Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ярослав К.: Не наша війна - ВІРШ

logo
Ярослав К.: Не наша війна - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Не наша війна

Ярослав К. :: Не наша війна
За твором Ганни Верес "Це не наша війна?!"
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=760172


Це не наша війна, бо воюють Росія і Штати,
Що тримають в заручниках весь неподілений світ,
Де населення мирних країн - просто м'ясо гарматне,
І страждає від воєн десятки чи сотні вже літ.

Не беруся судити чи бути чиїмсь адвокатом,
Хто почав цю холодно-гарячу війну і коли...
Але ми стали буфером поміж Росією з НАТО,
Для яких, як казав попередник, ми "бидло й козли"...

Статус-кво був порушений, нейтралітет наш коштовний
Продала за безцінок Америці зграйка бариг.
Похитнулися шальки терезів на Захід (умовно)
І безсилу країну поклали обличчям до ніг...

А яка їм різниця, в якого "хазяїна" брати?
Хто би дав більше грошей, під того готові лягти.
І в той час, коли брат убиватиме власного брата,
Вони ставлять їм меморіали, музеї, хрести...

Вже не вперше народ України штовхають до страти,
Вистачало охочих на наш український пиріг...
Поможіть нам, Святі, помолися за нас, Божа Мати,
По твоїх молитвах щоб Господь нашу Неньку вберіг...

ID:  778135
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 20.02.2018 18:51:19
© дата внесення змiн: 26.02.2018 00:22:33
автор: Ярослав К.

Мені подобається 10 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Евгений Познанский, Виктория - Р
Прочитаний усіма відвідувачами (1118)
В тому числі авторами сайту (47) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Кадет, 25.05.2019 - 11:21
hi Мудро, старина! 12 friends 22
 
Ярослав К. відповів на коментар Кадет, 25.05.2019 - 12:45
Спасибо, Юра friends
 
Дмитро Кiбич, 02.03.2018 - 22:06
Ярославе, то помiтив таку цiкаву деталь. Американець на картинцi дуже схожий на телеведучого Савiка Шустера, просто копiя його, тiльки що той - без бороди. wink
 
Ярослав К. відповів на коментар Дмитро Кiбич, 02.03.2018 - 22:47
Ага acute ... А ведмідь чомусь мені нагадує нашого міністра соцполітики, який каже, що ми багато їмо... biggrin aggressive
 
Владимир Зозуля, 28.02.2018 - 14:31
напрасно, Ярослав, Вы пытаетесь подстраиваться под этих "светлых" патриотов, что то редактировать, напрасно. свет этих "светлых" не распространяется дальше темной каморки их национальной ущербности. ну разве объяснишь дальтонику, что такое радуга, нет, не объяснишь, поверьте, я пытался, но... их спектр черно-бел, они не воспринимают других цветов, просто не могут. поэтому им не понять за что идет эта война, и кто, и почему ее начал. когда в черно-белость их глаза начинают пробиваться другие цвета, они просто зажмуриваются, так им проще, спокойнее, яркость и широта Ньютоновского спектра их пугает. плюньте, Ярослав, что можно объяснить людям, которые дошли до того, что выдумывают не только свою собственную историю, но и историю мира. над ними уже откровенно смеются не только их "враги" в России, но и их "друзья" в Европе. увы, Ярослав, но их дальтонизм это не просто отклонение от нормы, это скорее деградация зрения. они слепнут, они не видят происходящего у них под носом, они не могут правильно оценить не только происходящее в мире, но и то, что происходит в их собственной стране. они ограблены, нищи, сидят в долговой яме, а верят что это и есть НЕЗАЛЕЖНОСТЬ и ДЕМОКРАТИЯ!!!.. если это не слепота, то ЧТО ЭТО?
 
Ярослав К. відповів на коментар Владимир Зозуля, 28.02.2018 - 16:37
Отредактировал строчку, поскольку она, действительно, была неоднозначна. Россия состоит из многих народов, и тех пресловутых бурятов или чеченцев братскими я не считаю. Да и не о том речь, ведь в первую очередь, украинец убивает украинца. И что самое страшное, у меня есть знакомые, отчаявшиеся заработать мирным трудом, и готовые идти воевать не за идею какую-то, а просто за те копейки, которые им обещают, идти убивать своих! И они это понимают, но не видят другого выхода, это как зарубить курицу с закрытыми глазами. Наивных, верящих в то, что они защищают родину, всё меньше и меньше, так как руководство родины полностью себя дискредитировало уже даже, как Вы сказали, в глазах мировой общественности, которому Украина с её губительным из-за коррупции инвестиционным климатом снова стала неинтересной.
Историю приходится выдумывать, что-то героизировать, так как слишком много вокруг стран, выставляющих её в выгодном лишь для себя свете. Из-за долгого отсутствия государственности слишком мало у нас имеется аутентичных документов, да и те, что есть, интерпретируются зачастую на своё усмотрение, в угоду соседям или властям, им подыгрывающим.
К сожалению, украинцев зомбируют так, что советская пропаганда отдыхает. Да только ли украинцев? Я не исключаю, что и мой спектр не настолько разнообразен, как хотелось бы. Но для меня кажется очевидным, что мы очутились между молотом и наковальней, и борьба в стране идёт не за независимость, а за власть. При этом внаглую используются патриотические лозунги и призывы, которые с удовольствием кушает большинство электората. Благодарю за понимание, Володя.
 
Світла (Імашева Світлана) відповів на коментар Владимир Зозуля, 28.02.2018 - 21:07
Схоже, що за наказом вашого "Крихітки Цахеса" так вас зазомбували, що втратили ви почуття реальності. Ви ж на цій землі живете, та й прізвище українське маєте - Зозуля, то чому ж поганите українців, які поважають себе, не хворіють на комплекс меншовартості? Для вас ми - "дальтоніки" та ще й "національно ущербні" - ото "знайшов гідні його інтелекту слова" "шановний пан" Зозуля. Аж повіяло духом "чорної сотні" столітньої давності. Зводите наклеп, що мало вам тут демократії, та не боїтеся тут "куковать" і ображати почуття співгромадян, які гордяться тим, що вони - українці. Та казіться, кукайте собі на чужому дереві, бо від свого ви відцуралися. "Собаки гавкають, а караван іде"
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар Світла (Імашева Світлана), 28.02.2018 - 21:47
Свiтлано, так патрiотичнi почуття далеко не завжди з етнiчним походженням пов'язанi. Он, наприклад, письменник Микола Хвильовий, справжне його прiзвище - Фiтiльов, родом з Сумськоi областi, а за походженням вiн був - росiянин. Але при цьому якi гарнi твори писав, великий внесок зробив в украiнську культуру. Марко Вочок насправдi звали Марiя Вiлiнська, теж не украiнка, полька за походженням, а народилася в Росii, у Лiпецькiй областi. Але украiнську лiтературу без творiв Марко Вочок неможливо уявити, буде недостатньо яскравою i насиченою. Рауль Чiлачава - грузин за походженням i народився у Грузii, бiля мiста Зугдiдi, а в юностi переiхав до Украiни. Та окрiм грузинськоi багато вiршiв написав i украiнською мовою. А разом з тим колишнiй депутат Верховноi Ради вiд Партii Регiонiв - Микола Левченко за походженням - украiнець, саме так. Але при цьому якось заявив, що украiнська мова годиться лише для фольклору, щоб на нiй старi люди у колгоспi спiвали пiснi онукам. А для написання книг, пiдручникiв, наукових праць вона не годиться, бо якась простецька, некультурна, дуже комiчна. Так що патрiотизм не так вiд етнiчного походження людини залежить, як вiд ii покликання, вiд поглядiв i переконань конкретноi людини.
 
16 17 give_rose give_rose give_rose 12
"Вже не вперше народ України штовхають до страти,
Вистачало охочих на наш український пиріг...
Поможіть нам, Святі, помолися за нас, Божа Мати,
По твоїх молитвах щоб Господь нашу Неньку вберіг..."
Це слова справжнього патріота, який дивиться у суть подій, а не лише у телеекран.
Низько вам вклоняюся, дорогий друже і тисну вашу руку.
Додаю у обране.
 
Ярослав К. відповів на коментар Евгений Познанский, 28.02.2018 - 17:46
Дякую, Євгене. Наспрвді, важко визначити по віршам рівень патріотичності, ми тут на словах усі любимо свою країну. І я вірю, що це так, тільки от кожен у свій спосіб, дехто й, можливо, у протиприродній girl_hospital . Та все ж, хочеться вірити у краще girl_sigh , а Господь колись розсудить... angel
 
Ви, п.Ярославе К., пишете:"Це воюють Росія і Штати", "ну і що ж тут такого, що брат убиватиме брата?" Якщо навіть так, воюють Росія і Штати, то чому цей "брат"- Росія, прийшов на нашу територію і нищить наших людей? Чому у цій "не нашій" війні цей "брат" - Росія приносить у жертву нас, українців? Про це ви,Ярославе К. мовчите, навіть слова поганого про ту другу сторону війни - Росію не сказав. Все Штати винні? А Росія для вас знову - "брат"? Ви, Ярославе, тонко маскуєте свої шовіністичні проросійські настрої, та ще втягуєте і людей, яким справді дорога Україна, у цю облудну провокаційну балаканину.П.Ганна Верес у своєму творі стверджує: "Ні, це наша війна". А у назві вірша у неї стоїть знак питання.
Штати не розстріляли із "градів" наш Донбас, це зробив отой ваш "брат" - іуда, .."великорос". Так, воюють між собою "клани" - грошові мішки і "українські", і "братні- російські", їм байдужа доля простих людей. Але те, що саме росія є найбільш агресивний світовий хижак - це знають усі.
 
Ярослав К. відповів на коментар Світла (Імашева Світлана), 24.02.2018 - 16:45
Трохи відредагував той рядок, де брат убиватиме брата, можливо, не дуже вдало висловив своє бачення думок тих, хто стоїть за цією війною.А під братами тут слід розуміти українців, яких загинуло значно більше, ніж росіян, не кажучі вже про мирних мешканців.Наприклад, відомих полонених російських військових можна перерахувати на пальцях однієї руки, в той час як лише останнім разом було обміняно на нашіх солдатів біля трьохсот сепаратистів.То з ким ми, в основному, воюємо?
Зі своїми, з українцями. Зрозуміло, що за ними стоїть Росія, і походження зброї очевидне. Але ж і ми не самі, за нами Штати, он ще й зброю якусь застарілу зібралися нам спихнути...Я сказав, що не є адвокатом будь-якої сторони, це їхній давній міжсобойчик, вони по всьому світу відстоюють власні інтереси, нехтуючі життями місцевого населення. І хто там агресивніший - риторичне питання, не чув, щоб іракці чи афганці, а особливо, серби, були задоволенні вторгненням Америки.А Арабскі весни хто спонсував?А в Сирії хто допомагав опозиції, з якої потім ІДІЛ сформувався?Рівно як і грузини постраждали від дій Росії, не кажучі вже про нас.Це все велика геополітика, Світлано, і цим двом країнам байдуже, де проводити свої розборки.Як кажуть, нічого особистого, просто бізнес.
Росія ж не на рівному місці забрала в нас шмат території, це було наслідком подій на Майдані.А за ними, хочемо ми це визнавати, чи ні, теж стояли Штати. Подивіться у Вікіпедії, коли почали віщання канали Еспресо, Громадське, (забув назву ще одного), які висвітлювали ті події, і звідки в них фінансування. Я був на Майдані, коли приїжджав Маккейн, він поводився, як справжні хазяїн.Я не знаю, хто стріляв по Небесній сотні, але якби то було якесь фсб, то не пиляли б одразу дерева із пулями, щоб замести сліди, а вже б давно назвали б призвіща організаторів та посадили.А тут он, і на Януковича не можуть доказів знайти.У своєму творі я ділюся своїми думками, розмірковуючі та шукаючи правду, намагаючись бути об'єктивним.Та істину знає лише Бог.
 
Виктория - Р, 23.02.2018 - 22:05
17 flo31
 
Ярослав К. відповів на коментар Виктория - Р, 23.02.2018 - 22:35
Дякую angel .
 
Капелька, 21.02.2018 - 23:01
Дорогий Ярославе. Ваш вірш і затронуті у ньому теми-дуже складні і серйозні.Напишу тут у коменті откровення одної заможньої в Україні людини,яка себе не назвала по імені, за події у Донецьку виставлене в інтернеті ще у квітні 2014:"Да,буде війна.Загине багато з однієї сторони і з другої.А ті,що залишаться,будуть згодні працювати за копійки."Ярославе Буде бажання,будьласка прочитайте вірша "Негайно сплати за воду".У п’ятницю,чи на вихідні виставлю.З повагою до Вас. 16 17 39
 
Ярослав К. відповів на коментар Капелька, 23.02.2018 - 22:50
Будемо намагатися хоч трохи розібратися у цих темах, бо й так за лохів тримають... Дякую, друже! friends
 
ЮНата, 21.02.2018 - 17:09
12 Як завжди - сильно, аналітично, сміливо. І... сумно. Ми можемо допомогти лише молитвами... 17 17 17
 
Ярослав К. відповів на коментар ЮНата, 23.02.2018 - 22:34
Дякую, Наталко. Я теж інших варіантів не бачу... angel
 
Дмитро Кiбич, 21.02.2018 - 00:34
Досить актуальну тему порушили, Святославе. 12 friends Та багато в чому ви правi, як кажуть - "обое - рябое". Але все ж таки США iснування Украiни пiд сумнiв не ставлять, не кажуть, що цi землi - Малоамерика чи Новоамерика.
А, до речi, а хто ж цих двох гравцiв на свiтовiй аренi тодi польських полiтикiв пiдштовхуе до прийняття указiв, де вказуеться кого нам можна вважати героями, а кого - нi в якому разi. Чи румунських i угорських полiтикiв скалити зуби на нашi регiони хто з них примушуе?
 
Ярослав К. відповів на коментар Дмитро Кiбич, 21.02.2018 - 11:32
Україна потрібна Америці для послаблення Росії, ми ж як те шило в одному місці. І що нам з того, що вони визнають нашу цілісність на папері, всупереч Будапештському меморандуму. А реально - погодилися на відчуження Криму та Донбасу, задовільнившись більшою частиною України. Щодо засіхань інших сусідів, то це ознака неповаги до нашої країни, до її керівництва. Якщо воно не зміниться, то можуть реалізувати якусь схему. Якщо всі кричать, "ідемо до Європи", то населення буде в основному радіти, що хоч їхній регіон приєднали до Євросоюзу, чи не так? І навіть за зраду це не вважатимуть, бо ж "ми повертаємося у європейську родину". Та там і так населення західних областей вже давно у Європі чи Росії. В цьому і абсурдність закликів щодо ЄС, бо вони суперечать ідеї незалежності країни. Якби та сама Голандія була насправді незалежною, вона б дослухалася думки свого народа, який був проти нашої асоціації. Але на них натисли німці, французи, яки є хазяями ЄС. А нашу країну і так зневажають, а якщо ми членами їхнього союзу ще станемо, що ж тоді?
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар Ярослав К., 21.02.2018 - 11:57
Нi, ну, звичайно, що знайдуться i такi, якi зрадiють, якщо iхнiй регiон окремо вiд Украiни спробують приеднати до Евросоюзу у складi iншоi краiни. Але в основному народ явно радiти не буде вiд такого перебiгу подiй. Вiдоме гасло як звучить: "Схiд i Захiд - разом". Ну, не всi ж у нас думають так, як управдом Бунша з фiльму "Iван Васильович змiнюе професiю", який царя з себе видавав: "Кемскую волость они хотят взять? Ой, Господи, я то думал! Забирайте, товарищ, забирайте. Ничего, мы большая страна, не обеднеем". wink
 
Ярослав К. відповів на коментар Дмитро Кiбич, 23.02.2018 - 22:59
Гасло гарне, Дмитро. Радянська спадщина - годувати гаслами. А ще "Украина - единая страна". Обома мовами. Тільки все більше чути: "говори рідною!!!" Невже від того Крим з Донбасом захочуть бути єдиною з нами країною? Пусті ці гасла, як і радянські...
Що ж до народу... Та він і так з Галичини вже виїхав, гадаю, більшість була б не проти приєднатися. От, зараз кажуть, що ватники на Донбасі, а потім можуть сказати, що в Київі теж, бо місто російськомовне. А з ватниками в Європу не візьмуть, от і виправдання. Це так, для приклада, можуть так це обставити, що й комар носу не підточить...
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар Ярослав К., 24.02.2018 - 00:58
Нi, Ярославе, ну це так можуть казати якiсь фанатики, якiсь занадто завзятi ультраправi дiячi. А такi ж явно не е бiльшiстю, таких лише жменька. Бiльшiсть жителiв Галичини такоi перспективи не захоче, щоб окремо iснувати. Та, який там Киiв росiйськомовний, то ви, мабуть, жартуете. biggrin wink Киiв суржикомовний, там, як правило, вживають суржик - сумiш росiйськоi i украiнськоi мов. Ось приблизно, як у цiй гуморесцi Павла Глазового: http://worldpoesy.com/index.php?country=ua&objectType=article&id=6KHEBIU4IWND5CN7O
 
Ярослав К. відповів на коментар Дмитро Кiбич, 28.02.2018 - 12:36
Ну ото хіба що в транспорті та ще на базарі, Дмитро... А так - 80-90% спілкуються російською. Я сам колись цьому дивувався, та вже звик. Зараз більше приїжджих з західних регіонів та намагаються привити моду на мову, може щось трохи і міняється, але жити від того краще не стає. Якби починати з економіки, тоді, гадаю, і мовне питання підтягнулося, а так - бізнес російськомовний, та й престижніше якось вважається за звичкою. Це я констатую власні спостереження, Дмитро, звичайно, хотілося б, щоб наша мова стала трендом світового масштабу, але однієї балаканини для цього замало...
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар Ярослав К., 28.02.2018 - 17:45
Ярославе, та чого там тiльки в транспортi i на базарi, суржик домiнуе i в iнших сферах життедiяльностi. Це просто люди так про себе розказуть, що вони росiйськомовнi, а не все ж, що кажуть, то все е правдою. А якщо мовам забезпечувати рiвноцiнний розвиток, то чому ж тiльки у росiйськоi повиннi бути якiсь переваги. Он, скажiмо, футболiст Евген Хачерiдi - той грек за походженням, то тодi ж i грецькiй мовi мають бути наданi належнi умови, а кiноартист Анатолiй Хостiкоев за походженням - осетин, тодi ж i осетинськiй мовi рiвнi права слiд надати.
 
Ярослав К. відповів на коментар Дмитро Кiбич, 28.02.2018 - 17:54
Я не про права, Дмитро, а про реальність. Мені доводиться по роботі спілкуватися з багатьма людьми щодня, статистику не веду, але приблизні цифри я Вам виклав. Знаю, що вдома багато хто переходить на цей самий суржик, але ж відомо, що й президент та прем'єр у побуті переходять на російську, як він каже "нЄбесна сотня", то зрозуміло, яка мова йому рідна. Та хай би хоч на грузинську чи литовську переходив, аби на країну працював. Я не вважаю це головним, тим більше зараз, коли це питання розділяє людей.
 
Grygat, 21.02.2018 - 00:31
Нашої війни не буває.
 
Ярослав К. відповів на коментар Grygat, 21.02.2018 - 11:33
Є війна на винищення, як із німцями, а є - просто за владу і гроші... 44
 
Grygat відповів на коментар Ярослав К., 21.02.2018 - 22:18
На винещення - це за ідею. Це не війна - це боротьба. Як Майдан ( що на жаль програв ) А війна завжди за гроші, за владу , за вплив, за абмбітності, або помста. Цікаво, що війна завжди розпочинається, як боротьба, бо ті , хто ініціює, добре розуміються на війні.
 
Ярослав К. відповів на коментар Grygat, 24.03.2018 - 13:35
Можливо й так. Німці йшли за ідею. Але з німцями у нас спрацьовував інстинкт самозбереження, вини палили цілі села та влаштовували табори смертників. А зараз в основному кольори прапорів міняють та пикі біля корита рокируються, а гинуть прості люди. Тому цю війну я вважаю не нашою.
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: