Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: дівчина з третього поверху: Відвертість із тишею - ВІРШ

logo
дівчина з третього поверху: Відвертість із тишею - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Відвертість із тишею

Зима вночі завжди стає більш суворішою, ніж зранку або вдень. Ніч - це час , коли всі зорі наставляють свої вуха і слухають молитви знедолених, розчарованих, зневірених людей. Саме в цей момент чомусь хочеться сподіватися в те, що хтось зверху тебе почує,вислухає, дасть пораду...Чомусь хочеться відкриватись цим давно мертвим зорям, світло яких доходить аж по сей день. Чомусь хочеться промовляти тихо-тихо до місяця свої секрети...
Вона ніколи не дозволяла собі бути слабкою. Завжди , коли плечі легенько  опускались,  нагадувала собі:  " Не в цьому житті, не смій". Вдивлялась в перехожих через вікно, на ліхтарі, які випромінюють радість, незалежно від погоди, настрою, проблем. Вони просто світяться і  де-не-де перешіптуючись з такими , як самі. 

Вона хотіла вірити, що те, що все що зараз відбувається в її житті - це лише тимчасово. Що це нормально, що це ніщо інше , як чергове випробовування долі і його потрібно пройти з високо піднятою головою...Не розуміла, чому тримає цю каву в руках і чому стоїть, чому живе, чому дихає, чому вона все ще рухається...Ритм серцебиття поволі ставав тихішим, спокійнішим, зажатішим. Сковані рухи не давали почуттям безнадійності вилізти назовні.
Була , немов генерал, добре контролюючий своє тіло, але лиш дійшовши до ліжка, сльози , немов визволені люди з кріпатцтва , стікали вільно по щоках. 
Є сльози , на які неможливо дивитися . Вони беземоційні, награно істеричні , на присмак гидотні, звідкись викопані, бо ледве-ледве виступають з краєчків очей. 
Є сльози, які перехоплюють дух . Гіркі, сповнені величезного удару , вистражденні, змучені, обурені через неспрведливість життя, через байдужість долі. Такі сльози щирі та кричущі . Які бурхливо виливаються з очей і також раптово зупиняються. 
А є сльози...мовчазні, тихі, боязкі, невинні , тремтячі сльози. Їх найважче тримати у собі, бо за цими сльозьми ховається щось до болю колюче, те що ріже зсередини і спричиняє крововилив у самій душі, те , що змушує серце битись рідше, а зжимати комок все дужче. Ці сльози викликають  несамовиту нудоту, яка супроводжує тебе кожну секунду...такі сльози вдаряють у мозок, через що той просто б'ється в конвульсіях.
Це сльози найстрашніші  і водночас найсильніші, бо вони терплячі...
Долинає гучна музика з квартири сусідів. Хотіла б також розважитись просто з купою людей, посміятись без ніяких внутрішніх бар'єрів, побути такою як всі нормальні люди..але вже не буде такою. Не бачить сенсу у спілкуванні зіпсованих людей, з якими і поговорити немає про що..Спогади заполонили її повністю, груди здригаються від легкого повіювання холоду з ущелинки віконця. Морозець і торкнувся її душі, така худенька, така..маленька , така слабка зараз. 

" Ненавиджу...ненавиджу за те, що ти зі мною зробила,  - такі думки вибивались відважно з її уст. Ці думки давно сидять в бійцівський рукавичках і намагаються виграти кожен ринг, аби бути вимовленими. Не розуміли, чому ця вперта дівчина просто не викричить їх у тишу. Тиша одазу поглине це в себе і нікому не розкаже про ті муки, які зараз її катують., - ..я до щему у грудях ненавиджу тебе, всім серцем ненавиджу , що через тебе мушу ставати такою....черствою.." Дівчина сідає на підвіконня і дивиться на самотній місяць.

"..такою холодною до інших, але водночас ...такою наївною, нетерплячою, недовірливою, але до біса щирою в глибині душі ! Ненавиджу тебе, бо я страждаю через тебе!  Бо я мушу боротись кожного дня за своє життя, триматись за поручень власної ж підтримки, що так по-дитячому вдиляюсь в перехожих намагаючись відшукати когось, хто б просто мене замінив тебе, хто б дав мені ту любов, ту ніжність на яку я заслуговую і яку я так і не отримала від тебе! " , - тихі, невпевненні сльози ллються водограєм додолу. Вона не боїться визнати, що її рани зараз кровоточать, не боїться...бо хіба сильні можуть боятись? 

"Я зневажаю тебе , ти- просто створіння , яке існує. Ти просто жінка, яка блукає життям, яка нічого не принесла хорошого , яка викинула  зі словами " сама справишся", " я тобі нічого не повинна" . Ти для мене просто об'єкт , просто ніхто, і мені просто хочеться одного разу прокинутись і невідчувати цього ганебного стану, цієї нудоти..., - дівчина обійняла свої ніжки, схилилась тендітними плечима на них і дивлась в нікуди. Просто дивилась, просто мовчала. Думки хочуть вискочити, пролізти з вологих від сліз губ, але...не можуть. Тримається.

" Не розумію,  чому саме я , чому саме мене терзає оце відчуття самотності та непотрібності. Чому ти не сказала мені, що на мене таке чекає?  Чому не підготувала мене до такого стану в якому я зараз? Чому сміливо не призналась , раніше не сказала в очі " Ти мені не потрібна", чому щоночі я повинна була тримати на собі  твій зневажливий погляд, твоє байдуже відношення і чути це бридке , сухе "Привіт", вважаючи, що певно так потрібно... Чому ? Чому я зараз маю стояти посеред купи людей, триматися на двох ногах і думати " як це б вижити...". чому ти не попередила , що навіть материнська любов не вічна..?!!!! - стриманні сльози , не соромлячись єднаються з тишею та одкровенністю її намірів вислухати. Тіло скуйовжилось в клубок , наче поряд десь небезпека, але направді це потребність заспокоїти ж саму себе..

" ...усе своє життя ні краплі ніжності, ні краплі турботи , любові, ні каплі...Так, досить! - брови похмуро створили образ незадоволення і контролю над собою, -  мені просто треба вистояти.. -  сказала нарешті вона вголос, ледь чутно, - ...просто жити , просто триматися, просто посміхатись, прийняти той факт, що ні її , ні його не було в твоєму житті  і все..".

Тиша трохи сумно зітхнула, огорнула дівчину теплими обіймами , витерла пекучі сльози..

Пролунали її думки на волю : " Терпіння завжди винагороджується. Ти терпи. Одного разу хтось - таки зробить тебе щасливою..." , - пальцем провела по вікну , щось малюючи , - ...думала, що робиш мене слабкою? Ні. Ти робиш мене неперможною,  і останній твій чужий мені погляд і останні твої  необгрунтовані слова " ти жорстока, ти..безсердечна.." , лише підтверджують, що я здатна любити набагто сильніше,  ніж ти собі можеш уявити..але не тебе, да пробачить мене Бог", - опустила голову легенько наколінця.

Відвертість , яку дозволила собі , бальзамом пролилось по горючій лавині ран. Як довго вона цього собі не дозволяла, як довго тікала від цього і от відкрилась. Таких терапій має бути багато, бо навіть ззовні сильна людина, ламається одразу, як тільки її застає ворог з минулого. Дівчина знала , що думки будуть змінюватись, що згодом вона навіть згадуватиме з полегшенням, але зараз...
Голова бідкаючись, намагалась стримати цей невгамовний стукіт крові. Махнатий сніг набирав обертів і через лічені хвилини заховав гарні іномарки своїм кожушком, одягнув файні шляпки на ліхтарики, а голі дерева нарядив у білі шалики.  Ніч все жила своїм життям, бігаючи під пухнастими сніжинками, розкидала зорі в хаосному порядку і з ніжною зухвалістю вихвалялась візерунками, які вони висвітлювали.

ID:  822687
Рубрика: Проза
дата надходження: 25.01.2019 13:23:56
© дата внесення змiн: 25.01.2019 15:05:54
автор: дівчина з третього поверху

Мені подобається 4 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (420)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

blackberry_poems, 30.01.2019 - 15:43
а я прочитала повністю
така неймовірна проникливість, відвертість та щирість
в одному Ви праві: терпіння завжди винагороджується!
Нехай у Вас все буде добре! 16 16
 
кавоманка відповів на коментар blackberry_poems, 30.01.2019 - 17:21
Вдячна Вам за візит і за такий приємний коментар give_rose 22 39
 
Дружня рука, 25.01.2019 - 20:13
ну хто ще міг так написати,
пожежа, вихор, заметіль,
у собі це все не сховати,
а хай почують звідусіль.
у цьому всьому стільки сили,
стільки душевного вогню,
навчилась інших полюбити,
ще полюби себе саму.
вона того направду варта,
ота розстроєна й сумна,
взяла як зброю трішки жарту
і фото з келихом вина
hi
 
кавоманка відповів на коментар Дружня рука, 25.01.2019 - 22:12
Не думала, що хтось повністю це прочитає..
Ви мене розчулили..
Щиро вдячна give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: