Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: посполитий: ЧОМУ Я ТАК ПИШУ (досить нудне) - ВІРШ

logo
посполитий: ЧОМУ Я ТАК ПИШУ (досить нудне) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Персональный ЧАТ Dato
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЧОМУ Я ТАК ПИШУ (досить нудне)

Хто ми? Для чого ми? Мабуть, це два одвічних питання, які тривожать… Хоча, чому я, власне, маю за когось вирішувати, що його тривожить… Те, що тривожить мене не зовсім повинно, а, швидше і зовсім не повинно тривожити когось… Отож, хто я і навіщо я живу? Навіщо чи для чого? Для мене взагалі – то немає різниці, а як для когось є, то… То ви відкрили не ту сторінку.
Якщо серед моїх потенційних читачів зараз присутні релігійні фанатики, адепти якихось релігійних братств та сестринств, то рекомендував би їм теж перегорнути сторіночку пошвидше, оскільки прочитане може викликати таку хвилю обурення зазіханням на традиційні ( і не зовсім) цінності, що Свята інквізиція нервово палитиме десь в тіні Собору Святого Петра… Мені, звичайно, ті хвилі, що буря в склянці води. А переймаюся я чисто з альтруїстичних позицій. Щоб хвилювальники не заробили собі інфаркти та інсульти. Сидітимуть тоді в підгузках із перекошеними обличчями, а по підборіддю стікатиме цівка слини( можливо, навіть отруйної). Бридке видовище. Воно вам потрібно, люди? Отож, краще, сплюнувши три рази через ліве плече (мені в обличчя небажано, але, якщо вже так не терпиться, то чого…) та проказавши екзорсичну формулу: « Свят! Свят! Свят! Ізиді нечестивець Посполитий», ідіть замолювати вже здійснені та ще не скоєні гріхи…Не забудьте ті, що знаходяться на стадії планування і попередньої змови… До речі, адептам сестринства розтерзаних сердець милостиво дозволяю залишитися, якщо погодяться, звичайно…
Отож… Хто я? І навіщо  живу? Якщо читачі, які відповіді на ці запитання вбачають у чомусь на кшталт: залишити слід, залишити пам’ять, яка житиме у віках, передавати… наступним поколінням…на все воля Божа… et cetera (от я розумний, правда?) Так от, якщо такі читачі до цього часу ще не перервали читання, то кажу – маєте ще один шанс.
А я ж запитання, стосовно себе, сформулював би по іншому – чому я так пишу?
Вважати своє існування лише проявом чиєїсь волі чи неволі, навіть Божої – це, погодьтеся…ну, якщо вам не подобається слово «тупо», вживане мною зазвичай у таких випадках, то примітивно. Для освічених і думаючих людей( а моя аудиторія, я сподіваюсь, саме така) – мегапримітивно. Ми ж не в Середньовіччі…Хоча, дехто і тоді сумнівався…
Моя поява в цьому світі була, можливо, прозаїчною для нього, світу, та досить неприємною для мене. Перебуваючи у затишній благодаті всесвіту материної утроби, я і мріяти не міг про кращу долю. Ось це, мабуть і є, друзі, справжній рай. Коли всі потреби і бажання задовольняються в автоматичному порядку…Благодать перервав трубний глас божий.
-	Хай буде світло!
І з’явилося світло. Яскраве світло, яке неприємно подразнювало мозок. Можливо ще з тих незапам’ятних часів у мене відраза до яскравого світла. Я не вампір і сонце не перетворить мене на купку попелу. Я люблю палюче сонце. Я просто не люблю яскравого світла. Не лише сонячного. При стовідсотковому зорі.   
Мабуть, на запитання, для чого живу, я так і не знайду відповідь. Принаймні,- поки що. Хоча шукаю. У своїй творчості ( чи псевдотворчості ) також.  Для продовження роду, відбруньковування, так би мовити? Ну-у-у, друзі. В цьому плані ми нічим не кращі амеби. Якщо вам не подобаються амеби, то нехай буде інфузорія туфелька. Суть від цього не міняється…
Мені часто дорікають безбожництвом ( якось, що єретиком чи схизматиком не називають), запитують, чи вірю я. Звичайно вірю. Всі у щось вірять. Хтось у наявність Бога, хтось у його відсутність. Віра залишається вірою. Лише знаки ставлять, хто які захоче… Не вірити в Бога ще не означає поклонятися дияволу… І  , взагалі, а є воно? Добро і Зло? Хто критерії встановив? Гріх…Благочестя… Добрими чи злими, грішниками чи праведниками ми стаємо лише в очах оточуючих . Вважайте мене ким захочете: безбожником, циніком, жорстоким монстром…добрим, співчутливим…божевільним генієм, чи, просто, божевільним, чи просто…( промовчу через вроджену скромність) … Не має значення, бо об’єктивно я лише той, хто я є… 
Я вище про творчість чи псевдотворчість згадував… Є в мене одна річ… «Крила» називається (це така погано прихована реклама). Там про одного чувака ( він був не проти, коли до нього так зверталися). В нього було нещасливе кохання, він хотів крил і йому дали крила…Правда, ті крила вбили його…
Мене запитували, чому такий фінал? Чому не «гепі енд»? Не для ефектності друзі, зовсім ні… Просто в житті немає на кожному кроці «гепі ендів». Життя – це низка розчарувань. Більших чи менших. Менші ми інколи називаємо удачею… Цікаве запитання було, чому герой ненормативно висловлюється. Ну, по перше, його так боліло…Справді… Коли вам ламатиме зсередини ребра, рватиме легені, то ви добиратимете висловів? Та і, взагалі. Якби людина, яка звична до звертання «чуваче», починає розмовляти мовою Лесі та Франка… Це смішно. Твір став би мертвонародженою дитиною. А мені викидні не потрібні.
Питають, чому крила чорні він вибрав? А він не вибирав. Йому дали.Він не просив саме чорних. В творі пояснюється, чому не можна білих… Їх нам не дадуть! Бо нас вигнали з Раю! За що вигнали? Нумо-нумо??? Правильно….За заборонений плід. Який плід? Пра-а-а-авильно… плід пізнання. А знаєте, що ми пізнали? Що ми не амеби! Що ми «за образом і подібністю»! Що ми маємо право на Небо! І на крила… От через те нас і викинули на цей смітник…А згодом…Згодом майже всі забули, хто ми… Вони існують «по волі…». Раби… Одиниці ще пам’ятають. І вони прагнуть крил. А крила…крила пропонують ті, кого так само викинули…Тільки ще далі, ніж нас… Правда, крил у них не відібрали. От вони і дають нам. Яку мету переслідують при цьому – не так важливо… Вони пропонують нам КРИЛА.
Чому все ж таки герой помер? Бо чудеса бувають, але від них стає боляче… Дуже - Дуже  - Дуже  боляче… І не всі той біль можуть витримати. А колір? Немає кольору, друзі. Він такий, яким ми хочемо його бачити.
Упереджуючи ще одне потенційне запитання. Чи є в мене крила і якого вони кольору? А ви як думаєте????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????     

ID:  584195
Рубрика: Проза
дата надходження: 28.05.2015 23:20:22
© дата внесення змiн: 28.05.2015 23:20:22
автор: посполитий

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (503)
В тому числі авторами сайту (31) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Neteka, 19.06.2015 - 12:59
Крила... а чи потрібні вони людині?, Справжній, яка міцно стоїть на Землі і вірить у космічні сили. Адже на Землі її тільки Віра й тримає.
Та не були б ми творчими людьми, якби не хотіли злетіти. самостійно, без літака чи гелікоптера. Твір сильний, але це тільки перша ластівка твоєї прози. Я просто впевнена в цьому.
Помер ЛГ, та автор молодець! І я чекаю нових спроб до злету, бо вже, якщо родився пагінець, потрібно йогс міцно вкоренити.
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Значить, я не справжня людина... Я не хочу міцно стояти на землі...
А так...Дякую give_rose give_rose give_rose
 
Кожен має думати сам за себе. У кожниго є вибір. Я бажаю тобі (ми ще на ти?)миру в душі і знаю, що в тебе все буде добре. Тільки треба повірити в себе, а не у сторонню допомогу. Це моя думка. А у тебе, звісно, є своя.
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Так, Любо,ми ще на ти і,сподіваюсь, ще на довго... Різниця у світосприйнятті не вплине на моє...дружнє,мабуть,ставлення до тебе. Я вдячний тобі,що ти дуже часто так щиро переймаєшся моєю долею(кажу без тіні сарказму). Кожен має свою думку,свій шлях і... Все інше не так важливо.
 
Яна Бім, 29.05.2015 - 01:44
Анекдот:
Mойcей сказав: "Уся справа там" (показуючи пальцем у небо) Соломон сказав: "Уся справа тут" (торкаючись пальцем голови) Хриcтоc сказав: "Уся справа тут" (кладучи руку на серце) Mаркc сказав: "Уся справа тут" (торкаючись свого живота) Фрейд сказав: "Уся справа тут" (торкаючись певного місця на своїх штанях) Айнштайн сказав: "Усе відносно…"
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
biggrin biggrin biggrin
 
Яна Бім, 29.05.2015 - 01:18
А я теж не сперечаюсь. Я просто в розудумах, під враженнями. І не сумнівайся в надійності і відданості своєї читачки-учениці smile wink Мене радують твої твори і те, що я розумію чому ти так пишеш icon_flower
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую... Я знаю, що ти розумієш...Хоча й не з усім погоджуєшся... flowers
 
Яна Бім, 29.05.2015 - 01:02
Ох, колір, взагалі, мало що вирішує... Тільки от на колір і смак - товариш не всяк biggrin 31
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я не буду сперечатись...
 
Яна Бім, 29.05.2015 - 00:49
Отож і воно! Раби безкрилі - ніяк з кольором не визначаться... smile
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Рабам колір не допоможе smile
 
Яна Бім, 29.05.2015 - 00:33
Чекай)))... Отіво всі Твої думки, істини, роздуми, вони не такі нові, як сміливі, бо не кожна розумна людина (а таких людей рано чи пізно схожі мислішки відвідують, може не так геніально впорядковані, але) в них зізнається, а тим більше заявить, прокаже в голос... Ти ж готовий до різних реакцій на свої сміливість, твори, переконання. Але чи готовий ти визнати, шо інші теж мають право на свої переконання, трактування, і таке їм зручне рабство? smile Чи пишеш ти для таких?
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Нехай мають своє право...хто ж їм заборонить... Їм крила не потрібні...Навіщо рабу крила?
 
Яна Бім, 29.05.2015 - 00:07
аааааа!!! Я не знаю, що сказати - така задоволена прочитаним! heart 04
Вкотре вражена твоїм розумом та талантом. 12
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Прикинь, а я теж biggrin вражений...своїм розумом biggrin Дякую, най надійніша і найвідданіша моя читачко give_rose
 
Olena Taran, 28.05.2015 - 23:38
От як думаю я.Крила у вас є.Але досить просто звернути і полетіти в іншу сторону,від болю,відчаю.Полетіти туди-де вас зрозуміють.Навчіться лишень розправляти ці крила і все у вас буде добре.
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, звичайно give_rose Тільки дарма Ви вирішили, що я хочу втекти від болю і відчаю... І де зрозуміють? Куди летіти? Навіть якби й крила були?
 
good ну,что сказать...теперь я хоть знаю,что если вдруг (тьфу-тьфу) меня угораздит вляпаться в адепты сестринства,то я буду-таки иметь место ГДЕ пригорюниться левым виском biggrin здорово вЫписано,Серёга,мысли прописью! ok а с автоматическим порядком,так это sorry ,у нас всех ещё всё спЕреди (пардон,впередИ) biggrin wink friendz
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Спасибо, Наташ! give_rose love11 Меня тут ещё одна мыслЯ посетила... "Для КОГО я пишу?" biggrin biggrin biggrin Надо бы проработать wink
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: