Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: LeV: Ліфт - ВІРШ

logo
LeV: Ліфт - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 7
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Ліфт

LeV :: Ліфт
Вона була одягнена в стару сіру чоловічу футболку, з майже стертим надписом «69», яка ледве прикривала сідниці, а ще в смішні смугасті шкарпетки. Це було не спроста. Вона не хотіла ні зеленого чаю, ні чорної кави, їй не потрібна була моя допомога… Світло в квартирі було приглушене, всюди пахло цитрусом і корицею. Вона стягнула з мене куртку і пішла в кімнату, а за нею я, поспіхом як-небудь скинувши черевики. 
Вишнево-червоні бульки то підіймались, то опускались, заливаючи все м’яким теплим червоним світлом. Вона стояла у віддаленому кутку, та сама lava lamp, яку я подарував їй на десятий день народження. Перед ліжком на табуреті з аромолампи м’яко курився димок, окутуючи шматочки апельсину, притрушені корицею, які розляглись на струнких чарках з написом «Becherovka». Вона лагідно взяла мене за руку і ми сіли перед табуретом. «Вип’ємо ?» – сказала вона, привернувши мою увагу до її губ. Але на губах вона довго не затрималась. Сковзнувши вниз, погляд обігнув підборіддя, скотився по шиї і зупинився на грудях… Було помітно, що вона збуджена. 
Після синхронно перехилених чарок, пішли в хід апельсинки, що просто ідеально підходили до цього напою і обстановки. Вона подивилась у мої очі, а потім на губи і, не відводячи від них очей промовила «на тобі зосталося трохи кориці…» Повільно наближаючись вона запустила пальці у моє волосся, від чого я заплющив очі. Наступним, що я відчув були її губи на моїх. Вони спрацювали як пусковий механізм, що пробудив мене. Мої руки сковзнули по її ногах під футболку, аж до талії. Обхопивши її, я затягнув її глибше у ліжко, де одним швидким рухом зняв з неї, як виявилось єдиний одяг. Мій теж на довго не затримався. Неймовірна жага охопила мене, я боявся зробити їй боляче, але побачивши задоволення на її обличчі, зрозумів – вона мене нею заразила. Це було грубо, але прекрасно. Вона знала чого хотіла, а я знав як їй це дати. Тому міцно стискав в своїх обіймах, та так, що, напевне, вона не могла дихнути на повну міру, і ще дужче впивалася губами в мою шию. Зі сторони це напевно виглядало як акт насильства. Але ще кілька рухів і ми обоє упали на ліжко обезсилені. Кров відхлинула від голови, і наступила ясність. Здавалося, що я взагалі обезкровлений, оскільки ледь міг ворушитись. Ми просто лежали хвилин зо двадцять, а потім задзвонив телефон… Ввімкнувся автовідповідач, куди її мама записала своє повідомлення. Говорила, що погано себе почуває, тому відпросилась з нічного чергування додому. Тоді вона повернула до мене голову, і я зрозумів, що мені пора.
Збирався я не довго, хвилин п’ять. Вона вийшла мене проводжати в тій самій футболці але вже з винуватим виразом обличчя. Перед відкритими дверима я поцілував її а потім сказав: «Нічого, побачимось завтра». Вона усміхнулась, і не сказавши ні слова, мило помахала мені у слід рукою.
Я і справді не тримав на неї зла, вона не винувата у тому що все так сталося, по крайній мірі мені так думалось. Як завжди, механічно натиснув кнопку виклику ліфта, дочекався його, зайшов. Весь цей час і всю дорогу вниз моя голова була зайнята лише обривками спогадів, які у форматі слайд-шоу спливали у моїй пам’яті. Але, раптом, воно перервалося думкою «занадто довго». І справді, я вже б мав двічі спуститись, чи, навіть, тричі, а він все не зупиняється, все спускається… Поволі усмішка стала сповзати з мого обличчя. Я почекав ще кілька секунд, потім затиснув кнопку стоп. А коли нічого не відбулось почав істерично натискати усі кнопки, але ніякої реакції не послідувало. Як і від мого телефону, він уперто не хотів ловити мережу, навіть здійснювати екстрений виклик. В паніці я почав кричати, кликати на допомогу, і стрибати в кабіні, намагаючись спричинити зупинку. Проте ліфт не реагував, ніхто і нічого не реагувало на мої дії. Я почувався безпомічним… Я почувався в пастці. Не зрозуміло у кого чи у чого, а може у власного розуму… Я припинив метатись по кабіні і прислухався до шуму мотору, який, як не дивно, за секунду вщух. Ще кілька секунд очікувань, затамованого подиху, і двері відчинились. Але те що за ними опинилось викликало у мене бажання прокинутись. 
Може я і справді сплю, чи зійшов з розуму? А так буває? Чи існує такий діагноз «миттєве божевілля» ? Що мені робити? Залишатись тут, на єдиному клаптику світла, чи йти у суцільну пітьму, шукати вихід? 
Поки у мене не набралося духу вийти за межі світла, я ще раз спробував підчинити собі ліфт, натискаючи безладно кнопки, або зателефонувати комусь… Хоч усі мої спроби провалились як і минулий раз, я не наважувався кричати, бо навіть кнопки натискав повільно та обережно, щоб не вчинити зайвого шуму… Щоб не привертати увагу… В кінці-кінців, я всівся у одному з кутків, написав кілька SMS, які, напевно, не відіслались, і вдивлявся у пітьму, яка, напевне, вдивлялась в мене. Я чув звуки падаючих крапель, шипіння пару, інколи щось десь шелестіло… Це місце нагадувало мені підвал, або якісь катакомби, але в будь-якому разі не викликало бажання прогулятись. Як не дивно, мені навіть певний час було комфортно у моєму маленькому ліфтовому королівстві, де панувало світло, де мене оточували три стіни, які захищали від темряви, за якою вівся постійний нагляд.
Я просто сидів, виключивши мізки… Я був навіть щасливий…
Раптом, всередині все похололо, я осліп... Або прозрів. Тепер я побачив яка вона насправді, яка вона зсередини, холодна, волога, гірка. Пітьма захопила мій маленький затишний замок, змусила мене тікати на ворожу територію. Я більше не відчував себе в безпеці, більше не було щастя, лише пітьма. І дев’ятнадцять відсотків зарядки на мобільному. Я відчував себе повністю живим. Не можна сказати, що це погано, але й так само не можна сказати що це добре. Всі мої відчуття загострились, я відчував вологість на своїй шкірі, кожну нотку сирості в затхлому повітрі, чув кожну краплину, що падала, кожен шурхіт… Кожен подих… знову і знову, навіть коли затамував свій…
Я просто біг навпомацки, так швидко, як тільки міг. На моїх руках назбиралось багато павутиння, та ще чогось мокрого липкого і слизького. Я промочив ноги, і забив голову, коли впав уперше. Але не зупинявся, поки було сили. Поступово я почав бачити обриси стін, якихось труб, і ще чогось… Запримітивши один потаємний куточок, я вирішив у ньому перевести дух. Затамував подих, від чого ледь не зомлів, зате пересвідчився що поруч нікого немає. Все моє тіло заніміло від холоду і перенапруження, тільки голова була гаряча, в ній голосно билось серце, і я боявся, що хтось почує це і знайде мене. Після того, як затамував подих ще раз, тремтячими руками дістав телефон і ввімкнув ліхтарик. Світло, круглою жовтою плямою, повільно сковзало по стінах, час від часу провалюючись в довгі темні вузькі коридори. Від цієї картини серце в голові забилось швидше, завдаючи цим самим біль, не менший, ніж від нездійсненності бажання вибратись назовні. 
Я боявся видати себе світлом, і вимикаючи ліхтар, випадково освітив свої руки. Вони були в крові. Спочатку виникло здивування, потім страх, а потім усвідомлення – це моя кров. Виявляється не серцебиття завдавало мені стільки болю. Я усміхнувся, а потім мені знов захотілось прокинутись. Натомість, я ще раз затамував подих, і почув підозріле шарудіння, що роздавалось легким ехом по стінах та черепних коробках. Тому, не задумуючись, встав і почав іти в протилежному, як мені здавалось, напрямку від звуку. Проте чим далі йшов тим більше розумів: цей звук лине звідусюди. Я час від часу зупиняв дихання, намагався визначити його напрям, але це було марним. Спочатку навіть планував позначати кров’ю стіни, щоб хоч якось орієнтуватись, де я був, а де ні, але коли розрядився телефон це заняття стало марним. 
Незлічені години я блукав цими коридорами, інколи біг, коли мене гнало відчуття чиєїсь присутності, якісь незрозумілі звуки, що звучали поруч, або коли просто здавали нерви від постійного напруження і неспинного жаху. Кілька разів я опинявся на землі, втрачав свідомість… Кровотеча не зупинилась… Страшенно боліла голова… Втратив відчуття часу. Іноді мені здавалось, що я помер, або що мені вже байдуже, але чергова пробіжка давала зрозуміти – це не так. 
Я так втомився бігати, затримувати подих, тремтіти, боятись, падати, вставати, прислухатись, настільки, що мені здається що смерть не така вже погана перспектива, аби не тинятись по цьому глухому підземеллю вічно.
Сидячи в одному із багаточисельних сирих кутків, було так приємно згадати про м’яке червоне світло, від подарованої мною лампи, про смачні апельсини в кориці, окутані димом, приємний запах цитрусу, її ніжні руки, губи, зелені очі, про її тепло… і її засмучений вираз обличчя, який з’явиться знов, коли я не зателефоную, коли вона зрозуміє, що ми більше не зустрінемось, або, коли прийде моє SMS.

ID:  645331
Рубрика: Проза
дата надходження: 19.02.2016 23:41:56
© дата внесення змiн: 19.02.2016 23:41:56
автор: LeV

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (334)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: