Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: ПВО: Зеленський розрубав Гордіїв вузол! - ВІРШ

logo
ПВО: Зеленський розрубав Гордіїв вузол! - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 5
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Зеленський розрубав Гордіїв вузол!

ПВО :: Зеленський розрубав Гордіїв вузол!
І от вам результат: мої вірші
Розрізали умить Гордіїв вузол!
В духовній площині усі Книші*
Вмить повтягали свої товсті пуза

В свої штани. То ж Президент
Сьогодні врешті об’явив заміну,
Чим зупинив напруги прецедент
В суспільстві, війську та кабміні.

Він пояснив, що треба у Генштаб
Впустити тих, хто був на полі бою:
«Їм треба дати ширший дій масштаб,
Бо на нулі - тверезіший світогляд».

І, окрім того, в США Конгрес
Схвалив раптово наш проект на розгляд.
Кажу ж вам точно: Бог послабив прес
Із боку проросійської голоблі*!

Це знов урок вам, як прості слова
Спроможні хід історії змінити:
Всього лиш треба світла голова
Й брехню собачу гнівно припинити!

Учіться, гавкуни! Це вам урок,
Щоб не хвостами перед злом виляти
І брехунам не заглядати в рот,
А словом сильним на цей світ впливати!

Не так, як ви, скавчати в закутках:
«В нас горе й біль, ніхто не допоможе…»,
А дати правді місце у віршах,
Бо лиш у ній таїться сила Божа!
8.02.2024

Книші* - є щонайменше два значення цього слова: 1) Книш – як смачний картопляний пиріг, що згадується у народному прислів’ї («ні за які книші не піду на спокусливий вчинок»): звідси книш – спокуса, спокусник, лукавий дух. 2) Федір Гаврилович Книш – червонопикий помічник урядника в повісті П. Мирного «Повія»: теж хитрий, улесливий і підступний чоловік, для якого власні бариші дорожчі від чужої долі. В підсумку вжита у вірші метафора означає абстрактні політичні чи духовні сили або істоти, які заради власних корисливих амбіцій провокували в суспільстві політичну нестабільність і напругу.

послабив прес голоблі* - змусив повернути свої голоблі: цебто, заткнув пельки, позбавив права голосу або впливу.

ID:  1005401
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Епічний
ВИД ТВОРУ: Поетичний маніфест
ТЕМАТИКА: Громадянська (патріотична) лірика
дата надходження: 10.02.2024 01:35:00
© дата внесення змiн: 10.02.2024 06:06:35
автор: ПВО

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (127)
В тому числі авторами сайту (13) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

ПВО, 12.02.2024 - 20:03
Почну нову гілку для зручності. Публікація датована 2024 роком, а в ній вказано на Пояснення митрополита Дамаскіна за 2018 рік. А ти обіцяв 2001 рік. Можеш підтвердитисвої слова?
 
G-style відповів на коментар ПВО, 13.02.2024 - 17:05
Розумнику, а оце що по твоєму в поясненні митрополита, чи ти тільки дати подивився і то не зумів навіть в них розібратися. Де ти там бачив 24-й рік, 2018 рік то дата публікації, а не рецензії митрополита.
"В России эта работа была впервые опубликована в вологодской газете «Славянин», №4 (32) в 2001 году. Как и следовало ожидать, сразу же после публикации на газету и её главного редактора Попова В. Ф. (полковника в отставке и ветерана войны) обрушились полицейские и судебные преследования."
А там де я раніше чтав цю статтю, її вже зачистили, там теж було посилання на публікацію в Слов'янині у цьому ж номері за 2001 рік.
https://vnk242.livejournal.com/tag/%D0%9D%D0%90%D0%A8%D0%98%20%D0%9F%D0%9B%D0%90%D0%9D%D0%AB%20%D0%9E%D0%A2%D0%9D%D0%9E%D0%A1%D0%98%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%AC%D0%9D%D0%9E%20%D0%A1%D0%9B%D0%90%D0%92%D0%AF%D0%9D
 
ПВО відповів на коментар G-style, 13.02.2024 - 19:18
biggrin biggrin biggrin biggrin Я таки дійсно маю дуже гострий розум, на відміну від тебе, телепня, котрий не побачив в самому низу в лівому кутку число 2024. А вірити російським пройдисвітам, що вони пишуть у своїх текстах, може тільки повний остолоп! Ти справді вважаєш Вологодський суд спроможним довести достовірність іноземного документа (який, звісно ж, є секретним - хто б сумнівався!) і заслуговуючим на довіру???????? Покажи мені реальні докази такої заяви Шнеєрсона! І ці підтвердження мають бути датованими саме 2001 роком. Інакше я об'являю тебе брехуном!
Я заходив на цей Лівджорнал і бачив там твоє позорисько - тебе розводять фейковими посиланнями, а ти наївно їм довіряєш, або хочеш мене в дурні пошити! Нема там ніякого посилання і ніколи не було! Все це дешеві маніпуляції російських брехунів! Довіряти їм може тільки повний остолоп! Ти прочитав оці слова, не перевірив їх і почав вірити на слово шахраєві із Лівджорнала??? biggrin Ти або проплачений російський пропагандон, або настілький тупий йолоп, що віриш оцим рашистским дешевим писулькам! Я перелопатив купу сторінок в інтернеті - і ніде не знайшов такого будь-якою іншою мовою, або з будь-яким іншим індексом, відмінним від .ру або .сом/ру!

Ти справді такий бовдур чи тільки прикидаєшся? Та там же в тексті кожне речення свідчить про те, що він написаний на Луб'янці. І якщо навіть Шнеєрсон і причетний до нього якимсь чином, то тре' довести, що він ніяким чином не був пов'язаним з ФСБ, як то наразі виявляється із Трампом, Орбаном, Меркель, Шредером, Карсоном тощо.
Досить мене смішити, дитинко - набридло вже!
 
ПВО відповів на коментар G-style, 13.02.2024 - 19:33
Навіть, якщо і було оце опубліковано у якійсь Вологодській газеті, то на якій підставі я повинен довіряти якійсь задрипаній російській газеті? Якщо сам президент тієї помийки нахабно бреше у ефірі, основні телеканали ллють тонни брехні, то якійсь задрищенській газеті я маю вірити? Ти серйозно вважаєш, що я на це піду? Капєц! Таких бевзів я бачив тільки у рашці! Ти росіянин?

Але, як виявилося, у них навіть нема доказів про ту газету. Бо вони так нахабно брешуть, шиючи білими нитками фейки, що ліплять такого горбатого, аби зомбувати отаких бевзів, як ти! Регочу тобі прямо в оті тупі наївні очиська! biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin
 
G-style відповів на коментар ПВО, 14.02.2024 - 00:26
"Генію", 2024 рік внизу під рамкою означає, що сайт оновлено чи перереєстровано у цьому році, а коли який контент було на ньому розміщено треба дивитися на окремих сторінках кожного матеріалу, натискаючи на заголовок його назви у лівій колонці.
На якій іноземній мові ти хочеш знайти стенограму рабина росії, який в росіїї озвучував ці людожерські протоколи сіоністів на таємному їхньому зборищі?
А на лівжурналі коли я років п'ять тому читав цю і інші статті, тільки назви яких там залишилися після зачистки, цей блог був повністю в робочому стані як цей сайтик, на якому ми зараз буцаємось, що нагадало мені поиказку про сечу, очі і Божу росу, тільки Божу росу і сечу треба поміняти в ній місцями, тоді вона буде вірно відображати цей діалог, в якому я хотів відкрити тобі очі на реальну причину війни...
Якщо підлікуєшся і захочеш таки її дізнатися, почитай мініатюри на моїй сторінці хоча б через одну, а тут можеш більше не вправлятися у своїй зарозумілості – сюди я більше не зайду, часу жалко.
 
ПВО відповів на коментар G-style, 14.02.2024 - 01:50
Читати лапті малорозумного недоумка? Боже збав! Пропонуєш, щоб я вірив твоїм словам? Це на якій підставі? Чим ти в мене завоював довіру? Маячнею?

1.Перечитав п'ять версій біографії Менахена Шнеєрсона і ніде не знайшов, щоб він з 1950 року до кінця життя хоч раз відвідав Росію.
2.Повторюю, навіть, якщо і справді виявиться, що він щось подібне десь писав, то де гарантія, що він не був завербований росіянами?
3. Чому я повинен звертати увагу на якогось релігійного діяча, котрий навіть не жив ніколи в Ізраїлі? Всього-навсього релігійна секта! Хай буде тобі відомо, мало хто з впливових євреїв світу серйозно ставиться до них. Хасиди не мають ні великих капіталів, ні політичного впливу, нічого! Вся ця писанина шита білими нитками! За нею чітко проступає пропанандитська російська маячня. Та почитай сам уважно текст! "Якісь злі сектанти змовники пишуть до всіх людей звернення саме російською мовою і видають себе, які вони кровожерні, підлі та єхидні"! І потім "дивним чином цей "таємний" документ потрапляє саме в руки російських шахраїв! Браво! Аплодую навстоячки! Бу-га-га! Веселий анекдот! "Вірю" - бо абсурдно є! Ти з головою дружиш? Займись краще корисними справами - задонать на ЗСУ або почергуй санітаром у шпиталі. Більше не пиши - я втомився від твоєї конспірології російського розливу!
 
G-style, 10.02.2024 - 22:32
Нічого собі "раптово', аж десь за п'ять місяців спромоглися в сенаті?! прийняти процедурне рішення... Всв ці фарси з допомогою, генеральною пертурбацією в керівництві ЗСУ, цей сіонський кагал розігрує лиш для затягування війни яку вони розв'язали для винищення слов'ян, щоб побудувати тут знову хазарію-ізраїль.
 
ПВО відповів на коментар G-style, 10.02.2024 - 23:00
А про знищення слов'ян це ти від Михалкова чув чи від Пуйла? Мені просто цікаво знати джерело такої інсайдерської інформації. biggrin
 
G-style відповів на коментар ПВО, 11.02.2024 - 13:55
Ні, не від них, а від їхнього співкагалника рабина всєя русі 90-х років Шнеєрсона. Вірніше не чув, а читав його бахвальства передруковані в газеті Слов'янин ще за 2001 рік, про те як вони будуть зіштовхувати слов'ян лобами з допомогою своїх президентиків-маріонеток на чолі "незалежних" пострадянских держав. Що вони, як бачимо, успішно зробили.
 
ПВО відповів на коментар G-style, 11.02.2024 - 19:30
Гаразд. Ти прочитав, і, відключивши аналітичне мислення, сприйняв усе за чисту монету, перейняв антисемітську риторику. Ок. Але що ти маєш проти Ізраїлю? Звідки ти взяв, що ця країна прагне захоплювати чужі території, щоб там клонуватися? Наслухався Беркута?
Припустімо, що серед представників того народу і є такі прошарки, які плекають подібні плани, то чи не варто розрізняти їх від іншого загалу? Навіщо гребти всіх під одну гребінку?
Можливо, краще відділити мух від котлет і не танцювати під дудку рашистів?
 
G-style відповів на коментар ПВО, 11.02.2024 - 21:29
Проти якого Ізраїлю?.. під дудку яких рашистів?.. чоловіче це у тебе замість аналітичного мислення дрімучі стереотипи нав'язані монопольними глобальними медіа в руках масоннрії.
 
ПВО відповів на коментар G-style, 11.02.2024 - 22:25
винищення слов'ян, щоб побудувати тут знову хазарію-ІЗРАЇЛЬ -
то цю маячню, виходить, я написав? Це ж скабєєвсько-кисельово-симоньянскі гасла! Чоловіче, агов! 46
 
ПВО відповів на коментар G-style, 12.02.2024 - 19:30
Ще раз наголошую: ніколи не читай ніякої маячні із сайтів com/ru або просто .ru - ти втратиш мізки, совість і все, що робить людину людиною!

 
G-style відповів на коментар ПВО, 12.02.2024 - 23:03
Ти навіть не глянув про що там йдеться, а, як совок, пхаєш у відповідь свої маніакальні стереотипи, вважаючи їх істиною останньої інстанції...нещасний...
 
ПВО відповів на коментар G-style, 12.02.2024 - 23:08
Йолопе, читай верхній коментар!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: