Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Redivivus et ultor: патріотизм - ВІРШ

logo
Redivivus et ultor: патріотизм - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

патріотизм

патріотизм - не в вишиванці,
не в рамці "двадцять п'ять відсотків",
не в українській колиханці
і не в "горілці" замість "водки"

патріотизм - не в бризках слини,
не в поливанні опонента,
не в тім, що вже нема людини -
лише "істоти" та "агенти"

що неугодна журналістка -
"продажна с...ка" та "підстилка",
що апокаліптична звістка -
бо хтось назвав виделку "вилка"

патріотизм - не сміх злорадний,
коли розбивсь літак "Росфлоту"...
патріотизм - занадто складно
для "вишиватних" патріотів

Давно не ношу вишиванку, носив її, коли з того сміялись, коли тицяли пальцями, тоді це був протест. Зараз носіння вишиванки - це тренд і я не хочу.
Ніколи не творив собі кумирів і не "обрамляв" свої аватарки рамками на кшталт "25%"
Не тішився смерті колишньої депутатки Ірини Бережної, бо вона, бач, "ригівська підстилка і так їй і треба". Вона, насамперед, молода жінка, чиясь донька.
Мені вкрай неприємний колишній депутат Олег Царьов, але, коли його били, то відчув огиду і відразу, бо били його натовпом.
Дотримуюсь принципу, що мову на хліб таки не намажеш і наразі це не найкритичніша проблема в Україні. Мовні квоти на радіо та тб - дурниця. Як сказав Олег Скрипка:"Якщо пісня - гі...но, то неважливо, якою мовою вона звучить, треба створювати якісний контент, а не впроваджувати квоти"
І т.д., і т.д.


ID:  902581
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 26.01.2021 12:06:50
© дата внесення змiн: 26.01.2021 12:09:53
автор: Redivivus et ultor

Мені подобається 7 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Тетяна Мошковська
Прочитаний усіма відвідувачами (728)
В тому числі авторами сайту (34) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Redivivus et ultor відповів на коментар Ulcus, 27.01.2021 - 11:44
То було риторичне, бо я знаю, що ти так не вважаєш smile Мова змінюється. Як народні говірки, діалекти, так і літературна. Чи не тобі це краще за мене знати? І це процес незворотній. Еталонні зразки літературної мови змінюються з часом. Літературна мова часів Котляревського, Шевченка, Куліша - архаїчна, порівняно із сучасною. Так само архаїчна мова Шекспіра для сучасних англійців (про американців уже й мовчу), мова Пушкіна і Гоголя - для росіян.
Улю, ти ж не будеш заперечувати, що літературні стандарти - це не щось догматичне, аксіомічне, законсервоване в своєму розвитку.
Візьми будь-яку мову: там багато носіїв літературного стандарту?
Знаєш, часто доводиться виправляти російськомовних - своєї рідної, мовляв, не знаєте, а все ж просто: я вчив літературну російську, вони живуть в розмовній.
Світ повільно, але неухильно прямує до "лінгва франка". Спочатку їх буде кілька десятків, потім - кілька, потім - одна. Тенденція вже помітна.
Але то я вже на тисячі років вперед зазираю)))
А мова наша - і не "псяча", і не "слов'їна" (коробить мене однаково від обох епітетів), така ж сама мова, як і сотні інших,не краща й не гірша за них, різниця лише в тім, що вона - наша, рідна.
 
Polemokrateia, 26.01.2021 - 16:59
Еге ж. Нас б'ють - а ми повинні їм співчувати. Патріотів втоптують в багно - а вони повинні сумирно підставляти другу щоку. В нас забирають майбутнє - а ми не пручайся, адже какаяразніца, виживе та нікому не потрібна мова чи ні, буде Україна чи малоросія. Правда ж?
Що далі, то більше огиди відчуваю коли чую тих, кому хай хоч сто раз знищать країну, тільки б не забруднити білії ручки. Люди, ми всі в лайні, хто хоче його розчистити - для себе самих і для майбутнього - мусить побути до лайна нетолерантним.
Непокаране зло - зростає. Крапка.
 
Redivivus et ultor відповів на коментар Polemokrateia, 27.01.2021 - 00:25
І що ж у вашому розумінні "не забруднити білії ручки"? З чого почнемо, з Царьова? Натовпом у майже сотню чоловік бити людину ногами - це "забруднити білії ручки"? В ім'я чого? Якої світлої мети? Назвіть її. Знаєте, приблизно в той самий час побили ще одного депутата-регіонала, Нестора Шуфрича. Тільки в тому побитті є суттєва різниця - бійка була "сам-на сам"?
Ви в моєму творі чи в коментарі-доповненні до нього десь щось бачили про непотрібність мови? Де? Тицьніть! Мова справді так важлива? Вам легше від того, що вашу країну грабує україномовний у вишиванці? В нас справді є такий різкий поділ за мовною ознакою?
А, може, напишете петицію, щоб в російськомовних учасників АТО_ОСС статус УБД забрати? А, може, загиблих російськомовних не будемо враховувати? Тут колись один автор писав мені, що, мовляв, добре, що в АТО російсько- та суржикомовних вдосталь повибивали - нація очиститься.
Як же я не люблю, коли, де треба і не треба ліплять оте "какаяразніца"...
Малоросія, кажете? Так Малоросія, насамперед, в голові. Отой закон мовний і є "хуторянство" і "малоросіянізм", бо не треба ніяких законів на захист того, чому нічого не загрожує. Чим вам закон 1989 р. "не до шмигу"?
Ніхто ще батогом не змусив щось любити, тільки ненависть викликав. Еволюція. Для таких речей потрібна еволюція, а не нашвидкуруч, "під вибори" томоси та мовні закони робити.
І мали б патріархат, а не Константинопольську подачку. Нація, політична нація, не мовною приналежністю визначається, не етнічною.
Комусь із патріотичного панства відомо, що Драгоманов - етнічний росіянин, Антонович - поляк, Донцов - росіянин, Василь Вишиваний - німець. Патріотичному панству, взагалі, ці прізвища знайомі? smile Чи далі пафосних гасел самоосвіта "не продвинулась"?)
В мене є подруга( вона, до речі, авторка в цьому клубі), етнічна росіянка, в побуті - російськомовна, контрактниця ЗСУ, вона не вигукує до хрипоти пафосні гасла, не вимахує прапорами, вона просто служить у ЗСУ
 
Redivivus et ultor відповів на коментар Polemokrateia, 27.01.2021 - 01:17
Гасла "Україна - для українців" і "Москалів - на ножі" зотліли ще в темному ХХ столітті. Неактуально це нині, незатребувано. Та і сумніваюсь, що в більшості тутешніх патріотів не "затонка кишка", щоб посадити кого на ніж biggrin
Як вчить нас народна мудрість - Триндіти - не мішки носити biggrin
 
Ulcus, 26.01.2021 - 15:29
добре. якщо не в вишиванці і не в колисанці, то де? як, на твою думку, можна роздивитись справжній патріотизм? що це таке? тільки не треба казати, що то щем у серці бла-бла-бла...
 
Polemokrateia відповів на коментар Ulcus, 26.01.2021 - 17:08
Влучне питання. Без мови й культура країни немає. Просто в Європі це настільки природньо для кожного, шо й не обговорюється зовсім. Тільки зараз коли питання інтеграції мусульман які не всі хочуть інтегруватися повстало. А так - в чому ж іще може бути патріотизм? Окрім того, мені здається, якщо в людини немає справедливого гніву на катів і ворогів - то щось в тієї людини з серцем не те. Як можна співчувати катові який хоч краплю відплати отримав, а не його жертвам? Не можу собі уявити таке викривлене мислення. Царьов хіба ягня невинне щоб йому співчувати?
 
Redivivus et ultor відповів на коментар Polemokrateia, 27.01.2021 - 01:02
Ви дарма апелюєте до Ulcus smile Її бачення патріотизму, якщо й різниться від мого, то не настільки і не так, як того хотілося б вам smile
Але це аж ніяк не стосується нашої з вами розмови smile
Ви знаєте, скільки в Ірландії та Шотландії носіїв гельської мови? А у Вельсі - Валлійської? Одначе, ні ті, ні інші, ні треті не втратили своєї культури. Це я не до того, що мова - це неважливо, це я до того, що мова є важливим, але не чимось визначальним для збереження традиційної культури. У вас хтось відбирає мову? Як??? Де??? Яким чином???
До речі, у вас там має бути не "питання повстало", а "питання постало" smile
Ви бачили щось в мене щодо співчуття Царьову??? Там йшлося лише про огиду до озвірілого натовпу. Таку саму огиду я відчував, коли бачив, як вбивали Каддафі, як його труп виставили у вітрині-морозильнику м'ясної крамниці? Це праведний гнів??? Ні - це скотство.
Співчуття загиблим дітям, жертвам пожежі в ТЦ в Росії - це справедливий гнів на катів і ворогів? Плескати в долоні і стрибати від радощів, бо російський пасажирський літак розбився і сотня людей загинула??? Кого вони катували??? Вони - цивільні.
Під час другої світової Ілля Еренбург закликав: "Вбий німця!!!" Не нациста, не окупанта - німця!
Може, тому, лише за офіційними даними біля 800 тис. згвалтованих радянськими солдатами німецьких жінок від 8 до 80 років? Це ж праведний гнів, правда? Це ж ті жінки, певне, катували?
Справедливий гнів, кажете) Може, жінок-депутаток з ПР треба було всіх, прямо на майдані, "хором"? Ну, а чого? Виявити праведний гнів і громадянську позицію.
В чому патріотизм? Не в тому, щоб сміятися з росіян, бо в них розбиті дороги, живуть в бараках і бухають, а самим не бухати, вилізти з бараків і будувати дороги.
 
Redivivus et ultor відповів на коментар Ulcus, 26.01.2021 - 23:36
Патріотизм починається не зі співів гімну - це точно smile А з чого? З елементарного сортування сміття (пластик - окремо, скло - окремо, органіка - окремо), з того, що недопалки вкидаються в урну, а не повз, з посадженого дерева, а не з вирубаних гектарів, з підтримки "Зеленої енергетики", з нормальних доріг, з нормальних громадських туалетів. Щодо туалетів. Змити після себе в громадській вбиральні - теж патріотизм. Не запаскуджувати свою вулицю, населений пункт, країну - це патріотизм. Вагітній місцем поступитись - патріотизм. Ах, попередній президент одним з найбільших досягнень вважає закріплення в Конституції прагнення до євроінтеграції) Це нормально??? Це патріотизм??? Якісь слова, пусті й порожні вважати досягненням, а хто проти - той зрадник???))) Нам, щоб нормально жити, треба щось десь записувати чи інтегруватися кудись?)))
Щоб не мочитись у під'їздах, треба в Євросоюз вступити?)))
Ми 30 років лише руйнуємо і запаскуджуємо все навколо себе. І все нам хтось заважає - то москалі сало вкрали, то комуністи, то "попередники", то війна. О, так, я ніц не патріот))) Патріотично налаштовані співгромадяни мізки ламали, як би то перейменувати вул. Леніна в процесі декомунізації, а я канаву копав, щоб воду відводити. Бо мені, непатріотичному пофіг назва, мені калюжа муляє, яка від зміни назви з "Леніна" на "Миру" ніц нікуди не ділась wink
О, люди! Яка маячня, коли виявом патріотизму вважається заборона показу "Іронії долі"))), бо там, бачиш, Тализіна)))
Патріотизм для мене, мала, насамперед в любові до Батьківщини, а не в ненависті до ворогів. А це трішки різні речі, пря? smile wink
 
Ulcus відповів на коментар Redivivus et ultor, 26.01.2021 - 23:49
якщо тихо любити, то ніхто не помітить, а голосно ненавидіти - о, саме те!)))
 
Redivivus et ultor відповів на коментар Ulcus, 27.01.2021 - 01:03
Умгу) Головне - набирати побільше і кидати подалі. Лайна)
 
яся, 26.01.2021 - 14:18
friends будьмо людьми!
 
Redivivus et ultor відповів на коментар яся, 27.01.2021 - 01:22
Будьмо - гей! biggrin
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: