Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Чакір: Чим є для тебе Бог? - ВІРШ

logo
Чакір: Чим є для тебе Бог? - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Чим є для тебе Бог?

Чим є для тебе Бог?
Церкви, хрести (на пузі у отця), ікони,
Та писані людиною (!) Божі закони?!
Придуманий таким земним, як ти образ Господній,
І віра в рай, чи у пекельну вогняну безодню?
І все ж, як правильно знайти Святу дорогу?
Через земних як я (у рясі), тих, що начебто прислуги Бога,
Що служать у збудованих (не Богом) Божих храмах,
 Що вчились на Отця у вузі. На спеціальність. По програмах…
Й щоб Бог мене любив, я маю цілувати руку,
Того ж отця. Релігія – це бізнес чи наука?
Чи може просто фетишизм?
Ми молимось картинам,
Що образом ще звуть.
Не розумієм(?), що людина,
Така ж жива та смертна. Може завіть грішна.
Малює ті картини. Й тим успішна…
Це дійсно святість? І усе це дійсно віра?
А як же Бог, що в кожному із нас? В любові та довірі,
У доброті та чесноті, без крові та насилля,
Мій Бог – докладені зусилля
На пізнання себе. І шлях до Нього. Через себе.
Мій Бог – це там, де край бере безкрає вічне небо.

ID:  677241
Рубрика: Поезія, Філософська лірика
дата надходження: 10.07.2016 19:37:48
© дата внесення змiн: 10.07.2016 19:37:48
автор: Чакір

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (446)
В тому числі авторами сайту (17) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

НАУМ, 19.07.2016 - 23:32
"Творіть молитву тайно.
А інших не повчайте, кожен обирає шлях до бога сам, Комусь, може, зручніше це робити в церкві."

Тут якась небога вставляє своїх п'ять пальців у поважну розмову і сміє писати слово Бог з малої літери. Куди ми потрапили?
 
Тріумф, 11.07.2016 - 15:54
Віра не залежить від кількості прочитаних сторінок Біблії. Поки не повіриш: вірю кожному Слову Божому, доти віри Богу нема. Нехай ти прочитав якусь кількість сторінок і якусь частину істини ти прийняв, і заспокоївся, що все гаразд, цього достатньо і віриш прочитаному, більше чи менше, не має значення, то те решта місця у серці заповнена мирським, людським і николаїтським диявольським – от тому і різних натворили богів і ікон, звичаїв, обрядів, «святих» і поклоняються їм, блудячи і заводячи в блуд і інших. Цим самим вони проти Христа – антихристи. Бог же велить: «Вийди і відділись від нечистого!», бо все, що не по Слову Божому, не по Біблії, для Господа Бога є нечисте, воно проти Христа, воно від антихриста. Кожному дав Господь право вибирати самому, з ким йому проводити вічність: з Господом в Раю, Царстві Божому, чи з сатаною в озері огняному.
Я всім серцем прагну, як і Господь, щоб усі люди спаслись і прийшли до пізнання істини (І Тимофія 2:5)
 
Чакір відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за такий інформативний переказ, але ви цитуєте мені Бібілію і кажете що хто не вірить в Христа - антихрести, але у них є їх інший Бог - Аллах, Будда, і тд і тп. І вони б сказали зовсім по інакшому.

Не потрібно мене переконувати, я маю свою тверду позицію на рахунок цього і буду її відстоювати. Я не зміню світ і не зміню погляд на різні релігії. Я не пропагую щось проти. Святі книги написані руками земних людей, храми побудовані руками людей, святі отці - звичайнісінькі люди...усе це земне - тому, я вважаю, що до божества воно прирівнюватись категорично не може. Ніхто не знає насправді хто і як сказав - все побудовано на книгах - ось і все.

Бог у кожному з нас і кожен з нас повинен вірити так, як він може, молитись - як уміє...а що буде після земного та матеріального - для кожного покаже час.

Дякую за висвітлення Вашої думки, але на превеликий жаль я з Вами не погоджуюсь і бажаю закінчити нашу дискусію на цьому,так як більше не бачу сенсу диспутувати.
 
Тріумф, 11.07.2016 - 15:52
тепер зневажають ті, хто йому служить, не покоряючись Господу, і зневажаючи Його. І Івана 5:10 «..Хто не вірую Богові, той вчинив Його неправдомовцем». Богові по-мирському вірити неможливо. Прийшов кінець цьому всесвітньому безбожжю, тому всі сили зла ополчились так проти Бога Одного і істинного, і підсувають легковірам ще й духів предків.
Дух життя людині дає Господь. Господь Дух Свій забирає, а трупи, що залишились –
гниють, перетворюються у землю. Котрих духів кличуть? Адже, предки не мали такої привілегії, як ми, що помолившись, попросимо розуміння і Господь дає, а вони приймали те, чим їх годували, – халдейськими вигадками. Не знають бідолахи, що за це смерть, бо таким чином людина кличе сатанинських духів і демонів.
Віра – це стан душі, нехай буде й так. Господь Ісус дає уточнення про віру в Єв. від Івана 7:38 «Хто вірує в Мене так, як говорить Писання, то ріки живої води потечуть із утроби його». Коли людина вірить кожному слову Божому, вона наповнена Богом, мислить і чинить, як велить Господь, в серці її мир, радість, любов до кожного ближнього і бажання робити добро, а про якесь зло у неї не народжуються помисли – це віра Божа - довіра Богу. В людині – Бог – Дух Святий. Людина стає храмом Духа Святого (І Кортнтян 3:16). Господь Бог жадає всього тебе і не збирається тебе ділити із сатаною, тому Він каже: «Поселюсь в них і ходитиму, буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм! Вийдіть тому з-поміж них і відлучіться – каже Господь - і не доторкайся нечистого, – і Я вас прийму, і буду вам за Отця, а ви за синів і дочок мені будете, – говорить Господь Вседержитель» (2 Коринтянам 6:15-1cool Без повної віри Богу, нема надії, що в тебе все в порядку з Господом Богом, і ти – дитина Божа, і підеш на небеса – у вічність, коли не йдеш слід-у-слід за Господом по слову Його, Біблії. А що ж говорить ворог людський? Він вчить, що всі підряд ідуть на небеса, що нас бачать, допомагають нам, всі ідуть в Рай, бо всі діти Божі.
Віра не залежить від кількості проч
 
Тріумф, 11.07.2016 - 15:48
Я постараюсь, якомога зрозуміліше відповісти тобі на поставлені питання. Так, дорогенький, Господь Бог – Творець неба і землі, і всього, що існує – один. Нажаль, існує Його і наш ревний ворог, сатана, який є автором різного роду зла і великої кількості рукотворних «богів». Господь Бог сказав Адаму, що не їж із дерева пізнання добра і зла, бо коли з’їсиш, то помреш! А що сказав перший філософ у Всесвіті, сатана? – «Не помреш». Він додав лише часточку «не», і його вчення – філософія запанувала у світі. Адам – перша людина, повірив йому, тому людство вірить сатані, який править у світі до часу повернення Ісуса Христа, який потрошки, то тут, то там спотворює істину Божу, вловлюючи людей у свої тенета. Люди роблять те, що велить їм їх князь. Господь у 1-й заповіді сказав, що Я, Господь Бог твій, і хай не буде у тебе інших богів перед лицем Моїм, а Тертуліан і інші філософи сказали, що ні, не один, а три в одному; У 2-й - Господь каже, що не роби зображення і не поклоняйся йому, а сатана каже, що роби, малюй, цілуй ці малюнки, які часто є, як карикатури, проси мертвих про допомогу, і вони тобі допоможуть, а Господь каже, що будеш проклятий до четвертого покоління і винищений за такі діла. І ось тепер, коли Україна у такій скруті, а слуги диявола кричать всюди і в пресі і на сайтах, що вони не хочуть єврейського Бога, не розуміючи елементарного, що своїм безголовим базіканням накликають біду на цілу країну, на весь народ, бо вони привикли за інерцією вірити тим байкам, які проповідуються і часто не мають нічого спільного із Всемогутнім Господом Богом, а являються оманою диявольською. Багато засліплених людей не жадають пізнати Всевишнього Бога, щоб постав за нас, а танцюють під диявольську дудку. В 3-й – Господь каже, щоб ім’я Його не вимовляти на марне, а люди філософствують, як заманеться, на свій розсуд. Прилюбодійство у всіх сферах життя переведено до рангу любові. Всі заповіді Божі – накази Господні зневажені. Першим зневажив князь світу цього, сатана, а тепер зневаж
 
Арлекін, 10.07.2016 - 20:58
Аплодую стоячи! 12
 
Тріумф, 10.07.2016 - 20:15
Не критика і не осудження. Докладені зусилля - для Бога це ніщо. Виходить Дух Божий і горда людина перетворюється на шкіряний мішок з кістками і тухлим м'ясом, і своїми науками, філософією і звичками, звичаями і обрядами. Віра: значить вірю кожному слову Божому, Біблії, коли ж не вірю, або вірю частково, то роблю Господа Бога неправдомовцем (І Івана 1:10).Краще людині мовчати про те, що не знає напевне, бо зневажати Господа - не варто.Запрошую вас відвідати:
http://blahovichennj.blogspot.gr/ give_rose
 
Чакір відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую.
Я не замахувався на Бога.
Я висвітлив проблему віри людини у речі: ікони, храми, книги і тд.
Бог один для всіх? Чому ж тоді віри настільки різні і чому віри в різних Богів доводять людей навіть до ворожнечі? Де книга книг? Біблія?Тора?Трипітака? Коран? Всі стверджують що саме по їх Божим законам треба жити, чи не так?

У даному творі я висвітлив ідею того, що віра в Бога полягає є у тому скільки сторінок святої книги ти прочитав, як часто ходиш до храму, як багато ікон поцілував чи скільком отцям покланявся...

Це все матеріальне та придумане ні ким іншим як людиною.
Духовність в кожному з нас. Бог в кожному з нас! Віра - це стан душі а не "показуха"!
Ось що я хотів показати та донести до кожного.
 
Олена Жежук, 10.07.2016 - 20:14
Невже хтось наважився порушити цю тему? Браво! Я теж проти цілування рук, та возвеличенння "святійшими" кого....звичайнісіньких (хай і віруючих) та все ж людей.... 16
 
Чакір відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Більшість людей вірять напоказ, нічого більше.
дякую Вам за солідарність!
 
zang, 10.07.2016 - 20:13
"писані людиною" не годиться: неукраїнський синтаксис. правильно "Божі закони, що їх написала людина". змісту не коментую. "збудованих не Богом" також не годиться
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: