Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Левчишин Віктор: НАВЧАННЯ. 1991. 7. 1. - ВІРШ

logo
Левчишин Віктор: НАВЧАННЯ. 1991. 7. 1. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 18
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

НАВЧАННЯ. 1991. 7. 1.

28.11.2013* 19:25
							Блок "ТАРАС  ГРИГОРОВИЧ ШЕЙКО"
	Наприкінці березня мені стало відомо, що моя екс-дружина хоче мене виписати. Я розгубився, бо в такому випадку вже можу стати бомжем не тільки де-факто, а і де-юре. В такому стані і прийшов на роботу до Бориса Яковича Кучера, бо спілкування з цією витонченою та висококультурною людиною завжди мене витягувало із депресійного настрою. Як завжди: ми говорили про архітектуру та про наші образотворчі роботи.
	Я вже направлявся на вихід, коли зустрів В'ячеслава - теж архітектор, теж ГАП. Напевно, підзарядка у Бориса Яковича не була сильною, бо Слава запитав:
	- Чого такий сумний?
	Я і брякнув:
	- Екс-дружина хоче виписати...
	- Он як? Пішли в хол, поговоримо.
	Поговорили. Він не розпитував мене, а розказав свою трагедію, яка мене потрясла.
	Дружина, донька. Останнім часом у нього було багато роботи, то він почав приходити додому пізно. Дружина вирішала, що у нього коханка і почала влаштовувати сцени ревнощів. Це привело до того, що він почав спати на дивані в іншій кімнаті. І от вранці він рано встав, ретельно одягнувся, бо треба було іти на зустріч з Великим Цабе, а дружина заходить і говорить:
	- То ти вже не любиш мене?
	- Вибач, я можу запізнитися...
	- Бачу! Он як ретельно одягнувся по-святковому! З краваткою!
	- Я дійсно можу запізнитися!
	- Ну, добре! - каже вона і виходить.
	Через мить заходить з чашкою в руках:
	-То ти мене вже не любиш? То мені нема що втрачати! - і випиває зміст чашки.
	Мати у неї була стоматолог, то вона і випила рідину, яку використовують у стоматології.
	Вона впала. Він викликав швидку допомогу, але все було пізно - вона спалила собі всі нутрощі.
	Далі Слава якось стигло говорить:
	- За декілька днів до цього було дві події. По-перше, мені приснився сон, що я опинився на зустрічі з двома прибульцями десь в Південній Америці. Вони мені розказали все про Людство і про майбутнє, але при цьому попередили, що нікому не можна розповідати, бо та людина, яка дізнається це, помре. Я вирішив перехитрити їх. Не виходячи із сну, поштовхом розбудив дружину і почав повторювати в голос все, що вони говорили.  Вранці - нічого не пам'ятаю, тільки сам факт зустрічі. Питаю у дружини: "Я щось говорив тобі вночі?" - "Говорив. Але я тобі не розкажу, бо не хочу, щоб ти помер!"
	Друга подія.
	Ми з дружиною зупинилися біля кіоску щось купити. Раптом вона мені говорить: "Ой! Подивись! Через вулицю стоїть видатний хіромант! Всі жінки прагнуть до нього потрапити!" - "Де? Нічого не бачу! А! То це ж Тарас, мій однокласник! Ми з ним на одній парті сиділи. Я його років 10 не бачив!" - "Слухай! Познайом мене з ним!" Перейшли вулицю, я познайомив їх і дружина тут же попросила Тараса подивитися її руки. Той подивився і сказав: "А тепер пішли пити каву!" І ні дружина, ні я не витягли з нього нічого про її руки. Було це за дві доби до її самогубства.
	Я хочу познайомити тебе з Тарасом.
	Перше, що я побачив, коли Слава відкрив двері своєї квартири, була скульптура красивої жінки у повний зріст із білого мармуру.
	- Це моя дружина. Я зробив сам. Друга така сама стоїть на її могилі. То проходь, Тарас вже у мене.
	Чайний столик. Я на дивані, Слава праворуч від мене, а Тарас напроти нас на якійсь отаманці. Чай, кава, печиво, цукор, лимон дольками.
	Напроти мене сидів приблизно мого віку чоловік, який статурою чомусь асоціювався із ведмедем. Кругле обличчя, але головне - очі. Одне око мало більмо, та дивним було те, що воно то щезало, то з'являлося.
	- Не звертай увагу! Це після травми. Я колись був чемпіоном по стрільбі із пістолета. Травма. То розповідай! Я - юрист. Слава сказав, що маєш юридичну проблему.
	І я почав розповідати свою опупею. Тарас уважно слухав і не зводив з мене очей. Через деякий час він встав, перебиваючи мій водограй розповіді:
	- Все це не суттєве! Виявити тебе із своєї квартири твоя екс-дружина не зможе по закону, сусідка Пилипівна вже мертва (потім з'ясувалося, що так воно і було). Забудь про це! У тебе інші проблеми. Ти був колись Адамом. А тепер маєш останнє втілення Душі на Землі. Звідси те, що багато разів був вже одружений, маєш стільки дітей. І це не вечір. Маєш такі різнобічні таланти. І головне: у тебе є Місія. Треба підводити Підсумок втілень на Землі! Давай завтра зустрінемось, поспілкуємось, бо мені скоро треба на зустріч бігти. А поки що - давайте пити каву!
	Так я познайомився з Тарасом Григоровичем Шейко.
	Батьки Тараса і Слави були друзями і до війни були наркомами (міністрами, зараз кажуть) в Уряді України. Коли почалася війна, то батько Тараса став наркомом Евакуації. Війна забрала у друзів батьків, а потім і матерів забрав час.
	У Тараса мати була ясновидцем, то нічого дивного не було в тому, що і він народився з таким Талантом. У Тараса був Голос з малеча. До того ж, він був/є ментальним хіромантом. Пам'ятаю, що один раз я у нього запитав як це він так докладно розповідає про різних можновладців, якщо з ними не мав зустрічей. "А навіщо?" - запитав він. - "Адже вони всі люблять махати перед телекамерами долонями, а мені цього досить."
	Про Тараса Григоровича я можу розказати багато, бо він став для мене не тільки колегою, а і гарним товаришем, хоча це товаришування і мало свою специфіку. Розкажу три історії, в яких ми з ним були задіяні.
	ГКПЧ.
	Про те, що у Москві відбувся путч, я дізнався з радіо, коли передавали повідомлення від путчистів. Прийняв це байдуже, бо політика мене не цікавила, адже я був повністю зациклений на своїх бурхливих подіях.
	Вранці, як завжди, прокинувся, вискочив із спальні, щоб пробігти залом до туалету, адже це відбувалося в майстерні Петра Гончара. Встиг добігти до середини кімнати, коли мене якась Сила різко зупинила. Перед очима виникла картинка: іде суд, за столом судді, вони до мене спиною, а напроти них на лаві підсудних Язов, який був тоді міністром Збройних Сил СРСР. Він виправдовувався, як школяр, по своїм діям.
	Це все було так несподівано! Я і про туалет забув. Ледве дочекався 9:00 і подзвонив Тарасу:
	- Тарас! Я таке побачив! - і розказав йому своє Бачення.
	- Все правда! - сказав він мені. - Мені Сказали, що через три дні все закінчиться. Нам залишається тільки дивитися на це.
	Перший президент України.
	Пристрасті вирували, бо СРСР явно канал. Я був пасивним. Хоча коли покликав Юра Косенко стати у вервечку Злуки, то я пішов.
	Приходжу на заняття зі студентами, а Юра Косенко говорить:
	- Пішли, побалакаємо!
	Пішли в кулуари, а він починає мене агітувати за Чорновола, щоб він став президентом України, адже вся інтелігенція за нього. До того ж всі опитування говорять про те, що люди за Чорновола! Я киваю головою, хоча і чую, як Голос говорить мені: "Президентом буде Кравчук!".
	Дзвоню увечері Тарасу. Кажу:
	- Тарасе! Зараз все ніби-то за те, що Чорновіл буде президентом України, а Голос мені говорить, що буде Кравчук. Що скажеш?
	- Мені теж Голос говорить про Кравчука. Давай тепер подивимося як це буде зроблене.
	І зроблене було дуже красиво.
	Горбачов у наступному своєму спічу опоносив Україну і Кравчук в ситуації, коли ходити між краплями стало неможливо і він обрав патріотизм та вільну Україну, що і проголосив у своєму виступі у відповідь Горбачову. Одноразово Чорновіл умудрився таке наговорити у своїх виступах, що переляканий Юра Косенко прибіг до мене, я в цей час вів високоінтелектуальну бесіду із дипломниками, і переполошено запитав:
	- Ти ще нікого не агітував за Чорновола? От і добре! Ні в якому разі не можна його підтримувати! Якщо він прийде до влади, то буде громадянська війна! Ти тільки послухай що він зараз говорить!
	Що було далі - ми всі знаємо.
	Коли ми з Тарасом зустрілися, то він сказав:
	- Ну, як? Гарно зроблено, правда?
21:00

ID:  462990
Рубрика: Проза
дата надходження: 28.11.2013 19:36:38
© дата внесення змiн: 28.11.2013 21:12:14
автор: Левчишин Віктор

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Innessanew
Прочитаний усіма відвідувачами (489)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Innessanew, 29.11.2013 - 14:27
Цікаво і непросто... Як у казці..) Чим далі - тим напруженіше).. friends give_rose give_rose give_rose 16
 
Левчишин Віктор відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Так це ж добре! Я в таких випадках в юнацтві зачитувався до 3 годин ночі! biggrin
 
вчитель, 28.11.2013 - 23:09
Н-да...за Адама - цікаво...і останнє втілення...місію...А Ваші прогнози щодо євроінтеграції України?
 
Левчишин Віктор відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Мої прогнози справилися, але від цього не легше. Що буде далі? Не очікуване. give_rose give_rose give_rose
 
Цікаво! У Вас таке бурхливе життя було!!! give_rose
 
Левчишин Віктор відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Але тепер я весь у споминах biggrin give_rose give_rose give_rose
 
Небесна, 28.11.2013 - 19:40
12
 
Левчишин Віктор відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: