Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Сахадж: СПОНТАННІСТЬ - ВІРШ

logo
Сахадж: СПОНТАННІСТЬ - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

СПОНТАННІСТЬ

У сучасному суспільстві люди завжди займаються плануванням та будуванням «великих ідей» - пишу з себе включно! Для багатьох створити собі чергову ментальну концепцію – це, так би мовити, невід’ємний пункт плану на день. Одначе, життя показує, що ця схильність нашого розуму є абсолютно хибною і цілком некорисною. 
	Людський розум має схильність до перебування в стані постійної дії, напруження, думання , часто про майбутнє. Працюючи таким чином, він завжди створює безліч сумнівних ідей, малює нам різні картини… Фактично, змушує нас вірити і налаштовуватися на те, що він нам підносить, що створює у свідомості. Часто таке планування є вкрай неконтрольованим і люди, починаючи втілювати свої ідеї у життя, впевнюються у їх правильності або ж у їх неправильності. Коли ж це планування занадто активне, реалізація цих ідей не проходить без перешкод, а часто-густо взагалі завершується невдало. І тут починається: ми засмучуємося, розчаровуємося, переймаємося через те, що ми не змогли реалізувати концепції, створені нашим мисленням. Все це спричинюється надмірною мозковою активністю і відсутністю у людей принаймні елементарної спонтанності. Звичайно, причини цього неважко зрозуміти, перебуваючи в сучасному суспільстві, де умови для духовного зросту, роботи над собою та самовдосконалення не такі вже й сприятливі - і це м’яко кажучи…  
	У своїх книжці «Метасучасна ера» одна з найвидатніших постатей останніх деятиліть у світі духовності, відома індійська гуру, доктор філософії та медицини пані Нірмала Шрівастава (більш відома як Шрі Матаджі), що заснувала надзвичайно популярне нині духовне вчення Сахаджа Йога на базі унікального методу медитації та спонтанного пробудження енергії Кундаліні (процес Самореалізації або «друге народження» в Індії)  зазначила, що сухий раціоналізм є шкідливим як для окремої людини, так і для всього людства, адже він не тільки змушує нас постійно перебувати в полоні ілюзій, але також може слугувати виправданням для скоєння будь-якої нісенітниці, а часто й страшних злочинів.
	І справді, відкриємо для себе панораму ХХ століття: такі особистості, як Гітлер, Сталін, Муссоліні, Хусейн і багато інших наполегливо та вельми мистецьки обґрунтовували свої звірячі вчинки проти людства якимись великими ідеями, які прийшли до них з глибини хворобливого і неконтрольованого мислення. Людство також намагалося побудувати комунізм, однак і ця ідея зазнала краху через її утопічність і неможливість здійснення в умовах сучасності, а також через жорстокі, бандитські та волюнтаристські вчинки керівників комуністичних режимів. Україна, як молода держава перехідної економіки, більшість громадян якої ще пам’ятають соціалістичне минуле, пересвідчується на своєму власному досвіді, що побудова капіталізму також не проходить без проблем. І це не питання часу або коштів – нажаль. Адже навіть у розвинутих капіталістичних країнах є безліч своїх недоліків, частіше за все вони прямо-таки не можуть бути непоміченими. Можливо через те, що під красивою обгорткою демократії та свободи люди отримали новий, дуже тонкий тип рабства – ілюзорний світ індивідуалізму та потакання своїм недолікам?...
	Прикладом шкідливості раціоналізму може слугувати й наш власний досвід. Коли ми собі щось придумали чи уявили, а в нас це не вийшло, одразу починається розчарування. Багато хто з нас щодня через це проходить і не вилазить із «міні-дипресій». Що стосується мене, можу сказати, що займаючись певний час медитацією за методом Сахаджа Йоги, я намагаюся свідомо відмовлятися від надмірного планування і думання, випрацьовуючи в собі стан внутрішньої тиші. І, ви знаєте, я помітив, що чим менше  плануєш, тим краще, легше і якісніше все виходить.
	Отже, для того, щоб піднятися на нову щабель еволюції та духовного розвитку, людям слід якнайшвидше переходити від надмірного планування й будування «повітряних замків» до надання переваги спонтанності, займатися думанням помірно, виключно через необхідність чи з власного бажання, а не через диктат нашого збудженого розуму, випрацьовувати в собі інтуїтивність і здатність перебувати «тут і зараз». Пам’ятайте: спонтанність – це запорука вашого успіху!

ID:  300015
Рубрика: Проза
дата надходження: 14.12.2011 21:13:28
© дата внесення змiн: 14.12.2011 21:13:28
автор: Сахадж

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (562)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
x
Нові твори
Обрати твори за період: