ПОЕЗІАДА

Поезія  –  моя  релігія,  моя  віра,  надія,  любов.  Моє  творче  кредо:  "писати  —  це  дихати,  дихати  —  це  жити,  жити  —  це  любити".
Іноді  я  жартую,  що  пишу  навіть  тоді  коли  сплю,  їм,  і  навіть  на  ходу.  Але,  як  відомо,  в  кожнім  жарті  доля  правди.  Бо  щодо  першого,  то  я  не  рідко  пишу  в  напів  сонному  стані.  А  от  їсти  і  при  тому  писати,  чи  писати  на  ходу,  для  мене  звична  справа.  Бувало,  що  писав  одразу  три  вірші,  тобто  на  одному  листі  паперу  починав  писати  один  вірш  (наприклад  -  патріотичний),  на  іншому  —  другий  (припустімо  -  інтимна  лірика),  і  на  третьому  —  ще  один  (екзистинціний).  Це  правда  бувало  всього  кілька  разів.  І  пояснюється  просто:  поета  не  може  лише  щось  одне  боліти...  проте  я  не  зустрічав  і  не  чув,  щоб  хтось  практикував  таке.  Але  для  мене  це  не  є  чимось  феноменальним,  оскільки  я  під  час  натхнення  пишу  вірші  десятками.  Тому  й  кажу  про  себе  —  одержимий  словом.  При  тому  прекрасно  розумію,  що  справа  не  в  кількості,  а  в  якості.  Але  не  чекаю  "манни  з  неба",  а  вправляюсь  у  віршеписанні  не  чекаючи  натхнення,  бо  якби  боксер  не  тренувався,  а  виходив  не  підготовлений  на  бій,  то  толку  з  нього  було  б  мало.  Але  це  тільки  моя  теорія  і  я  її  нікому  не  нав'язую.  Проте  я  не  знаю,  що  таке  творча  криза  і  як  це  "не  пишеться".  Бо  для  мене  поезія  попри  все  інше  це  велика  праця,  вічні  пошуки...  А  ще  я  достатньо  самокритичний,  але  й  знаю  собі  ціну.
Отже,  поезія  —  це  сто  стихій,  світло  поміж  рядків,  магія  слова,  віршешизофринія,  словоодержимість,  храм  Слова,  благословення  і  прокляття,  дар  і  вирок,  частка  Логосу,  портал  у  іносвіт  —  іншу  дійсність,  створення  власного  світу,  вивільнення  надсвідомого,  явосон,  молитвотворення,  крик  душі,  яснобачення,  ясночуття,  віддзеркалення  душі,  донорська  кров  душі,  пам`ятеувічнення,  безмежнотворення,  панацея,  світоспасіння,  боротьба  духу,  ляпас  в  обличчя  смерті,  життєпродовження,  дивотворення,  внутрішній  голос,  енергія  Світла,  повстання  проти  часу,  євангеліє  від  "єритика",  тамування  спраги  душі,  виверження  віршевулкану...
Я  б  міг  дати  ще  багато  особистих  визначень  поезії  і,  мабуть,  дам  у  своїх  віршах,  але  хочу  додати  (нагадати)  тільки  одне:  "Спочатку  було  Слово..."  (Ів.  1:1)  і  Слово  буде  завжди.

P.S.  —  http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=437620

адреса: https://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=628429
Рубрика: Лірика кохання
дата надходження 13.12.2015
автор: Олександр Букатюк