Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Депе дп Моде: твій кошельок - ВІРШ

logo
Депе дп Моде: твій кошельок - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 10
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

твій кошельок

Будильник… Ну ось ранок для тебе вже розпочався, можливо, це лише 5,можливо, - 7, або навіть аж12. І типрокидаєшся, розпочинаєш новий день спочатку, плануєш його, щось вирішуєш,спішиш на роботу і т.д., або, сидячи вдома, зовсім нічого не робиш! Хм, це твоєжиття і ти сам або сама вирішуй що, де і коли тобі робити! Комусь, такомудалекому до тебе, такому чужому чоловіку чи жінці однаково, що з тобою,де ти, або що робиш!Його чи її хвилює тільки він або вона сама, її цінність у суспільстві,повага оточуючих та рівень життя. 
Ну ось згадайте, вам лише шість і життя для вас тільки розпочинається, вище зовсім маленькі! Це і є якраз те безтурботне і таке інколи потрібнедитинство зараз, там нічого не вирішую гроші, вам не ставлять накази, незаставляють робити те, що недовподоби, ви разом, з іншими такими ж дітьми,граєтесь, смієтеся і просто живете… ще до кінця не розуміючи, як колись будетепотребувати отакого дитинства, такого у кожного з вас свого але щасливогодитинства!.. 
А зараз? Що зараз? Щось змінилося? Так, ви виросли, стали сильнішими,з’явились проблеми і вже зовсім не хочеться та й часу немає гратися в піску,хоча колись це було так цікаво, колись та тільки не зараз… Встаючи зранку від,багатьом надокучливого будильника, ви збираєтесь на роботу, в школу, або щекудись. Нікого не цікавить те, що вам не хочеться, тобі не хочеться бігти,спішити на роботу, адже ти, можливо, спізнюєшся! 
А що тобі дає твоя робота? Гроші? Так, гроші і все! Ти день – у – деньпрацюєш, стомлюєшся, біжиш кудись, а сам щедо кінця не розумієш куди! Так ти заробляєш ГРОШІ! Вони тобі потрібні!Ти добився чогось у своєму нікчемному житті, адже твій гаманець товстіє, усуспільстві ти займаєш хай, можливо, і мізерне місце але ж займаєш! 
З часом ти стаєш «доросліший» і починаєш розуміти, що місце у суспільствівизначає тільки ширина твого гаманця, чим він ширший тим більше тебе поважаютьі люблять!Абсурд , але так воно і є! 
Як сильно б ми не боролися з цим, він все рівно переміг би, адже якраз отойгаманець вирішує все… і чим він ширший тим краще(так думає більшість)! 
Ти купуєш машину, на деякий час твійгаманець тоншає, але потім знов наповнюється! Тоді ти вважає, що це ї є щастя!Тепер не біжиш на роботу, ти їдиш і тобі здається, що життя покращилось, типосміхаєшся! А уяви собі таке: автомобільнааварія! Це добре, якщо ти ще сам виживеш! НУ ось, залишився живий, але жпредмет твого щастя розтрощений, що тепер? Ви витягуєш з свого гаманця все, щомав і ремонтуєш її! Але навіщо вона тепер? Тільки спогади, спогади і спогадипереслідують тебе поряд з отим твоїм «щастям»! ти продаєш її! Знов отримуєшгроші, гаманець повний і широкий!Купуєшквартиру-знов щасливий! Живеш там, навітьнасолоджуєшся життям! Одного дня приходиш додому а твоє чергове «щастя»пограбували, воно згоріло або ще куча різних причин, які не зовсім приносятьщастя… і знов ти опинився на одинці з шириною свого гаманця та найчастіше отутвін і не витримує… а що далі? «Вже напевно кінець»- думаєш ти. 
Тоді, в таку потрібну для тебе хвилину, з’являються друзі, близькі люди,просто знайомі, перехожі чи навіть твій вірний собака, з яким ти поділивсясвоїм «щастям», розповів у безвиході (хоча це тобі тоді так здавалося), теперпочинається новий періоду у твоєму житті, тоді як ніколи сильно ти починаєшрозуміти цінності, які вже давно погубив у гонці за грошима; доброту,ввічливість, взаємодопомогу... Як ніколи відчуваєш щастя і тримаєшся за ньоготак сильно, що аж тальці болять до втрати свідомості! Періоддопомоги, кінець колишнього і початок новогожиття, зовсім не схожого на попереднє. 
Ти піднімаєшся з колін і поступово знов стаєш твердо на ноги. Знов займаєшякесь своє місце у суспільстві і забуваєш про все, що так сильно почав цінуватище недавно. У твоєму житті знов починається безкінечна гонка за грошима, ні нещастям, не друзями, а за грошима і чим ширший твій гаманець, чим більше ти їхмаєш тим гірше для тебе. Адже суспільство, в якому ми живемо, не приноситьдобра і чим вище місце ти займаєш в ньому, тим довше падати і тим сильнішебитись об асфальт…

ID:  201124
Рубрика: Проза
дата надходження: 15.07.2010 12:27:58
© дата внесення змiн: 15.07.2010 12:27:58
автор: Депе дп Моде

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (545)
В тому числі авторами сайту (7) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
x
Нові твори
Обрати твори за період: