Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Шевчук Ігор Степанович: Або певної сили удар дошкою в єдино точний момент… (2012 р. ) - ВІРШ

logo
Шевчук Ігор Степанович: Або певної сили удар дошкою  в єдино точний момент… (2012 р. ) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 6
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Або певної сили удар дошкою в єдино точний момент… (2012 р. )

Або певної сили удар дошкою 
в єдино точний момент по голові 
(практика Сходу).-І.Ш.

С. Ковалевич «Поступать как художник»(звідси думки цікаві поетам):
...сопряжение метафизической цели и ситуационного прагматизма или же, говоря простыми словами, полноты физического присутствия, ясности и трезвости взгляда перед лицом развертывающегося ужаса бессмысленного. Искусство — это боль, жизнь — это страдание, «тонкое страдание по первичной светоносности бытия»...
 «Свершайте культуру сами, находя способ коснуться самих себя» — так говорил Е. Гротовский во время военного положения в Польше.
В хрупкости и ранимости оберегаемого и хранимого единства «горнего и дольнего», и, одновременно, отваге, мужеству стоять в горизонте события, то есть буквально: «смотреть в вечное, приходящее и подаваемое сверху» ...место и время остановки мира — точка перехода в духовное пространство-время.
 Но иногда в твоих попытках будет возникать красота, которая не принадлежит никому.
Так мы проходим по жизни в поисках любви, глупо не принимая, что она рядом с нами — на расстоянии вытянутой руки. Как очерствели наши сердца!
Делать по сути можно только из любви — из внутренней сердечной свободы.
Ум всегда должен быть на высоте. Не сомневаемся в нашем пути и предназначении. И да не постыдимся своих ответов. Я с радостью думаю о вашем взгляде, взгляде вашей сущности.

Ангел Опыта
Сергей Ковалевич:
 Почему театр, который мы делаем, приобретает черты духовной практики? Может быть, точный ответ: потому, что… мы скучаем о человеке.( Без почерпування людиною  живої води із чистого серця і  Духа, все може стати колодязем без води.»-І.Ш.). Театр стал колодцем, в котором нет воды,…

         Світ холодний. В голові форми

                  ...Теплой защитнице 
                   мира холодного 
                                 М. Лермонтов

«Якщо людина немудра — це надовго».
Охолола любов — це вже надовго. Як вбити перекладом музику навіть у прозовому творі — твору нема. З любові народиться музика — є крила.
Світ скніє напередодні руйнувань — і безлюбовний...
Любов духовна — найточніша пластичність. Геніальна піаністка Марія Юдіна — тому приклад.
Ріхтер — душевно-духовний, Гульд — душевний, Юдіна — духовна і Богородично-геніальна, Наталка Половинка — співає божественно (відгуки слухачів їхніх).
Дай Вам Бог розвиненого духовного слуху (!!), коли і все інше, і Ви інші.
Подивіться відгуки на фортепіанне виконання Марією Юдіною (на You Tube)  —  за два-три роки професіонали отримали поступово духовний слух абсолютний! — і вже все розпізнають...

Ведмедів за три роки... 
Зруйновані всередині — світські люди їдять свого боввана, речовинність, бо що робиш — тим стаєш; що їсиш — тим і стаєш, що зжераєш — те зжерає тебе. А що ти їсиш?

«Ревність Дому Твойого зжерає мене!»
Святі, і великі художники, і всі художники відбулись, дійшли до свого призначення з Богом лише тому, що їхній світогляд і живе світопочуття — не матеріалістичні, бо натхнення — дух...
«Музика душевно-духовна — конгеніальна Літургії, якщо вона гармонійна, Божественно-церковна!!» (митр. Калліст (Уер).
Талант зачаровує, поезія зачаровує і музика зачаровує — коли вони душевного і земного рівня...
Навіщо чар для чистого розуму? 
Чистим умом в серці (духовними очима серця) бачать Бога і чують Бога!
Чар чи Бог — Вам?
 
Очищує розум і тверезить його до стану вищого, якщо розум заведений у серце внутрішнє, лише Дух Святий, і думи, і твори без чуттєвих домішок.
« Є тільки одна печаль в світі — не стати праведником чи святим»(європейські художники: 20-е століття).

Всім дивитись! В окалині дрібного трауру,
підрахую міста —
і як груду руду
вивергаю,
як рев, і  як сонячну ауру,—
всім дивитись! —
ніким не розділений дух! 
           (Хто автор? можна без підпису?)

Пристрасні земні люди — жертви двох з половиною століть наукового свідомого злодійства: люди не думають серцем, не живуть з Богом в серці.
В людей світу не дух — цар, а страшний васал-обманник, що перебрав собі функції царя (це розум розсудковий в голові), який навіть імпульси інтуїції видає за свої...
«Людина без царя в голові» (з народу).
Народ зм’якшує, пристосовує все до себе, закрившись від безодень вгору і вниз; насправді правий Моцарт і симпатизуючий чуду його поет: «Людина без царя в серці» — людина смерті, тепер колективної...
Нема для людей більших убивць і тюремників, як вони самі собі...

Світоглядом справжнім ніхто не хоче займатись. «…та й не може, бо душевне не розуміє духовного…» (ап. Павло).
Науковцям, як вони кажуть, добре, ієрархам Церков — також, тимчасовим керівникам народів і держав — також, керівникам мистецтв і літератур для несерйозних людей — також, всі ліниві і не бажають пальцем поворушити.

Поезія — не література. Поезія первісна з духу. Поезія — не з голови. Бог подає з серця.

Свободи слова нема в жодному з перерахованих керівни-ків-обманників, мимовільних, що визначають загибель світу, тим більш — нема в підлеглих.
 
Нема свободи духу і думки — ніде і ні в яких керівниках, а є воля і свобода в поетові і друзях його і Христових...

Пожалійте євреїв, — їх, людей образів і художності й світової культури, ферменту, без якого не було розвоїв культур художніх, першими ж виб’ють мільярдери наднаціональні (свої ж євреї — світових грошопотоків керівники). 
Згадайте причинно-наслідкову єдність світу і про копил повторювань: першу і другу світові війни, і як їх винищували, і тому винищаться тим самим законом... якщо не змінити світогляд і світопочуття на справжні, як є, троїстичні.

«Орел, видя, что петух ничего не понимает, опечалился, и стало ему тяжело говорить с петухом; а петух,не понимая, что говорит орел, заскучал, и стало ему тяжело слушать орла» (св. Силуан).
Вони покинуті розподілювачами фінпотоків, і ви не знаєте, що буде в Китаї і за Китаєм... 
«Не знаєте — якого ви духу» (Христос). «Господь смиренный и кроткий, и любит создание Свое, и там, где Дух Господень, там непременно будет Господняя любовь к врагам... И если ты не имеешь этой любви, то проси, и даст тебе Господь...» (св. Силуан).
«Спасающий Господь спасает всего человека, так что не только ум-дух, но и душевность-эмоции, и мышление, и самое тело — все освящается Богом» 
                                                                 (о. Софроний. «Силуан»).
Вторинні форми в голові уб’ють все і всіх.
І фінансові перенаправлювачі потоків грошових — собі не належать, не владні собі, не вони керують собою, а вторинні форми, де інший — ворог, конкурент, тож наштовхують вбити конкурента — і всіх...

Вторинні форми в голові не є цінностями, але всі мізки обдурюють зараз своїх «власників», рабів-людей. І люди, не знаючи ось цього, живуть і думають не первісно серцем, без Бога в серці Христовім, тримаються їх, обманників.

Які вони, вторинні форми? Затьмарені обмежені ментальні формочки-слайди в голові... Ніби калейдоскопні скельця. Або плівки. 
Людина не бачить світ, живу людину — як є, а дивиться калейдоскопи-слайди в голові. Це руйнують художники. Або певної сили удар дошкою в єдино точний момент по голові (практика Сходу).
 
І нинішній результат? Ніхто не має любові в серці, хто має «все»: зв’язуюче-вполонююче-захолоджуюче, — матеріальність...

За півтора-два роки великі гроші роблять вільну людину протилежною... залежною, навіть диявольською. Статистика є, насправді.

Мене видно в поезіях: я маю любов до святих, повнющу — до самої Богоматері! і віднедавна сильну — до Христа!!!
Ви можете ще тверезо і сильно усвідомлювати? ще побачити правду?
Святі люди, і великі художники, і всі художники відбулись, дійшли до свого призначення з Богом лише тому, що їхній світогляд і живе світопочуття — не матеріалістичні, бо натхнення — дух, і без Бога та Його натхнення не може художник нічого, і святий — також! 

Ви це знаєте по собі, в своїм роді творчого дихання.
Отже, бачите Ви, що через матсвітогляд, матцінності, поставлені на першім місці, матеріальну захолодженість і споживацтво — світ холодний, матеріальнозатягуючий все і всіх, зв’язуючий поліцією світовою. 

Весь світ не такий, як слід, не пластичний через всезагальну безбожність-безлюбов’я, не Богослухняний, тому і напередодні земнокосмічних ре-гулювань, руйнувань??
А я маю любов.
Христовий розум маю в серці, виховання всього мене...

Іншим треба думати: куди вони потраплять без любові. 
Т а м  тільки одна любов потрібна.

Тут також. І Отець тепер мене навантажує цілісністю для світу, найперше — змінити, народити світогляд всім новий. 
Не я один маю творити те.
Всі маєте. 
«...бо ж сперечатись не потрібно, а тільки молитись Богу і Божій Матері, і Господь без сперечань просвітить, і скоро просвітить» (св. Силуан).
7.02.2012

ID:  889739
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Епічний
ВИД ТВОРУ: Поетичний маніфест
ТЕМАТИКА: Релігійна лірика й духовні вірші
дата надходження: 25.09.2020 19:05:32
© дата внесення змiн: 25.09.2020 19:05:32
автор: Шевчук Ігор Степанович

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (346)
В тому числі авторами сайту (1) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: