Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тома: 25 правил… - ВІРШ

logo
Тома: 25 правил… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 6
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

25 правил…

Тома :: 25 правил…
25 правил, як за менший час зробити більше
У сучасному світі є все, але майже немає вільного часу. Тому, якщо ви хочете за короткий час встигати робити більше, ніж ви встигаєте зробити зараз, вам потрібно навчиться всього двох речей: організованості і самодисципліни. 25 головних правил, за допомогою яких ви зможете робити більше за меншу кількість часу.
1. Визначтеся з метою і зосередьтеся на головному Не маючи чіткої мети ви постійно будете блукати серед безлічі справ, які вам не тільки не допоможуть досягти мети, а скоріше навпаки, будуть від неї відволікати і забирати ваше цінне час.
2. Стимул і мотивація Якщо робота нам подобається, то ми виконуємо її легко і швидко. Тому, якщо хочете встигати більше, знаходите в кожній справі стимул для себе.
3. Використовуйте правило 80/20 Не важливо, як багато у вас є часу, але важливо, як і на що ви його витрачаєте. Є чудовий принцип Паретто, який свідчить, що 20% зусиль приносить 80% результату, і навпаки 80% ваших зусиль приводять всього до 20% результату. Ми ефективно працюємо не більше 20% свого робочого дня. Тому важливо спочатку робити важливе, а потім займатися іншими справами. У побуті також працює закон Паретто: 80% речей, які знаходяться у нас вдома або в машині, практично не використовуються (речі, які ми не носимо, книги, які ми не читаємо, посуд, яку ми не використовуємо і т.д.) . Позбавляйтеся від зайвого, звільняючи простір і енергію.
4. Вимкніть всі відволікання Складно не зреагувати, коли щось пілікає під вухом. Тому відключаємо: звук телефону, будь оповіщення з соціальних мереж, автоматичну перевірку пошти. А щоб не пропустити дійсно щось важливе, поставте автовідповідач на телефон та електронну пошту, в якому вкажіть, коли з вами знову можна буде зв'язатися.
5. Будьте рішучі Якщо ви щось зробили / сказали / вирішили, то не варто втрачати час на безглузді роздуми про правильність прийнятого вами рішення. Що зроблено, то зроблено, зробіть висновки і рухайтеся далі. Не робить помилок лише той, хто нічого не робить.
6. Навчіться говорити «ні» Якщо ви хочете встигати багато протягом дня, навчитеся відмовляти. Люди люблять перекладати свої справи і обов'язки на інших. Допомагати - не означає робити чиюсь роботу.
7. Доводьте справи до кінця Багато хто любить відкладати справи на не певен термін і не доводити почате до кінця. Список таких справ має властивість накопичуватися і вантаж невиконаного і усвідомлення, скільки вам ще належить зробити, тисне на вас щодня. Якщо візьмете за звичку не починати нову справу, поки не закінчено старе, це не тільки буде вас стимулювати швидше закінчити розпочате, але і навчить вас не залишати справи на потім.
8. Список справ Складіть список справ, які потрібно закінчити і почніть викреслювати з нього те, що зроблено. Коли закінчите зі старими справами, візьміть собі за звичку складати список справ на сьогодні, завтра, тиждень і т.д. Це допоможе вам бути більш організованою.
9. У першу чергу виконуйте важливі справи Зробіть таблицю, як показано нижче, і запишіть всі ваші справи, розділивши їх на 4 групи: Термінові і важливі справи, не термінові, але важливі, Термінові, але не важливі, не термінові і не важливі справи. Звичайно ж, в першу чергу виконуйте справи з першої групи, а справами з останньої групи можна зайнятися, якщо є вільний час. 10. Підтримуйте порядок Дуже багато часу економиться, коли у вас порядок в речах, на робочому столі і в комп'ютері. У кожної речі має бути своє місце, документи повинні бути систематизовані, з роботи не можна йти, поки на робочому місці не буде ідеального порядку. 5 хвилин на підтримання порядку заощадять вам в результаті годинник, які можуть бути витрачені на пошук потрібного документа або речі.
11. Позбавтеся від шаблонного мислення Як правило, наша робота одноманітна, тому так легко стати жертвою шаблонного мислення. Спробуйте робити свою роботу по-іншому, адже звичне - не завжди найкраще. Можливо, вашу роботу можна виконати швидше, якщо її автоматизувати або делегувати ваші обов'язки.
12. Фокусуйте увагу на те, що робите Так уже влаштований наш розум, що ми думаємо про багато речей одночасно і в результаті, практично не вміємо зосереджуватися.Якщо займатися старанно чимось одним, ні на що не відволікаючись, це набагато ефективніше і за часом, і по витраченим зусиллям, ніж якщо робити кілька справ, перескакуючи з одного на інше. Мультизадачність не допоможе вам стати більш продуктивними.
13. Відразу беріться за роботу Багато людей перед тим, як взятися за роботу, починають наводити порядок в паперах або на столі, пити каву, читають соціальні сторінки, а потім дивуються, куди поділося час, відведений на роботу! Якщо ви знаєте, що треба робити, відразу беріться за роботу, а якщо впораєтеся швидко, у вигляді бонусу можна і кави попити, і в соціальні мережі заглянути.
14. Використовуйте час без залишку Ми багато часу витрачаємо даремно, але ж його можна було б використовувати з користю. Наприклад, під час поїздки на роботу можна слухати аудіокнигу, під час сніданку - складати план на день, а стоячи в черзі, складати список покупок або переглядати записи, викреслюючи зроблене і додаючи нові завдання на вечір або цей тиждень.
15. Відстежуйте витрачений час Ви можете зберегти не одну годину вільного часу, якщо будете більш розбірливими, вибираючи фільми і телепередачі, які ви дивитеся, журнали і газети, які ви читаєте.
16. Міняйте заняття Тіло ніколи не втомлюється цілком, зазвичай одночасно втомлюються лише деякі групи м'язів. Зміна занять допоможе з цим впоратися. Наприклад, якщо ви кілька годин поспіль працювали сидячи, перейдіть на ту роботу, де можна щось робити стоячи або в русі. І навпаки. Попрактикуйте цей метод хоча б тиждень і ви переконаєтеся, наскільки більше здатний витримати ваш організм.
17. Починайте раніше Помічено, що якщо прийти на роботу на півгодини раніше, можна встигнути набагато більше. Якщо правильно організувати свій день, то можна лягати спати разом з дітьми, тобто не пізніше 10-ї години вечора, і вставати о 5 ранку. За 2 ранкових години, поки не встануть діти, можна встигнути зробити набагато більше, ніж у вечірній час з 22 до 24, коли ви втомилися під кінець дня.
18. Працюйте, коли працюється. Ви напевно помічали, що є дні, коли робота «кипить і спориться», а є дні, коли робити не хочеться абсолютно нічого. Це нормально і потрібно ставитися до цього з розумінням і спокоєм. Якщо немає термінової роботи, то цілком можна дозволити собі день-другий відпочинку.
19. Встановіть режим дня Ми будемо набагато більше встигати, якщо все буде робити вчасно і у встановлений час. Режим дня дозволить вашому організму працювати, як годинник. Для цього ретельно розплануйте свій день, включаючи прийоми їжі і сон. Ви набагато швидше будете засинати і легше прокидатися, якщо це буде в один і той же час, навіть на вихідних. Якщо приймати їжу в строго встановлений час, це також сприятливо позначиться на вашому травленні і загальному самопочутті. Якщо йти з роботи в один і той же час, це не дасть вам приводу не закінчити роботу.
20. Будьте уважні Якщо ви хочете заощадити час, уважно слухайте, записуйте вказівки і відомості, і уточнюйте, якщо необхідно. Це допоможе вам уникнути непорозумінь, повторень і переробок.
21. Позбавтеся від «пожирачів» часу Тому, якщо ви дійсно хочете встигати зробити багато протягом дня, вам потрібно позбутися від тих занять, на які витрачатися даремно ваш дорогоцінний час.
22. Сядьте на інформаційну дієту У наш час ми весь час схильна до інформаційним атакам, наш мозок практично не відпочиває: новини по телевізору, плітки колег, робочі моменти, домашні розмови і т.д. В результаті, ми відчуваємо, що наша голова опухає від надлишку інформації, ми стаємо розсіяними і загальмованість. Тім Ферріс, автор «4 годинного робочого тижня», пропонує нам сісти на дієту з "низьким вмістом інформації".
23. Оптимізувати роботу Подумайте, що забирає у вас багато часу. 24. Всього три завдання в день Хочете встигати більше? З'їжте жабу на сніданок - так говорять західні фахівці з тайм-менеджменту. З'їсти жабу означає зробити щось не найприємніше, але дуже важливе з самого ранку. Коли ця справа буде зроблено, інші завдання здадуться дріб'язковими порівняно з ранкової. Заплануйте три важливі справи на сьогоднішній день, перше з яких і буде «жабою». Виконавши три важливі справи, інші справи у міру сил і можливостей. Таким чином, у вас кожен день буде ефективним, адже як мінімум три справи зроблено!
25. Розділіть велику роботу на дрібні завдання Завжди страшно приступати до серйозної роботи або розбирати накопичилися завали. Набагато простіше вирішувати дрібні завдання, які є частина чогось більшого. Велика мета стає досяжною завдяки маленьким дій, які ви робите кожен день. Переклала на українську мову 27.08.18 12.10
Книги для тих, хто хоче встигати житии Керрі Глісон «Працюй менше, встигай більше» Джек Кенфілд «Цілісне життя. Ключові навички для досягнення ваших цілей »Девід Аллен «Як підтримувати відносини в порядку» Стівен Р. Кові «Головна увага головним речам» Іцхак Пінтосевич «Дій! 10 заповідей успіху » Мартін Бьяуго «Менше, але краще. Працювати треба не 12 годин, а головою » Переклала на українську мову 18.08.18 11.54

ID:  816978
Рубрика: Проза
дата надходження: 10.12.2018 08:32:02
© дата внесення змiн: 10.12.2018 08:32:02
автор: Тома

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Микола Холодов, Надія Башинська
Прочитаний усіма відвідувачами (343)
В тому числі авторами сайту (8) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Лилея, 10.12.2018 - 17:27
12 12 Большущее спасибо!!!
16 16 39 39 39 flo36
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Микола Холодов, 10.12.2018 - 16:21
12 give_rose
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Цікаво.Наснаги й усмішок. give_rose
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую,взаємно!
 
Катерина Собова, 10.12.2018 - 11:38
12 12 12 Томочко, дуже дякую за такі мудрі поради!
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 
Надія Башинська, 10.12.2018 - 09:08
12 16 12 16 12 Для мене це є важливим!!! flo04 flo04 flo04 Дякую, Тома!
 
Тома відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose Дякую!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: