Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Гетьман: Нові пргоди трансформерів, Частина 2, Розділ 3 - ВІРШ

logo
Гетьман: Нові пргоди трансформерів, Частина 2, Розділ 3 - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 7
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Нові пргоди трансформерів, Частина 2, Розділ 3

	Частина 2
	Розділ третій
	Союз «ЕТАТ»
            
Після повернення додому Оптимус скликав раду і першим взяв слово.
            -- Брати автоботи!  Всі ви знаєте жадобу Мегатрона до життєдайної сили, яку дає Іскра. Також усім  відомо, що він не зупиниться, поки не привласнить  її. Тому я вважаю, що у цій війні нам потрібен союзник, -- промовив Оптимус.
           -- Оптимусе, наші війська озброєні добре і самі становлять неабияку силу. До того ж, за всю історію Кібертрону автоботи і десептикони воювали самотужки. При всій повазі, Оптимусе, ця ідея безглузда, -- заперечив Ейрокарт.
           -- Я погоджуюся з Ейрокартом. Але навіть якщо ми і порушимо так би мовити традиції війни, то хто буде нашим союзником? – запитав Аеронхайд.
           -- Частково ви праві. Але коли я з моїми друзями були на планеті Земля, ми вивчили історії усіх битв. І кожна із ворогуючих сторін завжди мала  союзників для гарантії перемоги. Тому я вважаю, що буде краще, якщо ми завдамо десептиконам подвійного удару, -- відповів Оптимус.
           -- Можливо, мати союзників добре, але хто буде нашим? Адже усі цивілізації знаходяться далеко від Кібертрону! – зауважив Джетхолд.
           -- Не всі! Згадайте, що я вам розповідав про федератів з планети Відіна! – нагадав Оптимус.
           -- Але ж, Оптимусе, з твоїх розповідей виходить, що їм і своїх загроз вистачає. Адже ти казав, що їм докучають пазурини, -- заперечив Ейрокарт.
           -- Так, це правда. Проте зараз Мегатрон нам не докучає, а наші солдати сильніші за пазуринів. Ми можемо допомогти федератам, і за це отримати від них допомогу для боротьби  з Мегатроном! – запропонував Оптимус.
           -- Думка слушна уваги, але якщо Мегатрон нападе на нас у той час, коли наші війська будуть воювати з пазуринами? – спитав Джетхолд.
           -- Ми можемо відправити лише частину воїнів, -- сказав Аеронхайд.
           -- Аеронхайд правий. До того ж ми відішлемо до федератів спершу загін для встановлення союзу між федератами і автоботами! – сказав Оптимус.
           -- Гаразд. Давайте спробуємо встановити дипломатичні відносини з федератами! – погодився Джетхолд.
           -- А мені здається, що потрібно проголосувати усім командним складом,  -- сказав Ейрокарт.
           -- Гаразд. Тоді хто проти – натисніть червону кнопку, а хто за – жовту, -- наказав Оптимус.
           -- 31 голос – за, 9 – проти, -- оголосив на всю залу Джетхолд.
           -- Тоді вирішено. Джетхолд, збирай дипломатів і завтра треба вирушати на переговори, -- наказав Оптимус.
           На цьому раду було закінчено і почалися приготування до візиту. Коли посли на чолі з Оптимусом зайняли свої місця у кораблі, він злетів. Для безпеки його супроводжували три бойових лінкори. Під час польоту  всі міркували, як краще залучити Федерацію до союзу з автоботами. Після довгих дебатів вирішили,  що спочатку автоботи нададуть допомогу Федерації у  війні з пазуринами, а потім федерати допоможуть полонити Мегатрона і покласти край війнам між автоботами і десептиконами.  
            На планеті Відіна кораблі приземлились недалеко від першої лінії оборони,  де служив Дерін. Автоботи ввімкнули оборонні системи і вийшли з кораблів. Трансформувавшись, вони поспішили до КПП. Їхати довелось недовго, до того ж Оптимус знав дорогу. Добрались вони саме  вчасно. Адже як тільки зраділий Дерін їх впустив, настала ніч. 
           -- Оптимусе, привіт! Але що ти тут робиш? – запитав Дерін.
           -- Радий тебе бачити. Ми тут з дипломатичною місією до правителя Федерації. Можеш викликати його по рації? – відповів Оптимус.
          -- Самого короля – ні!  Але я можу зв’язатися з капітаном Мердоном, -- сказав Дерін.
          -- Якщо він може організувати прийом у короля, то дзвони йому, -- відповів Оптимус.
          Дерін пішов у будку, а коли повернувся, то тримав у руках якесь повідомлення. Це була перепустка у палац короля. Подякувавши Деріну, автоботи пішли у напрямку другого пункту.  Їх зустріли два бійці й офіцер. Знаком наказавши йти за ними, солдати повели їх до третього пункту і передали наступному офіцерові. Так автоботи потрапили у тронну залу Королівського палацу. 
         Король тепло зустрів делегацію з Кібертрону. Вислухавши їхню пропозицію, він висловив свою згоду та закріпив домовленість  печаткою.   Так утворився Союз «ЕТАТ», основною метою якого була військова допомога обом сторонам.
            Але ніхто не знав, що ця умова стане у потребі так швидко. Адже відразу після церемонії підписання договору до зали вбіг офіцер і доповів, що на першу лінію захисту напали пазурини. Король негайно наказав готувати війська до битви. Автоботів відвели до центра зв’язку, звідки вони мали викликати підкріплення. Коли справу було вирішено, Оптимус разом із бойовим ескортом своєї делегації очолив другий батальйон, а першим керував капітан  Мердон.
            Капітан рушив обхідним шляхом, щоб напасти на ворога з тилу, а автоботи повели своє військо до першого КПП, де мали з’єднатися з оборонними силами Деріна.
            Оптимус встиг дуже вчасно, адже пазурини саме ламали скляні огорожі. Несподіваний шквальний вогонь підкріплення дезорієнтував війська пазуринів, вони залишили стіни та трохи відступили назад. 
          Об’єднавшись із армією Деріна,  автоботи створили подвійну лінію оборони: інженери нашвидкуруч лагодили захисні автоматичні башти, а кулеметники та снайпери влаштувалися на стіні і відкрили прицільний вогонь по ворогові. Проте пазурини виставили вперед свої нові машини прикриття, сховавши за ними піхотні війська,  і почали наступ.
           Їх машини були зроблені із колод металевого дерева і тому могли витримати  кулеметний вогонь. Але федерати виставили на стіни «важку піхоту» із солдат, оснащених протитанковими гарматами. Це трохи врятувало ситуацію. Від сильного гарматного вогню декілька машин прикриття розлетілися на друзки. Тоді вже кулеметники та снайпери взялися до справи і почали обстріл ворога. Така тактика бою  допомогла війську федератів на чолі з Оптимусом трохи відтіснити пазуринів від стіни. Так не могло тривати довго, проте все ж федерати утримували позиції. На щастя, капітан Мердон підійшов вчасно, і коли пазурини вже обліпили стіни та відтісняли Оптимуса і його бійців, він вдарив гарматним вогнем по ворожих машинах  з тилу. Це врятувало першу лінію захисту від захоплення ворогом. 
           Відбивши цю атаку, обидва полководці  почали відбудовувати стіну та захисні башти, попередньо розставивши солдат для захисту. Знаючи пазуринів, Мердон не очікував більше нападів з їхнього боку в цей день. Але він помилився! 
         Приблизно за дві години до нічного часу вартовий на башті побачив якийсь рух біля лісу. Повідомивши про це обох генералів, сержант за їх наказом вишикував солдат до бою.  І справді, Оптимус і Мердон не помилилися. Рухом у лісі було пересування пазуринами машин прикриття, оснащених гострими, заточеними стовбурами металевих дерев, які мали розбити стіну захисту федератів без шкоди своїм військам.
           Проти цих машин у федератів був єдиний пристрій – протитанкова гармата. Вишикувавши своїх солдатів, Мердон наказав відкрити вогонь по ворогові. Снаряди федератів були не  дуже дієвими та більше вони нічого не могли зробити.
           Пазурини, дійшовши до стіни, почали таранити  її своїми машинами. Війська федератів були змушені потроху відступати до другої лінії оборони. Повністю з’єднавшись із захисниками другого КПП, Оптимус та Мердон розпочали шквальний обстріл пазуринівських машин. Але навіть три батальйони воїнів Федерації не могли  розбити всі машини ворога. Коли пазурини розпочали штурм другого КПП, Оптимус наказав всім заховатися до будівлі, адже всередину машини не проїдуть, а розламати  її  вороги не зможуть. Зрозумівши це, пазурини вийшли з під захисту своїх машин і почали наступ  піхотними силами. Захопивши вхід, пазурини  стріляли у кожного федерата, якого знаходили. Але вони натикалися і на засідки.  Врешті-решт, будівлю було взято, а вцілілі війська Оптимуса і Мердона вороги почали відтісняти до третього КПП. І, мабуть, взяли б і його, якби не вчасна допомога. 
         	Коли Оптимус з’єднався з охоронцями третього КПП і відкрив найсильніший вогонь, на який тільки був здатен його батальйон, раптово з неба полетів град снарядів і кулеметних куль. Виявляється, це прибуло підкріплення автоботів. Завдяки цьому третій КПП було захищено, а пазуринів відтиснено до лісу за межу першої лінії оборони. 
    	-- Генерале Оптимусе! Вам телефонують із Королівського палацу,--   доповів сержант.
     -- З’єднайте, -- наказав Оптимус.	
     -- Вітаю вас, генерале Оптимусе. Мені доповіли про вчасній приліт автоботських військ. Я радий, що наш союз утворився і задоволений його результатами. Прошу вашої підтримки при захопленні столиці пазуринів. А в подальшому ми допоможемо вам у війні з десептиконами, – запропонував король.
           -- Ми зобов’язалися допомагати один одному, тому я погоджуюся на вашу пропозицію, -- відповів Оптимус.
       	-- Добре. Пропоную разом з капітаном Мердоном розробити стратегію атаки. І хай вам обом щастить!  -- побажав король.
      Після цієї розмови Оптимус зустрівся з Мердоном і коротко переказав розмову. Мердон відразу запропонував свою тактику: Оптимус зі своїми військами атакує головні ворота міста, а він ділить своїх воїнів на два взводи і атакує з флангів. І поки пазурини будуть захищатися від Оптимуса, Мердон, долаючи невеликий спротив, зайде до міста і зсередини відкриє ворота.
Оптимус погодився з таким планом і почав підготовку до бою. Вишикувавши свої війська, він виставив наперед окупаційні танки, які прибули разом із підкріпленням. Таким строєм військо Оптимуса рушило прямісінько до столиці і вже за годину підходило до головної брами  міста Парузон. Підійшовши достатньо близько, танки відкрили вогонь по міських стінах. 
Взагалі Парузон був невеликих розмірів і округлої форми. Захищався він великою кількістю воїнів пазуринів, але оборонних споруд тут не було. Місто було оточено загорожею з металевого дерева  заввишки десять метрів. У ньому було близько двохсот мирних жителів і вісімсот вояків на чолі з вожаком. Жили всі  під землею. Лише невеликий, укріплений земляний насип слугував їм входом. На поверхні ще було щось схоже на сцену. Це був земляний діл, добре утрамбований зверху. Тут виступав вожак, коли проводилися зібрання.
    Отже, повернемося до битви. Важкі снаряди танків легко пробили дерев’яний захист пазуринів. Зайшовши усередину, автоботи зустріли сильний спротив ворожих військ. Хоча останні були менш розвинені, проте тримали автоботів на достатній відстані від центра міста. Завдяки тому, що  капітан Мердон прибув зі своїми військами досить вчасно, спільними діями обох народів федерати змогли захопити місто. Вожака і його соратників війська федерації взяли у полон і повели до свого короля. Отимус мав супроводжувати ескорт, адже йому потрібно було домовитися з королем про  допомогу  Федерації у боротьбі проти десептиконів. 
           Але не встигли солдати покинути місто, як  із лісу знов напали війська пазуринів, які підтяглися сюди із найближчих поселень для захисту своєї столиці. Швидко закривши вцілілі рештки воріт, об’єднані війська федератів і автоботів зайняли найліпші для оборони позиції  і відкрили вогонь. Оптимус наказав поставити попереду окупаційні танки, які мали хоч якось стримати пазуринів, що рвалися до воріт. Цей маневр удався. Адже більша частина ворожого війська намагалися захопити контроль над брамою.
          Битва була запеклою і обидві сторони втратили багато солдатів. Пазурини навіть спромоглися відтіснити війська автоботів  до «сцени». Капітан Мердон та війська федератів вже занепали духом, але билися до останнього. Вони розмістили кулеметні установки біля «сцени» і тримали ворога на відстані від центру. А Оптимус тим часом із групою диверсантів намагався проникнути в тил ворога. Та пазурини побачили ворожу групу і напали на неї. Всіх солдат було вбито, а Оптимуса і сержанта було тяжко поранено. Врятувало ситуацію десантне підкріплення Федерації з повітря. 
          Війська підкріплення розділилися на чотири групи. Перша група  оточила пораненого Оптимуса і сержанта, захищаючи їх до прибуття медичної допомоги. Вони мужньо відстрілювалися  від нав’язливих атак пазуринів. Проте сили були нерівними, і тому,  як тільки прилетів вертоліт, солдати відразу загрузили в нього головнокомандувача автоботів разом із сержантом  і швидко полетіли до Арогену. 
          Друга група у складі ста солдатів приземлилась біля сцени і, поповнивши ряди армії оточених, почала активно стріляти у ворога. Їхні свіжі сили дуже допомогли капітанові Мердону, адже пазурини вже прорвали їхню оборону і пішли в атаку зі своїми довгими гострими палицями, які розщеплювалися на кінці, утворюючи тризуб. Бластери федератів тут були марними. Тому військам союзу потрібно було братися за мечі, якими автоботи володіли  досконало, а федерати з підкріплення, ще не стомлені облогою пазуринів, прицільно наносили удари ворогові. 
    Таким чином, пазуринів відтіснили до воріт, де третя група вела бій за володіння брамою. Їхні війська майже відвоювали ворота, але втікаючі від центра міста пазурини опинилися в тилу у солдатів федерації і завдали їм великої шкоди, через яку ті могли втратити контроль над воротами. Добре, що війська, які захищали «сцену», відтісняючи пазуринів, нанесли їм нищівного удару. Це дезорієнтувало і налякало ворогів, чим скористалися федерати і автоботи. Вони, не гаючи часу, виставили вперед важку піхоту з кулеметами та ракетницями. Добивши таким чином налякані залишки пізуринів, солдати союзу почали пошуки ворожого вожака, який, скориставшись зненацька  нав’язаним  боєм біля «сцени», утік.      
     Найлегше завдання дісталося четвертій, вертолітній  групі. Їй потрібно було обстрілювати ворожі війська з повітря. Завдяки підкріпленню, федерати і автоботи знову контролювали місто. Але, на жаль, це далося їм дуже важко. Адже Оптимуса було тяжко поранено, вбито багатьох сержантів і капітанів, а про рядових солдатів годі й казати.  
           Проте  битву іще не було закінчено. Потрібно було доправити,  знайденого  вожака пазуринів до палацу короля Федерації. Тому на диво неушкоджений капітан Мердон наказав доставити полоненого  до столиці  на вертольоті з невеликим ескортом винищувачів. Також він відіслав із зв’язківцем наказ, щоб медботів забезпечили необхідним обладнанням і надали найкращі умови  для найефективнішого лікування Оптимуса.
           Кібертронські медботи вперто, крок за кроком, залатували його рани. Оптимусом найбільше опікувався його товариш Рейчет. Він був сильним  бувалим воїном і славився як вправний медбот. Лише завдяки його допомозі та опіці Оптимус скоро став на ноги. 
          За цей час правителі Федерації і пазуринів підписали Мирний договір. За його умовами кожна із сторін зобов’язувалась не втручатися у справи іншої сторони і не порушувати її кордонів. Також вони мали допомогати один одному у разі загрози від жителів інших планет. Автоботи були союзниками обох сторін, але у бойових діях проти Федерації або пазуринів не повинні були брати участі. Скріпивши договір підписами і печатками, усі три сторони зайнялись своїми справами. 
         Пройшовши курс відновлення, Оптимус домовився з королем Федерації про спільні дії проти десептиконів. Було вирішено, що науковці Кібертрону навчать федералів будувати крейсери та винищувачі. А автоботи за цей час також підготуються до війни. Завершивши дипломатичну місію,  яка так несподівано скінчилась, Оптимус наказав усім повертатися додому. 
          Зібравшись і розмістившись у крейсерах, війська автоботів почали злітати. Піднявшись у відкритий космос, пілоти ввели координати своєї планети, а незабаром  крейсер «Миротворець» та інші кораблі сідали на посадковий майданчик кібертронського космопорту. 
           Наступного дня було влаштовано свято з нагоди перемоги над пазуринами і створення Союзу «ЕТАТ». Але остаточне святкування ще було попереду, коли буде знешкоджений назавжди Мегатрон. 

ID:  416218
Рубрика: Проза
дата надходження: 06.04.2013 19:10:50
© дата внесення змiн: 14.04.2013 09:45:41
автор: Гетьман

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (733)
В тому числі авторами сайту (2) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Г. Король, 09.04.2013 - 10:29
Ще хотів поцікавитися, звідки у підлітка така освідченість у військовій справі: серйозно побудовано стратегію і тактику проведення боїв. Молодець! yahoo yahoo yahoo
 
Г. Король, 09.04.2013 - 10:21
Якби тобі у пару цікавого художника, цей твір можна б було перетворити на серію коміксів для юнацтва. Спробуй звернутися до видавництва, може пощастить... До речі, цей рік в Україні визначений на підтримку обдарованих дітей. Спробуй! Успіхів у творчості!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
moden - We
Обрати твори за період: