наукова робота надалі переважно постане — у внутрішній роботі ідейній, власне в Богові, та не будь-що відкривати і не будь-як. 
Згідно Істині-Христу: мета не виправдовує нерозбірливо-негідних засобів. «Добро, не добре здобуте, не є добром»(ап. Петро).

Неправильне самоусвідомлення наук протягом двох з половиною останніх століть — й що ж в результаті? Ожорсточення, неправдиве безбожнопочувальне світосприйняття наук, т.з. зовнішніх. 
А нове, справжнє світосприйняття, справжні цінності, радісність в Духові Божім — притекли суть Надпарадигмою…

Почніть — з себе. Радійте Ісусу Христу, Ізбавителю, любіть людей — і просіть, дуже просіть в Бога просвітлення в смиренні… Бо світ і люди зіпсовані — не в міру. 
Як саме?
Суть проста: людський розум вийшов у голову з серця цілісного. Люди ж, дійсно суть безумні,  вони є полоненими мислень про земні справи і переважно зайняті все земними справами — захолоджуючими. 
Розірваність розуму — аналог потопу водою: як аналог матеріальності вселенських наростаючих фрагментів, що у вибухові розлітаються. 

«Раніше не було так», — мовив Христос. Розум був в серці, і думки вкладались в серце Богом, і виходили з серця (знайдіть в Євангелії). Нині так — в зібраних ченців, віруючих направду поетів, глибоких священників, митців.
Справа проста: частими молитвами й пам’ятанням Бога повертатись у внутрішній стан одухотворення, горіння духу, в світло й тепло постійної Божої присутності. 
Подібно тому — плавець в холодній воді, аби не переохолодитись, повинен зігрітись сонячним теплом, лишивши воду. Тому і так — ми лишаєм все, приходимо в тепло і світло (благодать) Бога.

Це є питання не тільки преображення науковців, кожної людини, але і всієї свідомості світу: або одухотворюючись — зцілюватись, спасатись, християнськи еволюціонувати, або по-старому вмерти в світовій застарілій і грішній спільноті. 

Китайці, ви теж в цьому… Прокиньтесь!

Внутрішня робота — прийняття Надпарадигми, що є основа одне для одного, дякуючи Богу-Христу, Спасителю всіх.
26.04.2010, річниця попередження Чорнобиля

                      Знаття

Записані правди — потенційно гірші за неписані.
Рука, що записує, — зв’язує натхенну людину і звужує…
Розв’язані руки — значить, і свідомість в розширенні, і в звільненні… В бесіді усній витає вільна правда удачі! Для невдачливих — порядок, запис. Вмертвлюють самі свободу Духу.
Мало є людей в свободі синів Божих! 
Досвід і інше — для талантів. Геній крушить весь світ з, страшно вимовить, джерела Бога посеред хаосу… Літає, справжній володар.
Натякну. Бог — Христове вчення (корінь) — поезія (стовбур) — вільні мистецтва (гілля) — математично-фізичні науки (листочки). І листочки, попискуючи, мають себе за основу: хоч і знають про Бога і древо, та не самого Бога і древо. 
Тлінні і земні опадають. Носії геніїв науки у відчаї взнали, якою глупістю зайняли себе і світ зблудили…
Геній, як і божественні Іпостасі, діють не як ці, уловками, а висотою духу, царськістю, неспішністю, знаттям Бога, людини і світу…

Ситі науковці роблять по поверхні — жахливо та підсліпувато бачучи, як вони не знайшли шляху і втратили смисл життя. Є засоби, та нема смислу, і не знають, власне, що (!) робити, і ще — навіщо?
Знають мозком лиш творити те, що не потрібне зціленню, і — при тім не можуть себе зупинити…
Їхня діяльність — це окремий шкаф, не зв’язаний з совістю: це холодний успіх через винахідливий розум-раціо… він самовільний!

Тут остерігайтесь холодного пониження…

Роблять те, про що знають: з винахідливого розуму не слід робити, а робити слід від усвідомлень. Усвідомлень Бога і світу і людини, — від находження Бога на людину, не від уяви. Площинну уяву творять більшою за світ Божий, і за Бога. Здогадуються, що це злочин, спинитись не можуть… Собою не володіють!
Що володіє?
В останній час — особливо…
Визнають як каліч: «моральність є основою всіх цінностей», та через час і цілі іноприродні — не роблять з собою оцього, що знають…

 Не проводять перемін з духу-розуму — до темної плоті! В прошарку менталу виснуть!..

Вони можуть безкінечно в голові не змінювати якісно мислення, не преображувати всього себе, не відаючи мистецтв Божих і не знаючи Бога.

«Рухаємось в безпрецендентну катастрофу», — про все кажуть вчені. 

Так. Вже щезли великі. Яка велика особистість — без Бога, без мети? Але «приварювання» до мети Бога — шлях і спасіння, таж не чіплятись до речей чи людей… Бажаючих самообману більшає! Одумайтесь!! Нема особистості без мети: без мети в Бозі.

Особа твориться тим, що робить вона.
Мало знати в розумі, в ментальному прошарочку. Слід преображуватись, мислення змінювати (покаятись). Самозректись себе треба (егоїзму), служити Богу, потім людям в любові. Знають вони, що всіх виховує особистий приклад, та не роблять тільки цього, приклад не подають.

Що ж ти подасиш? Втрачений смисл життя: і науковцями, і веденим їхніми порадами світом.

«Станьте вище над проблемою, що виникла, вона вирішується на рівні тільки вищому», — кажуть. Та не роблять. 

Обманені. Не преображують повністю себе.
Процес науковідкриттів — лише втікання від реальності, відповідальності, від Бога як Центру всіх, чудес, любові, ладу. Це — на периферію, в провінційність і відцентровість.
Результат наяву: самій науці її мета (ціль) не відома! Це визнають вони самі.

«Закони математики залишаються визначеними, коли вони не з реальністю, а коли така з’явиться — перестають бути визначеними…» (Пуанкаре). Ще згадайте відому відмінність — протилежність складу і методу англійського розуму і французького у наукових працях і, маючи справді розум, нічого не захочеться із видумок цієї самодіяльності… неблаго-словенної!
Зв’язавшись зі смертю півмертв’яків-науковців — згіршуємо можливе. Мета їм не ясна! Яка неясність — коли то від Бога, з Богом??

Прив’язаність і тюрма, — прив’язаність до кола близьких людей! обмежених людей!
Навпаки, шлях — приліпленість до Бога (і людей всього людства!! в них Бога — всередині). Так святі чинять. Здолали пристрасті. Егоїзму — нема.

Служіння — смисл і мета — Богу-Слову, сиротам і вдовам, так сказано в обох Завітах: благодать принесена Ісусом Христом-Богом, не Буддою-людиною!

Допомагати іншим стати шляхетнішими — шлях! Смисл життя: це життя священника або поета справжнього.
Тримати потрібно кожному мету, тримати орієнтир на шляху до цілі, бо без цілі куди не метніть — попадаєте… 
Тоді взаємне нерозуміння-небуття, нестріча і неможливості…

Не успіх нині смислом є, а любов, поміч, на це відгукуються люди, бо поміч іншим — щоб життя смисл для них мало!

Мої «абсурдні спроби» — досягають неможливого (поміччю Божою…). 
«Ідея досить божевільна, щоб бути справжньою». 
Геніальне неминуче позамежне, лякає незрілих, плавить Божою потугою! 
Бог дає — носію генія Свого! Для чого могутність — анемії писак московських і київських?? 
Святий Дух, якщо вставити встигне, каже те, новожахливеє —чого ще нема ні в кому…

Чи ви не дурні? в усіх століттях Христос вибирав чоловіків і жінок, щоб служили Йому в терпінні і велетенськім щасті (бо в благодаті!), але більшість — ледарі і «нерозумні галати». Бог, носій генія і геній Христів володарюють над хаосом. Бог з носієм Його генія — плавлять хаос! Порядочки, прописаність — тільки невігластву…
29.10.2010

                         В людства є

В людства нині є підстави, як твердять віруючі вчені, віруючі поети, митці, ставити провістників-поетів-пророків вище, аніж відкривачів наукових знань.
Раніше людство робило саме це інтуїтивно, знов-таки не без підстав, спонукане до кмітливості самим пізнавальним ділом, рівновагою духовно-матеріальних реалізацій всього людства.
Оскільки Бог дуже конкретний, проглянемо в новім світлі усю конкретику провістників-поетів і вчених.
Всім все ясно, — цікавить в еоні Духа лише сама міра: в якій мірі людина живе з Богом, тобто, в якій мірі звільнилась від пристрастей та егоїзму, та іще наскільки велико-тяжкими засобами оцього досягла...
Справжній досвід, що викликав плідність, зреалізованість генія, створив світи, — вважають люди цінністю, вона викликає великий і живий інтерес, зростає його градус...

Це ж, вважайте, не інтерференція хвиль!
Щодо мене як поета, співтворця Всевишній Волі, моє прагнення і всеохоплююче бажання — це усвідомитиТворця-Бога, оскільки за декілька активних десятиліть Він і мене поцілував, і — полюбив мене! І хто не лишає Бога, того Він не залишає, не відходить.
 
Подобається Йому моє гаряче активне серце? (Лише писати випадає — не так, як вважається тими, хто в голові, правильно...) А врешті, мабуть, подобається. Можливо, тільки мені випала або дісталась найбезумніша робота — тримати за свою аудиторію... Пресвятого Бога-Тройцю, Святу Матір Божу!!! І тих святих великих Христових, що Він милосердно подав, щоб окрилювавсь і писав гідно їх: бо я теж їх по-надсвітньо люблю!! Ангели — просто терплять; мабуть.

Там усі святі — в славі Божій. Ви вмикайте високе, іскру духовного генія, а не інтелектуальне мислення!
На моєму місці кожна людина вибрала б краще: і вищу аудиторію, й славу Божу, тобто — не людську.
Отже, до мене жодних запитань (бо Бог захотів, Йому подобається!), та і що, й кому заперечувать, якщо Ви вчинили б точно так само!

Дякую Ісусу Христу!
Велич і краса внутрішнього духу особи, як те стверджують площинноперетинаючі вчені природничих наук (величина мети і особливо труди, втрати і шкуроздирання у собі, довготривалі зверхнапружені зосередження, втрати сил на подоланння бар’єрів на шляху), не стільки в перерахованім, скільки в тім, чого зовнішньонауковці не відають. 

Навіть не в самоціннім здобуванні навичок, які ведуть до цілі вищої, аніж гадалось... 

А в чім? Бог через мене присутністю розгачує... Відповіжте — здогадались?
Продеріться.
Порівняєте — що Він відкриє. І що я скажу. Біси вже тремтять... З невідомого це є, не енциклопедичне завдання з культур світу...

Продовжимо.
Взнали?

Тепла велич і краса внутрішнього духа людини — від життя в Богові, єднання так і тим, що веде до Бога. 

Від дослідного знання: є тільки Бог. «Аз єсмь Сущий»: нема людини, таке не сказано щодо абсолюта людини.
А відносно є — і мислення, і людина, яка твориться із природної в духовну внутрішню людину, у чин новий і т.п.
Звідси творче незадоволення собою. Бо правда уподібнитись Богу, який Дух.
Творчим: геніальність, а далі — геній: краса духу!
Не мислительне задоволення в собі, самодостатнє, лиш — переміна мислень світу і себе до цієї мети: безсмертного буття у тільки вічно сущому Богові…

А з’ява мислеформ — то розвіювання цільності розуму, що з Богом.
Диявол — обдурювач, він навіює: «все є», він скеровує піти ментально в ширину, — в «дурну безкінечність».

Єсть тільки Бог, і держіться Його, Тройці. 
Живородящий носій генія ламає кригу заскорузлості світу — натхненням від Бога, щоразу з невідомого. Бог — творить, а диявол — лише заморожуюча мавпа, він повторює, та ще бреше, застра́хує. Отже, станьте творцями.
Слава — Богу!
23.11.2010 

ID:  977490
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Епічний
ВИД ТВОРУ: Поетичний маніфест
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 19.03.2023 12:44:15
© дата внесення змiн: 19.03.2023 23:15:07
автор: Шевчук Ігор Степанович

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (136)
В тому числі авторами сайту (9) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Несподівано захотіли жити еліти рф: еліти вже здають Пу в Гаагу: першою Симоньян визнала, що анексовані РФ області – це Україна.
 
«Сі Цзіньпіну байдуже до українців». Яким Китай бачить майбутнє України і навіщо лідеру КНР візит у Москву.
Сі Цзіньпін використовує візит у Росію для вирішення власних геополітичних цілей у протистоянні зі Сполученими Штатами. (Хара)

Сі – не миротворець. Всі 8 млрд душ дивляться цікавий початок, коли їх тут не стане.
 
Я викинув всю російську класичну антихристиянську літературу, окрім поетеси християнської Ольги Седакової (переслідуваної і забороненої повністю),з Автобіографії у Вікіпедії, з життя.

Посильніше - від зняття присвяти якомусь Наполеончику відомим і найбільшим Бетховеном.
 
Подзвоніть на Афон, хто зможе, православні монахи підтвердять домовленість Сі і Москви про фізичне знищення всіх росіян.

Зеленський, не спи!! тебе схочуть...
 
Фізичне знищення росіян - домовленість з Сі в Москві. Від духу нічого не можна сховати, підтвердять кандидати в святі м. Пскова!
Я викидаю з життя всю російську культуру.
 
Візит Сі в Москву - "вышел ежик из тумана".

Ніхто так не говорив з Сі правдиво, як я.
 
Радуйся, Хресте, бо каменем, що під тобою розколовся, кам’яносерді люди єврейські через невіру відпали від Бога і Благодать священну та Царство втратили;

радуйся, бо через затьмарене сонце під час страждань Христових ніч багатобожжя минула і світло віри засяяло.

Радуйся, Чесний Хресте, всерадісне знамення нашого спасіння.
 
Ніна Незламна, 19.03.2023 - 16:04
За хріхи треба відповідати... 17
Дякую! give_rose
 
Шевчук Ігор Степанович відповів на коментар Ніна Незламна, 19.03.2023 - 16:56
Було таке, і я це бачив, що дівчина не відповіла на сильне кохання хлопця-десятикласника, вона пізніше
мусила відстраждати за причинені страждання... так Бог попускає для спасіння душі. Розумієте?
 
Німеччина виконає ордер на арешт Путіна,
якщо він приїде - міністр.
 
19 березня, видатній українській поетесі та письменниці виповнюється 93 роки. Її день народження припав на найважчий період в історії сучасної України — повномасштабну війну. А актуальність її творів зараз особливо відчувається.
 
Вона відмовилася від ордену Ярослава Мудрого і від звання Героя України.
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: