Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: Джей Стронгуотер - ВІРШ

logo
Тома: Джей Стронгуотер - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 9
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Джей Стронгуотер

Тома :: Джей Стронгуотер
Ювелирные изделия от американского дизайнера Джея Стронгуотера
Джей Стронгуотер (Jay Strongwater), настоящее имя Джей Фейнберг (Jay Feinberg), родился в 1960 году, - американский дизайнер и ювелир.
Стронгуотер (Strongwater) - это английская версия девичьей фамилии его матери, Старквассер (Starkwasser). Он пошел в Школу Дизайна в Род-Айленде, прежде чем начал заниматься ювелирным искусством, когда учился на втором курсе. К 22 годам его произведения уже продавались в Neiman's, Bloomingdales, I Magnin и Bonwit Teller.
Джей Стронгуотер начинал свою карьеру как ювелир - в 1981 году он создал небольшую коллекцию бижутерии. Молодого дизайнера почти сразу же заметил Оскар де ля Рента, и уже на следующий год украшения от Jay Strongwater появились в Vogue и Harper's Bazaar. Это позволило Джею открыть свою первую студию на 39-й авеню в Нью-Йорке, а его ювелирные изделия начали свое восхождение на мировые подиумы.
Однако постепенно мода на использование драгоценностей во время показов проходит - кутюрье предпочитают обходиться более дешевыми версиями украшений или вовсе без них. Понимая это, в 1994 году Джей Стронгуотер выпускает коллекцию рамок для фотографий!
"Я сделал несколько подарков для своих друзей, и они им так понравились, что все в один голос заявили: ты должен сделать коллекцию!" - рассказывал дизайнер позже.
В своей работе он впервые использует ювелирные техники для создания предметов интерьера: ювелирные сплавы олова, бронзы и меди, покрытие цветной эмалью в технике Фаберже и инкрустация полудрагоценными камнями и кристаллами Swarovski. Он уделяет одинаковое внимание как лицевой, так и тыльной стороне изделий, что впоследствии становится его знаком качества и визитной карточкой. Благодаря бешеному успеху коллекции рамок, Стронгуотер разрабатывает концепцию "Ювелирные украшения для дома". Он начинает создавать мелкие предметы интерьера: подсвечники, шкатулки, вазы, фигурки животных - милые драгоценные безделушки, которые, кажется, оживают в руках.
В 2004 году его коллекция предметов для дамской сумочки в стиле золотой эпохи Голливуда - компактные зеркальца, флаконы для духов, футляры для помад - была выбрана в качестве подарков номинантам церемонии вручения наград Американской Киноакадемии "Оскар".
Коллекции Jay Strongwater включают в себя также крупные предметы интерьера: столики, ширмы, бра, зеркала, часы. Некоторые изделия выпускаются ограниченным тиражом от 100 до 300 экземпляров. Изделия от Jay Strongwater коллекционируют многие знаменитости, среди них: сэр Элтон Джон, Опра Винфри, Кейт Бланшет, Халли Берри, Том Хэнкс, Мадонна и другие.
Подарок к празднику ...Чародей ювелирного искусства Joy Strongwater
https://lovers-of-art.livejournal.com/643838.html
Перевела на украинский язык  28.03.20    6.51

Ювелірні вироби від американського дизайнера Джея Стронгуотера
Джей Стронгуотер (Jay Strongwater), справжнє ім'я Джей Фейнберг (Jay Feinberg), народився в 1960 році, - американський дизайнер і ювелір.
Стронгуотер (Strongwater) - це англійська версія дівочого прізвища її матері, Старквассер (Starkwasser). Він пішов у Школу Дизайну в Род-Айленді, перш ніж почав займатися ювелірним мистецтвом, коли навчався на другому курсі. До 22 років його твори вже продавалися в Neiman's, Bloomingdales, I Magnin і Bonwit Teller.
Джей Стронгуотер починав свою кар'єру як ювелір - в 1981 році він створив невелику колекцію біжутерії. Молодого дизайнера майже відразу ж помітив Оскар де ля Рента, і вже на наступний рік прикраси від Jay Strongwater з'явилися в Vogue і Harper's Bazaar. Це дозволило Джею відкрити свою першу студію на 39-й авеню в Нью-Йорку, а його ювелірні вироби почали своє сходження на світові подіуми.
Однак поступово мода на використання коштовностей під час показів проходить - кутюр'є воліють обходитися більш дешевими версіями прикрас або зовсім без них. Розуміючи це, в 1994 році Джей Стронгуотер випускає колекцію рамок для фотографій!
"Я зробив кілька подарунків для своїх друзів, і вони їм так сподобалися, що всі в один голос заявили: ти повинен зробити колекцію!" - розповідав дизайнер пізніше.
У своїй роботі він вперше використовує ювелірні техніки для створення предметів інтер'єру: ювелірні сплави олова, бронзи та міді, покриття кольоровою емаллю в техніці Фаберже і інкрустація напівдорогоцінним камінням і кристалами Swarovski. Він приділяє однакову увагу як лицьової, так і тильній стороні виробів, що згодом стає його знаком якості та візитною карткою. Завдяки скаженого успіху колекції рамок, Стронгуотер розробляє концепцію "Ювелірні прикраси для дому". Він починає створювати дрібні предмети інтер'єру: свічники, шкатулки, вази, фігурки тварин - милі дорогоцінні дрібнички, які, здається, оживають у руках.
У 2004 році його колекція предметів для дамської сумочки в стилі золотої епохи Голлівуду - компактні дзеркальця, флакони для парфумів, футляри для помад - була обрана в якості подарунків номінантів церемонії вручення нагород Американської Кіноакадемії "Оскар".
Колекції Jay Strongwater включають в себе також великі предмети інтер'єру: столики, ширми, світильники, дзеркала, годинники. Деякі вироби випускаються обмеженим тиражем від 100 до 300 примірників. Вироби від Jay Strongwater колекціонують багато знаменитостей, серед них: сер Елтон Джон, Опра Вінфрі, Кейт Бланшет, Халлі Беррі, Том Хенкс, Мадонна та інші.
Подарунок до свята ...Чародій ювелірного мистецтва Joy Strongwater
https://lovers-of-art.livejournal.com/643838.html
Переклала на українську мову 28.03.20 6.51



ID:  869681
Рубрика: Проза
дата надходження: 28.03.2020 06:55:02
© дата внесення змiн: 28.03.2020 06:55:02
автор: Тома

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (403)
В тому числі авторами сайту (2) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Катерина Собова, 28.03.2020 - 11:27
12 12 12
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Щиро дякую за підтримку!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: