Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Мар’я Гафінець: Всі на конкурс!!! - ВІРШ

logo
Мар’я Гафінець: Всі на конкурс!!! - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 13
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Всі на конкурс!!!

Хтось носить свою корону...
Дивлюсь я на цю ворону
І смішно, і жаль стає!
Корона ж пече і тисне,
Стає думкам знизу тісно
І замість значного дійства
Викльовується яйце.

Подайте з соломи бриля,
Хай сонячна ніжить хвиля
І замість яєчні в мене
Малесенький вийде вірш.

Та будем за все це вищі,
Бо цій метушні за блиском 
Ціна є одна лиш - гріш!

   Доброго всім дня!
   Хочу поділитись з вами звісткою: запросили мене на Івано-Франківський фестиваль "Мовою серця". Так-так, дякую за вітання. Тільки... от вже не знаю я чи радіти з цього приводу, чи плакати.
   Дізналась обурливий факт: виявляється в складі суддів даного конкурсу є особа, котра здійснювала вибір, орієнтуючись на свої симпатії. Маючи особисту неприязнь до таких відомих авторів, як І.Лівобережна та С.Сокольник, просто проігнорувала їх заявки. Як сталось, що інші судді підтримали все це - таємниця.
   Виникає питання: а як же об"єктивність? Компетентність? Грамотність і елементарна ввічливість врешті-решт? (Можна було б принаймі пояснити свою позицію, а не робити все тихцем.)
    Чесно кажучи, ця ситуація стала для мене відкриттям. Я на конкурсі вперше і очевидно востаннє. Не хочеться виступати сірим тлом для заздалегідь обраних за невідомими критеріями і оцінками "геніїв".
    Прикро, що навіть у світі поезії панують подібні закони.
    
    P.S. Іро, Сергію, ваша поезія гідна презентувати українське слово! Та щоб побачити Поета масі потрібні роки, часом століття... Ви ж знаєте.

Щиро ваша Мар"яна Тисяк.

ID:  680318
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 27.07.2016 07:06:40
© дата внесення змiн: 27.07.2016 07:06:40
автор: Мар’я Гафінець

Мені подобається 8 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (688)
В тому числі авторами сайту (36) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Серго Сокольник, 29.07.2016 - 02:41
Резюмую. ОБОВ"ЯЗКОВО ЇДЬТЕ І ОБОВ"ЯЗКОВО ЧИТАЙТЕ. Не здавайте позицій тим, хто може існувати лише обернувши все навкруги себе на попіл. Бо нездари можуть існувати лише на попелищі, лише так їх ще видно. Інакше- ні.
Бо революція була не для крові, а для очищення від скверни, гнилля, корупції- отого усього, що губить країну. І зараз УКРАЇНА ЧЕКАЄ, ЩО КОЖЕН ВИКОНАЄ СВІЙ ОБОВ"ЯЗОК. І ЧИТАТИ ЗАРАЗ- ВАШ ОБОВ"ЯЗОК.
З пошаною
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Поза сумнівом! friends Все буде! Приємного вечора вам 16
 
Серго Сокольник, 29.07.2016 - 02:33
Мар"яночко. Я щиро вдячний за підримку. І навіть більше. Спасибі Вам. Поважаю Вас.
Тепер моя думка. Я писав заяву не для того, щоб хтось заради мене ото взяв, та й не прочитав своє. Тому. ВИ МАЄТЕ ЧИТАТИ СВОЄ. ОБОВ"ЯЗКОВО. Бо-
1 Ви- гарна поетеса.
2 Ви ЗРОСТАЄТЕ.
3 Ми знаходимось на передньому краї боротьби за Українську культуру, яка, при квітучій і кипучій діяльності всілякої голімої піар-попсні, просто гине. І Ви це наразі добре знаєте. Це та ж війна, і цей фронт не менш важливий (бо дехто, користуючись війною, дуже любить паразитувати на цьому, закликаючи до єднання (під власною егідою, звісно)
Ми всі зростаємо, бо ПИШЕМО, та у вас поезія ВИДІЛЕНА МНОЮ. Я ще писатиму аналітичну статтю, і Ви зрозумієте, ЧИМ І ЧОМУ САМЕ ВИДІЛЕНА. Зараз про це не буду, бо саме отакі бездумні поетичні "рішали" сплять і бачать, окрім іншого, щоб перехопити цікаву думку, трансформувати її до невпізнання, та видати за щось своє. БО САМІ НЕЗДАТНІ НІ НА ЩО.
Поки що я бачу дещо інше в "безсмертному вченні від Гуру", яке я дослідив, і якому наслідує певна клака, яка, мов ціпочки, клацає голодними клювиками в очікуванні хробака. І піде на будь-що в своєму жаданні вислужитись, позабивати своїми чрєслами спільноти, козиряти цим усе життя (на декого таки справляє враження, от слово честі, сам читав наступне звернення "щасливий бути прийнятим У ЛАВИ..." То скажіть, які це з літераторів можуть бути ЛАВИ???))) Може, під лаву б отаке ото краще???)))Ну, а "наслідуючі" надовго потрапляють на ролі ішака, що покірно біжать за морквою на палці. І туди їм і дорога, бо це НЕ АВТОРИ. АВТОР має відстоювати ВЛАСНУ ДУМКУ і ПРОТОРЮВАТИ ВЛАСНИЙ ШЛЯХ. Ви це чудово розумієте. А, скажімо, представники отаких ішаків- ні. Вони навіть не розуміють от зараз, акт САМЕ ЯКОЇ НЕГІДНОСТІ ВЧИНЕНО.
То я не гаятиму часу на якісь пояснення для них. Бо пишу для ЛЮДЕЙ (саме з ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ), які мають честь, гідність, талант (якому, знову ж таки заперечуючи "безсмертне вчення" аж ніяк не навчиш)))
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Навіть не знаю, що вам відповісти, Сергію...
Все ви правильно пишете про стан нашого культурного життя, про внутрішні завуальовані високою духовністю ритми поетичного світу, про шлях Автора. Я захоплююсь тим, як сміливо і правдиво розкриваєте ви саму суть речей. Та, чесно кажучи, коли я почула про вашу ситуацію, зовсім не думала заглиблюватись у всю цю філософію нашої укр.поезії та літератури, просто була вражена, бо я читала "писання" отої особи і спостерігала її поведінку на різних сайтах. Мене не могло не сколихнути до глибини душі те, що сталось. Бо це й справді не вкладається в жодні рамки і видає її сутність з головою. Всі хто хочуть побачити й зрозуміти - дуже легко можуть цього досягнути, досить просто почитати, навіть не вникаючи в закулісся і не занурюючись у надра філософських роздумів. Таким не місце в літературі і вони в жодному випадку не мають впливати на будь-які процеси, тим паче на відбір чи оцінку поезії.
І знаєте, Серго, це я вам вдячна за вашу позицію. Не зраджуйте собі будь ласка в жодному разі, бо ви все робите правильно!
 
Богданочка, 28.07.2016 - 16:30
Привіт, Мар'яночко! І мене запросили на фестиваль. Дуже хочу приїхати. Прикро, що така подія затьмарилась.Це мав бути чудовий фест з настроєм пікантності і любові...А так... прикро якось 16 17 16
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Приїжджай неодмінно, Богданочко, буде чудово! flowers
 
РОЯ, 27.07.2016 - 11:29
Доброго дня, Мар'яночко! flo32 flo32 Мені також надіслали запрошення, і я теж приємно втішилась 16 , але навіть не уявляла, що можуть бути такі брудні деталі 17 , адже нікого особисто не знаю, (тим більше, ніхто там не знає мене!), тож і твори подала, як кажуть, "на пробу"... Цікаво тепер, а кого відібрали у трійку переможців??? І... що буде далі?..
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Доброго вечора, Оксанко! І правильно, що зраділи, бо ваша поезія чудова! Мені приємно, що ми зможемо з вами зустрітись і читатимемо з однієї сцени))) Я теж не знайома особисто із суддями, та я знаю деякі факти із скандальних стосунків однієї з них з Іриною Лівобережною. І вони мене обурюють. Всі претензії до поведінки тієї особи.... А все інше, побачимо. Сподіваюсь що сам конкурс пройде як належить, адже організовували його достойні люди! Тож, чекаю з нетерпінням зустрічі, Оксаночко friends
 
smile 12 а якщо ржавими гвоздями та корона прибитая, та не знімається окаянная)))))))))))))))))))))))))))))))))

вибачте, трохи почитала Ваші поезії...не картайте себе...посміхніться і радійте, адже- це вже, Ваша перемога flo12 і- та щоб і надалі так же)))) ну, а Іра й Сергій...нічого ж панам не докажеш...ми то знаємо, що це- сильні автори...ну,не їх час значить...
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
О, доброго вечора! Чому вибачте, дякую що почитали, мені дуже приємно! friends
Я радію, та все-таки дуже важко зберігати настрій коли вникаєш в закулісні історії, особливо коли це стосується людей, котрих ти цінуєш і шануєш... Просто не змогла змовчати, бо впевнена, що Іра з Сергієм варті, щоб їх запрошувати мали за честь! Нічого їх час ще буде wink Вдячна вам за небайдужість give_rose
 
Святослав_, 27.07.2016 - 10:42
"Мене хвилює що думатимуть про моє Прикарпаття і події які тут відбуваються!"
Одна людина (чи декілька) не можуть кинути тінь на весь край. Нехай їм трясця буде, бо вони не здатні поставити бар"єр між творцями і читачем. Вас знають, читають. І без всяких конкурів є чимало можливостей, був би час їх реалізовівати.
Найбільше бар"єрів життя ставить на правильному шляху.
Бажаю нових творчих успіхів!
hi
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Так ви абсолютно праві - бар"єри умовні.
Щиро вдячна за емоційний теплий відгук love 22 22
І вам всіляких успіхів та гараздів!
 
Мар'яночко, ти не можеш виступати сірим тлом, бо твоя поезія неповторна і вишукана. Певна, що там твої вірші полонять серця всіх присутніх! 16 flowers
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Спасибі, мила за те що розділила і зрозуміла мої хвилювання. Підтримка друзів у певні моменти дуже значима give_rose Ціную твою небайдужість 45
 
Процак Наталя, 27.07.2016 - 07:53
Ти Маряно чудова людина!!!!У тебе добре сильне і справедливе серце!не думай що тебе обрали несправедливо-ти на всі 200 цього заслуговуєш.Просто наш світ такий неправельний і підступний, а роблять його таким "особливі" люди.от Побільше б нам таких як ти, тоді б життя стало справжнім!!!Удачі тобі сонечко!я тобою захоплююсь!!! flo26 heart 45
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Наталочко, в собі я не сумніваюсь. Але і в цінності знехтуваних поетів теж переконана. Пам"ятаю свої конкурсу шкільні... У мене росте синок, колись він теж захоче ЧИСТОЇ перемоги у своїх конкурсах... Та це все старе як світ) Цьом тебе, подруго, за тепле слово 45 heart
 
Ліна Ланська, 27.07.2016 - 07:43
Фіно,ти не така-розтака...ти хороша поетеса.Маєш повне право тішитись.Бо ми там ЗУСТРІНЕМОСЬ!Оце головне.Пишемо ж не для конкурсів,а для читача.
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Знаю що хороша. І знаю що є кращі. Я здатна це побачити і визнати. Прикро що такий красивий наш Франківський конкурс ось так обертається...
А всім іншим тішусь як мале дівчисько новою сукнею! heart Особливо зустріччю friends friendz 45
 
Ліна Ланська, 27.07.2016 - 07:38
А я взагалі розгублена...просто не знаю,що сказати...
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я так обурююсь, бо щиро тішилась що мене вибрали і всім хвалилась як я гарна вся-така-розтака поетесса! ...Якщо не взяли кращих, то чим хвалитись? Що я пройшла як масовка? Ах, наївна дівчинка-Мар"янка.
Линочко, це все сум і розчарування.. 17
 
Мар"янка, велика вам дяка за таку сміливу громадянську позицію!
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Це не громадянська, це особиста емоція щодо своєї власної участі в дійстві)
Мене хвилює що думатимуть про моє Прикарпаття і події які тут відбуваються! 17
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: