Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Валерій Кець: Тоді помри… - ВІРШ

logo
Валерій Кець: Тоді помри… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 5
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Тоді помри…

Прикріплений файл: Ludovico Einaudi - Ascolta (audiopoisk.com).mp3



     Молоде подружжя жило у невеличкій кімнаті, котру вони винаймали. Того дня хлопець захворів – мав температуру, страшенно боліла голова та горло. Прокинувся він раніше за свою дружину і пішов ладити собі та їй каву. Коли кава зварилася він налив її собі та дружині і сів на стілець біля ліжка та почав пити милуючись вродою сплячої дружини. Дружина певно відчувши аромат кави, що витав у кімнаті прокинулася і попросила дати їй кави. Чоловік дав їй філіжанку та поцілував її. В кімнаті було прохолодно, тож треба було розкладати вогонь у кальзі.*  І він пішов на двір за дровами. Принісши їх хлопець почав розкладати вогнище, але дрова мокрі після дощу як на лихо не хотіли займатися. 
     Це був звичайний недільний ранок – вихідний день для обох. Жінка вже допивала каву і вставши з постелі почала збиратися до церкви. А хлопець все намагався розпалити кальгу. Раптом його погляд впав на невеличку дошку, але вона була досить велика, щоб поміститися у кальгу. Тож хлопець не довго думаючи вийшов на двір і взяв фейсу* аби поколоти її на тріски. Дружина почула стукіт і вийшла за ним на подвір’я, щоб подивитися, що там відбувається. Побачивши як чоловік коле дошку на тріски вона – погнівалася. В неділю не можна такого робити. Так було заведено у місті в котрому вони жили. Так привчали жінку з дитинства і не біда, що вони з різних міст. Але треба дотримуватися неписаних порядків міста в котрому живеш. Між подружжям виникла вада, що переросла у сварку. Жінка казала чоловіку, що так не можна робити, це ж неділя у церкві йде служба і взагалі у неділю не можна брати до рук будь-який інструмент. А чоловік доказував, що він нічого особливого й не робив і це дрібниці, не звертай уваги на них. Життя – складається з дрібниць, якби не було дрібниць, ми би з тобою не познайомилися, коли я помру – лише тоді я на них не буду звертати уваги – відповідала дівчина. Чоловік не хотів сварки, адже неділя це єдиний вихідний день котрий він міг провести із дружиною, але в запалі гніву він сказав слова котрі ліпше б не казав, котрі б не мав казати. Що він сказав? – Запитаєте ви мене, мої любі читачі. А він повів їй таке – тоді помирай. Це був тяжкий удар для дівчини. Сказані слова вже не повернеш, не зітреш, не відкоригуєш та не видалиш з пам’яті. Вони страшніше за будь-яку зброю вбивають і калічать не тіло людини, а душу. Що відчувала його дружина після цих слів? – Напевно порожнечу, її світ почав рушитися. Людину котру вона шалено до нестями кохала сказала їй таке. Сльози почали котитися по обличчю дівчини, а в серці вирував біль. Хлопець не зрозумів, що сказав, розуміння прийшло згодом. І він почав просити пробачення у жінки. Але не можна скалічити душу і вилікувати знову за мить. Він просив пробачення бо дуже любив дружину. Вона відповіла, що пробачила та вдягнувшись хотіла вже виходити з кімнати. Чоловік просив не йти сьогодні нікуди, а лишитися вдома з ним. Йому боліла душа від розуміння того, що він сказав. Це добре коли людина осмислює свої вчинки. Люди так часто завдають болю навіть не ворогам, а саме тим кого люблять. 
     Жінка не послухала чоловіка і все ж пішла до церкви. Виходячи з кімнати вона попросила не телефонувати його , оскільки хотіла заспокоїтися слухаючи музику і він погодився. Щоб вщухла біль котрої він їй завдав.  Минуло більше ніж півтори години, служба вже мала б закінчитися і хлопець вирішив зателефонувати до дружини. Тож порушивши обіцянку він набрав номер її телефону, але слухавки вона не підняла. Біля дверей кімнати сиділа кішка і вмивалася є прикмета, що це до гостей. Але хлопець нікого не чекав окрім дружини. Та її не було і хлопець почав не покоїтися, переживаючи за неї. Вже минуло майже три години, а її все не було. Чоловік нервово ходив по кімнаті, різні погані думки лізли в голову. Він телефонував її, але вже навіть і зв’язку із нею не було, дружина була поза зоною досяжності. Хвилини котрих люди зазвичай не помічають – перетворилися на вічність для нього. Йому здавалося, що час завмер і стоїть на місці. 
     Раптом тишу сполохав телефонний дзвінок.  Дзвонили з незнайомого для хлопця номеру. Він підняв слухавку. Чоловічий голос у слухавці запитав чи Анна Герман його дружина. Хлопець відповів, що так і з тривогою в свою чергу запитав – що сталося. Той самий чоловічий голос повідомив, що вона померла, потрапивши у аварію. Її збила машина, з цими слова телефон впав з рук хлопця. Біль проймав його душу. В пам’яті повстали слова – тоді помри…
* Кальга - піч
*Фейса - сокира

ID:  614164
Рубрика: Проза
дата надходження: 18.10.2015 13:56:44
© дата внесення змiн: 18.10.2015 13:56:44
автор: Валерій Кець

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (502)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: