Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Левчишин Віктор: ХВАЛА ЗЕЛЕНСЬКОМУ - 7. - ВІРШ

logo
Левчишин Віктор: ХВАЛА ЗЕЛЕНСЬКОМУ - 7. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ХВАЛА ЗЕЛЕНСЬКОМУ - 7.

ПІДСУМОК
	Все, що я писав до цього моменту, гуртувалося виключно на матеріалі, який циркулює у Фейсбуці та який можна побачити/почути по телебаченню. Із самого початку я прагнув бути максимально безпристрасним, хоча, прямо скажу, бути таким стосовно правлячої кліки, я так сприймаю сучасну нашу Владу, мені не вдається. Та, маю надію, стосовно пана Зеленського мені це вдалося.
Якщо подивитися в цілому на ситуацію, яка має місце на цей момент, а вона повинна динамічне мінятися, то вона мені бачиться таким чином.

	Пан Зеленський стоїть на принципово нових засадах пошуку та отримання підтримки своєї кандидатури на посаду президента країни стосовно всього пулу інших кандидатів незалежно від їх ідеологічних переконань (якщо вони є) та засобів агітації за себе. При цьому поки що немає значення хто вже зареєструвався у ЦВК, а хто тільки збирається.
	«Старі кадри», під цим терміном я розумію всіх тих, хто фактично так чи інакше давно існує в політиці, використовують накатані політтехнологами схеми – бігборди з гаслами та обіцянками (у більшості ідіотські як по змісту так і по подачі), різноманітні засоби підкупу громадян (від примітивної гречки та до витончених ролей раптом релігійно віруючих та правовірних, які спонсорують Церков, навіть із вкрадених у народу грошей), широкий спектр адмінресурсу, хуцка (нагла, цинічна і відверта брехня). При цьому вже зараз можна сказати, що старе правило «два українця – три гетьмана» працює повністю, бо навіть  «народні» опозиціонери із Західної України виявилися нездатними об’єднатися та висунути одного кандидата, тому ідуть троє: Садовий, Кошулинський та Коханівський. Судячи з того, що вже троє з цієї когорти (Садовий, Наливайченко та Каплин) отримали звинувачення у порушені Законодавство про агітацію, нас попереду очікують вельми брудні та гучні скандали навколо всіх кандидатів. Я вже не кажу про нестримну безпардонність нашого Херанта та його улюбленого ворога пані Юлі.
	Пан Зе грає по своїм правилам, які ніяк не вписуються в освячені 27-річною Владою. Тому нічого дивного нема в тому, що фактично він один протистоїть політикам та їх політтехнологам усіх мастей – від демократів і націоналістів та до  олігархів і великого кодла їх підтримки.

	Очікувалося, що пан Зе не буде одиноким у цьому протистоянні. Воно не залежить від того, як ви відноситесь до пана Зе, тому що воно обумовлене не вами. Воно закономірне. Якби Вакарчук наважився приєднатися до пана Зе, то ми би мали цікаве змагання між ними, тому що вся стара команда політиків так остогидла людям, що тільки сама поява молодих і амбітних людей в цій пекельній гонці відкинула би старперів на обочину. Поки що цього не сталося. 

	Тільки що прочитав, що Порошенко агітує Вакарчука підтримати його у прагненні обняти другий строк. Невже таке можливе? Але яка би була нездолана сила молодих якби об’єдналися Вакарчук і Зеленський!

	Я завжди люблю слухати Гордона. Він вельми розумна і достатньо об’єктивна людина, але мені подобається не тільки це, а і те, що він на протязі довгого часу робив дрібні нібито обмовки, що часто можна за його словами чути схований текст і що він є обізнаною людиною і вельми делікатно та навіть обережно проявляє позицію певних Сил, скажу так, які зараз ведуть таємну частину Третьої Світової війни проти Росії ( я вже казав раніше, що фактично іде війна між Демократією та Автократією) на теренах України.  Від того, що ми проти цього, ніщо не змінюється. Вибори президента України є воєнна операція.
	Вся стара гвардія претендентів на посаду президента є фактично силою Авторитаризму і щоб вони не говорили, які б ура-патріотичні та ура-націоналістичні гасла не піднімали на своїх прапорах, вони є провідниками інтересів Московії, тому що головний стрижень у них «ГІПЕРТРОФОВАНЕ Я». Якби це було би не так, то не було би цієї шаленої кількості претендентів.
У протистоянні ним знаходяться: 
-	Саакашвілі (у вигнанні і до того ж вже декілька разів зраджений своїми прибічниками); 
-	Вакарчук, який не наважується вступити у цю пекельну боротьбу;
-	Зеленський, який наважився і зараз один протистоїть всім і вся.

	Нема ніякого зиску агітувати за нього, я просто спостерігаю цю битву з цікавістю старої людини, яка фізично вже знаходиться за межами цього пекла. Враховуючи систему того, що пан Зе вже запустив у дію, я орієнтовно знаю, що він ще запустить. Але переконаний, що у нього ще достатньо козирів у рукаві.

	І на завершення моїх виступів на цю тему три ремарки.

ІДОЛИ
	Концепція необхідності ідолів для пересічних людей існувала завжди. В Радянському Союзі їх майстерно штучно створювали: Павлік Морозов, Зоя Косомодемьянська, молодогвардійці. Від США пішли герої коміксів. Але паралельно достатньо звичним є коли якась видатна людина в чомусь стає героєм і її починають розглядати як ідола. А далі її видатні досягнення/здібності в чомусь переносяться автоматично на весь спектр життя і боксери починають бути політиками та суддями у конкурсах танців, а герої війни ідуть в політику. В різних країнах це проявляється по-різному, але проявляється. При цьому політики прагнуть зробити із себе касту недоторканих. В нашій країні це має особливо карикатурний характер.
Якщо враховувати, що шлях розвитку Людства (сучасна Цивілізація) певним чином Обумовлюється і що вже є прояви початку руйнування існуючих систем управління, широка поява непрофесіоналів у політиці є закономірним явищем.

КЛОУНИ
	Те, що останнім часом в різних країнах на різних посадах в якості Офіційного лідера з’являються коміки та клоуни і вельми успішно виконують свої обов’язки, є тільки одним із прояві вищесказаного.

ПРЯМА ДЕМОКРАТІЯ
	Є багато ознак та проявів її народження. Довга розмова. А коротко – таке.
В моїй бібліотеці фантастики десь є оповідання, написане років 60 назад ще радянським письменником про те, як космонавт після довгої відсутності повертається додому і застає зовсім іншу країну та іншу організацію життя. Він зустрічає людину, яка є президентом країни. Більше ніяких управлінців нема. Влада президента необмежена – все, що виконується в крані, робиться по його наказу. Він в пошані і носить на грудях відзнаку президента, яка може бути знята з його тіла тільки при умові, що якась інша людина одіне її і стане президентом. Є одна дрібничка: по всій країні стоять стовпчики, на яких будь-який мешканець ставить свою оцінку діям президента: плюс чи мінус. Якщо мінусів набирається більше ніж плюсів, то ознака президента вибухає і тоді починається пошук кандидата на цей пост.
	Цікаво: а серед наших кандидатів хтось погодився би стати на цих умовах президентом?
10.01.2019

ID:  821235
Рубрика: Проза
дата надходження: 13.01.2019 15:47:53
© дата внесення змiн: 13.01.2019 15:47:53
автор: Левчишин Віктор

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (346)
В тому числі авторами сайту (19) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

dashavsky, 14.01.2019 - 21:29
biggrin yahoo gy Люди , що з Вами! cry Куди котиться світ! jester
 
Левчишин Віктор відповів на коментар dashavsky, 14.01.2019 - 22:14
Котиться по 21 століттю до його далекого кінця.
biggrin
 
Волинянка, 14.01.2019 - 17:36
Дуже цікаво написано... Беру свої попередні слова назад...
 
Левчишин Віктор відповів на коментар Волинянка, 14.01.2019 - 21:21
Бач, виявляється : мої слова можуть ще і переконувати! biggrin give_rose
 
Зоя Журавка, 13.01.2019 - 23:41
Цікаво.
 
Левчишин Віктор відповів на коментар Зоя Журавка, 14.01.2019 - 09:44
Дякую.
 
геометрія, 13.01.2019 - 22:24
Дякую,Вікторе! Мені було цікаво читати... 12 16 writer girl_sigh flo12
 
Левчишин Віктор відповів на коментар геометрія, 14.01.2019 - 09:44
От і добре. Радий, що дав вам певне інтелектуальне задоволення. give_rose give_rose give_rose
 
lionet, 13.01.2019 - 21:23
Наївні... Читайте сіонські протоколи. У них на 40 років вперед вже вирішено хто де буде президентом, а ці передвиборні шоу і так звані вибори влаштовують для "розваги" гоїв. Протокол з прізвищем президента вже написаний.
Попклоунів, попшоунів,
Нам пхають в президенти -
Людожера Кіссинджера
Юдорезиденти...
Це обіцяні радянські
"райські" дивіденди...

https://vnk242.livejournal.com/tag/НАШИ%20ПЛАНЫ%20ОТНОСИТЕЛЬНО%20СЛАВЯН
 
Левчишин Віктор відповів на коментар lionet, 14.01.2019 - 09:42
"Протоколи сіонських мудриців", так це названо було на початку 20 століття, читати треба, але... є Програма Розвитку Людства, то спробуйте прочитати Людство з цієї точки зору, тоді зрозумієте суть і цих Протоколів.
 
lionet відповів на коментар Левчишин Віктор, 14.01.2019 - 17:25
Програм всіляких є безліч, та чомусь все йде як по писаному, стисло викладеному у бахвальствах ребе Шнеєрсона, що ми вже на власній шкурі відчуваємо. Ви, мабуть, вибачте, полінувались прочитати матеріал за цим посиланням і згадати події, що відбулися після тих дат, що там можна побачити, тому пишете ще про якісь програми розвитку на тлі тотальної деградації на цих теренах, про які там йдеться...
 
Не Тарас, 13.01.2019 - 16:29
У нас би поставити стовпчики,щоб перевішати всіх-
обіцяльників брехувальників, хапувальників.москволизальникіІ ЗАЛИШИЛОСЯ Б 2-3 кандидати! hi 12 12
 
Левчишин Віктор відповів на коментар Не Тарас, 13.01.2019 - 16:45
Так і до Кукс-клана можна докотитися...
 
Аяз Амир-ша, 13.01.2019 - 16:07
12 12
Було б вже п'ять трупів... wink
 
Левчишин Віктор відповів на коментар Аяз Амир-ша, 13.01.2019 - 16:44
А можк і більше. fright
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: