Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: посполитий: ДІСТАЛО… - ВІРШ

logo
посполитий: ДІСТАЛО… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 11
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ДІСТАЛО…

Щойно прочитав одного вірша... Одного із сотень( а, може й тисяч?) надрукованих сьогодні... Звичайний вірш, один із тисяч написаних сьогодні, один із десятка прочитаних мною. 
Цей вірш ( а, може, і без того збудженому мозку, допомогла енна чашка кави?) став останньою краплею. Думаю, авторка не сильно образиться, якщо я дозволю собі зацитувати його.

SERA.fima :: 
До вас, кляті брати-сепаратисти.Ми ходили до однієї школи, ви мешкаєте по сусідству, ми дихаємо одним повітрям, саме тому я не можу збагнути – чому?

 Я не вмію складати строфи,
 За освітою (сміх) бухгалтер.
 За хвилину до катастрофи
 Кожне слово чогось, та варте.
 Ви послухайте, браття, сестри,
 Рідні, зведені – неважливо.
 Як ви смієте хаос нести,
 Заважати всім жити щасливо?!
 Вас, мов з ложечки, годували,
 Просвіщали, давали ліки,
 А ви матір свою продали
 І заради чужої втіхи.
 Обміняли ліси та річки
 На рублі, паспорти, горілку;
 Пов’язали бездумно стрічки
 І зламали навпіл сопілку.
 Ваша пісня - то крик предсмертний,
 України мелодія – вічна.
 В нас на кобзі грає безсмертний,
 А у вас є лиш лялька сценічна.
 Не збираюся вас благати,
 Попередити тільки мушу:
 Ви для тіла звели вже грати,
 Та врятуйте хоча би душу!   

Я не знайомий з авторкою, знаю лише, що вона харків'янка, пише гарні вірші і , напевно, гарна Людина...
Але мене дістало... Все дістало. Наша імпотентна влада... Та біс із нею, з владою. Всяка влада є або імпотентною, або маразматичною, або ( як висловився один політик) ліберастичною. Розібрались якось би з владою.
Мене дістали колишні владні, тепер незрозуміло які політики. Оте бидло з "рускай хвамилией" і навічно приклеєною нахабно - ідіотською посмішкою, чола якого явно торкнулася рідкісна хвороба "кретинізм". (Уявляєте, справді є така, нехай пробачить мене Бог за образу хворих людей). Воно віщує з різноманітних ток - шоу про "другую точку зрєнія". Яка в біса другая точка?! Яка може бути другая точка, коли йдеться про цілісність держави?
Мене дістали уповаючі на Бога ( та Європу) людинолюбці, готові "возлюбити ворога свого"... от тільки чи ворог відповість взаємністю. Ви уповали три місяці. Тепер ми оплакуємо жертви того "уповання". А Європа... Європа закликає нас до толерантності. Будьте толерантними до гвалтівників. Продажна дівка Європа, тіло якої роз'їдають сифілітичні виразки. Вона зваблювала нас висохлими зморщеними грудьми старої куртизанки, видаючи їх за ніжні перса цнотливої дівчини. Демократичні цінності - це міф. Для тієї старої почвари існує одна цінність - грубі гроші. Ми повірили в той міф, ми почали матеріалізувати його, ми мостили дорогу до нього своїми трупами. І що Європа? Європа злякалась... Ми занадто високо підняли планку, вона не в змозі дати нам того, чого ми бажаємо. Старече тіло не замінить юної дівчини. Це, ніби, коли ти хочеш кохання, чистого і щирого, а тобі пропонують задоволення похоті. Людинолюбці боялися ( і бояться) відповідати силою на силу,бо Європа, бач, не зрозуміє. Зрозуміє, повірте. І буде дивитися крізь пальці, як дивилася крізь пальці, коли рвали на шматки Каддафі (хоч помер, як офіцер- зі зброєю в руках, а не втікав, як злодій і не розповідав потім казок на кшталт " в мєня стрИлялі" ). Та не в Європі, зрештою, справа. Ми будемо там, повірте, будемо, як би пафосно це не звучало. Тільки, не як жебраки з простягнутою рукою, а як переможці. Та хтива бабуся стагнує. Як би дико не звучало сьогодні, але події в Україні - це початок кінця імперій. Як Східної, так і Західної... І стануть колись пліч о пліч, ніби в давній легенді, три брати: Рус, Лех і Чех...(коли кажу Рус, то маю на увазі не самозвану фіно-угорську моксель). Але то буде КОЛИСЬ, а сьогодні мене дістало.
Я завжди був терпимим до мов,релігій, інших точок зору... Я стомився. Стомився розмовляти з тими, хто не хоче чути, доводити тим, хто не бажає чути доводів. Стомився бути терпимим...
Мене дістала жменька маргіналів, які віщують від імені міфічного " народа Юго-Востока". Дійсно, чому?! Чому я маю дихати з ними одним повітрям??? Чому мої діти мають вчити мову чужої батьківщини лише тому, що хтось вважає мою рідну "телячою" і не бажає нею володіти. Чому я, на своїй рідній землі, у розмові зі співгромадянином маю переходити на російську,щоб він мене зрозумів? Так я виявляю повагу до нього? А чому він не виявить поваги до мене?! Їм не подобається влада, мова, прапор, держава?! ЧЕМОДАН - ВОКЗАЛ - РАСЕЯ! 

Знаю, що мій опус мало хто прочитає, тому що виставляю його в нечитабельний і нерейтинговий час. Але я не політик, не великий літератор і мені байдуже до рейтингів. Я сказав те, що мав сказати, бо в мене накипіло і мені болить.

P.S. Можливо, образив чиїсь почуття, але мені остогидло, коли ображають мої. Я стомився терпіти.         

ID:  491266
Рубрика: Проза
дата надходження: 09.04.2014 01:49:24
© дата внесення змiн: 09.04.2014 02:07:37
автор: посполитий

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Artemis
Прочитаний усіма відвідувачами (1403)
В тому числі авторами сайту (53) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

не думаю, що складно прослідкувати банальний логічний ланцюжок. Чому росіяни, поляки... не мають "українського" суржика? та тому що вони горло переріжуть за мову, що і роблять, особливо перші, і в першу чергу через те, що рахують українців "підвидом", не поважають їх, як народ, і підставно, бо основною складовою ідентифікації спільноти, як народу є його мова. А суржикомовець, який би він не був патріот, вже апріорі викликає неповагу, бо сам не поважає батьківської мови (яка чи не одна стереже кордон України) основної складової нації...є потенційною жертвою "сусідів". Його меншовартість і поступливість у мові добре відчувають хижі сусіди і не проминуть того, що вони задумали і виконують в даний час. Тому і гинуть, бо недостойні поваги, в першу чергу через неповагу до себе. А такі тонкощі як "гуморизм" суржикомовця - це марнота несусвітна. friends
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Здивований, що такий патріот. як ВИ, не в окопі на Донбасі. Залишили такий "привілей" суржикомовцям? Націю очищаєте?
 
тому і гинуть
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Тому, що суржиком розмовляють?
 
Artemis, 05.05.2015 - 13:39
Автору - повага.
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую щиро hi
 
боронь бо навязувати думку. думка то така штука, що її хоть скотчем, хоть пістольом причіпляй - вона не пристане, а друга маломудра як причепиться, особливо у період вегетації, у період росту, не відшкребеш. Я не за себе печуся, а за те що мене жахає особливо коли переїзджаю Вінницю, Житомир на схід - суржик. Мова - то єдине теперішнє, чим ріжняться народи. Мова з її говірками і діалектами, якими так багата Україна від краю і до краю. А це намагання українця догодити рускоязикому зрозуміти співрозМОВНИКА вставляючи перекручені російські і українські слова інакше, як втрату елементарної людської, не української, а особистої, загальнолюдської гідності не бачу. Або, наприклад, вставити щось на подобу "як казав великий американський письменник Марк Твен "слухі о моєй смерті сільно пріувелічени", то треба обовязково вставити, ніби Марк Твен сказав це саме російською, а чому не китайською, вони хіба його не друкують.... Такого немає ні в Росії ні в Польщі.... Може я не правий (хоча? як кажуть мої діти - українець завжди правий) і суржик, це оригінальний жанр, сатира і гумор, та і росіяни можуть у своїй ЖП опублікувати, посміятися. Ну чим українці не підвид росіян, чи поляків? Посміятися над українцем, який втратив свою гідність, що ще може бути "веселішим". hi
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за Ваш сповнений тонкої іронії коментар Я не хочу сперечатися з того, чи є суржик і справді намаганням догодити російській мові та її носіям, чи наслідком русифікаторської політики і повальної безграмотності населення. Хочу. одначе, зауважити. що суржик, як явище поширений не лише на Вінниччині чи Житомирщині, а й на західноукраїнських теренах. І, буваючи в селах Рівненщини, Тернопільщини та навіть Івано - Франківщини доводилося чути знайому для вуха мову.
Західноукраїнські говірки "помережені", крім того, польськими, румунськими та угорськими вкрапленнями.
Я не пропагую суржик. Він просто є. він - об'єктивна реальність.
"Енеїду" Котляревського сучасники теж не вважали зразком високої літератури і називали "кощунством".
Мене дивує інше... Як оті носії суржика. що втратили, за Вашими словами, людську гідність не втратили права і здатності гинути на Сході?
 
Дякую, що без суржика, який як не крути, навіть "для гумору", не має ні особливого шарму, притаманного давнім українським говіркам і так благодатно використовуваним українським народом протягом століть і до нині, ні цінності лінгвістичної, ні поваги загальнолюдської. Сепаратисти поруч. Вони у суржикомовстві, у малограмотності, у холуйстві, у зневазі і байдужості до сусіда, до рідних, у захланності і т.д. А те що на сході є сеператисти - це логічне продовження історії московитів, для яких все вищесказане по відношенню до інших народів возведене в норму життя, в релігію. friends за пробудження
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Навіть не знаю, що вам відповісти... Розділю відповідь на дві частини. Так, за пробудження friends . Так, я проти малограмотності і холуйства. Але я буду зневажати тих, хто на це заслуговує. Даунбас - поняття не географічне, а ментальне. даунбас в головах.
Стосовно суржика, то я не претендую ні на особливий шарм, ні на лінгвістичну цінність, ні навіть на загальнолюдську повагу. Мені достатньо поваги окремо взятих індивідуумів. Якщо Вам так ріже слух суржик - не слухайте його і не читайте.
Я не збираюсь виправдовуватися.
 
Ніколь Авілчаду, 22.04.2015 - 08:09
Хто здатен чути - нехай почує, хто здатен бачити - нехай побачить! umnik
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
За цей рік я став ще більш нетерпимим. В загальнолюдському вимірі це, мабуть, зле. Але для нації, яка бореться за своє право бути це, мабуть, потрібно.
 
Алексей Мелешев, 11.09.2014 - 04:23
Добре сказано. friends
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую щиро. friends
 
Дід Миколай, 11.07.2014 - 23:30
friends friends
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
friends friends friends
 
Я така рада, що Ви є, що так думаєте, отож, ми не одні, добрих Вам днів 16
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за побажання. І Вам добра та злагоди. Насамперед із собою та совістю. І тоді в нас все буде добре.
А ще роки два тому я інколи почувався самотнім ізгоєм зі своїми думками.
 
таки є, мабуть, щось таке, яке знову може нас підняти, і так, що вже не посунуть з нашого українського місця, дуже шкодую за загиблими, що не дожили своїми справами. Дякую Вамза таку розмову. 16
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Так, вічна пам'ять Героям... Цей світ шалений. Все так стрімко. Сьогодні відбувається те,на що я давно втратив надію,не сподівався дочекатися,дожити. Ми стаємо нацією. Політичною нацією. Слава Україні! friends
Слава нації - смерть ворогам!
 
12 12 12 я прочитала і щиро підтримую у всіх Ваших думках, дякую за сміливість і сокровенність душі, багато не пишу, бо також втомилася терпіти, рада знайомству 16
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую,пані Тетяно за підтримку. Давненько Ви до мене не заходили. Бачите, писав це три місяці тому, а виявився правим. Європа продає нас,Захід продає нас. Та розчарування великого від того немає. Тішить те,що вони нас елементарно бояться. Не всі це просто усвідомили -ми страшніші для Заходу,ніж Росія з її ядерними боєголовками. В нас є те,чого немає ні в кого. Я навіть не можу сфосмулювати точно,що це. Але знаю - воно в нас є.
 
По валерьяночке friends ? Я вот месяц как валяюсь с гипотонией. Вывод сделан - не надо так близко принимать все происходящее к сердцу и меньше работать. Но на практике этого сделать невозможно. Как я не могу ничего сделать для того, чтобы на нашей земле воцарился мир. Нет, можно поднять попу и отправиться в горячую точку. Но... а) я боюсь; б) у меня есть дети. За кого я боюсь больше я не знаю. Но жалко мне всех. Поэтому я периодически перечисляю деньги то на армию, то на бронижилеты, то на конкретных пострадавших солдат. Это мелочи. Но - чем могу и как могу... Достало всё и все. Толерантность. Бездействие. Сепаратисты. И многое другое. И с этим надо что-то делать, иначе всей стране потребуются услуги психиатра. Но я стараюсь не опускаться до уровня тех, кто достал, чтобы не опуститься еще ниже. Может это и смешно в сегодняшних условиях - подставлять вторую щеку. Но если я буду твердо знать, что не смогу дать сдачи и противник сильнее, ради самосохранения, с улыбкой презрения на лице, я подставлю обе щеки. Трусость? Возможно... Я не спорю. Но это лишь мое мнение. Кстати, оно может измениться. Женщины особы ветреные и изменчивые - сегодня обе щеки подставляют, а завтра с размаху могут по морде съездить. Все зависит от настроения и обстоятельств, а также трезвости ума в данный промежуток времени. Что-то я разошлась мыслью по древу biggrin (отвечать мне можно на удобном языке wink )
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ты не поверишь fright ... biggrin Но иногда на русском проще сформулировать мысли.(Хоча,найпростіше на рідному подільському "суржику"))Але я вичавив його покраплі,немов раба принаймні із своєї дитини)Это не потому,что он так велик и могуч,а потому что в мой детский "непорочный" мозг biggrin язык старшего брата вдалбливали сильнее. Трусом назвать тебя не поворачивается язык. Не боятся только сумасшедшие.
Я не могу подставлять щёки,"не по пацански это". Но никуда не берут.То по возрасту(???).то по состоянию здоровья(вроде не очень жалуюсь).Но насильно мил не будешь frown Поэтому делаю ,что могу - перевожу деньги,собираю деньги. "Для Атоса - это слишком много,а для графа де Ла Фер- это слишком мало..."
Мне всех не жалко.Жалко только своих.Врага жалеть бессмысленно,врага нужно ненавидеть.Это война.И есть только два понятия: "свой" и "чужой"... А язык...Ты ведь понимаешь меня на любом,как и я тебя. wink
 
посполитий, 27.06.2014 - 14:34
Щиро дякую друже за слово підтримки. А ,знаючи Вашу нелюбов до прози, тим більше ціную цей коментар wink
 
Салтан Николай, 27.06.2014 - 01:03
Знімаю капелюха hi , ніби зазирнули в мою душу. Сильно і ... в яблучко friendz friends
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую друже за слово підтримки. А ,знаючи Вашу нелюбов до прози, тим більше ціную цей коментар friends
 
Neteka, 15.05.2014 - 15:42
Коли це він написав таке? Я сподіваюсь втоя душа не настількм омертвіла?
 
посполитий відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
smile Цитата трохи вирвана з контексту. Це з "Варнака". Рік не пам'ятаю. А щодо моєї душі-вона бездонна і там ховається багато чудовиськ. smile Жартую. Хоча в кожному жарті тільки доля жарту.
 
Neteka, 14.05.2014 - 10:42
Просто вражена як чітко ти можеш визначити стан своєї душі
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: