Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ніна Незламна: Спокусливий вечір /проза/ - ВІРШ

logo
Ніна Незламна: Спокусливий вечір   /проза/ - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 13
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Спокусливий вечір /проза/

Ніна Незламна :: Спокусливий вечір   /проза/
    	Зимовий вечір… Він так приходить рано.За вікном завивав вітер, мабуть буде метелиця - думав Роман. Треба зачинити курей, ще вночі щось залізе та хто знає подушить як колись.
  Ось так, живе з думками три роки поспіль, хоча, ще й не старий, минуло лише п`ятдесят. Дружина після хвороби пішла в інший світ. Інколи, як надворі, кине погляд  до небес і вкотре скаже, - »Чому доле так? Навыщо так рано її туди забрав від мене?». На віях непрохані  сльози…
  А діти…. Син і донька вже давно одружені, Бог дав їм кожному  по  синові і донечці. Кажуть щасливі, хай живуть. Разом мають якийсь бізнес по кондитерській справі. Тіішився, що дружні, а вони й правда не лукаві, з дитинства знаходили спільну мову. В усьому довіряв їм, вважав недоречним лізти в їх відносини. Шкода, що рідко приїжджають та відразу в душі  їх виправдовував, важке життя, що сказати. Хіба це життя - це виживання…
 Діти з онуками до нього навідувалися раз на рік, влітку, коли день народження, навезуть подарунків, розцілують. Іще на один день залишаться, щоб на цвинтар сходити. Весь час поспішають, кажуть, роботи не початий край й в обіймах тихо слова,
- «Тату бувай» й сльози на очах,  -« А може нарешті поїдеш з нами?»
 Вкотре до них всміхнеться, -» Та я ..Те.. Ще ж не старий. Навіщо буду заважати, ви молоді живіть, насолоджуйтеся життям, виховуйте діточок. Для вас зараз такий скрутний час, в Києві школи кращі, інститути є. А, що село, з кожним роком більше занепадає, що молодим тут робити?» Вони гайда - по автівках, лише пил вслід, в дорогу перехрестить, розхвилюється, як завжди та приховає сльози.
  Надворі розгулявся вітер, в трубі, аж завивало. За вікном сипав густий сніг, раптово, під дійством вітру, пасмами летів до землі й інколи припадав до вінонного скла…У пічку  підкидав дрова, вони тріщали, іскрили, веселіше гудів котел.
- Ну от і добре,  - сам до себе.
 На стільчику, біля котла, грівся кіт, від задоволення, аж розтягнувся, а його хвіст час від часу колихався, як колиска.
- Ну, що? Відгуляв, наївся, помився? То добре, тепер й мені слід себе привести в порядок. Що скажеш на ніч поголитися, чи ранком?
 Не знати для чого в кота запитав, це було так - за звичкою. Адже знав, що нічого не відповість, може лише потягнеться кілька раз, вкотре примружить очі, чи їх відкриє й знову задоволено закриє.
 Вкотре поглянув на нього, закопошилися в голові думки - оси - йому  добре, два дні була гарна погода, світило сонечко яскраво, повіяло весною, вигулявся, не являвся додому. Лише за вікном линули котячі весільні пісні. Мене б хто хоч раз за чотири роки зігрів й обійняв. В селі немає таких, одиноких жінок, всі старші, ще й набагато років.  Хай би вже швидше весна, тоді б я  всівся на свого трактора – коня й по полях до пізньої осені. Кивнув рукою, що це знову в голову лізе, по жилах відчував, гаряча кров заграла,  в душі  сам себе сварив.
 Велике дзеркало в шафі - припало пилом. Так… так… Щось  в мене не все до ладу, треба витерти, здається тільки вчора скрізь прибирав, чи то забув його протерти? Ще ж не такий старий, хитав головою…Рано розум втрачати, ой рано.Уже поголився, виконав всі вечірні гігієнічні процедури, ледь - ледь покропився  одеколоном. Є в нього дезодорантів всякого запаху, це діти так стараються, кажуть для настрою, щоб молодість в душі відчував.
  Донька часто заводила розмову, можливо, ще одружися, а воно ж трохи соромно перед дітьми, хіба в такі роки хтось закохується? Хоча знаходяться пари, як побачиш по телевізору - вік ролі не грає. Хто знає, яка доля, чи сам буду доживати, чи знайдеться якась. Все там -  нагорі вирішиться, серед зірок, чи знайдеться, ще якась одинока зірка, яка розділить зі мною останні роки мого життя. 
  Надворі посвітліло, хурделиця вщухла, виглянув у вікно… Довкола білосніжно, над пагорбком молодий місяць, до нього немов всміхався, а поряд  мерехтіло кілька зірок, далі виднілись підсвічені сяйвом хмари. Оце зима, краса!
 Включив телевізор, всівся зручно на дивані… Після новин, почався фільм. Перший сюжет роздратував, показали вбивство чоловіка.
-О! Знову ці страшилки! - сказав знервовано.
  Переключив на  канал  «ТЕТ», а  там  програма  «Віталька»,  Той молодик, визивав усмішку, такий худий, здавалося немощний, а поводився, як справжній мачо. Затискав  молодих жінок, гладив оголені ноги, цілував пишні перси. Він- знервовано встав з дивану, виключив телевізор. Раптом почув  гавкання собаки, стук у вікно. Похапцем підтягнув спортивні штани, на майку накинув курточку, вийшов на веранду. Коли включив світло- здивувався, побачив жінку в біленькій в`язаній шапці, обличчя майже не видно, до очей закрите сірим шарфом. Вона топталася на місці,
 -Романе, що не впізнав? Доброго  вечора!
 - Галю ти? Ти звідки й куди в таку пору? В тебе, щось трапилося? Заходь, заходь, років п`ять з тобою не бачилися, -  здивовано роздивлявся її. Ледь хвилюючись запропонував,
 -Проходь, не соромся, ми ж свої, як-то кажуть.
Допоміг їй зняти пальто, швидко прибрав деякий одяг, що лежав на дивані та на стільцеві. 
 - Розумієш… автівка заглохла, двигун не заводиться. Тут, недалеко, кілометра два від села. Вчора приїхала в Мартинівку за картоплею, за консервацією, був же такий гарний день, вирішила заночувати. Не поспішала, хто знав, що  погода зіпсується,  думала до містечка доберуся поки стемніє. Та не так сталося, ці десять кілометрів до вас їхала всі п`ять годин, три рази  автівка зупинялася. І  все в ній є,  і бензин,  і вода та чомусь сказилася. Як на лихо, хоча би хтось їхав чи в одну сторону, чи в іншу, нікого. Ночувати побоялася, думаю задубію. Пригадала вас, адже разом вчилися в школі, хоч й різниця два роки. Ми ж і так не раз бачилися  з Оксаною та й з тобою у школі - на зустрічах однокласників, ніколи не цуралися.
Перевела подих озирнулася по хаті, в одну кімнату двері зачинені. Тихіше запитала,
 -А вона, як зараз?  Мабуть спить, хоча б не розбудити. А я на радощах, що зустрілися – розбазікалася, тож давно не бачилися. Багатенько часу минуло… пригадую - я тоді саме з Києва, від сина приїхала, прийшлося з онуками побавитися.
Галина помітила, як змарніло його обличчя, опустив голову,
 - Давай знімай чоботи,  швидше ноги зігріються,  чаю поп`ємо, поговоримо. 
Вона зняла чоботи, він побачив промоклі шкарпетки.
 -  Ого! Та ти  ж ноги промочила, як це тебе угораздило? 
Жінка трохи зніяковіла, розчервонілася, поправила підстрижене волосся,
 - Та ні, це, колготки. Тож автівку товкала та й попав сніг. Такі ж скрізь кучугури  навіяло, місцями по коліна, що ледве пройдеш.
Здвигнувши плечима, посміхнувся.
 - Ну це зняти я тобі не допоможу.Ти вже сама, я вийду. Принесу води, попариш ноги,  все тобі розповім, як давній знайомій, з якою колись  в школі  «вишивали» на танцях, -  сказав веселіше й шмигнув на кухню. У мисці парувала вода. Роман підливав воду й поглядав, то на її ледь прикриті коліна, то на обличчя. В тілі відчував чоловічу силу, ледь стримував бажання близькості. По спині  бігали мурашки, гучно билося серце, ховав погляд, витирав спотніле обличчя. Чоловік здоровий,  вгамувати почуття є сила волі. То дивився на неї, то на дно склянки з чаєм, не поспішаючи, розповідав про дружину. Галина слухала його, маленькими ковтками пила чай, насолоджувалася запахами м`яти та чебрецю. Закінчивши розповідь, запала тиша… Кожен думав про своє…  Роман намагався відводити від неї очі, щоб не так було видно його хвилювання. Роїлися думки, пригадував молодість.
  Галина шокована тим, що Оксани  вже немає. Вона знала, що вони разом жили дружно, ніколи - ні від кого не чула, щоб Роман гуляв, чи колись бився, пиячив, чи ображав дружину. Так, то було її щастя, але на жаль коротке. Чому такі долі, їй би жити й жити…. 
 Тиснуло в горлі, пригадала свого чоловіка, з яким майже відразу розійшлася після пологів. Пиячив, до неї протягував руки… Що вона з ним хорошого бачила в житті? Навіть й після розлучення три рази просився, прощала та спокійним життя, було лише на декілька днів. Добре, що в Києві  жила старша сестра, вона  допомогла на роботу влаштуватися двірником. Дали однокімнатну квартиру, там й виховувала єдиного сина, який зараз працює в поліції й живе в тій же квартирі. Син віддав їй свою стару автівку, собі купив іномарку. Вона в районному містечку купила однокімнатку квартиру, ближче до рідного дому. Тепер його має за дачу, тож краще самій вирощувати овочі та  фрукти, чим купувати на базарі. З двірників давно пішла, погіршилося здоров`я. Вона, ще відразу після школи закінчила курси крою та шиття. Майже все життя шиє  одяг  для чоловіків й  жінок, гарна майстриня. Завдяки цьому живе більш – менш не так скрутно, ще й допомагає сину.
  Вона так  поринула в спогади, що  не помітила, як Роман взяв рушник й присів біля неї,
-  Ну, думаю вже зігрілася. Давай витру ноги.
 Миттєво почервоніла, крутила головою, замахала обома руками,
-Ой, що ти - що ти! Господь з тобою!
Він  легенько поклав руку на плече,  ніжно заглянув в очі,
-Ну, що ти, хвилюватися не варто. Ми ж не діти, гадав тобі буде приємно. А якби  допоміг та  позалицявся б трішки?! 
Від почутих слів округлилися очі, ледь всміхнулася, 
-Ой, Романе скажеш таке…. Мене, аж в жар кинуло, ти ж знаєш скільки років сама, як ти кажеш ми ж не діти, розуміємо все.
За мить хитро поглянула,
- Ну добре, тоді позалицяйся. Я б щось перекусила, після чаю, аж засмоктало в шлунку. І якщо можна, включи телевізор.
- Боже який я бовдур, ти ж голодна, звичайно, скільки  пройшло часу, як ти з села. Зараз одна мить, в мене домашнє вино є, вип`ємо за зустріч. 
З легким хвилюванням в душі, на кухні різав сало, ледь не врізав пальця. Що, це зі мною, що за вечір невже це мій шанс? Це ж треба! Здається й місяць не вповні, щоб в голову лізли такі думки. Напередодні, ще  розважальна телепередача « Віталька. Отакої, пруть емоції, кришу зносить, відчуваю себе хлопчиськом. Цікаво, як вона себе поведе, якщо запропоную назавжди залишитися?  Посміхнувся… Гарна жінка, не завжди час забирає красу, хоч і сріблить коси.  Мені ж здається, я на вид не такий став, як колись. але ж для чоловіка основне, щоб була сила в руках, в тілі. Хоч стільки є прислів`їв на цю тему, старий кінь, молодий кінь, але ж мені не сімдесят, ще ж здатен гори перевернути! Та, як підійти? В гречку не скакав, все життя одну знав, одну кохав. От би потрапити в її обійми, поцілунки пізнати, які вони? А  можливо такі ж медові, як й  завжди - в молоді роки. Торкнутися грудей, взяти за  талію….  З рук вислизнув ніж, по тілу мурашки… Час покаже, що буде далі, заспокоїв себе, смажив яйця.
  Перед очима мерехтів екран телевізора, по ТЕТ, ще йшла передача «Віталька». Вона  її не помічала. Коли Роман йшов на кухню, уважно подивилася вслід, такий мужній, впевнений в собі, мабуть, ще має силу до жінок, що так поводитися. А може мені доля всміхнеться? Не буду сама, хто знає скільки, ще відміряно на цьому світі прожити. Зумів зробити щасливою Оксану, можливо мій час настав порадіти життю. Він один, я одна, діти вже добре стоять на ногах, може варто спробувати, якщо запропонує…
-О!  Ти Галю, «Вітальку» любиш дивитися?
 Раптово перервав  її думки, посміхався,  на підносі тримав вечерю. В очах зірниці, почервоніла, але миттєво виправдалася,
 - Та я…  Те… Не знаю де пульт, щоб переключити. Та, ще знаєш,  емоції беруть верх, думки в голову лізуть. Такі  дивні обставини, я  в тебе гостюю, автівка заглохла, майже не вагаючись покинула її, дива, це ж треба, щоб так все сталося.
 Усмішка, хитрий погляд, він весело сказав,
-А може це така доля наша, за нас все вирішили на небі…
Де заховати очі, сховати палаючі щоки? Вона опустила голову.
  Уже за столом…. Випили вина, посміхалися один до одного, наче їм було по років тридцять, не більше. Галина пригадала, як одного разу в це село їхали  мотоциклом- в клуб на танці. Адже десять кілометрів, це не два чи три. Поверталися додому, мотоцикл зламався, майже п`ять  кілометрів його товкали, додому повернулися під ранок. Розповідала, як батьки влаштували «розгон» всім, хто їздив, крику було на все село.
Обоє усміхнені, згадували школу, друзів, ловили теплі погляди. 
- Ти посидь, я сам все приберу. Ти ж гостя, давай, знайди якусь музику та й будемо влаштовуватися на ніч.
На каналі «Шансон», співала Любов Успенська, звучали пісні про кохання.
Спокусливий вечір тікав… Дав дорогу зоряній ночі…. Лукавий  місяць заглядав у вікно.…
Вони сиділи на дивані, він ледь обійняв її  за плечі й тихо майже на вухо,  
 -Галинко… а може назавжди  в мене залишишся?
Ласкавий, сонячний погляд, зігрів душу, притулилася до його мужніх, гарячих грудей.  Ніч шепотіла… розпалила їх почуття….
                                                                        16.02.2018р
 

ID:  777369
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 16.02.2018 17:22:30
© дата внесення змiн: 18.02.2021 18:19:06
автор: Ніна Незламна

Мені подобається 22 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Н-А-Д-І-Я, Любов Іванова, Зоя Журавка, Виктория - Р, Світлая (Світлана Пирогова), Наталі Косенко - Пурик
Прочитаний усіма відвідувачами (693)
В тому числі авторами сайту (35) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

І дійсно спокусливий вечір, який так вабить своїм розкішним розкриттям. Дякую, Ніночко, за зворушливу розповідь. 16 12 16 Успіхів Вам та наснаги. 16
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую!Удачі Вам Наталочко! give_rose 22 22 21
 
12 романтична історія...сподобалася. give_rose wink biggrin hi
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую,Маринко!Бачу всі прози хочете перечитати. Завжди рада вашому візиту. Всього найкращого Вам! give_rose give_rose give_rose 22 22 21
 
Білоозерянська Чайка відповів на коментар Білоозерянська Чайка, 06.06.2020 - 18:09
Я так захопилася Вашими творами, що навіть коли часу немає- з телефона читаю. Боюся, що як перечитаю всі, буду підганяти Вас написати ще wink biggrin Вона чудова Ваша проза, пані Ніно! icon_flower
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Маринко! Чи й встигну за Вами biggrin Гарного вечора Вам! Нехай щастить! give_rose 22 22 21
 
Ольга Калина, 28.02.2018 - 07:58
12 12 Дуже гарно написали. Мені сподобалось. flo19
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую! Я рада,що читаєте. 21 give_rose give_rose give_rose
 
Зоя Журавка, 19.02.2018 - 23:13
Неймовірно-хвилююча історія кохання!!!Ви Ніночко, така молодець!!! 12
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я щиро дякую за теплий відгук! Рада,що завітали. Всього найкращого Вам!!! 21 22 22 give_rose give_rose give_rose
 
Амадей, 19.02.2018 - 10:13
Прекрасно!!!Зворушливо до сліз!Правда зрозуміє
моі емоціі в повній мірі той, хто подібне
життя прожив.Спасибі Ніночко.Щастя Вам,щасливоі
Вам ЖІНОЧОІ ДОЛІ, вічного кохання, тепла в серці і на душі.Натхнення Вам сонячного.
16 16 flo26 19 flo32 flo32 flo33 31 flo36
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую!Приємно на душі,що сподобалася моя проза.Так,це з життя і гадаю в людей є подібні випадки. Мене сьогодні трохи вразив вірш -М.С.
"Колись давно не розумів віршів" Бачите в декого інші погляди на прози.Я рада,що Вам сподобалася проза. А Ви читали прозу "Це сталося після дощу"? Гадаю не пошкодуєте. Всього найкращого Вам!!! 22 22 give_rose
 
Миколай Волиняк, 18.02.2018 - 16:56
smile friends
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую! 21 22 22 give_rose
 
Красиво та душевно, Ніно! 12 16 16 22 22
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Валічко! Щиро дякую! Ви десь пропали,я вже думаю часом не захворіли...Зараз грипп ходить,треба берегтися.Хай,буде все добре,будьте здорові,гарного настрою і натхнення Вам!!! 22 22 21 give_rose give_rose give_rose
 
Любов Іванова, 17.02.2018 - 14:05
Чарівне оповідання... Ваші прози - дивовижні, Ніночко... 12 12 16 16 42 heart 43 flo23 flo23 flo23 12 12 16 16
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую,Люба! Рада,що завітали. Успіхів Вам!!! 21 22 22 give_rose give_rose give_rose
 
геометрія, 17.02.2018 - 12:45
Дуже мені,Ніно,сподобалася історія життєва. Ще вчора прочитала, і коментар писала,а ноутбук,чи то інтернет,як сказився, мій коментар невідправлений залишився, то сьогодні пробую знову... 12 12 16 smile girl_sigh flo36 flo11
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я щиро дякую,Валю! Так вчора бісився сам КП,щось писало сесія та й сесія.Я рада,що читаєте, що сподобалася проза.Успіхів Вам дорогенька,а основне здоров*я і миру! 21 22 22 give_rose give_rose give_rose
 
Виктория - Р, 17.02.2018 - 09:21
Насолода читати Вас Ніночко, гарно, щиро, 12 16 16 flo26
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую! 21 22 22 give_rose give_rose give_rose
 
ТАИСИЯ, 16.02.2018 - 21:40
Это же надо ...создать такие обстоятельства...
как бы случайные!? которые делают одиноких людей счастливыми!!!
Ну как в Кино! Ай да фантазёрка! Браво! hi yahoo love03 16 16 icon_flower
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Спасибо,Тая! Я рада,что Вам понравилась проза.Успехов Вам дорогая!!! 21 22 22 give_rose give_rose give_rose
 
Знавець людських душ Ви,пані Ніно.Дуже життєва розповідь. 12 12 12 17 16 flo26
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую! Рада,що завітали. Всього найкращого Вам!!! 21 22 22 give_rose give_rose give_rose
 
У майстрині прози завжди порядок в написанні чудової розповіді. 12
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую Рада,що читаєте. Успіхів Вам!!! 21 22 22 give_rose give_rose give_rose
 
Ніно, у Вас гарні всі твори... flo06 writer writer
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую! Рада,що завітали.Успіхів Вам!!! 21 22 22 give_rose give_rose give_rose
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: