Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Дантес: Я не вірю потустороннім - ВІРШ

logo
Дантес: Я не вірю потустороннім - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Я не вірю потустороннім

Дантес :: Я не вірю потустороннім
Я не вірю потустороннім,
Хай уважні вони і чуйні:
В них цукерочка на долоні,
А між пальцями - шип отруйний.

З Боголюбського і понині
Не міняють вони натури:
Лізуть в Неньку сусідські свині,
Загорнувшись в ведмежу шкуру.

Не стосується нас? Так знайте:
Кожен ранок, в обід і в вечір
Лізе ворог на наші сайти,
Тільки шкури тепер - овечі.

Голосочком невинним блеють,
Щиро так заглядають в очі,
Рецензують медком-єлеєм,
От і тануть серця дівочі.

Привічають лихих данайців,
Ледь не моляться на гостинці...
(Льова Троцький ще насміхався
Над наївністю українців)

І везе нам троянська кляча,
Що брехливі в нас журналісти,
Що майдани у нас проплачені,
А на Сході - самі садисти.

Що по дітях стріляєм "градом",
Що затуркані і пропащі,
Бо така в нас злочинна влада...
І виходить, що їхня - краща.

Гени пальцями не розтерти,
Ворог хитрий і поки сильний.
Будьмо мужні і будьмо вперті.
А найперше що - будьмо пильні.

ID:  670013
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 03.06.2016 11:21:20
© дата внесення змiн: 03.06.2016 11:26:37
автор: Дантес

Мені подобається 11 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: @NN@, Кайгородова 2
Прочитаний усіма відвідувачами (1085)
В тому числі авторами сайту (32) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

@NN@, 31.10.2017 - 14:23
Дякую hi
 
Дантес відповів на коментар @NN@, 08.11.2017 - 14:45
Будь ласка give_rose
 
Кайгородова 2, 14.06.2016 - 16:37
friends give_rose
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
flo26
 
Вікторія Т., 07.06.2016 - 02:32
Дякую. Це саме те, що й мене засмутило у тих коментарях --відсутність політичної пильності, зрілості,гідності навіть під час війни, навіть після стількох жертв! Що це за вічне намагання запобігати перед тим, хто тебе зневажає, годити йому, подобатись? Якщо не можеш подолати ворога, то хоч не помагай йому — і вже пів-діла буде зроблено. Автор того вірша роками носиться зі своїм "сокровенним" знанням, що українці продались США, Майдан "наскрізь проплачений" (відомо ж --самі українці ні на що не здатні, у них один вихід --або продаватись Заходу, або вертатись у "дружні" обійми Росії), і йому на сайті за такі погляди аплодують...
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Маленька ілюстрація до сказаного Вами:
Abba Васнеценко, 13.08.2014 - 09:07
Вітаю! Довго не заходила на сторінки. Прийшла Ваша відповідь... і раптом подумалося: вже давно суверенітет України знаходиться в руках штатів, а якщо перекласти в руки росіян, то чим гірше?
biggrin biggrin biggrin
Це з коментарів до "Одеської Хатині" того ж Гени. Зерна, посіяні "верховным лжецом" сайту, дають сходи. Та й сам твір пронизаний закликом до розправи над "бандерівцями", на Стихи.ру подібних антирашистських випадів не терпіли б, а наш Юхниця сильно заклопотаний боротьбою з Буряком і Хуго, у нього руки не доходять до потойбічних)
Про Одесу сказано і знято багато, але є ще одна деталька, з неопублікованих. Знайомі знайомих, дівчата, прихожанки Московського патріархату, того дня були біля наметового містечка антимайданівців (ну як не підтримати "православних"?) Коли пройшла чутка, що сюди ідуть "бандерівці", їх наполегливо "запросили" в будівлю пофспілок, хоча простіше було піти з площі. Потрібен був живий щит. Пам"ятаєте путінське: "Впереди пойдут женщины и дети"? Коли почалась пожежа, дівчата піднялись на дах будівлі. Там вже знаходились певні хлопці. Так от що найцікавіше: ті хлопці хотіли скинути дівчат з даху. Але їх відстояли інші, що провели дівчат нагору. Провокаторам подій потрібно було якнайбільше людських жертв, а жіночих - і поготів. Рашистам не вдалось зробити в Одесі те, що в Донецьку, Луганську, Харкові, то вони намагаються хоч з поразки видобути якнайбільше користі, граючи на людському горі, яке самі ж і спричинили.
Певен, що такі потусторонні тут не випадково. Їх завдання - втертись в довіру, потихеньку сіяти сумніви і вбивати клин між українцями. "Разделяй и властвуй" ніхто не відміняв)
 
Фотиния, 06.06.2016 - 12:42
Российским крезам выгодна стабильность,
а украинским - всё-таки война.

Жорж, я прям не налюбуюсь на эту фразу! 12 Она универсальна, как трафареты на ялтинской набережной! Фотографы каждый сезон подмалёвывают года, и все дела! Так и здесь:
1968 г. Российским крезам выгодна стабильность,
чехословацким - всё-таки война
1979 г. ... ну а афганским - всё таки война...
1990 г. а молдаванским... а карабахским...
2008 г. грузинским...
2015 г. сирийским...
Вот такая тенденция, товарищи! Российским крезам кто-то всё время мешает обрести стабильность, и за этой стабильностью приходится отправлять вежливых людей с гумконвоями... Вот сегодня В.Матвиенко выразила обеспокоенность, что в Казахстане притесняют русскоязычное население... Ждем-с обострения воинственности у казахских крезов!
---
Любочка Игнатова, не под силу гаранту закончить войну за три дня, даже если ему выдать красные трусы супермена! Закрыть границу для начала, перекрыть поставки оружия и командировочных... Нельзя уравнивать две верхушки, есть разница между агрессором и защитником.
---
Залюблена, конечно, каждый имеет право на мнение. И мы здесь не для того, чтобы затроллить ласкового парня Гену. Речь о Вас! О Вашем критическом мышлении! И читая о "недоносках", "пиндосских бл*дях", "быдле" - хотя бы воздержитесь от аплодисментов... хотя бы ради тех людей, которые сейчас в окопах защищают Ваш покой... Об уважении к чужому мнению можно почитать здесь: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=499421
Это было счастливое время "возврата в родную гавань". Судя по обилию комплиментов укр. поэтессам, счастливое время продлилось недолго... Всем хорошего настроения и удачи! (с)
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ваш, Тини, список российских добрых дел "за стабильность" можно расширить, наверно, во столько раз, во сколько расширились границы миролюбивой Московии от Василия І и до Тихого океана) Только в ХХ веке: еще китайским крезам (1903г.), польским (1920), финским, румынским, прибалтийским, снова польским (1939-40г.г.)
Некоторые наши пацифисты, очевидно, не осознают, что "русский мир" переводится как "руський світ", а не "руський мир", и что нет такой войны, которую рашисты не развязали бы во имя этого мира.
Грушевский тоже был пацифистом, и Украина расплатилась за свою неготовность защищаться от потусторонних доброжелателей гражданской войной и голодомором. Жертвы были в десятки раз больше тех, которые могли быть в случае быстрого и сплоченного отпора. Но...у каждого было свое мнение. Нестор Махно, проливший немало украинской крови, издавая в Париже свои воспоминания, написал в предисловии, что об одном жалеет: что эти мемуары написаны не на украинском языке. Слишком запоздалое прозрение!
Самое интересное, что отвоюй Украина свою независимость в т.наз. "гражданскую" (также принесенную на российских штыках), и Второй мировой могло и не быть. А это еще 9 млн. украинских жизней. Статистика говорит, что в 1913г. украинцы были самой многочисленной нацией Российской империи (46 млн. против 42 млн. русских). Сколько нас сейчас? И сколько русских? И есть ли в Европе еще хотя бы одна нация, не увеличившая численность за последние 100 лет?
Все эти измышления, что в крымских и донецких событиях виноваты амеры и Майдан - для мимоз. Еще лет семь назад Путин сказал, что в случае дальнейшей евроинтеграции Украины Россия отберет земли, "подаренные русскими царями". Кто-то из высокопоставленных политиков (не Рогозин ли? - не помню, а жаль) задолго до Майдана откровенничал, что де политическая карта мира все время перекраивалась в пользу сильных, Россия сейчас сильная, так почему бы ей не перекроить эту карту? А теперь: мы мирные люди, но нас вынудили)
 
@NN@ відповів на коментар Фотиния, 31.10.2017 - 14:25
clap clap clap
 
Фотиния відповів на коментар @NN@, 31.10.2017 - 16:54
apple Дякую, Аннушко! 16
 
Вікторія Т., 06.06.2016 - 10:28
Шкода,що Ви, Дантесе, звернули увагу саме на першу частину мого коментаря, яка особисто для мене найменш цікава. Я навіть не хочу витрачати час на вивчення етімології слова "блеять". Чи тому воно потрапило в лемківську мову, що вона має багато спільного з польською, а Польша була частиною Російської імперії і також багато чого "понабирала" з неї,як пес ріп'яхів, чи, можливо, це слово --з русинського діалекту, а він, як відомо, має багато русизмів (яким чином це відбулося --мені нецікаво). Відомо, що багато діалектизмів, які успішно побутують у мові і які навіть використовуються письменниками для надання аутентичності мові їхніх героїв, не ввійшли в мовні нормативи, хоча Ви могли їх чути ціле своє дитинство. І не авторитет Занга тут для мене важливий, хоча в нього є беззаперечне чуття української мови ( що Ви мали на увазі під "Панівною нацією", я не в курсі, цей саркастичний випад пролетів повз мене). Я просто сама відчуваю, що це слово фонетично не вписується в українську мову. Однак Ви його можете вживати, якщо хочете --ніхто Вам не забороняє.
"Многая" --слово церковнослав"янського походження і вживається у церковній службі різних православних народів, в т.ч. українського.
Шкода, що Ви піддалися своєму саркастичному настроєві і нам так і не вдалося поговорити про щось дійсно важливе, що мене хвилює. Я, чесно кажучи, чекала такої можливості.
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Вибачте, Вікторіє. Насправді я хотів дати розширену відповідь на обидві частини коментаря, але вже на першій мене трохи занесло, і я, коли побачив, скільки вже написано, і скільки часу в мене залишилось, зібгав другу частину. Моя квіточка Вам - це не відмазка, а знак прихильності до однодумця. Нам з Вами сперечатись нема про що, а обговорювати тему можна безконечно. Питання українського самоусвідомлення як стояло гостро тисячу років назад, під час хозарських, варязьких, татарських, литовсько-польських інвазій, так і стоїть нині. Тому що наш брат настільки самостійний і незалежний від колективного розуму, що скоріше зробить повну дурницю, ніж послухає, що радить товариство. Бо має свою думку)
Стосовно вірша, маленький відступ. Іду якось після дощу вузьким провулком. Назустріч, поміж іншими, дівчина. Каже мені: "Далі Ви не пройдете, там болото". Подякував, повернув. Навіть не зивувався - цілком нормальний вчинок. А вже після реакції на вірш подумалось: "Але ж решта промовчали. А те дівча ризикувало нарватись на щось типу: "Не твоє діло! Сам розберусь. А може, саме болото мені і потрібне".
Цей вірш зовсім не нав"язує, кого читати, кого ні, кого коментувати і на чиї коментарі як відповідати. Він просто попереджає: там болото)
give_rose
 
Вікторія Т., 05.06.2016 - 12:43
Вибачте, але Zang правий -- "блеють", дійсно, російське слово.І класики часом вживали русизми. Ідею ж Вашого вірша я цілковито підтримую. Прочитала коментарі під тими творами, на які Ви посилаєтесь.Вражає політична нерозбірливість і абсурдне вітання ворожих випадів, нерозуміння суті і "прогинання" перед будь-якою гучною фразою. Це вже не "наївність", а якийсь дефект.
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ну, Занг - це вже сам по собі класика) Його "Панівна нація" - подумав про українців фюрер, бо мав велику схильність помилятися" я цитую із великим задоволенням. В даному випадку можна трохи перефразувати: "Блеють - русизм"- сказав Занг, бо класики перестають помилятися тільки після смерті (А Зангові дай, Господи, многая літа) До речі, "многая" - не русизм?
Але повернемось до наших баранів. Значить, Вікторіє, ні академічний тлумачник, ні вікісловник, ні десяток класиків для Вас не авторитет. Не допомогли навіть вівці мого галицького дитинства, які блеяли, не побоюючись, що їх звинуватять у зраді національних інтересів. Доведеться копати глибше. Я знайшов, що слово це з"явилось в укр. мові з лемківського діалекту. Яким чином росіяни і лемки, розділені такою відстанню, вживають один специфічний термін - загадка. Можливо, суворовські чудо-богатирі, повертаючись з Альп, захопили лемківське село, і місцеві жителі під тортурами зізнались, що їх вівці не бекають і не мекають, а саме блеють, а москалі вже понесли цю таємницю на батьківщину. Може, навпаки: лемківський вуйко поїхав на заробітки в Московію, і там з ним, замість рублів, розрахувалися "великим культурным наследием" - словом "блеять".(А може, йому сказали "бл@ть", а він не зрозумів)
Є момент, який може нас примирити: я вжив це слово відносно потусторонніх сил, а їм хто може заборонити блеяти " чіста па рускі"?
Що стосується другої частини Вашого відгуку, то тут можна або написати багато букв, або просто піднести квітку flo11
Дякую!
 
zang, 03.06.2016 - 18:41
"блеють", "потустороннім" – русизми. другого відповідник – "потойбічним"
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Якийсиь скорочений вар1ант укра1нського словника у Вас, пане Занг) Сл1в так на 5000? Напевне, у Коцюбинського був на 5001, бо слово блеють в1н знав) та не т1льки в1н:я з дитинства знав, що сус1дськ1 в1вц1 блеють, нав1ть не здогадуючись, що вживають чужу мову) А от щодо потусторонн1х, то Ви абсолютно прав1 - чистий русизм. Я би нав1ть сказав рашизм-пут1н1зм)
 
Любов Ігнатова, 03.06.2016 - 15:01
Ну, для де-кого війна - це і є стабільність.
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
А давайте ми надуримо наших крезів - здамося росіянам в полон? А вони надурять своїх, і здадуться нам. Тільки от проблема: а раптом ми здамося, а вони ні? biggrin
 
Любов Ігнатова, 03.06.2016 - 14:35
Я і зараз думаю, що ця війна вигідна верхівкам обох країн. Інакше б її не було, або вже б її закінчили, як і обіцяв нині діючий за три дні.
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Российским крезам выгодна стабильность,
а украинским - всё-таки война.


Заліз бандит в чужу хату, пограбував, ще й вирішив жінку згвалтувати. Чоловік - за сокиру, а бандит йому: "Спокойствие, только спокойствие! Мне сейчас выгодна стабильность" biggrin
 
Фотиния, 03.06.2016 - 14:05
sorry Шкода, Жорже, що Ви для ще більшого заспокоєння вже не зможете прочитати моїх відгуків (як і відгуків інших критиків) wink "Таланти" виявились надто вразливими! wink tongue biggrin Буває... give_rose

О! Дякую, Жорже, за ссилку внизу на підтвердження моїх слів! Якщо прочитати коменти, там згадується моє ім*я, а коментів моїх немає, їх прибрали за неєлейність! cry
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
До моїх теж, Тіні smile

Якось я назвав його феесбешником - видалив)
Я от думаю: чого б це я, наприклад, ображався, якби мене обізвали агентом ЦРУ, моссаду чи ФСБ. Посміявся би, але коментар не видаляв. Хіба що... Хіба що насправді був тим агентом to_keep_order
 
Фотиния, 03.06.2016 - 12:17
Густо сіються, де й не просили,
Потойбічні нечисті сили! superstition
Щирий голос шляхетного друга:
"Не упийтесь єлеєм, Гертруди!" girl_sigh
12 Влучний постріл із мітральєзи, друже! tomato give_rose friends
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Знаєте, Тіні, я був трохи шокований, коли побачив під віршем
http://77.88.252.42/getpoem.php?id=595048 (та не тільки під ним)
схвальні відгуки відомих наших майстринь слова, яких інакше, як патрітками, не ідентифікував.
Такі, як Марсіанин, діють грубо, вони не приховують, що вороги. Данайці небезпечніші tender

Але за Вас, Тіні, я спокійний hi flo11
 
гостя, 03.06.2016 - 12:12
запомилки іноді приходиться дуже довго розплачуватись...гарний вірш,Дантесе flo13 friends
 
Дантес відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Агась smile
Зелені чоловічки теж були ввічливими, але Крим віджали wink

Дякую, Наті flo11
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: