Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Гетьман: Нові пригоди трансформерів. Частина 2, Розділ 4. Закінчення - ВІРШ

logo
Гетьман: Нові пригоди трансформерів. Частина 2, Розділ 4. Закінчення - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Нові пригоди трансформерів. Частина 2, Розділ 4. Закінчення

                                       ***         
 Тим часом Оптимус уже підійшов до складів. На шляху йому зустрілися два бойових пости десептиконів, три засідки та два добре укріплених бункери, які навіть можна було назвати базами. Хоча автоботам і вдалося здолати усі ці перешкоди, вони втратили  багато солдатів і техніки. Щоб захопити палац Мегатрона, такої кількості війська було недостатньо! Але повертати назад, коли вже стільки пройшли, було б зрадою. Тому Оптимус наказав продовжувати рух до складів. Аби підбадьорити солдатів, він сказав, що на складах можна буде поповнити запаси зброї, а біля палацу на них чекатиме підкріплення з федератів і дві групи бомбардувальників. У його словах була частина правди. Адже на них справді очікуватиме підкріплення, а про склади Оптимус трохи недоказав, адже захопити їх буде дуже важко, а от знищити «Карателями» легше.  
          Дійшовши до арсеналу, Оптимус наказав вишикуватися в оборонні позиції, а сам намагався зв'язатися із Бамблбі. Він з'ясував, що той зі своєю групою вже на першому рівні в Десенті розбирається із тюремниками.        Він вирішив розпочати облогу складів своїми силами, а коли підійде підкріплення, зруйнувати їх зовсім.
         Коли «Карателі» вдарили зі своїх гармат,  охорона складів побачила ворожі війська і відразу ж рушила їм навперейми. Але як тільки десептикони підбігли до двох триповерхових будівель, за якими розташувалися танки Оптимуса, звідти на них полився град куль із піхотних гвинтівок і плазмові заряди танків «Омега». Така несподіванка дезорієнтувала десептиконів, і вони поховалися хто куди. Але автоботи і тут їх дістали: десять танків «Прайм» зробили свою справу і добили залишки взводів десептиконів. Армії автоботів залишалося знищити склади «Карателями». Але після проходу другого бар'єру захисту в Оптимуса залишилося мало техніки, і тому облога ризикувала затягтися, що було не бажано для автоботів. Коли командири думали про те, як з мінімальними втратами прискорити облогу, їм на допомогу прийшов Бамблбі, про якого вже й забули. Танки, які він відправив для підтримки,  мали скоро прибути,  і тому автоботам  лишалося тільки чекати.
           З появою танкового підкріплення облога перейшла у штурм і тепер гуркотом і спалахами вогню нагадувала новорічний салют. Проте і десептикони не гаяли часу:  двічі намагалися підірвати «Карателів» силами піхоти, але щоразу зупинялися і падали мертвими біля триповерхових будинків. Вони також використовували лазерні гармати, які після кожного пострілу треба було перезаряджати, але щити кожної з «Омег» могли витримати до двадцяти таких влучань. До того ж, снайпери автоботів стріляли по піхоті не гірше, ніж «Карателі» по будівлях!
         Коли замість складу зостались самі руїни, «Карателі» припинили вогонь, щоб вихолодити свої гармати. Оскільки перепочинок був потрібен усім, то Оптимус розпорядився видати кожному солдатові трохи боєприпасів, аптечку та дозволив півгодини відпочинку. Потім він наказав шикуватися групами і рухатись до третьої стіни. 
    Пройшовши майже весь шлях, автоботи натрапили на головну військову базу десептиконів. Оминати її було вже запізно, тому, використовуючи невелику перевагу далекобійних снарядів, «Карателі» відкрили вогонь по лазерних баштах, а піхота під прикриттям «Омег» поволі підходила до бази. У цій базі зберігалася уся інформація про друге коло міста. Захопити її було б дуже доречно, але не обов'язково. Проте в Оптимуса не було виходу. Саме тому «Карателі» атакували лише оборонні частини бази, а не руйнували її.
          Коли  були зруйновані майже всі оборонні споруди на фасаді будівлі, піхотинці більше не прикривалися «Омегами»,  а просто побігли до головних воріт бази. Частина охоронців лежала понівічена, а інша, що залишилася, переважаючою кількістю автоботів просто була зрівняна із землею! 
         Підірвавши масивні ворота, дві групи автоботів проникли на територію бази і підготували плацдарм для штурму головної будівлі, що розмістилась за казармами. Оскільки  у казармах ще залишилися десептикони, то карателі вдарили по них зі своїх гармат. Цей маневр давав дві переваги війську автоботів: солдати, що не встигли повибігати назовні, поляжуть там замертво, також розшириться прохід до головної споруди  і буде можливість ввести у бій більшу кількість солдат. Коли казарми було зруйновано, Оптимусу протистояло лише півсотні десептиконів, з якими багатотисячна армія автоботів розправилася дуже швидко. Тільки-но загрозу було усунено, кібертронці рушили до головної будівлі. 
         Вона була двоповерховою, мурів і оборонних башт не мала, проте  вікна було побудовано під бункери, що робило її досить сильною перешкодою. Двері бази були трохи покорчені, що дозволяло автоботам швидко проникнути всередину без значних втрат.  Цим і скористався Оптимус Прайм. За його наказом «Карателі» остаточно знищили ворота і піхота відразу ж побігла всередину, нищачи десептиконів. Під їх стійким натиском десептикони здали свої позиції і відступили на другий поверх. Усередині автоботи закріпились для атаки другого поверху, де десептикони вже почали будувати барикади.    
            Коли до приміщення увійшов Оптимус у супроводі декількох груп, усі вишикувалися по команді «струнко», але за наказом головнокомандуючого ряди розсипались. Усі побігли виконувати розпорядження Оптимуса. Одна група взяла під охорону вихід із бази, друга закладала вибухівку під двері, а інші чекали сигналу для штурму. Сигналом послужив вибух дверей, які вели на другий поверх. Коли він пролунав, перша група швидко піднялася по сходах і, кинувши три димові шашки, ввірвалася до коридору. Зайнявши кругову оборону, вони дочекались підходу другої і третьої груп. Потім, розділившись, піхота методично зачищала кімнату за кімнатою. Дійшовши до броньованих дверей, автоботи зупинилися. Закладати вибухівку тут небезпечно, адже може обвалитися цілий поверх, а вибити їх тараном  дуже складно. Тому автоботи вирішили залишитися біля дверей, поки перша група проникне у приміщення через вікна і, знешкодивши там охорону, відчинить двері зсередини.
         Обійшовши будівлю, автоботи по розбірних драбинах почали швидко підніматися до вікон головної рубки пам’яті. Перші солдати, діставшись вікон, кинули в них димові шашки і почали розпилювати циркулярною пилкою грати, не боячись, що по них відкриють вогонь: адже димові шашки повністю відключають сканери і зорові сенсори роботів на час, поки вони димлять. Покінчивши з гратами, автоботи почали застрибувати всередину, попередньо надівши ферумні маски.  
          Всередині було зовсім темно, але вмонтовані у маски ліхтарики допомагали бачити автоботам навіть у такому диму. Кімната була досить великою. По обидві сторони розмістились панелі керування і монітори. На стелі горіло п’ять ліхтарів, але вони не могли врятувати десептиконів від сліпоти. 
            Автоботи, використовуючи лічені секунди до закінчення дії димових шашок, почали вручну дезактивувати усіх десептиконів. Потім, коли дим розвіявся і до вцілілих ворогів почав  повертатися зір, автоботи зачаїлися і сиділи тихо.  А коли десептикони знову змогли бачити, автоботи відкрили по них вогонь. Цим вони хотіли принизити ворога, адже  для десептиконів немає нічого гіршого, як розуміти свою слабкість і неспроможність дати відсіч!   
           Коли двері було відчинено, група автоботів-техніків  почала свою роботу. Через годину вони повністю скопіювали усі дані на свої файли пам’яті. Пересвідчившись, що усі групи солдат покинули будівлю, Оптимус дав наказ «Карателям» зруйнувати базу десептиконів.
           Після вдалої атаки  Оптимус наказав радистам зв’язатися із Шершнем і коротко розпитав про виконання його місії.  Шершень кількома словами розповів про штурм бази, але відразу  почулися звуки пострілів, вибухи, і зв’язок обірвався. А сталося ось що. Шершень вже закінчував розмову і хотів вести своїх солдатів для об’єднання із військами Оптимуса, але на першому поверсі почулися постріли і до кімнати ввірвався рядовий автобот. Він на бігу розповів про ситуацію внизу: 
           -- Десептикони прорвали оборонний периметр. Наші солдати відступили на сходи і утримують там позиції.
           Шершень наказав негайно виставити драбини із вибитих вікон  і спуститися по них униз. Адже це був єдиний шанс врятуватися. Через рядового він передав сержанту, щоб його загін відходив до  зали інформаційного сховища, де буде закладено багато вибухівки. Це й стане пасткою для десептиконів. Коли ворог прориватиметься до цієї зали,  всі автоботи  вистрибнуть у вікна, активувавши детонатори, і доженуть військо. 
         Цей наказ  було чітко виконано, усі  солдати Шершня пострибали у вікна і, трансформувавшись, поїхали на зустріч з головною армією Оптимуса. Шлях був досить довгим, адже потрібно було проїхати все перше коло оборони, ще й більшу частину другого. На шляху їм зустрічалися невеликі пости і засідки десептиконів, але «Карателі», що їхали попереду, розчищали шлях невеликій групі солдат. 
          Доїхавши до Оптимуса, Шершень доповів про свої дії уже більш докладно. Вислухавши рапорт до кінця, головнокомандуючий дозволив своїм військам короткий відпочинок. За цей час усі солдати перевірили боєприпаси, справність зброї і обстежились у медботів на наявність пошкоджень. Коли  приготування були завершені, автоботи у повному складі рушили до третьої стіни захисту.
         Шлях був коротким,  і вже скоро кібертронці побачили третю стіну. Вона була дуже широка та багатошарова. Її зовнішній шар складався із кристалічного матеріалу, що міг захистити від протонних снарядів – фіолетового меридуму. Він знаходився на мінімальній відстані від основної стіни і створював їй додатковий захист. Але силового щита вже не було. Отже, Федерація виконала свою частину роботи і зараз  атакувала стіну зі свого боку. Це було, очевидно, через зменшення кількості охоронців. 
          Отримавши всю цю інформацію зі сканерів розвідників, Оптимус наказав вишикувати групи «Карателів» під прикриттям «Омег». Потім він зв’язався із командуючим  авіації Аеронхайдом і наказав доповісти про стан у повітрі. Виявилося, що десять крейсерів десептиконів було збито, а рештка почала відступати до космодромів,  зараз їх переслідували  три взводи бомбардувальників і винищувачів. Втрати автоботів склали сім крейсерів, два взводи бомбардувальників і чотири взводи винищувачів. Вислухавши короткий рапорт Аеронхайда,  Оптимус запросив два взводи бомбардувальників із шести, що залишились у крейсерах. Отримавши ствердну відповідь, він наказав одній піхотній групі з невеликою кількістю «Омег» відволікти увагу охоронців третьої стіни захисту від авіації. Як тільки піхотинці рушили до стіни, інші війська щільно прикрилися своїми щитами і «Омегами»,  адже шалена куля летить куди завгодно!
           Коли авіація підлетіла до стіни на потрібну відстань, то майже вся група прикриття була знищена, а залишки військ потроху відступали, виконавши свою місію. Перший взвод бомбардувальників летів трохи нижче і попереду другого. Це дозволяло нанести більший урон з меншими втратами, що зараз і було потрібно. Більша частина плазмових гармат досягла цілі і розбила стіну вщент, але захисну оболонку з меридуму навіть не подряпало. Такої міцності їй додавала електрична напруга. Сам генератор знаходився у рубці керування воротами за два кілометри від місця атаки. Туди і полетіли бомбардувальники, а війська Оптимуса попрямували до стіни чекати слушного моменту! 
          Поступово фіолетовий покривний шар стіни став змінюватися та набувати жовтувато-бурого кольору, і Оптимус подав знак до дії танкам. Після того, як пролом у меридумовій оболонці став схожим на руїни захисної стіни, «Карателі» припинили вогонь і дали пройти туди «Праймам». Робота цих танків зводилася до зачистки невеликої території та забезпечення на ній оборони. 
         Коли усі групи піхоти пройшли в третю зону міста, «Прайми» поїхали до стіни, щоб встановити там контроль. За цей час автоботи мали підійти до палацу Мегатрона і розпочати облогу. Потім за допомогою федератів Оптимус зі своєю командою мали проникнути в палату Мегатрона і знешкодити його назавжди!
                                                              ***
           Підійшовши до Палацу, автоботи за допомогою снайперів знищили захисників периметру  і рвонулись уперед. Використовуючи танки, вони підійшли впритул до  будівлі і штурмом знищили охорону. Зайнявши оборону перед Палацом, Оптимус наказав зв’язатися із федератами. Виявилося, що вони із тильної сторони будівлі теж намагаються пробитися крізь захисні загони десептиконів.
           Виславши для їх підкріплення одну групу солдатів, Оптимус наказав «Карателям» вибити масивні двері. Як тільки прохід було відкрито, дві групи штурмової піхоти ввірвалися до великого холу. Там на них вже чекали  переважаючою кількістю десептикони. І тому вони змогли відтіснити Оптимуса майже до виходу.  Проте автоботи, трохи відступивши, сховалися за щити «Омег». Почалася перестрілка, адже кожна зі сторін знаходилася під прикриттям, і влучити один в одного їм було досить важко. Не допомагали навіть гранати.
            Ця бійня могла затягнутися, якби не федерати. З’єднавшись  із  групою підкріплення, Федерація відправила три свої взводи піхотинців на допомогу. Завдяки цьому перевага сил стала на користь автоботів, і вони з невеликими втратами заволоділи холом. З нього були два ходи: перший -- нагору, а другий становив бічний отвір у стіні. Останній був ходом для слуг Мегатрона. Це були роботи трохи меншого розміру, ніж солдати Федерації. Вони робили усю брудну роботу в палаці. Оскільки автоботи були значно більшими, ніж розміри проходу,  і пробратися в нього не могли, то ним мали спробувати пройти  федерати. Нічого особливого вони не сподівалися побачити, але там могла бути схованка Мегатрона на час війни, оскільки детальний огляд входу виявив металеві механізми, що діють на стелю, як гідравлічний прес.  Отже, цей хід можна було збільшувати і зменшувати, а тому не відкидалася версія, що Мегатрон міг бути там. Проте пульту керування знайти не вдалося.
          Автоботам треба було піднятися на вищі поверхи і шукати правителя десептиконів там, бо його палац був чотириповерховим. Він побудований за старими звичаями десептиконів, то ж палати Мегатрона мали були на третьому поверсі, а на другому і четвертому розмістилися охоронні пости та невеликі казарми для його елітної варти.
           Відвоювавши проходи нагору, групи автоботів зіткнулися із охоронцями другого поверху. Десептиконів було два взводи. Але цього разу автоботи впоралися без допомоги федератів, оскільки на поверсі не було барикад  і десептиконам ніде було сховатися. Але війська Оптимуса також понесли великі втрати при сходженні нагору, коли десептиконам було  зручно  їх обстрілювати. Добре послужили автоботам щити, які врятували їх  від цілковитої поразки. Але у когось заряду було більше, у когось -- менше, тому кількість солдатів, що зосталися діючими після сутички, була  незначною. Із двох груп, що атакували палац всередині, лишилося лише вісімдесят бійців. 
           Проте автоботи не звикли здаватися і тому рішуче просувалися коридором, знищуючи будь-яку загрозу на своєму шляху.       Підійшовши до переходу на третій поверх, Оптимус наказав зупинитися і покликав до себе техніків. Їм було наказано  створити голографічні копії солдатів автоботів і послати їх нагору, але клонів можна було створювати один раз, бо потім виникала потреба  довго перезаряджати прилади. Ця хитристь могла допомогти автоботам пройти підйом із меншими втратами, адже десептикони, побачивши ворога, зразу почнуть стріляти і кидати гранати. Витративши таким чином свій боєзапас, десептикони не зможуть завдати великої шкоди армії Оптимуса, та й зброя має охолонути після стрілянини, тому десептикони будуть беззахисними, порівняно з автоботами.
             Дійсно, винахідливість Оптимуса спрацювала. Використавши весь свій комплект гранат і розпікши зброю до червоного кольору, десептикони просто кинулися в різні боки від проходу, приготувавши свої мечі. Це їм не надто допомогло, адже розривні гранати автоботів мають дуже великий радіус влучання. І тому, коли групи Оптимуса піднялися нагору,  їм протистояло лише кілька десятків ворогів. Швидко покінчивши з ними, Оптимус наказав сорока солдатам тримати в полі зору підйом на четвертий поверх, щоб десептикони зверху не потрапили до покоїв Мегатрона і не завадили автоботам знищити його.
          Тим часом федерати, пройшовши кімнати роботів-прислужників, підійшли до сходів нагору. Оскільки іншого шляху не було, вони вишикувались у колону і почали обережно підійматися. Так вони опинились у коридорі другого поверху. Побачивши сліди битви і відсутність перешкод, федерати почали підйом на третій поверх, де  зайняли кругову оборону. Їхній командир спробував налагодити зв'язок із Оптимусом. Через тріскіт хвиль він почув голос зв’язківця. Вислухавши  коротке повідомлення,  командир федератів наказав  своїм військам просуватися далі по коридору. Усі солдати, окрім однієї групи, побігли до зали, де Оптимус уже вступив у бій з Мегатроном, а його бійці ледве стримували натиск десептиконів. 
           Вбігши до палати Мегатрона, усі федерати відразу розсипалися по барикадах, які автоботи встигли навалити із речей, що були поряд. Їхня допомога була якраз вчасною, адже автоботів лишилося лише сім. У цей час Оптимус викинув Мегатрона через вікно і стрибнув за ним: 
     -- Ну що,  Мегатроне, не очікував, що ми зайдемо так  далеко?  – спитав Оптимус, блокуючи удар ворога.
     -- Я був гіршої думки про тебе. Але все одно зараз ти помреш! – відповів Мегатрон, намагаючись поцілити мечем у голову Оптимусу. 
     -- Не вийде! Я зупиню тебе! Ти більше не зможеш нападати на наш народ і поневолювати нашу планету! – рикнув Оптимус, вибиваючи з рук Мегатрона меча.
     -- Я і без меча тебе знищу, -- прогримів Мегатрон, кидаючись на Оптимуса.
     -- Ти поплатишся за свої напади на Кібертрон, -- із запалом заперечив Оптимус, вдаривши Мегатрона мечем по щитку Іскри.
     -- Оптимусе, ти не кращий за мене, бо теж напав на нашу планету та хочеш захопити її! – падаючи, прохрипів Мегатрон.
     -- Ми зовсім різні! Ти хочеш захопити нашу планету через жадобу до великої сили Іскри, а ми тільки захищаємось від тебе! Ми відстоювали справедливість та свою честь! – заперечив Оптимус, сховавши меча.
     -- Ми також. Адже саме ти вигнав нас із Кібертрону. Ти залишив нас без дому. Ти забрав нашу честь. Ми її повертали, – прохрипів свої останні слова Мегатрон. 
     -- Ні. Ти зрадив народ Кібертрона, за що і поплатився! – сказав уже мертвому тілові Оптимус.
          Повернувшись до палат Мегатрона, Оптимус побачив, що вцілілі десептикони зв’язані. Похваливши усіх солдатів, головнокомандуючий  проголосив про знищення Мегатрона.  Автоботи дуже зраділи, почувши, що той мертвий.
         Вийшовши із палацу, солдати на вертольотах піднялися на дах будівлі і встановили прапор Кібертрону, якого було видно у  всіх частинах міста. Це означало остаточне закінчення війни і перемогу автоботів, а десептикони мали скласти зброю і здатися в полон. Потім мертвого Мегатрона пронесли всіма вулицями, що вели до космопорту, щоб продемонструвати своїм ворогам смерть їхнього повелителя і підкреслити свою перемогу. Дійшовши до космопорту, Оптимус зв’язався із космічним флотом і наказав  вивести звідси усі війська.
           Повернувшись на Кібертрон, автоботи святкували перемогу цілий тиждень. А потім рада верховного командування  проголосила цей день національним святом і наказала встановити пам’ятник усім загиблим воїнам, які пожертвували собою заради батьківщини.
 
                                          
КІНЕЦЬ

ID:  419897
Рубрика: Проза
дата надходження: 21.04.2013 10:14:45
© дата внесення змiн: 21.04.2013 10:15:20
автор: Гетьман

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (723)
В тому числі авторами сайту (6) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Г. Король, 21.04.2013 - 20:12
12 12 12 Не покидай того, що робиш, продовжуй! Твоя манера писати дуже сучасна, особливо для комп'ютеризованого юнацтва. Сюжет повісті може стати сценарієм для нової гри або у справних руках видавця перетворитись на серію коміксів. Головне, що фантазія невичерпна. Сподіваюсь на чергову зустріч у клубі. Творчої наснаги, юначе, і хай щастить! writer clapping clapping
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
moden - We
Обрати твори за період: