Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: володимир мацуцький: Розумний атеїзм - ВІРШ

logo
володимир мацуцький: Розумний атеїзм - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Розумний атеїзм

володимир мацуцький :: Розумний атеїзм
  

Людству потрібна віра в Бога. Але правдива віра в справедливого Бога. 
 Відроджуючи древні традиції, коли людина сама  здійснювала вибір Бога, давала йому назву, призначала Йому коло можливостей, приходимо к такому поняттю як Розумний Атеїзм, який дасть можливість вибирати правдиву віру і справедливого Бога. 
Тільки через Розумний Атеїзм людство зможе об’єднатися  в Єдиній Вірі в Справедливого Бога. 
Все, що відбувається зараз і відбувалося в світі людей протягом  багатьох  тисячоліть існування релігій – це прояв Богів несправедливих, вигаданих  різними народностями, як зброя свого захисту і боротьби проти інших народів. Бог однієї народності і віри завжди був несправедливим до інших народностей з іншими вірами.  
Особливо це стосується Богів трьох поширених релігій: іудаїзму, християнства ( згадаймо гоніння євреїв) та ісламу, який  вже п’ятнадцять століть у стані війни то з християнством, то з іудаїзмом. 
Найбільш вразливою  ланкою в ланцюжку цих трьох споріднених релігій є крихке сполучення іудейського примітиву і християнської мрії – християнство (точніше, іудо-християнство) з його безліччю різновидів, які ще й досі сприймають Всесвіт як плоску землю на трьох китах та твердим куполом неба де сидить Бог поміж раєм і пеклом. Не набагато відрізняється сприймання Всесвіту і рештою земних релігій.
Технічний прогрес сучасного суспільства допоміг простій людині розкрити очі на сутність Всесвіту, який по ствердженню науковців «сам себе створив, і все що в ньому створив». А  з цього можна зробити висновок, що Всесвіт наділений такими можливостями, які людство шукає у Богові. То ж настав час розкрити очі і на сутність всіх світових   релігій. 
Чи не розумніше було б для людства поступово відмовитись від них, як негативних і суперечливих, які побудовані на припущеннях, вигадках, на так званих «божих чудесах» з проявами фанатизму, граничному з шизофренією, і які приречені на зникнення як такі, що мають примітивного безпомічного Бога, створеного уявою неосвічених  людей.   
Релігії, які пропагують віру в примітивного Бога небезпечні, і роблять людство беззахисним. Так звані святі писанини (м’яко кажучи, вікові нашарування міфів) сучасних релігій  не можуть  співіснувати з точними науками, з розумним  суспільством, яке своїм розвитком не може не протистояти невігластву (дійсному, чи прихованому) провідників церков, і буде шукати іншого розуміння Бога. 
Звичайно ж, пошуки розуміння справедливого Бога з позитивною справедливою вірою відбуватимуться болісно і не за одне покоління  розумних людей. 
Та попри все, приміром, в Україні  спостерігаються перші слабкі кроки  у напряму змін у віруваннях і розумінні Бога, з’являється сумнів в необхідності іудо-християнської вірі з її божою трійцею. 
Поспішне і відстале у часі нав’язування українцям православного іудо-християнства не стане на заваді. Більш того, це нав’язування вже зараз  породжує в суспільстві спротив і несприйняття цієї віри більшістю освічених людей, які розуміють, що православне іудо-християнство потрібне тільки Росії, і завжди спрямоване тією ж Росією проти української державності і українського етносу. 
Нажаль, і автокефальна помісна православна іудо-християнська церква не зможе захистити український народ, яка хоч і називається  українською, не є такою з її так званими святими біблійними іудеями, і яка не спроможна канонізувати українських святих Тараса Шевченка, Лесю Українку, Івана Франка. 
Надання Томасу і створення української автокефальної православної  церкви – це звичайно позитивна подія для України, але подія політична. 
Чи допоможе надання Томасу український тільки за назвою православній іудо-християнській церкві захистити віруючих України від впливу російської церкви, яка теж базується на іудо-християнській вірі? Великий сумнів, бо це хоч і є  кроком на шляху від Росії, але кроком маленьким і в ту ж саму ідеологію іудо-християнства. 
Агресивне іудо-християнське православ’я Росії завжди буде поруч, і враховуючи рабську ідеологію православного  іудо-християнства і ту більшість людей з рабською психологією, які вірять в іудейські казки, буде мати суттєвий вплив на внутрішню політику в Україні.
 Молячись одному Богу з ворогом, завжди програє слабший. Агресивна Росія – це надзвичайно негативна сторона всесвітнього православ’я, поширення якого на інші народи неможливе саме з цієї причини. З цієї ж причини з усіх іудо-християнських вір православ’я зникне першим. І велика вірогідність, що це почнеться з України.
 Позбавитись впливу Росії можна тільки одним способом: стати сильнішим за Росію, а не релігійнішим в спільній вірі, яка примушує віруючих «…і коли вдарить тебе хто у праву щоку твою – підстав йому й другу», або радить підкорятись любій владі, «…бо всі влади від Бога».
Піклуючись про «всі  влади» і кривдників, які тебе б’ють (наразі це Росія) провідники іудо-християнства стверджують, що їх Бог захищає народи України від ворога. Цинізм іудо-християн полягає ще й в тому, що саме їх Бог все своє земне життя був ортодоксальним іудеєм, і звичайно ж далекий від проблем українського народу. 
Далекій Він і від проблем всього світового неєврейства, як такого, що ніколи не знав Він, бо за життя приходив лише до «овечок загинулих дому Ізраїлевого…», і думав лише про них.
Нажаль, таке егоїстичне ставлення до людей чужої віри, спираючись на свого Бога, проявляють  всі сучасні релігії, кожна з яких не визнає іншу, більш того, кидає віруючих і невіруючих у полум’я кривавих війн, використовуючи віру як підґрунтя для виправдання своїх шкурних економічних інтересів.   
Та на щастя, людство приречене жити однією спільною релігією в розумному співіснуванні, шлях до якої лежить тільки через Розумний Атеїзм. Зашморг, який накинули багаточисленні сучасні релігії на шию людства зітлів. І Слава Богу, Єдиному Справедливому Богу Правдивої віри.

ID:  812430
Рубрика: Поезія, Нарис
дата надходження: 03.11.2018 18:55:20
© дата внесення змiн: 08.11.2018 12:42:53
автор: володимир мацуцький

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (391)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: