Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: ЇЇ КРАСА НЕ ПІДВЛАДНА ВІКУ - ВІРШ

logo
Тома: ЇЇ КРАСА НЕ ПІДВЛАДНА ВІКУ - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЇЇ КРАСА НЕ ПІДВЛАДНА ВІКУ

Тома :: ЇЇ КРАСА НЕ ПІДВЛАДНА ВІКУ
СОФИ ЛОРЕН – 85 ! ЕЁ КРАСОТА НЕ ПОДВЛАСТНА ВОЗРАСТУ
Суббота, 08 Февраля 2020 г. 19:50 
20 сентября исполнилось 85 лет всемирно известной итальянской актрисе Софи Лорен.
Глядя на нее, этим цифрам поверить сложно
– в 71 год она была признана самой красивой женщиной планеты,
в 73 снялась обнаженной для календаря Pirelli,
а в 84 после 8-летнего перерыва снова появилась в кино.
Почему Софи Лорен дважды выходила замуж за Карло Понти, за что ее и супруга заклеймили позором в родной Италии, а саму актрису отправили за решетку, и другие малоизвестные факты – далее в обзоре.

Настоящее имя актрисы – София Виллани Шиколоне. Она родилась в Риме, но вскоре после ее появления на свет мать вернулась в свой родной городок Поццуоли – отец Софии Рикардо Шиколоне признал свое отцовство и дал ей свою фамилию, но регистрировать брак с ее матерью отказался. В детстве София была очень худенькой и высокой, за что получила прозвище Стеккетто – Жердочка. Она не пользовалась популярностью у сверстников, а сама себя считала дурнушкой. Но уже в 14 лет София участвовала в местном конкурсе красоты, где получила в награду денежный приз и билет в Рим. Спустя 2 года она приняла участие в конкурсе «Мисс Италия», и хотя не одержала в нем победу, получила звание «Мисс Элегантность», учрежденное жюри дополнительно специально для нее. Тогда же произошло событие, навсегда изменившее ее жизнь: на конкурсе красоты 16-летняя София познакомилась с 38-летним продюсером Карло Понти, который впоследствии стал ее мужем.
  22-летняя разница в возрасте была не единственной преградой в их отношениях – Карло Понти был женат, и для оформления развода ему нужно было получить разрешение Ватикана, чего пришлось ждать очень долго. Карло и София тайно поженились в Мексике, но позже были вынуждены оформить развод, поскольку на родине продюсера обвинили в двоеженстве, отлучили от причастия, заклеймили позором и даже призвали зрителей бойкотировать его фильмы. И только в 1966 г., спустя 16 лет после их знакомства, Карло и София смогли узаконить свой брак вторично. С тех пор они праздновали годовщину свадьбы дважды в году.
   Несмотря на то, что ее супруг был продюсером, поначалу ее актерская карьера не складывалась – ей предлагали только эпизоды, роли статистов либо эротические сцены. Позже Карло Понти выкупил все фильмы юной актрисы, где она обнажалась, чтобы не портить ее репутацию после того, как она стала известной. В титрах первых своих фильмов она упоминалась под псевдонимом София Лазарро, а позже Карло Понти предложил ей изменить фамилию на «Лорен» – это было созвучно фамилии бельгийской актрисы Марты Торен, в те времена широко известной.
   
   Понти работал со своей супругой, как Пигмалион с Галатеей: он не только придумал ей новое имя, но и научил элегантно одеваться, вести светские беседы, правильно говорить, избавившись от неаполитанского акцента, привил вкус к хорошей литературе, заставил учить иностранные языки, нанял персонального стилиста и педагога по этикету, поставил неподражаемую походку с покачиванием бедер (она должна была пройти вдоль ряда открытых тумбочек так, чтобы их дверцы захлопывались). Единственное, что она отказалась делать, – пластическую операцию по изменению формы носа. Софи Лорен тогда заявила: «Нет такой артистки, которой мешал бы собственный нос!»
  
   Еще в молодости Софи Лорен научилась игнорировать все критические замечания по поводу своей внешности: режиссеры отказывались ее снимать, считая некиногеничной из-за слишком длинного носа и лишнего веса. Но и свой нос, и пышные формы актриса считала своей изюминкой и вскоре добилась признания своей красоты во всем мире. Лорен говорила: «Женщина, твердо уверенная в своей красоте, сумеет в конце концов убедить в ней всех остальных».
Звезда итальянского кино Софи Лорен | Фото: kino-teatr.ru, fancy-journal.com
Однажды архиепископ Генуи пошутил, что, хотя Ватикан не одобряет клонирования, он мог бы сделать исключение хотя бы для Софи Лорен. Она никогда не была излишне самоуверенной и самовлюбленной, и, снимаясь с признанными мэтрами европейского кино, всегда испытывала волнение и страх, но об этом не знал никто, кроме нее самой. Она говорила, что демонстрировать свои страхи окружающим просто недопустимо – «иначе рискуешь проиграть сражение».
Одна из самых красивых женщин планеты – Софи Лорен | Фото: bigpicture.ru
К середине 1950-х гг. Софи Лорен уже была звездой итальянского кино и признанным в своей стране эталоном женской красоты. И это произошло не только благодаря стараниям ее супруга-продюсера – вскоре она доказала, что обладает незаурядным актерским талантом. За главную роль в фильме «Чочара», сыгранную в 26 лет, Лорен получила «Оскар» в номинации «Лучшая актриса». К 1980 г. итальянскую актрису уже знали во всем мире. За всю свою кинокарьеру Софи Лорен была удостоена премий всех крупнейших кинофестивалей. Она стала обладательницей пяти «Золотых глобусов» и двух «Оскаров». В 1999 г. Американский институт киноискусства включил Лорен в список 25 величайших актрис в истории кинематографа.
  Несмотря на мировое признание, в родной Италии у актрисы и ее супруга было немало проблем. Помимо двоеженства, Карло Понти обвиняли в незаконном вывозе денежных средств из страны, а саму актрису – в уклонении от уплаты налогов. В 1982 г. она даже из-за этого оказалась за решеткой! Суд признал ее виновной и приговорил к месяцу тюремного заключения. В итоге Софи Лорен провела в женской тюрьме 17 дней из 30, после чего ее выпустили досрочно за прилежное поведение. Однако судебная тяжба продолжалась на протяжении почти 40 лет, и только в 2013 г. дело, открытое еще в 1974 г., наконец закрыли, обвинения были окончательно сняты, и судебное преследование звезды кино прекратилось.
   Когда в 76 лет Софи Лорен снялась в фильме «Мой дом полон зеркал», все были уверены в том, что это ее последняя работа в кино. Но актриса не собирается уходить на пенсию – после 8-летней паузы в 84 года она снова появилась на съемочной площадке: ее сын, режиссер Эдоардо Понти, убедил ее сняться в драме «Жизнь до нас». Случайные прохожие, увидев на улицах Рима звезду кино в инвалидном кресле, были обеспокоены состоянием ее здоровья. Но, как оказалось, этого просто требовала ее роль согласно сценарию.
   Неувядающей красоте Софи Лорен и сегодня не устает удивляться весь мир. А сама актриса говорит: «Я считаю, что нам всем следует наслаждаться временем, отведенным нам на этой земле. И, поскольку старость – это всего лишь часть этой жизни, мы должны наслаждаться и ей…». Остается только пожелать ей долгих лет жизни и поблагодарить за те работы, которые на протяжении 68-летней кинокарьеры радовали зрителей всего мира!
kulturologia.ru
Перевела на украинский язык   31.05.20       18.50


СОФІ ЛОРЕН – 85 ! ЇЇ КРАСА НЕ ПІДВЛАДНА ВІКУ
Субота, 08 Лютого 2020 р. 19:50 
20 вересня виповнилося 85 років всесвітньо відомої італійської актриси Софі Лорен.
Дивлячись на неї, цим цифрам повірити складно
– у 71 рік вона була визнана найкрасивішою жінкою планети,
у 73 знялася оголеною для календаря Pirelli,
а у 84 після 8-річної перерви знову з'явилася в кіно.
Чому Софі Лорен двічі виходила заміж за Карло Понті, за що її і дружина затаврували ганьбою в рідній Італії, а саму актрису відправили за грати, і інші маловідомі факти – далі в огляді.

Справжнє ім'я актриси – Софія Віллані Шиколоне. Вона народилася в Римі, але незабаром після її появи на світ мати повернулася у своє рідне містечко Поццуолі – батько Софії Рікардо Шиколоне визнав своє батьківство і дав їй своє прізвище, але реєструвати шлюб з її матір'ю відмовився. У дитинстві Софія була дуже худенькою і високою, за що отримала прізвисько Стеккетто – Жердинка. Вона не користувалася популярністю у однолітків, а сама вважала себе поганулею. Але вже в 14 років Софія брала участь в місцевому конкурсі краси, де отримала в нагороду грошовий приз і квиток в Рим. Через 2 роки вона взяла участь у конкурсі «Міс Італія», і хоча не здобула в ньому перемогу, отримала звання «Міс Елегантність», засноване журі додатково спеціально для неї. Тоді ж сталася подія, що назавжди змінило її життя: на конкурсі краси 16-річна Софія познайомилася з 38-річним продюсер Карло Понті, який згодом став її чоловіком.
 22-річна різниця у віці була не єдиною перешкодою в їх стосунках – Карло Понті був одружений, і для оформлення розлучення йому потрібно було отримати дозвіл Ватикану, чого довелося чекати дуже довго. Карло і Софія таємно одружилися в Мексиці, але пізніше були змушені оформити розлучення, оскільки на батьківщині продюсера звинуватили в двоєженство, відлучили від причастя, затаврували ганьбою і навіть закликали глядачів бойкотувати його фільми. Та тільки в 1966 р., через 16 років після їх знайомства, Карло і Софія змогли узаконити свій шлюб вдруге. З тих пір вони святкували річницю весілля двічі в році.
 Незважаючи на те, що її чоловік був продюсером, спочатку її акторська кар'єра не складалася – їй пропонували тільки епізоди, ролі статистів або еротичні сцени. Пізніше Карло Понті викупив всі фільми юної актриси, де вона оголювалася, щоб не псувати репутацію після того, як вона стала відомою. У титрах перших своїх фільмів вона згадувалася під псевдонімом Софія Лазарро, а пізніше Карло Понті запропонував їй змінити прізвище на «Лорен» – це було співзвучно з прізвищем бельгійської актриси Марти Торен, в ті часи широко відомою.

 Понті працював зі своєю дружиною, як Пігмаліон з Галатеєю: він не тільки придумав їй нове ім'я, але й навчив елегантно одягатися, вести світські бесіди, правильно говорити, позбувшись від неаполітанського акценту, прищепив смак до гарної літератури, змусив вчити іноземні мови, найняв персонального стиліста і педагога з етикету, поставив неповторну ходу з погойдуванням стегон (вона повинна була пройти вздовж ряду відкритих тумбочок так, щоб їх дверцят захлопувалися). Єдине, що вона відмовилася робити, – пластичну операцію по зміні форми носа. Софі Лорен тоді заявила: «Немає такої артистки, якої заважав би власний ніс!»

 Ще в молодості Софі Лорен навчилася ігнорувати всі критичні зауваження з приводу своєї зовнішності: режисери відмовлялися її знімати, вважаючи некиногеничной з-за занадто довгого носа і зайвої ваги. Але і свій ніс, і пишні форми актриса вважала своєю родзинкою і незабаром досягла визнання своєї краси у всьому світі. Лорен говорила: «Жінка, твердо впевнена у своїй красі, зуміє врешті-решт переконати в ній всіх інших».
Зірка італійського кіно Софі Лорен | Фото: kino-teatr.ru, fancy-journal.com
Одного разу архієпископ Генуї пожартував, що, хоча Ватикан не схвалює клонування, він міг би зробити виняток хоча б для Софі Лорен. Вона ніколи не була надмірно самовпевненою і самозакоханою, і, знімаючись з визнаними метрами європейського кіно, завжди відчувала хвилювання і страх, але про це не знав ніхто, крім неї самої. Вона говорила, що демонструвати свої страхи оточуючим просто неприпустимо – «інакше ризикуєш програти бій».
Одна з найкрасивіших жінок планети – Софі Лорен | Фото: bigpicture.ru
До середини 1950-х рр. Софі Лорен вже була зіркою італійського кіно і визнаним у своїй країні еталоном жіночої краси. І це сталося не тільки завдяки старанням її чоловіка-продюсера – незабаром вона довела, що володіє неабияким акторським талантом. За головну роль у фільмі «Чочара», зіграну в 26 років, Лорен отримала «Оскар» в номінації «Краща актриса». До 1980 р. італійську актрису вже знали у всьому світі. За всю свою кінокар'єру Софі Лорен була удостоєна премій всіх найбільших кінофестивалів. Вона стала володаркою п'яти «Золотих глобусів» і двох «Оскарів». У 1999 р. Американський інститут кіномистецтва включив Лорен в список 25 найбільших актрис в історії кінематографа.
 Незважаючи на світове визнання, у рідній Італії у актриси і її чоловіка було чимало проблем. Крім двоеженства, Карло Понті звинувачували в незаконному вивезенні грошових коштів з країни, а саму актрису – в ухиленні від сплати податків. У 1982 р.вона навіть через це опинилася за гратами!  Суд визнав її винною і засудив до місяця тюремного ув'язнення.  В результаті Софі Лорен провела в жіночій в'язниці 17 днів з 30, після чого її випустили достроково за старанне поведінка.  Однак судова тяжба тривала протягом майже 40 років, і тільки в 2013 р справа, відкрите ще в 1974 р, нарешті закрили, звинувачення були остаточно зняті, і судове переслідування зірки кіно припинилося.
  Коли в 76 років Софі Лорен знялася у фільмі «Мій будинок повний дзеркал», всі були впевнені в тому, що це її остання робота в кіно.  Але актриса не збирається йти на пенсію - після 8-річної паузи в 84 роки вона знову з'явилася на знімальному майданчику: її син, режисер Едоардо Понті, переконав її знятися в драмі «Життя до нас».  Випадкові перехожі, побачивши на вулицях Рима зірку кіно в інвалідному кріслі, були стурбовані станом її здоров'я.  Але, як виявилося, цього просто вимагала її роль відповідно до сценарію.
  Нев'янучої краси Софі Лорен і сьогодні не втомлюється дивуватися весь світ.  А сама актриса говорить: «Я вважаю, що нам всім потрібно насолоджуватися часом, відведеним нам на цій землі.  І, оскільки старість - це всього лише частина цього життя, ми повинні насолоджуватися і їй ... ».  Залишається тільки побажати їй довгих років життя і подякувати за ті роботи, які на протязі 68-річної кінокар'єри радували глядачів усього світу!
 kulturologia.ru
 Переклала українською мовою 31.05.20 18.50

ID:  878084
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Поема
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 31.05.2020 18:54:46
© дата внесення змiн: 31.05.2020 18:54:46
автор: Тома

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (304)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Катерина Собова, 01.06.2020 - 08:46
12 12 12 Наше покоління обожнювало цю актрису! Дуже цікавий матеріал!
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
яся, 01.06.2020 - 00:37
ros цікаво.
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 
Рясна Морва, 31.05.2020 - 19:46
12 12 12 give_rose
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: