Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Мар’я Гафінець: Жіночі балачки… - ВІРШ

logo
Мар’я Гафінець: Жіночі балачки… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 13
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Жіночі балачки…

Ви не зважайте, що слова похмурі
і не вслухайтесь в цей сумний наспів, -
всього лиш настрій, наче дощ, в зажу́рі:
заримував його й знов полетів!

Таке жіноче серце, що поробиш?!
Лише б словами вихлюпнуло біль
й себе здивуєш - в радість переродиш
все, чим точила вперто ту́га-міль!

Мовчання - золото! Кому ж я ці скарби
ношу́?... Блищить! Та відтягнулись руки...
Ох, заберіть! Звільніть серця, аби
не рвались в грудях тихо від розпуки!

Хай прокричать! Розбризкають словами
обман і зраду, розпач, сум, брехню!
І матерями, любками, жінками
знов подарують ласку радо дню!

ID:  578881
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 04.05.2015 16:57:02
© дата внесення змiн: 04.05.2015 18:11:08
автор: Мар’я Гафінець

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Касьян Благоєв
Прочитаний усіма відвідувачами (737)
В тому числі авторами сайту (14) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

8 КороЛев, 28.06.2017 - 05:05
"Мовчання - золото! Кому ж я ці скарби
ношу́?" rofl оце виключно влучно! 12 flo36
"хай серцЯ...матерями тощо...подарують ласку" - сумнівно вжитий орудний відмінок, як на мене; принаймні мені важко з цим погодитись, внутрішньо #

уважно, не в пів-Уха,
постійно жінку слухай;
козирну матимеш, тим, масть -
вона тобі стократ віддасть! wink 39
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар 8 КороЛев, 04.07.2017 - 11:29
Мудрість ця беззаперечна.
Балуванцем будь безпечним!
Відчуттями ти п'ятьмА
Випивай жінок до дна!
(Щиро тобі зичу за твої чудові відгуки) 16
 
8 КороЛев відповів на коментар Мар’я Гафінець, 05.07.2017 - 02:04
от парадокс, оця "вона" -
дівча (а може і любов):
як зранку п'ю її до дна -
до вечора вже повна знов! yu

навзаєм, дорогоцінна читачечко М.!) icon_flower 32
 
Касьян Благоєв, 05.05.2015 - 20:23
тоді і надалі криємося і скажемо: чоловіки пентюхами та пеньками поставали: їм простіше слова кинути "угу" і дістати з гаманця четвертак. (і то слава небесам, бо де ходить ота, що гроші не любить, щоб забаганки свої потішити?!)
і думають, що ними оцим всім світ всеь підкорений.
наївні і глупі, скажемо по секрету!
бо ви визнали: і дієвіший, і важливіший для них, і бажаніший, і навіть дешевший спосіб серце покорити: його чарівність слова, ота розмова двох душ, оті слвоа, що в небеса водять!..
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
не всі звісно пентюхи... Є ще серед них і вправні, і молодці! Та й малослів"я чоловіче зрозуміти можна - в піклуванні за сім"ю, в турботах про облаштування матеріальним, необхідним, важливим, в суворій ласці (так скупій часом), але справжній - не завжди в цих клопотах знайдуться сили ще й для слово-милувань.... Та й, зрештою, до того "угу" завжди можна собі уявити, домислити що завгодно, хоч монолог Ромео, головне, щоб в той момент обійняв і приголубив...

Але таки відвела душу з вами! Що приховувати! Дякую)))
 
Касьян Благоєв, 05.05.2015 - 20:10
таки попався я на останнє, що так красиво ви висловили, таки попався! але ж і повірте, як в отій сім/ї кайдашевій - що то серце з перцем! як би інколи не припікало - а не кинеш, не те, що не кинеш - жити без нього не можеш!
я - за всякі види спілкування! та ще з розумним, милим, поетичним і головне - жіночим серцем!
це ж мрія кожного чоловіка, що пізнав обман життя і таки навчився його хитрощів первинних: спіймай жінку словом!
я - за!
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
а мрія кожної жінки - бути зловленою і особливо такими заворожуючими багатими словами, як ваші)))) Особливо, коли кругом від чоловіків крім "ага" і "угу" нічого не почуєш! Чомусь останнім часом нехтують сучасні чоловіки оцим давно перевіреним і завжди дієвим способом обеззброїти, підкорити жінку - словом! А воно спрацьовує завжди, особливо якщо вміло і влучно і головне щедро і солодко ворожить. Я вже почервоніла, що спровокувала вас на такі розмови, та добре, що ніхто не бачить! 23
 
Касьян Благоєв, 05.05.2015 - 18:55
і я не можу не порадіти вашою радістю. хоча, правду кажучи, зізнаюся: мені всякі співрозмовники потрібні, і іноді навмисно на такі речі провокую, щоб тему, знайдену у творі автора продовжити, чи його слова закласти у суперечку, у бій навіть, чи у роздуми - ого-го!
і все ради ондного: друзі мої, раз зібралися тут, то не мовчімо! бо не можна алегоріями, образами, метафорами одними розмови вести. тим більше, що саме оце все до таки спілкуванб просить, тягне, вабить!
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
погоджуюсь з вами: часом навіть поганий співрозмовник краще, ніж розмовляти з самим собою, варитись у власних мудруваннях, що, навіть, найкращі, трухлявіють від браку свіжого повітря, палкої суперечки, чи задушевної розмови.
помовчати ще встигнемо, коли добре набриднемо всім своїми балачками і не зможемо знайти вух та язика, що згодяться стати з нами хоч до сварки))) Тому, не мовчімо, друзі!
Касьяне, дорогий, ви скоро теж підсадите мене на ці милі бесідування (якщо вже цього не зробили!) і куди я потім з цим бажанням погомоніти подамся, коли вам проговорю всі вуха? Жінка, що невиговорилась - це старшніше за жінку, котра недолюбилась!)))) wink biggrin
 
Касьян Благоєв, 05.05.2015 - 17:54
ви вгадали. а може, душа, котра знає, і не гадає. бо чому гадки городити собі, коли ти живеш тим і дух твій з того витікає - з неоціненно щедрої і вкрай потрібної ріки життя і - ви так праві! - щастя, ріки по йменню Спілкування. це один з дарів небесних чи природи, як я казав не раз і буду стрверджувати, і ним нехтувати - то глупство.
адже тут кожен крок, хто прийшов на портал і робить - з цієї причини: сказати щось своє, тільки зі своєї думки і душі, і щоб обов/язково почув хтось, прочитав.
так іди й читай інших, і - не мовчи, говори, виливай на цей світ свою душу і викупуй у багатствах світу цього ж свою, поки є ти на землі. і навіть коли підеш - залишиться частка тебе в слові твоїм.
дякую випадку, що ще раз підтвердив: є такі, котрі схожі на тебе чи такого ж шукають
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
і я неймовірно рада, що перетнулися наші думки в нетрях інету! Дуже цінно в цьому океані людських імпульсів, думок, самотності, сподівань, мрій іт.п. мати спільника! Зичу вам лише радості, завжди щирих слухачів, відвертих, терплячих та цікавих співрозмовників, приємних розмов))) Радію вам завжди 16
 
Касьян Благоєв, 05.05.2015 - 13:28
чому всі такі люди: зроблять тобі щось гарне і цінне, інколи неоціненне для душі твоєї спраглої, іпри цьому дякують, що ти це приймаєш, що цим наситиш душу, втішиш думку, впоїш розум кимось передуманим?..
і ви туди ж...
хоча друга думка ваша і мені потрібна, і мені важлива: раз слово сказав і його ніхто не став слухати - пусте було слово.
і тому чекаєш і шукаш вуха розумні, вуста щедрі і правдиві до тобою сказаного.
колобочками, чи то як називаю їх - чортиками не вмію користуватися, а слів на гарне в мене ніколи не бракне.
тож найбагатший дар від матінки природи чи небес - вміння мислити і говорити про це, вміння почуватись добрим-злим і світ про це попередити.
а то ще покусаємо, коли він не буде знати, що в нас на умі та серці!
дякую вам за розуміння
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
рада за вас, коли стрічаються лише такі щедрі люди, бо не всі такі! Скільки кругом суворих мовчунів, скупих на вияв почуттів; пихатих нарцисів, що вважають надто приниженим для себе розмінюватись на звичайні розмови; абстагованих мудреців, які вже не вміють бачити радість у буденних речах, бо живуть чимось абсолютним, ідеальним.... В моєму житті стрічались і такі!
Якось один мій щедрий читач сказав, що спілкування і взаєморозуміння - це один із різновидів щастя! А я доповню, що, можливо, один із найпотрібніших, націнніших, найжаданіших його видів для нас, людей. Бо, може несвідомо, але всім своїм життям, всіма вчинками, словами, діями прагнемо знайти в інших розуміння, визнання, підтримку, побачити в очах іншого відбиток своїх думок, прийнятих і розділених. І коли таке трапляється - настає момент вдоволення, радості, щастя! Тому не треба бути скупими, адже всі ми володіємо цим безцінним даром - спілкування, завдяки якому можемо ощасливити не одне серце, сказати йому ти не один, тебе чують!
Я рада, що написала цей віршик - лише заради такої розмови варто було це зробити!
 
Касьян Благоєв, 04.05.2015 - 21:50
жіноча душа - таки дитя настрою. але ще й експресії, пориву, почуття, миті слабкості, тої ж розпуки... - але лиш миті. бо в ній фундаментом, основою - віра на щастя, любов на вічність, добро на життя. наше, чоловіче. і на свою долю надія, на незрадливість її, і переконання: все минеться зле, - і буде сонячно, і буде радість, і буде свято ніжності і кохання. тільки для неї!
ось зміст вашого твору. але що мої слова проти ваших?! що мною сказане коштує проти цього вірша - світлини жіночої душі? - тож пишіть, а я надалі буду читати мовчки і не намагатимуся сповідь душі Жінки втиснути в примітив моєї прози
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
як може бути примітивним те, що йде від серця! Не стримуйте, будь ласка, потік своїх слів - чим щиріший коментар, чим він нестриманіший, тим більше шансів у мене побачити завдяки їм якусь нову сторону своєї душі, яку самій не вгледіти. У віршах ми виражаємо себе, але часом зрозуміти краще той порив, почуття, думки допомагає якраз погляд іншої людини, яка спробувала вникнути в ці рядки і щось там побачити. Ви для мене дуже цінний читач, бо не обмежуєтесь набридливими смайликами, а говорите зі мною! За це вам уклінно дякую give_rose 16
 
Микола Карпець)), 04.05.2015 - 20:25
flo11 flo11 flo11 5 заримував його І зновУ полетів!
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
як же вам віддячити за всі п"ятірки й квіти?!)))) Так приємно, що ВАМ припало до смаку!!! heart
...але підкажіть, будь ласка, мені такій нетямущій: це ви мені підказку зробили і треба виправити цю строфу? Але хіба тоді не вийде на 2 склади більше, ніж в римованій парі? Чи взагалі не годиться і треба щось інше придумати? Ви ж мій вчитель - не поскупіться на пояснення smile wink
 
Серафима Пант, 04.05.2015 - 20:24
Чого хоче жінка?
Всього і разом з тим - нічого...
Водночас - грішного й святого...
Про те, що в дану мить кортить їй мати -
У настрою - не в неї слід питати.

Проганяйте цей дощовий настрій biggrin
...а вірш дуже гарний friends
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
....просто я - людина літа!!! Зиму, осінь переживаю завжди дуже важко, а цього року весна нелегка - так мало дарувала нам сонця... Та вже літо близько!!! І оптимізм та хороший настрій вже нуртує всередині, як шампанське)))) Дякую вам щиро за вашу теплу приязнь friendz 16
 
ptaha, 04.05.2015 - 17:33
гарні рядочки give_rose , та ось в останній строфі наголоси розстрибалися. чи не бажаєте скорегувати? наприклад, так:
і сестрами, й коханими жінками
хай знову ласку подарують дню!
вибачте, якщо сказала зайвого... apple
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Отримати підказку від вас для мне найкраща оцінка! За виправлення - дяка (відкорегую звісно!) І щиро рада, якщо справді сподобалось give_rose give_rose give_rose 16
 
Агидель, 04.05.2015 - 17:24
Та відтягнулись руки...
Ох, заберіть! Звільніть серця, аби
не рвались в грудях тихо від розпуки! 12 17 friends
 
Мар’я Гафінець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
хто ще так тебе зрозуміє, як не щира подруга!!! Ви вловили головне, вдячна за вашу увагу 16 friends give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: