Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Мирослав Вересюк: Не на часі?! - ВІРШ

logo
Мирослав Вересюк: Не на часі?! - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Не на часі?!

5 квітня 2019 року Володимир Зеленський у спецрепортажі «Вперед, на Банкову!» програми «Схеми: корупція в деталях»  на запитання журналіста, між ким Зеленський у разі перемоги на виборах розподілить державні посади, що перебувають у сфері впливу президента України, відповів>:
«Не переймайтеся. Кумівства у нас не буде.»
І цю обіцянку він виконав, кумів не керівні посади не призначив, бо які в єврея можуть бути куми? А всіх інших – можна…
Упродовж першого року президентства В. Зеленського понад 30 осіб, які раніше працювали в структурах „Студії Квартал 95“, її дочірніх організаціях, надавали послуги компанії, співпрацювали із В. Зеленським на професійній основі, були знайомими, друзями, родичами В. Зеленського чи його оточення отримали державні посади. Із них 12 безпосередньо працювали в „Студії Квартал 95“.»
Одним з числа цих осіб був Іван Баканов, якого 29 серпня 2019 року Верховна Рада, за поданням президента, затвердила на посаді Голови СБУ.
Народився він в Кривому Розі. Друг дитинства Володимира Зеленського. Вчилися, а потім і працювали разом над різними проєктами, зокрема Студії Квартал-95. З 25 січня 2013 року був керівником ТОВ «Квартал 95», з 27 грудня 2013 — керівником ТОВ «Студія Квартал-95».
З 2 грудня 2017 року до 27 травня 2019 — голова партії «Слуга народу». Під час передвиборчої кампанії керував штабом Володимира Зеленського.[
З президентом України Володимиром Зеленським пов'язує дружба з дитинства — жили в одному під'їзді, проходили навчання у одній школі, а пізніше — у Криворізькому економічному інституті КНЕУ імені Вадима Гетьмана, Зеленський — на юриста, Баканов — на ревізора. 22 травня 2019 року Указом Президента Зеленського № 316/2019 був призначений першим заступником Голови Служби безпеки України   29 серпня 2019 року Верховна Рада затвердила Івана Баканова на посаді Голови СБУ. Лейтенант — звання надано наприкінці травня 2019-го для того, аби він отримав доступ до секретної інформаці, за поданням президента,                           
 Ця інформація про Голову СБУ взята з Вікіпедії і її приводжу тільки для того щоб можна було зрозуміти рівень підготовки і компетентності цієї особи для призначення на цю ключову посаду в сфері безпеки і оборони України. Та це були квіточки! Тепер про ягідки, тобто про наслідки! 
 Президент Володимир Зеленський позбавив звання генералів колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України та ексначальника Управління СБУ на Херсонщині.
Про це він повідомив у нічному відеозверненні за підсумками 31 березня.
“Зараз у мене немає часу займатися всіма зрадниками. (Тобто не на часі!) Але поступово всі вони покарання отримають.
Тому вже більше не генерали ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Наумов Андрій Олегович та ексначальник УСБУ в Херсонській області Криворучко Сергій Олександрович”, – зазначив президент. І Наумов, і Криворучко мали звання бригадного генерала.
Указом №197/2022 Наумов понижений у військовому званні на один ступінь (тобто тепер він полковник, А чому не рядовий? ), Криворучко – так само за указом 196/2022, але із поясненням “відповідно до Закону України “Про Дисциплінарний статут Збройних Сил України”.
Відповідно до указу 195/2022  Криворучка звільнено з посади начальника Управління Служби безпеки України в Херсонській області.
Зеленський також наголосив, що “ті військовослужбовці вищого офіцерського складу, яким щось завадило визначитися, де їхня Батьківщина, які порушують військову присягу, дану на вірність українському народу щодо захисту нашої держави, її свободи та незалежності, неодмінно будуть позбавлені вищих військових звань відповідно до статті 48 Дисциплінарного статуту Збройних сил України”. Тобто зрадники України, діяльність яких призвела до тисячних жертв, окупації величезної території країни, мільярдних матеріальних втрат «неодмінно будуть позбавлені вищих військових звань»??? Решта ж не на часі! 
Андрій Наумов прийшов у Службу безпеки невдовзі після того, як у 2019 році її очолив Іван Баканов. Тобто він приймає на службу в СБУ особу, яка в 2015-17 роках працювала в Генпрокуратурі фактично заступником завгоспа!  Вже згодом він очолив напрямок внутрішньої безпеки відомства, в результаті чого Управління ВБ змінило статус на “Головне управління”, що дало тоді його керівнику нові повноваження і вплив у службі і за поданням Івана Баканова президент присвоює звання бригадного генерала! Карколомна кар’єра!
Наумов обіймав посаду начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ до липня 2021 року. Знаковим є те, що Наумов виїхав в Московію буквально за кілька годин до нападу. Як це дозволили особі, яка є носієм секретної інформації?
Сергій Криворучко був призначений на посаду начальника Управління Служби безпеки України в Херсонській області 7 листопада 2019 року. Звільнений з цієї посади указом президента Зеленського від 31 березня (тобто одночасно з пониженням у званні).
Можна тільки уявити, якої шкоди Україні завдали ці особи і яку інформацію злили ворогу. Тож персональну   відповідальність за їх призначення повинен нести Голова СБУ. Та знову ж, не на часі!
             Тепер новий скандал з очільником СБУ Харківської області. Президент Володимир Зеленський звільнив очільника управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна за недбале виконання службових обов'язків і пообіцяв йому розслідування правоохоронців.
Пряма мова Зеленського: "Провів нараду з керівництвом області, міста. Подякував їм за те, що вони були і залишаються разом з харків'янами, разом з Україною і – що дуже важливо зараз – разом один з одним. У них співпраця на сто відсотків: армія, поліція, мер Харкова, обласна державна адміністріція – всі дійсно працюють на Перемогу і роблять це дуже ефективно.
На жаль, цього не  скажеш про місцеве керівництво по лінії Служби безпеки України. Я приїхав, розібрався, звільнив очільника Служби безпеки в області за те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто. Які мотиви – правоохоронці з'ясують".
                  Чи не забагато зрадників серед вищих посадових осіб СБУ і чи не є це наслідком недолугої кадрової політики самого Президента. То може, як в тому анекдоті, не треба ліжка в борделі переставляти, а міняти персонал… На жаль не смішно! Іде жорстока війна в якій СБУ повинна відігравати ключову роль в безпеці і обороні держави. Та ці факти, як і виступ Баканова на телебаченні з приводу  «признань» Медведчука говорять про інше. І не треба казати про єдність. Єдність повинна бути як в боротьбі з агресором, та і з внутрішніми ворогами. Тож боротьба з ними не може бути не на часі. Це дуже зручне прикриття, щоб потім сказати – «про""бали». 
                  31. 05. 2022 р.                                                         м. Вінниця

ID:  949242
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 31.05.2022 11:15:46
© дата внесення змiн: 31.05.2022 16:39:40
автор: Мирослав Вересюк

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (226)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: