Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Шостацька Людмила: НЕ МОВЧИ - ВІРШ

logo
Шостацька Людмила: НЕ  МОВЧИ - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

НЕ МОВЧИ

               Лютує мороз, божеволіють  “гради”.
	       Європо, зроби щось, уже не мовчи.
	       Не гріють сьогодні твої нас поради.
	       Якщо ти щось варта - на весь світ кричи!

	       Ти може забула, що нам обіцяла?
	       Де жирним поставила підпис колись?
	       Твоя бездіяльність вже нам вартувала...
	       А ми пам’ятаєм, як ви всі клялись.

	       Що варті слова всі, як хлопців немає?
	       Як мами без внуків бабусями стали?
	       Збуди те, що в тобі і досі дрімає,
	       А то ЦІ прибудуть й на твої вокзали.

ID:  715540
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 31.01.2017 17:14:52
© дата внесення змiн: 31.01.2017 18:51:24
автор: Шостацька Людмила

Мені подобається 18 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Н-А-Д-І-Я, палома, Микола Миколайович, Ганна Верес, Виктория - Р
Прочитаний усіма відвідувачами (796)
В тому числі авторами сайту (45) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Нора2, 21.03.2017 - 14:54
12 12 12
Поздравляю Вас с праздником! Желаю вдохновения и творческих успехов!
 
Ольга Калина, 02.02.2017 - 09:47
Та вже потрібно щось самим починати робити.. Бо, як ми собі самі не зробим добре, то нам його ніхто не зробить.. flo19
 
Шостацька Людмила відповів на коментар Ольга Калина, 02.02.2017 - 14:23
Так як не прийде хтось додому і не наведе лад,так і в Україну.Дякую,Олю. 16 flo21
 
палома, 01.02.2017 - 18:51
Стражденно, Людочко!.. В якійсь мірі, вони і до Європи добрались...Франція, Німеччина -побачимо на виборах... 16 17 give_rose
 
Шостацька Людмила відповів на коментар палома, 02.02.2017 - 14:24
Так і є.Але якщо буде дозволяти,то далі буде... 17 Дякую,Валю. 16 flo21
 
Аяз Амир-ша, 01.02.2017 - 18:40
12 12 hi
 
Шостацька Людмила відповів на коментар Аяз Амир-ша, 02.02.2017 - 14:25
Дякую. flo21
 
ПВО, 01.02.2017 - 17:11
З приходом Трампа ситуація ще більш змінилася не на користь Україні. Наші кишенькові можновладці заповзято принижували його під час передвиборних перегонів. Тепер ніхто ніяких траншів давати не збирається. А вони гадали, що халява вічно плистиме до їх рук. За ці три роки мільярди іноземних коштів+власні награбовані можно було пустити на оживлення економіки і соціальних процесів. Але час безвідповідально втрачено на власний піар, репутацію і накопичення сімейних статків. Навіть якщо сьогодні ця влада схоче виправити становище, в неї нічого не вийде, бо не можна двічі ввійти в ту саму воду.
Але валити все на можновладців ми не маємо морального права, бо вони - лише делеговані представники влади народу. Отже, ми-народ знову втратили свій шанс. Тепер ця влада і нова політико-економічна ситуація в світі передбачає замороження української кризи. Порошенко, бачачи, що потоки фінансування зупинилися, всіма хитрощами намагається привернути увагу спільноти до України. Але світ вже не ведеться на ті маніпуляції наших лідерів. Тим більше, що вчинок Яценюка зовсім опустив довіру до України: сам клянчив гроші для країни, а тепер купив собі маєток на Маямі. Постає питання: "Якщо ти - злидень, то за що купував собі ту віллу? А якщо мільйонер, то чому просив гроші?"
Світ зараз взагалі інакше дивиться на український народ і бачить нас народом з подвійними стандартами: "Ви нам, люди, поможіть, а ми відмовлятися від своїх скелетів у шафах не будемо". Я про це писав протягом кількох останніх місяців.
І я попереджав декого, що така поведінка відгукнеться у державно-політичній площині, бо диму без вогню не буває, і все в світі дуже тісно пов'язане: мале з великим, а велике з малим.

Вірш гарний, сподобався.12 12 12 12 12
 
norma Ardeko відповів на коментар ПВО, 01.02.2017 - 18:52
поясніть мені будь ласка...Чи може нам на користь бути отой вялотекучий процес на лінії вогню, і чи не хочуть самі вояки загострення? А що хочемо ми? Чекати ще років з три, щоб молодіж в ЛНР і ДНР- підросла, і - таки це буде розгорнута громадянська...і теракти будуть теж...нарощуватись..Боїмося Росії? Так. Це головне, що гальмує воєнні дії. Я - не розумію, що нам робити...АЛЕ ТРЕБА ЩОСЬ РОБИТИ. !!Військові потрібно щоб - воювали. Влада - щоб владарювала, а не грабила..Народ..Народ - боюсь - що він ненавидить все, що робиться в Україні. ТУПО БАЖАЮ: РОБІТЬ ЩО НЕБУТЬ!Хоча б -загострюйте десь, і щось!!!!Волаю. Бо терплячка в людей - не безконечна.

А Європі - ми як прищ на носі..Європа...смішно вже слухати ...Бідний богатому не товариш.
 
ПВО відповів на коментар norma Ardeko, 01.02.2017 - 20:21
Сотні раз казав і ще раз можу, що фронтові події - точна проекція внутрішніх суспільно-моральних процесів.
Час всім зрозуміти, що війна ведеться ГІБ-РИД-НА. А це значить, що велика частка бойових дій проходить на території неокупованої частини України, ось тут в інтернеті і в інших площинах ідеологічного фронту, а також - в міжнародній репутації України та ворога - Росії. Росія - велика і агресивна імперія, і всі свої ресурси кинула на дестабілізацію ситуації всередині країни та дискредитацію її на зовнішньому просторі світової політики.
Окремі наші політики тільки підливають олії у вогонь. Бо немає міцної консолідації їх рядів, чітко визначеного плану дій. Росія - спадкоємець ресеру, тому всі ідеолого-політичні інститути в ній мають ту ж силу, що й при совці. Путін, очоливши цю імперію став тим консолідуючим сегментом механізму, яка діє організовано, бо підкорена одній особі-тирану і одній ідеї - режиму. У України є два шляхи: або ж скопіювати російську систему єдності(і тим самим уподібнитись своєму ж ворогу), або ж створити власну цементуючу основу, яка перевершить мобільність та ефективність імперської хунти. Наші правителі моторошно намагаються діяти методами Путіна, силкуючись перемогти його у цьому двобої. Звісно ж, цей шлях приречений на поразку, і якби не підтримка Заходу, ми б давно вже були однім нєдєлімим народом з Ордою.
Отже, ворогу треба протиставити могутнішу, непереборну єдність усього народу. Для цього не треба всім іти на війну і там стріляти - внутрішній ворог захопить наші домівки без бою і об'явить велику новоросію. Тому весь народ має постати проти внутрішнього ворога, законспірованого під різною ягнячою личиною. Ось подивіться коротке відео:




Тут розкритиковано агента рос.спецслужб, який виконував на Херсонщині диверсійно-інформаційну роботу.
 
norma Ardeko відповів на коментар ПВО, 01.02.2017 - 20:28
ну..чітка відповідь..теоретична все ж..бо не бачу об"єднувальної сили...окрім ворожої агресії...
 
ПВО відповів на коментар norma Ardeko, 01.02.2017 - 21:33
Не знаю, чи у Вас відео відкрилося - бо я чомусь не зміг. Тому залишаю посилання:

https://www.youtube.com/watch?v=LX6Uwf1ofto&t=15s
 
ПВО відповів на коментар norma Ardeko, 01.02.2017 - 20:59
Після кількох викривальних дискусій, посту в інтернеті і цього відео він виїхав у Донецьк, а люди отримали тверезий погляд на його теревені. Знову ж таки, я зовсім не призиваю усіх ставати розвідниками і викривати кожного зустрічного сепара. Але ж можна хоча б не підтримувати його діяльність? Як, наприклад, у цьому Клубі, ціла купа патріотично фонуючих авторів люто захищають автора і його зрадницьку писульку про нещасного сепара, викликаючу жаль і співчуття. А є ще інші, які хитро маскують свою сутність, але курують інших, більш радикальних діячів. І досить просто уважніше вчитатись в їх "творчість" та коментарі, зрозумієш, що ця людина несе ідеологію країни-окупанта. І я обережно звертався до деяких прихильниць таких "поетів", але у відповідь отримав лише агресивні напади. Тоді(п'ять місяців тому) я попередив, що така поведінка є дуже небезпечною і приведе до небажаного резонансу в великій політиці. Але отримавши чергову порцію осудження, я чказав, що закуповую попкорн і спостерігаю. Міг би і далі лускати насіння, але ж серце хвилюється: куди ми знову ведемо свою країну? У яку наступну прірву? Хочемо стати вогнищем величезного кровопролиття? Але ж біду краще задушити ще в її зародку, коли вона проявляється тільки на стосунковому рівні: не підтримуй ворожу ідеологію, не давай їй змоги ставати сильнішою, популярнішою, впливовішою. Страусина голова в піску, принцип невтручання не вирішує проблеми, бо могутня кремлівсько-гебешна машина уперто продовжує свою руйнівну роботу. Слова - це програма. Навіть невдумливе слухання спеціально підготовлених мантр створює в підсвідомості людини певні стереотипи мислення, претендуючи на світогляд. Не треба забувати, що ця методика перетворила на зомбі 140млн. росіян.
Ось чому я так прискіпливо ставлюся до поетів-аматорів: бо вони в спільноті своїй складають немалу армію знавців слова та трудівників пера, і можуть створити своєю свідомістю надійний щит для інформаційного простору українського народу.
 
norma Ardeko відповів на коментар ПВО, 01.02.2017 - 23:41
У вас така гарна мова..А от видео - як для мене - примітивне..Бо я добре володію інформацією, дивлюся Соловьёва і Толстого, цитую Проханова , Захарову, Дугіна, Гіркіна, падлюку Шевченко..іт. д. Знаю, що говорила Політковська про Путіна, і читаю історію...Також - живу в Південному регіоні,і знаю настрої людей..а також цікавлюсь внутрішньою політикою..і..аналізую...Мені багато чого не подобається..і це неподобство - все ж - плине зверху більше, а не знизу...Поки мибудемо по своїх вуглах писати, які ми патріоти, і розумні - дехто відчайдушно розкрадає і руйнує країну. Силі повинна протидіяти сила. І згуртованість . Поки що я не бачу міці..Так..поодинокі крики відчайдушних..До речі...Я ще і помічаю повзучий наступ контри ...і на писемному полі...Може - дай Боже - помиляюсь.
 
ПВО відповів на коментар norma Ardeko, 02.02.2017 - 01:35
Дякую.
 
norma Ardeko відповів на коментар ПВО, 02.02.2017 - 03:26
дякую. hi
 
Шостацька Людмила відповів на коментар norma Ardeko, 02.02.2017 - 14:26
Відео не побачила.Дякую за відгуки. 23 23 23
 
Болюча правда!!! І коли воно вже скінчиться, коли нарешті запанує мир і злагода... 12 16 17 flo23
 
Шостацька Людмила відповів на коментар Тетяна Горобець (MERSEDES), 02.02.2017 - 14:27
Те,що упущене дорого нам коштує. 17 Дякую Вам. 23 23 23
 
Н-А-Д-І-Я, 01.02.2017 - 08:52
12 12 16 17 Нікому ми не треба...
А в самих уже немає сили..Що це буде далі? frown give_rose

Вірш 12 12 12
 
Шостацька Людмила відповів на коментар Н-А-Д-І-Я, 01.02.2017 - 08:56
Дуже сумно. 17 Дякую Вам,Надіє. 16 16 16
 
БИЧ відповів на коментар Н-А-Д-І-Я, 01.02.2017 - 16:14
А кому нужно "Сомали в центре Европы"? Впрочем, мировые лидеры должны решить что делать с Украиной. Возможно, скоро.
 
Дмитро Кiбич відповів на коментар БИЧ, 01.02.2017 - 18:08
БИЧ, оригiнальне у вас порiвняння. Це ви майстер небилицi вигадувати. Ну, взагалi то, як вiдомо - Украiна знаходиться у Схiднiй Европi, а не в Центральнiй. Центральна Европа - це Нiмеччина, Чехiя, Австрiя, Швейцарiя, Лiхтенштейн, частково Польща. А Украiна - це Схiдна Европа i у центрi Европи вона нiяк не може бути. Так що це дезу ви запустили. Ну, якщо ви Украiну порiвняли з Сомалi, а з ким тодi можна порiвняти Путiна? З ханом Батием? Нiби ж зараз вже не 13 столiття, а 21, але методи у нинiшнього Президента Росii тi ж самi, що i у хана Золотоi Орди або, як ii ще iнакше називали - Улус Джучi. I Вовка Пiтерський, так само, як i хан Батий руйнуе i спалюе усе на своему шляху.
 
dashavsky, 01.02.2017 - 08:14
На Бога надійся, та сам не дрімай! 16 22 19 22 give_rose
 
Шостацька Людмила відповів на коментар dashavsky, 01.02.2017 - 08:56
Виходить,що так. 17 Дякую. flo32 flo32 flo08
 
12 12 Те сонне болото розбудять тільки путінські "гради" на їх кордонах. А ми?.. ми – отакі, з таким керівництвом, безладом і корупцією – НІКОМУ не потрібні. На жаль... 17 17
 
Шостацька Людмила відповів на коментар Світлана Моренець, 01.02.2017 - 08:55
Дуже сумно. 17 Дякую. 16 flo21
 
Nino27, 31.01.2017 - 22:46
12 12 12 16 17 give_rose - правда,на жаль!!!
 
Шостацька Людмила відповів на коментар Nino27, 01.02.2017 - 08:53
Так.Дякую. smile 16 17 flo21
 
Ганна Верес, 31.01.2017 - 21:22
Сколихнули душу:
Що варті слова всі, як хлопців немає?
Як мами без внуків бабусями стали?
Збуди те, що в тобі і досі дрімає,
12 12 12 17 friends
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: