Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Біла тінь: Здраствуй, змістовна марність життя - ВІРШ

logo
Біла тінь: Здраствуй, змістовна марність життя - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 13
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Здраствуй, змістовна марність життя

У  тобі палала злотаво -  тьмяна згага жити. Очі твоєї  душі  бачили танок одночасності смерті -  сірий  як  попіл сніг безтямно летів і танув на  твоїх червоно - гарячих долонях, танув як всі надії, мрії і сподівання. Ну що ж, здраствуй, змістовна марність життя!
ТИ йшов серед  зруйнованих, чорних дум; заплутаних вулиць; мертвих тіней і живих годинників, що цокотіли по закутках зустрічних сірих пальт. Якийсь червивий кашель розбудив і у тобі таку ж сірість , та розпука, що була колись  ще досі не заржавіла. Люди, стіни, паралелі-ліхтарі – все закружляло над головою, стиснуло свідомість, вбило час за яким ти біг. О, мій милий, сумний, як ти міг не вірити в її справжність?Ти вбив час в якому була вона! І знову  тобі хотілось кричати від болю і кохання, чужих сліз і лихих заздрісних поглядів. Твоє тло колихалось від змори, що йшла від мозку – прекрасна мара Єдиної роздирала з середини. Ввижалась на яву. Криваво-білі муки,які вона нашіптувала, змушували терпіти натхненний біль знову і знову. Криваво білі муки були коханням, твоїм - єдиним і втраченим, її – вічним, забутим. 
ТИ сам прийшов до Єдиної. Вона ненавиділа тебе , коли цілувала холодну оболонку твого серця.Любила з силою кучерявого сонця, ніжно огортаючи твої долоні своїм блідим доторком. Ти жив. Жив заради цього дотику і йшов до іншої. Ось так посеред ночі, не закривши двері ,впустивши холодний вітер. Єдина вдихала той вітер розлуки, безтямно ламала руки, відчуваючи пустку в долонях. Безжалісно кровила своє м’яке серце, здираючи з нього твоє ім’я, і знесилена падала в сон, кожен раз без сліз.
За вікном вже гадюкою проповзла і  на мить засвітила небо перша весняна гроза. Ти блукав у ній, тебе пожалила її печаль і темінь. Розплющив очі – блідий листок тіла коханої занурився у дзеркальну синь небес тьмяно тихої річки. Соромно гола вона тебе не бачила. Піднявся шалений вітер, розплів їй косу, забрав червоні стрічки. Під небом заграла стрілами блискавка і впала поруч її ніг. Єдина заспівала сумну.Ти відчув біль повернувся. Мусив зупинитися, щоб страждання мотузками розповзлися по твоєму тілу і здушили в тобі бажання чимдуж бігти до Єдиної. Мусим зупинити безумне шумування крові з-під кам’яної шкарлупи свого серця. 
Закохана, біла, тиха Єдина дихала між гостро-холодної негоди вільно, терпко, тепло. Точений ніж вмить врізав її  жіночу красу і вітер поніс зрізане волосся в далечінь. Її тонку руки затремтіли, душа впала на коліна. Ти боляче відчув її присутність. Ти сам прийшов до Єдиної, щоб вона вбила тебе, вважаючи ,що зможе.. Але  вся в сльозах її суть тягнулася, як магніт до твоєї металевої оболонки, а зір шукав стежок втекти. Розплющив очі – вона зникла. Пронизлива пустка вдерлась в твої безсонно сірі ночі. О, мій милий, сумний, як ти міг не вірити, що не зможе жити , так само як і ти, вбивши час?
Кам’яна оболонка твого серця щоденно вмивалась кров’ю – камінь дав першу тріщину . Ти захворів. Захворів рідкою, незвичною мудрою любов’ю. Ти пройшов той період свого життя в якому  переслідував задоволення для свого внутрішнього егоїста. Минув  той етап , коли відчував  необхідність когось обожнювати і забувати. Ти хотів справжнього кохання? Ти хотів?
Серед німої сивої кімнати, тремтячими руками вона запалювала твої вірші. Білий попіл летів з вікна і танув  у твої долонях, як всі твої надії, мрії і сподівання.
Єдина сама прийшла до тебе. Камінь дав другу, третю тріщину - і розбився, вмився кров’ю , гарячою кипучою. Її душа була заперта в твоїх скронях. Вона ще й досі тихо кохала, але прийшла полетіти від тебе. Обурився. У вирі шалу полетіли  зізнання. Тиша зайнялася вилисками пожежі, німими перехресними  поглядами, гостро, дико і враз голубливо. О, радій, повірила всепам»ятаюча, все простима душа! Повірила у всі твої слова, що занадто брехливо скрапували з чистої правди, яку чекали, в яку здійняли змучену віру. О, здраствуй, змістовна марність життя!
Єдина ще не знала, що та інша ніколи не залишалась наодинці з твоїм чоловічим єством. Ти ніколи не чув, не хотів чути, що Інша шепотіла своїм розбещеними гадючими вустами. Ти марнував час.
Завчорашніли дні вже останнім цвітом весни і першим цвітом щирої любові. У сонну кімнату влилось кучеряве сонце. У порожню кімнату твого серця зайшла душа, змістовна, влетіло життя не марне.

ID:  309067
Рубрика: Проза
дата надходження: 25.01.2012 16:43:32
© дата внесення змiн: 25.01.2012 16:43:32
автор: Біла тінь

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (496)
В тому числі авторами сайту (3) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
x
Нові твори
Обрати твори за період: