Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: дассад: СИНЬО-ЖОВТЕ СВЯТО НЕЗАЛЕЖНОСТІ. - ВІРШ

logo
дассад: СИНЬО-ЖОВТЕ СВЯТО НЕЗАЛЕЖНОСТІ. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 9
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

СИНЬО-ЖОВТЕ СВЯТО НЕЗАЛЕЖНОСТІ.

дассад :: СИНЬО-ЖОВТЕ СВЯТО НЕЗАЛЕЖНОСТІ.
СИНЬО-ЖОВТЕ СВЯТО НЕЗАЛЕЖНОСТІ.

Шумлять синьо-жовті знамена
І люди веселі ідуть.
Бо свято сьогодні знаменне, 
В майбутнє указує путь!

Тризуб на знаменах палає
Як символ, народ що веде
До нового щастя за плаєм.
Воно неодмінно прийде!

Пісні і гуляння народу
А в посмішках скільки тепла!
Минули роки без свободи, 
Де доля нелегка була.

Все дав незалежності статус –
Країна нагадує рай!
То хай процвітає БарбАдос,
Бажаний туристами край!

30 листопада – державне свято республіки Барбадос - День незалежності. Барбадоський тризуб позначає триєдиний девіз правління у державі: «Із народу, з народом, задля народу».

ID:  539528
Рубрика: Поезія,
дата надходження: 26.11.2014 07:21:48
© дата внесення змiн: 26.11.2014 07:21:48
автор: дассад

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (1030)
В тому числі авторами сайту (30) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

CONSTANTINOPOLIS, 08.01.2015 - 20:24
Какой разноцветный флажочек и каких дедов морозов вы для себя выбрали и какие ещё там "игрушки" под Новый Год мы уже знаем. С ЛНР вас и новой двуглавой и трёхцветной символикой в Новом Году. Реально круто!!!
 
ГАЛИНА КОРИЗМА, 30.12.2014 - 02:13
Дассаде, agree я колись читала в одній старовинній книзі, що острів республіки Барбадос належав до складу 16 України. Там колись не було олігархів і люди жили по angel Божих Законах. Але склалися так обставини, що москаль був ближче і все перекрутилося biggrin "братски"
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Та й взагалі кажуть, що Америка - то колишня праУкраїна. Тільки трішечки інакша. Оце такі (ацтеки) українці там і жили. А ще інші (інки) українці.
З Новим роком, з Новими віршами і Новим натхненням! ny5 scenic
 
Звідки взявся у Росії прапор

"Все народы Европы знают цвета, масти, краски свои — мы их не знаем, и путаем, подымая разноцветные флаги невпопад. Народного цвета у нас нет; цвет армии: зеленый и алый; казенным цвет, военный, георгиевский: белый, жаркой, черный (серебро, золото, чернь), и это же цвет значков (кокард); знамена наши и крепостные флаги разноцветные; морской военный флаг белый с андреевским крестом; торговый: белый, синий, красный, вдоль; какие же цвета подымать и носить на себе, какими украшать здания и пр. при мирных народных торжествах?" (В. И. ДАЛЬ. "Толковый словарь живого великорусского языка". 1863—1866.)

Дореволюційні історики єдині в думці, що перший російський військово-морський прапор був піднятий на кораблі «ОРЕЛ» в 1669 р. Цей прапор у точності повторював розфарбовування прапора Нідерландів - країни де корабель був побудований.

Якщо спробувати якось оправдовувати царя Петра, то можливо він, палкий прихильник всього голландського, вирішив, що оскільки корабель збудований для нього, то і прапор на щоглі цього корабля - теж його?..

Як би там не було, але саме таким чином у Московському царстві було започатковано майбутній прапор держави, яка згодом стала називатися Росія.Прапор Нідерландів

Прапор Нідерландів (Оранжеву смужку замінено на червону в 1660 р.). Цей же прапор носили з 1669 по 1720 р. кораблі петровського флоту.

Спочатку порядок розміщення трьох смужок на прапорах російського флоту був у точності як і в голландського. Відомий навіть факт, коли а 1696 р. у французький порт, з вантажем товарів, зайшло російське судно «Св. ПАВЕЛ» і тут же було затримано, як вороже. Причина - російський прапор, що повторює малюнок і забарвлення прапора Голландії, з якою Франція з 1687 р. знаходилася у стані війни.Прапор Російської імперії прийнятий в 1720 р.

Тому в 1720 р., особливо не мудрствуя, Петро І просто змінив порядок кольорів голландського прапора. Подробности на
http://patent.net.ua/intellectus/facts/2058/ua.html
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Здесь некоторое уточнение, цвета флага, поднятого в 1669г. над кораблем "Орел" соответствовали цветам герба Москвы. Но это не принципиально, в России тех времен флаги как символ государства просто не употреблялись. А то, что пришло на ходу и потом устоялось и утвердилось в качестве государственного символа, так же как и в большинстве государств,дело самое заурядное. В общем не так важно само начало, как последующие события, связанные с символами. Вижу, Вы очень интересуетесь этими вопросами. Что ж, символ, в переводе с греческого, - это знак, примета, пароль, сигнал, предзнаменование. Вот с этой точки можно строить предположения о судьбе Украины, которая, думаю, интересует всех.
Всего Вам доброго, неравнодушия и творчества!
 
Много версий и это одна из них...Вы не первооткрыватель...А историю по 100 раз переписывают, кому и как выгодно, а учёные ищут новые артефакты...Не путайте праведное с грешным...
Народ не служит и не будет служить УЖЕ!!!! Это мы их берем на службу и увольняем УЖЕ!!!! biggrin
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Конечно, еще Ницше говаривал: "Фактов нет, есть их интерпретация". Просто совпадения, которые я привел, символичны. А насчет УЖЕ - Вашими бы словами... Чего один еврейский кагал на службу взяли?
 
Барбадос у нас взяв кольори, а от герб навряд чи...
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Тризуб на Руси в средние века появился на монетах кн. Владимира. Финансы и тогда, как и сегодня в мире принадлежат известно кому. С иудейско - хазарской тамгой- тризубом деньгам было обеспечено хождение. Когда была окончательно скинута Киевской Русью зависимость от хазар, он на монетах уступил место лику Христа (как на византийских солидах). А Рюриковичи сменили хазарско-иудейский титул "каган" на "князь". И в УНР тризуб сначала появляется на купюрах (банкиры кто были известно), а потом уж принят за герб. Украина сегодня - это Новая Хазария. Где власть и капиталы принадлежит иудеям (чему символ хазарский тризуб), а простой народ, вдоволь зазомбированный "свидомостью", служит их интересам.
 
Про прапор Барбадосу

Барбадос

Прапор Барбадосу

Прапор Барбадосу - офіційний символ держави Барбадос. Затверджено в 1966 році.
Являє собою прямокутне полотнище (співвідношення довжини і ширини 2:3), розділене вертикально на три рівні частини синього, жовтого і знову синього кольорів. У центрі жовтої частини прапора зображений тризуб.

Сині частині прапора символізують море, жовта - пісок. Тризуб трактується як символ принципу правління на Барбадос, що складається з трьох формул: «з народу, з народом, для народу». Одночасно тризуб розуміється як символ Нептуна, а також натяк на колоніальне минуле країни (емблема Великобританії як «володарки морів») і розрив з ним (оскільки тризуб зображений без держака).
А наш прапор більш древній.
Державний герб України. Сакральний символ давніх аріїв
http://cossackland.org.ua/2012/08/11/derzhavnyj-herb-ukrajiny-sakralnyj-symvol-davnih-arijiv/
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дались вам те арии? Герб украины - обычная хазарская тамга
 
А Франция словянская? biggrin
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я поставил картинки флагов 13 славянских государств. У Франции, Голландии и др., использующих подобные цвета, своя история.
 
БГІ, 26.11.2014 - 17:35
12 friends
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
hi friends
 
КВМ, 26.11.2014 - 12:05
Не в прапорах справа, а в умах,
Добробут не геладиці шукайте,
Продажних псів в маєтках і домах,
На смітник повикидайте... friends
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Оце Більш вірно! Солідаризуюсь! friends
 
Мандрівник, 26.11.2014 - 10:28
Та причому тут австріяки.Кольори прапору походять від герба Галицько-Волинської держави(тоді Австро -Угорською імперією і не пахло).
В європейській геральдиці синій символізує великодушність, чесність, вірність і бездоганність. Жовтий (золотий) символізує знатність, могутність і багатство, а також чесноти: силу, вірність, чистоту, справедливість, милосердя і упокорювання.
Існує популярне негеральдичне тлумачення, за яким синій колір символізує небо, а жовтий — пшеничне колосся.
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
То Ви не знаєте історію походження прапора. Як його подарували в 1848р. - австрійський намісник Галичини граф Стадіон. Наберіть у пошуковику слова "Нижня Австрія" (тоді ерцгерцогство, нині федеральна земля) майже в центрі якого знаходиться Відень. Побачите знайомий прапор.
 
Gocman, 26.11.2014 - 10:18
Все так, только Барбадосу трезуб и жовто блакить не помешали жить достойно. Мабуть ума больше. apple friends
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Да! И мне еще девиз Барбадоса импонирует. Что-то на Украине "с народом и для народа" не чувствуется. И уж тем более власть не "из народа".
 
дассад, 26.11.2014 - 09:54
Макієвській
 

прапор Франції
і Росії
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Не зрозуміло до чого це. Росія користується прапором загальнослов*янських кольорів. Більшість слов*янських країн і рухів використовують ці кольори, хтось що змінює, але колір слов*янства -червоний обов*язково використовують всі слов*янські країни.
Те, що Україна і Боснія і Герцеговина стоять в стороні від інших слов*янських країн і використовують жовто-блакить,зрозуміло. Боснія і Галичина (звідкіля пішов прапор України) були у складі Австрійської імперії, ось і вирішили користуватися австрійським (Нижньої Австрії) прапором. До того ж босняки мусульмане, а галичане уніати.
Я там вище дав картинку прапорів слов*янських держав.
 
Мандрівник, 26.11.2014 - 08:07
Зайшов у вікіпедію, прочитав про державу Барбадос, країна - острів в Центральній Америці, колишня Британська колонія, а зараз незалежна держава і головне біля неї немає жодних сусідів, які говорять, що вони мають робити і як їм жити......

Мабуть також боролися за свою незалежність от і тризуб на прапорі як символ нескореності колоніалістам.
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Отож через кілька днів в Барбадосі свято - День незалежності.
 
Лина Лу, 26.11.2014 - 07:27
Слышишишь чеканный шаг?
Это идут барбудос... friends
 
дассад відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Помню песню "Куба - любовь моя". Барбадос недалеко. Уровень жизни за счет развитой туриндустрии высокий. А это стишок, чтобы украинцы особенно не воображали себя большими оригиналами в символике.
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: