Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: just me: Ось таке воно – наше кохання! - ВІРШ

logo
just me: Ось таке воно – наше кохання! - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 10
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Ось таке воно – наше кохання!

just me :: Ось таке воно – наше кохання!
…Как мы делаем больно, тем кому дарим небо.
И за сладкие речи нам придется стыдиться…                                                                                                                                                                                                                                Вячеслав Бутусов


	Стосунки людей завжди викликали багато питань. А кохання – одне з найскладніших явищ у взаємодії людей. Чи існує різниця між коханням і закоханістю? Чи потрібно взагалі розділяти ці поняття? Чи потрібно кохати когось взагалі чи спокійніше прожити ось так, «ніколи нікого не кохаючи»? 
	Як і будь-яке інше явище психологічного світогляду людини, кохання стає зрозумілішим, коли починаєш ставити перед собою мету пізнати це почуття. І щонайцікавіше – воно стає більш керованим і прогнозованим. 
	Наприклад, якщо дівчина розуміє, що сьогодні її почуття до хлопця диктуються скоріше гормональним балансом, аніж глибоким і щирим почуттям, то вона десятки разів подумає, перш ніж відбивати його у іншої. Який зміст псувати нерви усім трьом, якщо через тиждень гормони будуть диктувати вже інше почуття?
	А з другої сторони, якщо зненацька розумієш, що ось воно – це почуття – не потрібно втрачати свій шанс! Ось чому важливо навчитись чітко розмежовувати і визначати свої почуття до людини.
	Варто вивчити основні види кохання, тим більше, що їх виділяють на протязі багатьох століть і тільки доповнюють класифікацію. Найбільш поширена класифікація побудована ще Аристотелем:
	Переглядаючи кохання і стосунки у парах, де все побудовано на фразі класика «в коханні – один кохає, а інший позволяє себе кохати», існує момент самознищення, жертовності. Коли людина, яка кохає, прагне віддати себе повністю, не потребуючи нічого навзаєм , пожертвує будь чим заради предмету обожнювань. Любов – жертва, або ж АГАПЕ – піднесена , любов, яка дарує. Прогноз на подальші відносини може бути досить позитивним, якщо той, заради якого жертвують, потребує батьківської турботи. На жаль, якщо хочеться рівноправних стосунків – Вам не сюди.
	ЛЮДУС – так зване кохання-гра. Воно засноване перш за все, на сексуальному потязі. Не передбачає довгих залицянь і прагнень дізнатись один одного ближче. «Ви привабливі, я – до біса привабливий, навіщо ж губити час?» – ця фраза досить чітко ілюструє саме цей вид кохання. Закоханий виступає в ролі мисливця, прагне отримати чергову жертву, погратись, пофліртувати, тим самим підвищуючи свою самооцінку. Проте, не дивлячись на велику схожість з теперішніми реаліями, цей вид кохання не з’явився зараз, людус – гра, в якій кожен грає свою роль. 
	Якщо ж людей об’єднує пристрасть, бажання, емоції, близькість та секс, таке кохання несе назву ЕРОС. Воно побудоване на відданості і тільки потім на фізичному потязі. Кохання - ерос припускає, що окрім сексу існують ще й почуття, якими можна ділитисьодин з одним: життям, думками та переживаннями. У цього виду кохання можливе довге існування.
	Страшніше полум’я безрозсудне кохання – МАНІЯ. Як правило побудоване на пекучій пристрасті та безпідставних ревнощах. Це скоріше не любов до партнера, а занижена самооцінка.  Одержимість коханням виникає у людей, які не знайшли взаємності, вони переслідують об’єкт свого кохання, запевняють у своїх почуттях, не рідко поступають зовсім неадекватно. Маніакальне кохання – це спосіб маніпулювати людьми. Інколи людина сама визнає, що від кохання у неї «мутніє розум». 
	Протилежністю такому коханню є кохання за рахунком, або ж ПРАГМА, іншими словами «розумове кохання». Людина вибирає собі партнера не з точки зору «кохаю / не кохаю», а з точки зору «вигідно / не вигідно». Пристрасті та неочікуваних вчинків у спільному житті не буде, все прораховано та заплановано. Вони позбавлені усього, тут не існує місця лишнім емоціям. 
	Найбільш гармонійне і повноцінне кохання на думку Аристотеля – СТОРГЕ – любов – дружба. Це почуття побудоване на душевному єднанні. У стосунках, побудованих на строге, не існує зауважень , немає грубощів та егоїзму, немає брехні, зради. Партнери можуть ділитись чим завгодно. При цьому вони знають, що завжди знайдуть в обличчі коханої людини підтримку і допомогу. На жаль, через деякий час одному з них може набриднути – адже коли ти знаєш про близьку людину абсолютно все, вона перестає бути тобі цікавою так, як на початку відносин. В цьому випадку важливо постійно розвиватись, і тоді партнер буде знаходити для себе кожного разу щось нове. 
	Звичайно, вид кохання не існує у чистому його бутті. Кожна людина унікальна по-своєму і унікальні її почуття , скоріше – це складна суміш усіх видів кохання в різних пропорціях. Можна безкінечно писати про те, скільки існує його видів, однак чи існує в цьому сенс? Почуття виникають у душі людини, а вона в кожного своя, особлива, унікальна, індивідуальна, і не залежно від того, яким саме буде кохання, основним залишається, щоб стосунки будувались на гармонії, взаємоповазі і влаштовували обидві сторони.

ID:  241531
Рубрика: Проза
дата надходження: 16.02.2011 23:04:03
© дата внесення змiн: 16.02.2011 23:18:26
автор: just me

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (770)
В тому числі авторами сайту (12) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

кулькова ручка, 16.02.2011 - 23:52
згідна з останнім абзацом *Можна безкінечно писати про те, скільки існує його видів, однак чи існує в цьому сенс? Почуття виникають у душі людини, а вона в кожного своя, особлива, унікальна*..А ось це
*Як і будь-яке інше явище психологічного світогляду людини, кохання стає зрозумілішим, коли починаєш ставити перед собою мету пізнати це почуття. І щонайцікавіше – воно стає більш керованим і прогнозованим*-звучить просто жахливо...Скільки віків люди намагались знайти відповідь, але любов зрозуміти не можливо.Як казав Толстой,любов не можна пізнати розумом, бо любити-це нерозумно...
Тому, розбиратись в видах кохання-це як *рвати на частини гарного метелика, щоб осягнути його красу*
 
just me відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
кожна людина має право на свою думку, можливо, колись я б і погодилась з Вами! Але саме зараз я починаю розрізняти кохання дружбу, кохання почуття, та кохання манію, і це все з власного, хоч і не великого, досвіду. Таке то вже воно наше нездоланне почуття! 16 16 16
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: