Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: 5 НАЙБІЛЬШ ВРАЖАЮЧИХ ПЛАНЕТАРІЇВ В СВІТІ - ВІРШ

logo
Тома: 5 НАЙБІЛЬШ ВРАЖАЮЧИХ ПЛАНЕТАРІЇВ В СВІТІ - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 18
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

5 НАЙБІЛЬШ ВРАЖАЮЧИХ ПЛАНЕТАРІЇВ В СВІТІ

Тома :: 5 НАЙБІЛЬШ ВРАЖАЮЧИХ ПЛАНЕТАРІЇВ В СВІТІ
19.6.2018

5 САМЫХ ВПЕЧАТЛЯЮЩИХ ПЛАНЕТАРИЕВ В МИРЕ


Самый старый планетарий в мире

Это планетарий Немецкого музея в Мюнхене, вмещающий до 180 посетителей. Самый старый планетарий в мире был открыт в Мюнхене 7 мая 1925 года на территории Немецкого музея, диаметр купола достигает почти 15 метров. Идея его открытия принадлежит основателю музея Оскару фон Мюллеру. Планетарий позволяет увидеть все звездное небо, за исключением небольшой части около Южного полюса - она была занята проектором. Вращаясь около полярной оси, проектор демонстрирует круглосуточное  вращение небесных тел. Каждый год Планетарий Немецкого музея посещает более 8,5 миллионов посетителей.

Самый большой планетарий в мире

Его имя Нагоя Сити Музей и находится в японском городе Нагоя.Планетарий имеет 350 мест. Диаметр его купола составляет 35 метров. Планетарий Нагоя Сити Музей был открыт в ноябре 1962 года. До 2010 года сооружение принимало 15 миллионов человек и его закрыли на реконструкцию.Обновленный планетарий открывает свои двери в марте 2011 года и уже может похвастаться инновационным проектором StarballZeissUniversariumModel IX. В декабре 2011 года планетарий Нагоя Сити Музей был признан самым большим планетарием в мире и записан в Книгу рекордов Гиннеса.

Самый посещаемый планетарий в мире

Помимо самого посещаемого, Планетарий Хайден в Нью-Йорке можно считать самым зрелищным в мире. Он имеет 429 мест, а высота его купола достигает 11,5 метров. Планетарий Хайден был открыт в 1935 году и является частью Центра изучения Земли и Космоса в Американском музее естественной истории. Планетарий использует мощные компьютерные системы, благодаря которым создается исключительно  виртуальная цифровая вселенная. Для этой цели, Хайден полагается на реальные астрономические данные и компьютерные модели Галактики, предоставленные ему НАСА и Европейским космическим агентством. По мнению экспертов, суперкомпьютер, используемый в планетарии, является одним из самых мощных в мире. В 2009 году Хайден показал 25-минутную космическое шоу  «Путешествие к звездам», озвученное актрисой Упи Гольдберг. Оно признано самым удивительным космическим шоу, когда-либо сделанным в истории.

Самый интерактивный планетарий в мире

Научная фантастика становится реальностью в Планетарии Карла Цайса в немецком городе Штутгарте. Планетарий имеет 227 мест, а диаметр купола - 20 метров. Объект был построен в 1938 году, но во время войны был полностью разрушен, а восстановлен только в 1977 году. Планетарий заслуженно носит название «самый интерактивный в мире», потому что у него есть проектор ZeissUniversarium IX. Благодаря этому, ночное небо показано так, как космонавты видят его после выхода за пределы земной атмосферы. Для космических спектаклей используются электронное, проекционное и лазерное оборудование, телевизионные передатчики, стереоакустика и т.д. Планетарий Карла Цейса посещают ежегодно более 200 000 гостей.

Самый гостеприимный планетарий в мире

Этот титул планетарий China Science and Technology Museum , расположенный в китайской столице Пекина, получает не случайно, он имеет 442 места. Диаметр его купола 30 метров. Планетарий расположен в Музее естественных наук в Пекине. Он был построен в 1957 году и имеет площадь 5000 квадратных метров. Планетарий в Пекине - первый в мире космический театр, в котором используются лазерные и проекционные системы Omnimax. China Science and Technology Museum разполагает программой обработки графических изображений SGI. С ее помощью планетарий позволяет посетителям наблюдать звезды и планеты в режиме реального времени. Проектор CarlZeiss Universarium M IX дает возможность рассмотреть 9000 звезд. Планетарий имеет 3D-театр. Сиденья в нем способны имитировать полет через космическое пространство, и возможность ощутить состояние  свободного падения.

https://www.etem.com/ru/blog/the-5-most-impressive-planetariums-in-the-world

 Перевела на украинский язык 4.07.20     13.30   

19.6.2018

5 НАЙБІЛЬШ ВРАЖАЮЧИХ ПЛАНЕТАРІЇВ В СВІТІ


Найстаріший у світі планетарій

Це планетарій Німецького музею в Мюнхені, що вміщає до 180 відвідувачів. Найстаріший у світі планетарій був відкритий в Мюнхені 7 травня 1925 року на території Німецького музею, діаметр купола досягає майже 15 метрів. Ідея його відкриття належить засновнику музею Оскару фон Мюллера. Планетарій дозволяє побачити все зоряне небо, за винятком невеликої частини біля Південного полюса - вона була зайнята проектором. Обертаючись близько полярної осі, проектор демонструє цілодобове обертання небесних тел. Кожен рік Планетарій Німецького музею відвідує понад 8,5 мільйонів відвідувачів.

Найбільший у світі планетарій

Його ім'я Нагоя Сіті Музей і перебуває у японському місті Нагоя.Планетарій має 350 місць. Діаметр купола становить 35 метрів. Планетарій Нагоя Сіті Музей був відкритий у листопаді 1962 року. До 2010 року спорудження брало 15 мільйонів чоловік і його закрили на реконструкцію.Оновлений планетарій відкриває свої двері в березні 2011 року і вже може похвалитися інноваційним проектором StarballZeissUniversariumModel IX. У грудні 2011 року планетарій Нагоя Сіті Музей був визнаний найбільшим планетарієм в світі і записаний в Книгу рекордів Гіннеса.

Найвідвідуваніший у світі планетарій

Крім самого відвідуваного, Планетарій Хайден в Нью-Йорку можна вважати самим видовищним у світі. Він має 429 місць, а висота його сягає купола 11,5 метрів. Планетарій Хайден був відкритий в 1935 році і є частиною Центру вивчення Землі та Космосу в Американському музеї природної історії. Планетарій використовує потужні комп'ютерні системи, завдяки яким створюється виключно віртуальна цифровий всесвіт. Для цієї мети, Хайден покладається на реальні астрономічні дані і комп'ютерні моделі Галактики, надані йому NASA і Європейським космічним агентством. На думку експертів, суперкомп'ютер, який використовується в планетарії, є одним з найпотужніших у світі. У 2009 році Хайден показав 25-хвилинну космічне шоу «Подорож до зірок», озвучене актрисою Упі Гольдберг. Воно визнано самим дивним космічним шоу, коли-небудь зроблених в історії.

Самий інтерактивний планетарій у світі

Наукова фантастика стає реальністю в Планетарії Карла Цайса в німецькому місті Штутгарті. Планетарій має 227 місць, а діаметр купола - 20 метрів. Об'єкт був побудований в 1938 році, але під час війни був повністю зруйнований, а відновлений тільки в 1977 році. Планетарій заслужено носить назву «самий інтерактивний у світі», тому що у нього є проектор ZeissUniversarium IX. Завдяки цьому, нічне небо показано так, як космонавти бачать його після виходу за межі земної атмосфери.Для космічних вистав використовуються електронне, проекційне та лазерне обладнання, телевізійні передавачі, стереоакустіка і т.д.  Планетарій Карла Цейс відвідують щорічно більше 200 000 гостей.

 Найгостинніший планетарій в світі

 Цей титул планетарій China Science and Technology Museum, розташований в китайській столиці Пекіна, отримує не випадково, він має 442 місця.  Діаметр його купола 30 метрів.  Планетарій розташований в Музеї природничих наук в Пекіні.  Він був побудований в 1957 році і має площу 5000 квадратних метрів.  Планетарій в Пекіні - перший в світі космічний театр, в якому використовуються лазерні і проекційні системи Omnimax.  China Science and Technology Museum разполагает програмою обробки графічних зображень SGI.  З її допомогою планетарій дозволяє відвідувачам спостерігати зірки і планети в режимі реального часу.  Проектор CarlZeiss Universarium M IX дає можливість розглянути 9000 зірок.  Планетарій має 3D-театр.  Сидіння в ньому здатні імітувати політ через космічний простір, і можливість відчути стан вільного падіння.

 https://www.etem.com/ru/blog/the-5-most-impressive-planetariums-in-the-world
фото http://animalworld.com.ua/news/Samyj-bolshoj-v-mire-planetarij

  Переклала українською мовою 4.07.20 13.30

ID:  881658
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Оповідний
ВИД ТВОРУ: Поема
ТЕМАТИКА: Пейзажна лірика й вірші про природу
дата надходження: 04.07.2020 13:33:36
© дата внесення змiн: 04.07.2020 13:41:22
автор: Тома

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (340)
В тому числі авторами сайту (2) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Катерина Собова, 04.07.2020 - 15:11
12 12 12 12
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: