Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Юліанка Бойчук: ЦЕНИТЕ ЖИЗНЬ. - ВІРШ

logo
Юліанка Бойчук: ЦЕНИТЕ ЖИЗНЬ. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 12
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЦЕНИТЕ ЖИЗНЬ.

Не ищите виноватых. Перестаньте проклинать сепаратистов или Порошенко. 

Перестаньте разжигать вражду. Остановитесь. Прямо сейчас. 

Перестаньте мыслить категориями МЫ, ОНИ, ВЫ. 

Каждый из нас. Из вас. Из них. Личность. Она не ограничивается территориальными рамками, политическими и даже религиозными. 

Знаете, ещё в школе я читала рассказ Володимира Вінніченка "Між двох сил". Читала и плакала. Хотя и не представляла, что в моей жизни может случиться что-то похожее. Теперь мне больно слушать пророссийски настроенных людей не менее, чем проукраински.  Мне больно слушать фанатиков. Мне больно от этого потока вранья, который льётся со всех сторон. И я не занимала и не стану занимать ни одну из сторон этого конфликта. Я хочу, чтоб Украина оставалась единой. Но не ценой стольких жизней.  

Пока все рассуждают кто прав, кто виноват погибают люди. Люди лишаются всего. Кто подумает о них? Чужое горе - оно ведь чужое, правда? Несмотря на то, что все кричат о высоких идеях. 

Эта война не разучила меня любить людей. Всех. Независимо от их позиции. Но люди, которые не берут в руки оружие... Низкий вам поклон и благодарность. Не важно, что для вас страшнее - убивать или быть убитым.  



http://www.youtube.com/watch?v=BiNf8N41mLo

http://www.youtube.com/watch?v=nM4z4dUk0ks


ЗЫ:Это не для того, чтобы ещё больше возненавидить украинскую армию или ополченцев. (мнения на этот счёт разнятся, но Меня там не было. Я не доверяю ни тем, ни другим СМИ)
 
Это для того, чтобы хоть кто-то понял, что война - это не блокбастер, который вы смотрите по телевизору и выбираете за кого болеть. Не надо ждать, пока этот ужас придёт в каждый дом на Украине. 

Перестаньте ненавидеть друг друга. Будьте людьми. Цените жизнь. 

Мой Бог не призывал убивать людей. Наверное большинство людей просто верят в другого Бога. 

ID:  509179
Рубрика: Проза
дата надходження: 04.07.2014 10:45:37
© дата внесення змiн: 04.07.2014 10:45:37
автор: Юліанка Бойчук

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: НАУМ
Прочитаний усіма відвідувачами (407)
В тому числі авторами сайту (20) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Stef80, 16.03.2016 - 09:29
К сожалению, люди делятся на тех, кто это понимает, и тех, кто нет. Кому-то нужна вера для Бога, а кому-то Бог для веры. Пропорцию поменяет только время, исчисляемое годами.
 
Валерій Голуб, 10.07.2014 - 21:12
До "генія" чорних сил: А де у нас Галіція? Де Новоросія? Я не збираюсь приставати на пропоновані тобою географічні поняття загарбника. Згадаємо 1938р. - гітлер плакався, що в чеській судетській області живе багато німців і чехи їх гноблять і ображають. Тому він увів туди війська для захисту німецької мови і "зневаженого" німецького населення. А через пів року окупував усю Чехію. Чехи - мирні люди, і не чинили спротиву. Потім він розстріляв 100 тис чеських антифашистів і 400 тис. євреїв. Зараз історія у виконанні нового кремлівського фашиста повторюється один до одного. І тільки воєнний спротив, як вчить історія, може зупинити агресора. Третього не дано. До речі, були в Чехії і німецькі поплічники. Їх називали ПОЛІЦАЯМИ.
 
Всё, действительно, не так просто.
Хотелось бы, конечно...
но...
вот, к примеру, есть пан Валерий, который везде ищет руку Кремля и ФСБ, и даже в тех, кто трудится в поэтическом цеху находит агентов спец.служб.
Не верите - да спросите у него.
Боле того, он считает, что всякой, без околичностей, сформулированной гражданской позиции, с некоей необходимостью, должна соответствовать денежная премия от гос.структур.
Ну не идиот ли он(не в греческом, идиоматич. смысле конечно)?
Лично мне, да я думаю, что и многим, на сегодняшний день, вместо того, чтобы видеть друг друга через прорезь прицела - находить наши взгляды по две стороны границы государств Новороссия и Галиция было бы лучше.
 
Валерій Голуб, 05.07.2014 - 22:55
"...ну і нічого, що фашизм, зате нація розквітне."-Кожній розумній людині властиво намагатися зрозуміти суть подій. Для цього аналізуються факти з декількох джерел, а не тільки з рос. каналів, де присутній 25-й зомбуючий підсвідомість кадр. Ви називаєте фашистами український уряд, а ЗМІ всього світу чомусь називають чіткі прояви фашизму у політиці путіна. Спочатку він загарбав Крим. Без єдиного пострілу, так, як вам би і хотілося. Пацифісти, вітайте Україну! Віддали Крим мирно і акуратно. Заохочений таким легким успіхом, він перекинув тисячі диверсантів у Донбас. Чи це неправда? Класні специ, що навчилися вбивати в Чечні, десятками збивають наші літаки з високоточної російської зброї. Ви наївно гадаєте, що ополченець міг би це зробити? Жаль дівчинки-сироти, яка підірвалась на міні в зоні терористів. Та міна була для наших солдатів. В одесі була проведена спланована акція - спочатку сепаратисти спровокували бійку, потім заманили людей у будинок, де заздалегіть БУЛА ЗАКЛАДЕНА ЯКАСЬ ЯДОВИТА речовина. А самі вибігли на дах, звідки їх і врятували. Путіну хотілось підняти Одесу проти влади. Для цього він влаштував багато жертв. А ще раніше він під видом чеченців підривав житлові будинки в москві, щоб почати другу чеченську війну. Про це розповів у лондоні фсбіст Литвиненко, але його і там дістали. Так хто у нас фашист? Знаєте, під час наступу гітлерівців у 1941 теж були люди, які допомагали окупантам. ЇХ називали поліцаями.
 
Валерій Голуб, 04.07.2014 - 23:49
Істина -одна. Філософ Фрідріх Ніцше хотів бути "поза добром і злом", але життя показало, що ця спроба фактично приводить на сторону зла. Всі успішні нації виборювали своє місце під сонцем у боротьбі. Тому вони і успішні. Тому незалежні.А скільки народів зникло, було розчинено і асимільовано завойовниками? Я не дуже поважаю царського міністра Петра Столипіна, але одну його фразу запам*ятав: -"Народ, не имеющий национального самосознания - навоз, на котором произрастают другие народы."
 
Юліанка Бойчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Валерію, я знаю, що ви — освідчений історик і хороша людина. Я поважаю вас. Чесно. Я знаю, що ви це пишете щиро, а не для того, щоб здатися мудрецем. Лише одне питання — ви те саме сказали б людям, у котрих загибла вся родина? У котрих загинули діти чи батьки? 10Річну дівчинку, що залишилась сиротою ви теж заспокоювали б національною ідеєю? Кожну ніч ми лягаємо спати і не знаємо настане для нас ранок чи ні, а ви мені розказуєте про Столипіна...ну і нічого, що фашизм, зате нація розквітне.
А для того, щоб зло мало успіх достатньо лише однієї умови — щоб мовчало добро. От тому я і не мовчу. Поки є час. Хоча якщо вбивство мирного населення (до речі, з українським корінням... і з українською свідомістю.. ) — це прояви світла і добра, то мені нічого більше додати.
 
Ірина Кохан, 04.07.2014 - 22:20
Перестаньте ненавидеть друг друга. Будьте людьми.... 12 12 12 12 12 12 12 12
Юліаночко,і мій Бог не призиває вбивати! І я за мир! 16 Як я тебе розумію,моя сонячна! give_rose
А пані Крилата трохи кривить душею - небайдуже їй хто і звідки.... Вона мене навіть в чорний список заносила,бо я не підтримувала її заклики "до ножів"..."на мечі"....
Всі ми люди,і всі хочемо миру....а ЗМІ-і наші,і російські брешуть кожен заради своєї вигоди....
 
Юліанка Бойчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Іро, кожен день ми живемо в очікуванні і страху, що обстріли почнуться в нас. Майже кожен день я питаю знайомого з Луганщини - яка обстановка в його місті. мені в принципі достатньо і того, що воюють і вмирають наші хлопці, не кажучи про те, скільки загинуло мирного населення. Мене вже нудить від цієї пропаганди війни. Слов*янськ розчищують не від сєпараторів, а від мирного населення для здобутку сланцевого газу. І вити хочеться, коли все це ще й прикривається НАЦІОНАЛЬНИМИ ІДЕЯМИ.
 
Відочка Вансель, 04.07.2014 - 19:51
Мне хочется,чтобы ты улыбалась.Чтобы просыпалась счастливой и улыбалась.Я люблю тебя.
 
Юліанка Бойчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Сонечко моє, дякую тобі за молитви, за підтримку і просто за Тебе. Я вірю, що все це скоро скінчиться.
 
Yana Тymur, 04.07.2014 - 16:20
Твій крик душі залишиться твоїм ... Я дуже хочу взяти частину твого болю... мене і так болить кожна загибла людина, я зразу уявляю плач її мами... Але цей біль лишиться нашим... Хіба що поділеним... 17 17 17
 
Юліанка Бойчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Моя хороша, дякую тобі за все... Я сподіваюсь, що хоч хтось відчує - нам не потрбіна війна... Я не розумію просто як цивілізовані люди, переживші 2 світові війни можуть настільки цинічно відноситись до життя людини...
 
Але якщо нічого не робити, то зло заволодіє світом. Не може бути такого, що кожен робить те, що йому заманеться. Є якісь правила, договори, закони. Цілісність держави повинна захищатись. Бо відпустили Крим, далі Донцьк, Луганськ, а потім і Україна зникне. Такі ж плани були. Звісно, це дуже важко, коли ранять людей, убивають, А ще якщо мирне населення гине, то це ще більший біль. І хоч я львів'янка, мені болить за життя луганчанина, повірте. Я не ділю людей за націями і регіонами. У нас один Бог!
 
OlgaSydoruk, 04.07.2014 - 11:21
12 16
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: